Söll 17.8-

Vilja

Yllätimme itsemme ja varasimme ainaisen rantalomakohteen sijaan matkan Sölliin. Tyttäremme on hieman alle kaksivuotias ja jotenkin elokuun helle ei tuntunut hyvältä ratkaisulta ja lentomatka Itävaltaan on niin mukavan lyhyt. Asumme hotelli Alpenpanoramassa. Jos joku lukijoista on sillä asustellut, niin kaikki vinkki ja kommentti otetaan kiitollisuudella vastaan. Oliko ruoka herkullista? Ah, kylläpä yrittäjänä odottaa valmiin pöydän ääreen pääsyä ;-). Mihin aikaan ruokailut tarjottiin? Pääsee paremmin lomafiilikseen kun jo etukäteen paikasta tietää... Uskomme ajankäytön olevan helppoa ilman sen suurempia ohjelmia, mutta vinkit käyntikohteistakin ovat tervetulleita. Hieman sää hirvittää. Loma on loma, oli keli mikä tahansa, mutta tosiaan tällaisen kesän jälkeen toivoisi hieman auringonpaistetta, jotta sitä saisi varastoon pitkää talvea varten. Taitaa kuitenkin olla aikamoista tuuria jos paistaa,(?) viileämpi ilma sinänsä ei juurikaan haittaa.

7

3312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • automatkailija

      Oletko katsonut Söllin nettisivuja tai hotellin omia (www.alpenpanorama-hotel.at). Hotelli löytyy myös Söllin sivuilta. En ole ollut Söllissä, vaan vasta menossa sinne elokuun lopulla.

    • Sölliin ihastunut

      Onnittelumme teille hyvästä valinnasta. Olimme nimittäin kesäkuussa Söllissä ja hotellimme oli Alpenpanorama. Ette turhaan uneksi hyvästä ruuasta,nimittäin se oli todella luksusta. Joka päivä oli salaattipöytä,alkukeitto,pääruoka ja jälkiruoka ja kaikki todella herkullisia. Yhtenä päivänä oli gaalaillallinen,joka oli aivan mahtava, Kaikki kauniisti lautaselle aseteltu ja tarjoiltiin pöytiin.

      Hotelli oli muutenkin hyvä,siisti ja kivalla paikalla mäen rinteessä. Koko kylä näkyi hotellin parvekkeelta. Matkaa keskustaan oli 600m.

      Ilmat meillä oli vaihtelevat ja sellaiset kai ne ovat yleensäkin Söllissä, mutta se ei matkaamme pilannut.

      Vastaantulijat todellakin toivottavat Gryss gott turistille,joten meitä todella pidetään siellä vieraina.

      Söll on sellainen pieni ,ihana kylä,jossa on mukava tunnelma.

      Bussilla pääsee pikku kyliin ja kaupunkeihin mukavasti,jos Söll alkaa tuntua liian tutulta.

      15min kävelymatkan päässä on pieni metsälampi,jossa on penkkejä rannalla. Siellä kävimme monesti nauttimassa luonnon rauhasta.

      Oikein mukavaa matkaa teille.Tulette ihastumaan Sölliin :))))

      PS Mekin olemme yleensä käyneet rantalomilla.

    • Sölliin ihastunut

      Luin viestisi uudelleen ja jatkan vielä vähän.

      Jos haluatte tehdä osotksia, on Wörgl siihen hyvä paikka. Siellä on pitkä ostoskatu aivan bussiaseman vieressä.

      Kufstein ja ST Johan ovat idyllisempiä kaupunkeja,joihin kannattaa tutustua.

      Illallinen tarjoiltiin klo 18.30 - 19.30. Pääruuan illalliselle sai valita joka aamu kolmesta vaihtoehdosta,joka olikin varsinaista lottoamista meille, jotka emme saksankieltä hallitse.
      Ainut asia,josta oppaalle valitimme olikin ,että olisimme halunneet ruokalistan myös englanniksi, joten elokuussa se varmaan jo on sekä saksaksi,että englanniksi.Opas sanoi,että asiasta oli heti kauden alussa keskusteltu,mutta jostain syystä asia ei ollut mennyt vielä perille.

      Muutenkin saksan kieli on kyllä valttia Itävallassa ja Söllissä.

      Vastaan mielelläni,jos jokin asia jäi vielä epäselväksi :))

    • Hertha

      Olemme olleet Söllissä kaksi kertaa kymmenisen vuotta sitten. Ensimmäisellä matkalla majailimme Alpenpanoramassa, joka oli silloin nimeltään Panorama. Hotelli oli siisti, ympäristö rauhallinen. Tuossa toisen nimimerkin viestissä kerrotaankin ruokailusta.

      Ilma Söllissä on "vuoristonraikas", helppo hengittää. Kun on pieni lapsi mukana, tuollainen kaunis pikku kylä on varmasti hyvä ratkaisu. "Polskimisesta" kiinnostuneille on maauimala. Siellä en ole käynyt, enkä tiedä, mitä mahdollisuuksia siellä on pienen lapsen uimaleikkeihin.

      Bussiliikenne tarjoaa mahdollisuuden tehdä pikku retkiä lähipaikkakunnille, niin ettei lapsi väsy liikaa. Maisemat ihastuttavat.

      Sää on vaihteleva, mutta muistaakseni sade ja sumu kuitenkaan eivät ole sääntö, vaan poikkeus...

      Leppoisaa lomaa koristeellisten alppitalojen keskellä! Idyllin täydentävät maitoisat lehmät vihreillä niityillä!

    • Itävaltaan...

      Sää on tietysti vuorilla aina pikkusen onnenkauppaa mutta kyllä - yleensä - sää pitäisi elokuussa olla vallan mainio. Jos on vielä kovin lämmin, niin ukkosia saattaa tulla iltapäivällä. Pidemmät sateet on elokuussa vielä aika harvinaisia. Toivottavasti säästytte siltä. Kokemuksen mukaan säät alkaa huonontua ja kylmentyä lähinnä syyskuun puolella, sitten voi jo tulla korkeammalla luntakin. Mutta ainahan kaikki on mahdollista, kun säästä puhutaan.

      Ko. hotellia en tunne mutta eiköhän siellä ruoka maita aivan kuten täällä muutenkin ;-).

      Oikein kivaa matkaa teille ja tervetuloa tähän leppoisaan maahan!

      • Vilja

        Kaunis kiitos vastanneille. On mukava fiilistellä ennen lähtöä, kysellä ja etsiä tietoa netisä. On aivan kuin olisi jo osa sielua lomalla kun etukäteen tutustuu.Olen itse aikoinaan 15 vuotta sitten käynut interreilillä Itävallassa, silloin oli kiire eteenpäin, mutta nyt kiva palata ja tutustua elämään siellä. Miehelleni maa ja vuoristot on varmasti elämys.


      • Itävallan asukki
        Vilja kirjoitti:

        Kaunis kiitos vastanneille. On mukava fiilistellä ennen lähtöä, kysellä ja etsiä tietoa netisä. On aivan kuin olisi jo osa sielua lomalla kun etukäteen tutustuu.Olen itse aikoinaan 15 vuotta sitten käynut interreilillä Itävallassa, silloin oli kiire eteenpäin, mutta nyt kiva palata ja tutustua elämään siellä. Miehelleni maa ja vuoristot on varmasti elämys.

        Kävin juuri viime viikonloppuna Söllissä ja voin suositella ehdottomasti menoa kondolilla ylös, josta näkee Wilder Kaiser vuoret ja muutenkin upeat näköalat. Siellä on myös pieniä ja lyhyitä sekä samalla helppoja vaellusreittejä siellä ylhäällä, joiden uskon olevan sopivia kun on pieni lapsi mukana. Myös St.Johann in Tirol kannattaa myös tarkistaa ehdottomasti.

        Mitä ruokalistoihin tulee niin kyllä hotellihenkilökunta yleensä osaa englantia ja kertovat mielellään ruuasta tarkemmin kun kysyy rohkeasti. Olen silti ehdottomasti myös englanninkielisen ruokalistan kannalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe