Liian vanha toimitusharjoitteluun?

Ura vaihtoon

Olen lastentarhanopettaja, mutta viime vuosina olen haaveillut toimittajan työstä. Olen tehnyt muutaman freelancer-jutun, mutta freelancer-toimittajaksi en ainakaan nyt haluaisi. Minulla olisi taloudellisesti mahdollista elää jonkin aikaa (6-12 kk) harjoittelijan palkalla, kun ei tämä omakaan palkka päätä huimaa. Haluaisin siis toimitusharjoittelijaksi. Mikäli en saisikaan ilmaa siipieni alle, voisin harjoittelun jälkeen palata lastentarhaan töihin.

Mitä mieltä olette tai onko jollakulla kokemusta, onko 34-vuotias liian vanha toimitusharjoittelijaksi?

Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja eli yliopistokoulutuksen saanut. Olenko ylikoulutettu toimitusharjoittelijaksi?

Entä miten paikkaa kannattaisi hakea? Tiedän, mihin lehteen haluan, joten otanko vain yhteyttä päätoimittajaan ja kysyn...?

7

1270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteyttä vaan

      Senkun soitat lehteen, johon haluat. Et sinä siinä mitään menetä.

    • auts II

      Toimittajilla kyllä pitäisi olla "oikea" akateeminen tutkinto, ei mitään alempaa tutkintoa. Kuukausipalkkaa nauttivaksi harjoittelijaksi on vaikea päästä, koska ammattikorkeat ja ammattiopistot yliopistoista puhumattakaan syytävät toinen toistaan enemmän ilmaisia harjoittelijoita toimituksiin. Mutta etpä tosiaan mitään menetä jos kysyt lähimmästä lehdestä.

    • exucefus

      Hei, ota yhteyttä lehteen johon haluat! 34-vuotias, olet vasta elämäsi alussa, ehdit tehdä vielä vaikka mitä ja sitä parempi, kun tiedät mitä haluat tehdä!! Älä epäröi, tartu hetkeen!
      Laitoin oman elämäni uusiksi paljon vanhempana kuin sinä, kaikki ei käynyt kuten kuvittelin, mutta päivääkään en kadu:)!

    • Ura vaihtoon

      Kiitos kannustuksesta. Lähipiiristä sitä ei sada. :( Tutkintoni on tosiaan alempi korkeakoulututkinto, mutta tutkinto kuitenkin. Käsittääkseni osa toimittajista on aivan vailla tutkintoa, joskin taitavat olla vanhempaa sukupolvea.

    • Steffen

      Jälkeenpäin kadut korkeintaan sitä jos et yrittänyt. Jos tulee seinä vastaan, niin sitten tulee. Sen jälkeen arvioit vaihtoehtoja uudelleen. Oman alansa voi löytää vähän myöhemminkin, niin kävi myös mulle. Välillä sitä joku vähän ihmettelee, mutta mitäpäs siitä? Pääasia etten itse ihmettele, vaan teen sitä työtä minkä lopulta tunnen oikeaksi.

      Onhan se työllistyminen vaikeampaa ilman alan tutkintoa, mutta ei se todellakaan mikään este ole. Vähän tuuria matkaan tarvitaan, mutta kun sitä löytyy, niin lopulta ei tiedä mistä itsensä löytää. Hyvällä tuurilla se paikka on juuri se homma mitä on aina halunnut tehdä.

      • Matson1

        Anna palaa vaan. Toimittajan työhön ei ole muodollisia pätevyysvaatimuksia. Ilmeisesti olit kiinnostunut lehtipuolesta?

        Jotkin välineet saattavat toivoa akateemista loppututkintoa, joku jopa edellyttää sitä, mutta jos olet huippu hommassa, niin loppupeleissä ratkaisevat vain näytöt. Toimitusharjoittelun suhteen ei varmasti ratkea tutkintoon. Vakinaistamisen suhteen olen kuullut, että eräs maakuntalehti sitä edellyttäisi.

        Toimittajat ovat taustaltaan kaikkea maan ja taivaan välillä. Tässä muutaman urani varrella tapaamani kollegan koulutustaustat: diplomi-insinööri, valtiotieteiden yo, varatuomari, ylioppilas, AMK-viestintä, lastentarhanopettaja, pappi.


    • jll

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe