Smith&Wesson 38 piipun vaihto...

Ghostrider 666

Isälläni on Smith&Wesson 38 chief special revolveri erittäin lyhyellä piipulla ( olisikohan se tuuman tai puolitoista ) ja kysymykseni koskee mahdollista piipun vaihtoa pitempään esim. 6 tuuman piippuun. Aseeseen on saanut vielä 70-luvulla luvan, mutta epäilen, että nykyisillä säännöillä saattaa moiseen taskuaseeseen luvan saanti olla hieman hankalampaa, kun aika isästä jättää. Lisäksi tietysti osumatarkkuus kai paranee huimattavasti. Onko siis piipun vaihto/pidennys mahdollista ja jos on niin paljonko suurinpiirtein kustantaa.

7

2054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hedvig jo vähäse äessää

      Viännä vaen rivolis turhasta piipusta ruuvipenkkii. Ota sylinter poekkee ja kiännä parrulla aakosta elikkä ikkiunasta rivoli poes piipusta. Ostoo rummaata halapa 9mm konepiistooli piippu ja anna tutu sorvooja tempasta kierteet. Etutähtäentä jostae vaekka entisestä piipusta. Sitte ee muuta ku puita parketille.

    • sdlfasvxcz

      Teettämiseksi menee. .38 Chief Specialiin (Malli 36) ei oo saanut kuin 2 ja 3 tuuman piippuja. Uudempia samalla rungolla olevia ja muita kaliipereja on pitemmillä piipuilla mutta ne ei sovi. Jos ei ole ammatillista perustetta taskuaseluvalle, voi yrittää hakea lupaa muistoesineenä, eli silloin sillä ei saa ampua eikä pitää patruunoita. Poliisilta kysymään vaan.

      Muuten, on halvempaa myydä ja ostaa tilalle toinen jos ampumakäyttöön aseen haluaa. Pari sataa välirahaa niin saa isompirunkoisen käytetyn S&W:n tarkkuusaseluvilla.

      • Hedviikki taas

        kyllä neuvoi näpsäkän konstin irroitukseen ja tosiaan voit teettää piipun vaikka 9 millin kp:n paukkupatruunapiipusta ne kun eivät edes vaadi lupaa ja se sitten sepälle kierteiden tekoa varten.

        Ennen kuin joku huutaa p.patruunapiipun olevan huono ja käytetystä tehty voin kertoa niitä tehdyn myös uusista varaosapiipuista.


      • se olisi ruma;
        Hedviikki taas kirjoitti:

        kyllä neuvoi näpsäkän konstin irroitukseen ja tosiaan voit teettää piipun vaikka 9 millin kp:n paukkupatruunapiipusta ne kun eivät edes vaadi lupaa ja se sitten sepälle kierteiden tekoa varten.

        Ennen kuin joku huutaa p.patruunapiipun olevan huono ja käytetystä tehty voin kertoa niitä tehdyn myös uusista varaosapiipuista.

        kuvitellaampa vaan sitä keltaista maalia ja täyspyöreää kankea verraten alkuperäiseen piippuun.

        Eikä J-runkoinen Smitti ole varsinaisesti tehty tarkkuusammuntaan vaan kannettavaksi.
        Poikkeuksena Kit-gun joka sekin oli kaliberissa .22 lr.. ja sitäkin kaupattiin trail gun ajatuksella retkeilijöille ym.
        Vähäisiä määriä J-runkoista on tehty myös muistaakseni .32 kaliberissa säätötähtäimillä ja 3" piipulla.

        Pistoolit vievät yleensä hyvin päin taulun keskustaa vaikka ei tähtäin olisikaan säädettävä, revolverit taas vähemmän, joten etutähtäin olisi laitettava viemään tuollaisessa virityksessä kohdalleen sillä patruunalla jota aikoo käyttää.

        On varmasti parempi vaihtaa se vaikka malli 586:seen jossa on kestävä ja sopivan kokoinen L-runko, 4" piipulla se ei vielä ole ylettömän iso tai painava. Full lugilla on ulkonäön lisäksi tarkkuutta parantava vaikutus, sillä se tekee piipusta tukevamman eikä siten niin riippuvan käytettävästä patruunasta.

        Vanhempien Smittien piippujen kiinnitys oli varmistettu sovitteen lisäksi pienellä tapilla, joka kannattaa huomioida ennen kuin alkaa pilata.


    • posti roope

      sitten kun isäs kuolee niin saat tuohon taskuaseeseen luvan muistoaseeksi... tuolla luvalla ei tosin saa ampua tai ostaa panoksia... mutta varmasti saat siihen luvan --> muisto esineeksi...

    • Tadzio de Santis

      En nyt tähän hätään muista minkälainen systeemi tuossa 38:ssa oli, siitä on viitisen vuotta kun isä myi omansa. Mutta 32-kaliiberiseen isä teki pitemmän piipun pari vuotta sitten, kiväärinpiipusta työstämällä. Ei tarvinnut seppää, työpaikallaan koneisti. Lopputuloksesta täytyy sanoa ettei arvaisi omatekoiseksi.

      Alkuperäisessä piipussa oli juuri tuo sama vika, se oli joskus 70-luvulla lyhennetty 2-tuumaiseksi...

      • Nimetön

        Niin, aseeseenhan ei ole piippua vaihdettu/pidennetty ja se on alkuperäisenään. Ajatelinkin sen vielä käydä vilauttamasssa paikallisella asesepällä ennen ratklaisuja. Tuo muistoesineenä hallussapito on tietenkin yksi vaihtoehto, koska panoksia riittää, mutta enemmän kiinnostaisi täysi lupa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe