sukellus Thaimaa vs. Egypti

Neleah

Heit!:)

Sukeltajat ohoi!
Suunnitteilla olis sukelluskurssin yhdistäminen parin vkon aktiivisen rentouttavaan lomaan joko joulun aikaan tai keväämmällä.

Olisiko joillakuilla jakaa kokemuksensa ja vinkkinsä Thaimaan ja Egyptin sukellusmahdollsuuksista...
Minne Thaimaassa ja vastaavasti Egyptissä kannattaisi suunnata...entäpä räätälöidä oma matka lentoineen ja hotelleineen vaiko tuudittautua pakettimatkan turvaan?

Kiitän ja kumarran:)

10

4777

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyty

      Itse en sukella (Thaimaassa kokeilin kyllä), mutta puolison sukellusharrastuksen myötä olen käynyt kummassakin maassa. Egyptissä oltiin Hurghadassa, josta en voi muuta hyvää löytää kuin tuon sukelluksen. Ihan ykkösluokan sukelluskohde, kirkasta vettä ja mahtavat näkymät myös snorkkelilla. Käytettiin Colona Divers-keskusta, jossa palvelu oli hyvää. Muuten en Egyptistä tykännyt, ruoka oli aika huonoa (sai myös pelätä vatsatautia), kaupustelijat rasittavia ja paikalliset retkenjärjestäjät yrittivät huijata. Luxorissa käytiin, ja olihan ne nähtävyydet ihan hienoja. Hirveästi turisteja.

      Thaimaassa oltiin Kata Beachilla Phuketissa ja kyllä se maa vei sydämen. Ihmiset, ruoka, ilmasto voittaa Egyptin 6-0. Myös täällä merenalainen maisema upea, varsinkin Similanilla. Mahdollisuus myös eksoottisempien otuksien kohtaamiseen kuin Punaisella merellä. Käytettiin Raya Diversin palveluja, jotka olivat loistavat. Jos kammoaa Phuketin turistirysämäisyyttä ja haluaa välttää näkemästä maan huonointa puolta eli seksiturismia, kannattaa suunnata esim. Khao Lakiin tai Koh Lantalle. Kuitenkin kohde kannattaa valita Andamaanien meren puolelta ja käydä ehdottomasti Similanilla. Osa Thaimaan sukelluspaikoista on valitettavasti ihan täynnä turistiveneitä ja niiden vuoksi myös roskaa. (esim. Phi-Phi).

      Hinnat ovat halvemmat thaimaassa. Suomalaisten pitämä Raya Divers on kalleimmasta päästä.

      Paketti tai omatoimi, se on makuasia. Helpoimmalla pääset valmiilla paketilla ja pariksi viikoksi myös monesti halvemmalla. Egyptistä en osaa sanoa.

      Jos siis multa kysytyään, niin ehdottomasti thaimaa. Egyptissä on hyvä sukeltaa, mutta muuten en sinne enää menisi.

      Tässä linkkejä noihin keskuksiin (Colonassa ei silloin ollut suomalaista opasta)

      http://www.colona.com/fin/index.php

      http://www.rayadivers.com/site/

      Jos joku neropatti nyt sanoo, että typerää mennä maailmalle ja käyttää suomalaisia palveluita, niin kannattaa unohtaa. Voi olla kallimpaa, mutta toimii. Sukelluskurssi on kivampi käydä yhteisellä hyvällä kielellä kuin huonolla englannilla (enkä nyt tarkoita kurssilaista...)

    • Niscayah

      Näkyvyys on Punaisessa meressä parempi kuin Thaimaan vesissä. Mutta kalat ovat pienempiä ja vesi talvella kylmempää. Paikallinen väestö Thaikuissa on ihan OK kun taas egyptiläiset ovat useimmiten ihan perseestä.

    • gonna dive

      Jos painotat paljon enemmän sukellusta kuin "rentoutumista", niin Egypti. Kaikissa muissa tapauksissa ehdottomasti Thaimaa. Siis suosittelen Thaikkua. Jos meinaat mennä kurssille, niin mene kohteeseen, jossa pääsee helposti sukeltamaan ilman pitkiä venematkoja (esim. Rachan saari tai Koh Tao) tai suorita kurssi Liveaboardilla.

    • hyvä vaihtoehto

      Tutustu Lomamatkojen tai Aurinkomatkojen esitteitä.

      • zugeltaja

        Ihan niinkuin täällä on jo sanottu, egyptissä parempi näykyvyys (=kirkkaammat vedet) ja muutenkin ainakin omasta kokemuksesta jotenkin kivempi paikka sukeltaa. Thaimaassa tosiaan on sitten paremmat mahdollisuudet nähdä esim. (pieniä ja kilttejä) haita tms.

        Lomakohteena muuten: egyptissä omasta mielestäni kairo ja luxor ovat aivan vertaansa vailla, jotain aivan uskomatonta (tai siis eivät ehkä kauungit itsessään, mutta nähtävyydet), mutta muutoin kallistun kyllä thaimaahan. Egyptissä raivostuttavat kaupustelijat ja niljakkaat paikalliset miehet (näin niinkuin nuoren naisen näkökulma!) ja suoraan sanottuna paska ruoka. Thaimaassa taas ei ehkä niinkään mitään huikaisevia nähtävyyksiä, mutta ruoka on hyvää ja paikalliset mukavampaa sakkia.


    • ahouya travla

      http://www.parhaat-matkakohteet.com/2008/04/parhaat-sukelluskohteet.html

      Tulla on jotain juttua aiheesta. Itse tekisin näin:
      viikoksi punaiselle merelle ja sitten pidemmälle lomalle Thaimaahan sukeltelemaan ja kuljeksimaan. Molemmilla on etunsa. Ehkä valitsisin Punaisen meren sen haiden ja muiden isojen önniäisten takia. Halvempi matkustaa kuin Thaimaahan.

    • kaloissa ei suurtakaan eroa

      Jos viikoksi menet, suorita kirjalliset osuudet ja altaat Suomessa, ja mene siirtopapereilla: pääset samantien avoveteen, eikä lomasi kulu luokkahuoneessa istuskeluun.

      Molemmissa käyneenä suosittelen Egyptiä. Pitkien lentojen takia Thaimaaseen en lähtisi viikoksi ollenkaan.

      Plussat ja miinukset:
      Thaimaassa vesi lämpimämpää
      -Egyptiiin lyhyempi matka

      • Egypthai

        Nuo edellä kaikki mainitut on totta. Osa mielipidejuttuja mutta asiat ok.
        Paitsi pelko Egyptin mahataudista joka EI tule ruoasta vaan RAHAn käsittelystä. Siis: Jos on pari matkalla niin toinen käsittelee rahat ja maksaa ja toinen lyö Suomenkin apteekeista löytyvät desinfektorit sille manimasterille käsiin AINA rahojen käsittelyn jälkeen. Valittakaa mulle jos ei toimi!


      • Törpöt ensin...
        Egypthai kirjoitti:

        Nuo edellä kaikki mainitut on totta. Osa mielipidejuttuja mutta asiat ok.
        Paitsi pelko Egyptin mahataudista joka EI tule ruoasta vaan RAHAn käsittelystä. Siis: Jos on pari matkalla niin toinen käsittelee rahat ja maksaa ja toinen lyö Suomenkin apteekeista löytyvät desinfektorit sille manimasterille käsiin AINA rahojen käsittelyn jälkeen. Valittakaa mulle jos ei toimi!

        Olin joulukuun toka viikko Sharks Bayssä lomalla lähellä Sharmin lentokenttää. Sukellusvedet ovat kirkkaat ja näkyvyys uskomaton.Kalojen ja korallien runsaus ja väriloisto parasta mitä olen nähnyt Afrikassa ja Aasiassa.Sharmin alue hinta tasoltaan lähes EU-tasoa(vaihda rahasi pankissa kurssi 1euro=7,95egyptin puntaa,Hotelleissa vaihtokurssi 1euro=7egp),tosin jos ostat ruokasi Seven Eleven kaupasta esim Old Sharmissa niin hinta taso kohtuullisempi.Leipä halpaa 0,25-0,4 euroa pussi,tuoresmehu 1-Litra 1-1,5euroa,leikkeleet 150gr 1-1,5euroa,jogurtti 0,15dl 0,5euroa,hedelmät suomen hinnoissa.Ruoka ravintolassa spagethi bologneese 2,8euroa,kala-ateriat n.5-10euroa.Naama baystä löytyy hyvät ravintolat ja mäccärit,Starbuckin kahvilat,Rock Cafeet ja Pizza Hutit jne...
        Turistipaikoilla Egyptiläiset ovat armottomia myyntimiehiä,mutta esim kävimme Kairossa normaalilla Kairolaisella kaupunkiasutusalueella ja ihmiset olivat asiallisia jopa rakastettavia etenkin koululaiset jotka tulivat kysymään Whats your name and where are you come from?Siellä näky todelline arkielämä,teurastamo kadulla,kalakauppa,huonekalupuusepänliike,ompelimo jne..ja ei muuten näkyny yhtään valkoihosta parin kilometrin matkalla(oma retki,muut oli papyryskaupassa.).Ensi kerralla etsin sukellusfirman joka ei ole massa turismia jos vain löydän?Kysymykseen kumpi on parempi sanoisin et Egypti voitta sukellusnäkyvyyden ja monipuolisuuden vuoksi 6-4,tosin Thaimaan Burman retket on extreamiä....Thaimaassa on erittäin hyvä ja laadukas kohtu hintaisempi Suomalainen sukellus koulu ja operaattori hyville retkille Similan-Burma-Racha yai jne. Chalong sea sport.www.chalongseasport.com.


    • Sukeltaja36

      Tässäpä hyvä vaihtoehto.

      Suomalaisten omistama uusi keskus Railay Beachilla Krabilla (Railay Dive Center Co.Ltd.) Reissut ovat räätälöitävissä sellaisiksi kun asiakkaat haluavat ja varusteet ovat uusia.

      Sieltä löytyy myös majoitusta joka hintaluokkaan ja muutenkin paikka sopii hyvin aktiivilomailijoille jotka haluavat viettää aikaa sukelluksen parissa..

      Tässä suora osoite keskuksen nettisivuille:

      http://www.railaydivecenter.com

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe