Pariisiin pakettimatkalla vai ominpäin?

ekaa kertaa Pariisiin

Kannattaako Pariisiin matkustaa matkatoimiston pakettimatkalla vai kokonaan omin päin? Esim. Aurinkomatkoilla matkat maksavat reilut 800€ / viikko per henkilö. Pääseekö ominpäin paljon halvemmalla ja onko jotain erityistä huomioitavaa esim. hotellivarauksissa, jos ne tekee netistä itse? Olemme ajatelleet lähteä syyskuun alkupuolella viikoksi. Minkähänlaiset säät sillon yleensä ovat olleet ja onko pahin turistiaika jo ohi? Onko kukkaloisto tuolloin jo ohi?

8

2687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pariisiin.

      Pariisissa olin muinoin pakettimatkalla, mutta silloin en tainnut vielä edes nettiyhteyttä omistaa. Nykyisin olen harrastanut omatoimimatkailua ja todennut sen tulevan paljon edullisemmaksi verrattuna esim. Aurinkomatkojen tai OK-matkojen paketteihin. Eli jos on vähänkään tottunut liikkumaan maailmalla ja osaa englantia (silläkin Pariisissa pärjää, testattu on), suosittelisin omatoimimatkaa. Aikataulut voi valita vapaammin, samoin hotellin.

      Hotelleja olen varannut esim. Veneren, Booking.comin, HolidayCity.comin ja Ebookersin kautta ja aina on hyvin toiminut.

    • matka halvempi

      Hei,Olemme myös lähdössä pariisiin mutta lokakuussa. Vertailin eri yhtiöiden, myös matkatoimistojen hintoja. (Vertaa.fi sivu kanattaa ainakin katsastaa.) Olemme 4 yötä pariisissa ja yhteishinta 840 2/hlö. kahden tähden hotellissa. Pariisissa on helppo liikkua metrolla joten valitsimme hotellin montmarten alueelta. Suorat lennot pariisin ovat aina kalliimpia kuin jos joutuu vaihtamaan. Meillä matkustus aika on vajaa viisi tuntia tre-riika-cdg. Sain lennon ns. hyvään saumaan koska hinta nousi seuraavana päivänä 40€ vaihtelevat kovasti. Ma lähdöt ovat aina halvempia kuin viiknloppulähdöt jos voit joustaa päivästä. Hotellivarauksen tein netissä ja ottavat kyllä heti yhteyttä jos ongelmia varauksissa joten välttävä englannin taito on hyväksi. Itse säästin matkatoimiston halvimpaan tarjoukseen nähden 300€ ja lennot olivat helsingistä joten matka lentokentälle olisi tehnyt laskua 150€ lisää.

      • edelliseen

        painovirhepaholainen iski lento 540 hotla 316(sis verot maksut)eli n.860€/2hlö


      • Le Chat Noir

        Voitko kertoa missä hotellissa Montmartrella olitte ja millainen hotelli oli? Itse etsin kanssa halpaa mutta siistiä hotellia alueelta.


    • Pariisin matkaaja

      Viimeaikoina olen käyttänyt Suomen Matkatoimistoa, jolla olen teettänyt matkan. Virkailijat ovat kokeneempia hakijoita kuin minä, joten yleensä olen säästänyt hotellin hinnassa heidän palvelumaksunsa. Täytyy vain antaa hyvät ohjeet, niin homma hoituu.

      Varsinaisia pakettimatkan palveluja Pariisissa ei tarvitse, koska julkinen liikenne on toimiva. Kerran lasten kanssa matkatessani otin paketin kuljetusten takia ja satuimme olemaan viimeinen hotelli reitillä. Sopi meille hyvin, sillä oppaana sattui olemaan todella pitkään Pariisissa asunut täti, jolla oli tosi hyvät jutut.

      Pariisin ydinkeskusta on melko pieni ja meillä on tapana kulkea paljon jalan. Silloin näkee enemmän. Olen aikaisemmin käyttänyt oikean rannan hotellialueita, mutta viimeksi olimme vitosessa ja taitaapi käydä niin, että myös tulevaisuudessa suosin sitä. Alueelta on lyhyt kävelymatka kahteen keskeiseen puistoon: Jardin des Plantes ja Jardin du Luxembourg.

    • lähes aina

      Aiemmin suosin omatoimista hintaedun vuoksi. Nyt viime viikolla maksoin hyvästä huoneesta 59e ilman aamiaista.
      Nyt mm. sen vuoksi, että hotelli on varmasti mukavalla alueella (suosin 15.e) ja että sängyt riittävän pitkät.
      Varmisti sänkyjen pituus, jos olet yli 1,8 - lattialla nukkumista on jouduttu meidän perheessä kokemaan sängyn lyhyyden vuoksi.
      Parhain kokemuksemme on ollut vierailu lokakuussa - vielä lämpöä ja turisteja siedettävästi.

      • kanssasi tästä

        Minäkin suosin omatoimimatkoja. Lähes aina säästää 150-300 euroa, kun toimii itse. Vaatii tietenkin viitseliäisyyttä roikkua netissä etsien hyvä vaihtoehtoja, mutta kun se on meikäläisestä ihan mukavaa, säästää sievoisen summan eikä ole myöskään sidottu tiettyihin päiviin.


    • Pariisista eilen kotiutunut

      eli ehdottomasti omatoimisesti..tulin eilen kotiin 15-vuotiaan tyttäreni kanssa kahden viikon Pariisin reissulta..hotelli oli 3 tähden hotelli (tosi siisti, rauhallinen ja iso huone), meidän matka täältä Napapiirin tuntumasta maksoi kokonaisuutena 1500 euroa, halvin lentoyhtiö oli meidän kohdalla Finnair (kaikki varattu huhtikuussa), kun katsoin halvinta matkatston matkaa samalle ajankohdalle, niin yhdeltä hengeltä Hgistä olisi ollut 1450 euroa, joten omatoimisuus kannattaa..
      Pariisissa on tosi helppo liikkua, metrolla, junalla, bussilla, kävellen...aivan ihana kaupunki, ihmiset ystävällisiä ja vaikka kuulin etukäteen että heinä-elokuu ei ole hyvä aika käydä, koska siellä on moni muukin, niin ehdottomasti on, sillä vaikka väkeä siellä on, niin kaikki nähtävyydet käytiin hyvin lyhyillä jonotuksilla.. eli uusi loma on jo suunnitelmissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      39
      773
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe