Laurona päällekäispiippuinen 12/76

Mehtuumies

Ovatko minkälaisia vehkeitä? Onko kokemuksia? Ovatko piiput selvästi kilpailijoita korroosionkestävämpiä kuten luvataan? Mitkä panokset sopii? Itellä olisi tuommoinen kiikarissa, hintaa lienee vajaa tonni.

8

3821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...1980 luvun loppupuolella olivat merilinnustajien käytössä suosittuja nämä Lauronat. Ampunee suht tasaisia kuvioita monella patruunamerkillä barabolisten supistajiensa ansiosta. Ainakin aiemmin piippupari oli avonainen keskiosaltaan, jolloin jäähtyminen on nopeampaa (vert suomessa valmistettu Tikka, olikohan M77). Olen ampuillut sellaisella 1990 luvun Lauronalla ja kevyt ja mukavan tuntuinen ainakin minulle oli, rekyyli tuntui suht pontevalta kyllä joten varmaan tuo 12/76 riittää. Muuten, joskus sekoitetaan Lauronat ja Lamberit - ovat vähän "eri sarjaa". Uusi Laurona taitaa kustantaa noin 1200 euroa halvimmillaan.

    • --------------------

      Vastaan huvikseni vanhaan viestiin..
      Ostin ensimmäiseksi aseeksi Laurona 12/76, ejektorit, 4 vaihtosupistajaa.

      Piiput ovat erillään nopeamman jäähtyvyyden toiveissa. Puuosat on sovitettu mielestäni huolella ja kaiverrukset eivät ole halvan näköiset. Tähtäyskisko on kapea joten siihen käy kuitujyvät ongelmitta. Perälappu on luistava ja ei takerru vaatteisiin. Korroosiokestävyydestä en tiedä mutta ruosteessa eivät minulla ainakaan ole. Minä kyllä olen uudesta aseesta pitänyt hyvää huolta ja vähintäänkin öljynnyt piiput joka reissun päätteeksi.

      Toimii radalla ja metsässä.

      Maksoin omastani uutena 600€ koska ase ei ollut jostain syystä kelvannut liikkeessä kenellekkään. Alkuperäinen hinta oli 1030€. Koenostojen perusteella ase sopi minulle hyvin ja hinta oli halpa. Tein mielestäni mitä parhaimmat kaupat!

      Olen tykännyt aseestani kovasti ja suosittelen muillekin.

    • surkastunut

      kyseiset pyssyt aivan surkeit. kaikilla patruunoilla surkea kuvio,tukit ampuu hajalle muutamalla paukulla.

    • --------------------

      Kaksi syksyä nyt tuolla 12/76 Lauronalla paukuteltu. Riistaa tullut mukavasti, ei mitään vikoja. Pari Trap kisaakin voitettu.. Radalla olen huomannut että aseen perässä/kahvassa saisi olla pieni muotoilu tai ura peukalolle. Tuppaan ottamaan aina vähän eri otteen ja sitä tulee aateltua vaikka pitäisi keskittyä suoritukseen. Metsässä ei haittaa.. Omassani siis pistoolikahva. Tukit on kunnossa ja pääasiassa käytetty magnumi paukkua.

    • kiiltävät putket

      Ihme kun ei kukaan vielä ole maininnut että ota baikal siinä on kovakromatut piiput.

    • Anonyymi

      Vanha kysymys, mutta jos joku nyt vielä pohtii samaa. Itsellä oli aikoinaan Laurona Derby 12/89. Sanoisin aseen sopivan enempi metsästykseen, mihin se enempi tarkoitettu olikin. Radalla en saanut sitä oikein toimimaan, niin kuin ampujalle istuvuuden ja aseen hallinnan mielessä. Teknisesti toimi kyllä ihan ok. Myin kuitenkin pois, kun kokonaisuutena ei vaan ollut sopiva.

      Kannattaa kyllä panostaa hankintaan ja ostaa kerralla kunnollinen!Kalliimmaksi tulee vaihdella ja kokeilemalla katsoa, jos nyt olisi hyvä.

      • Anonyymi

        Jaaha jos ase ei säre kiekkoja mm. sportingissa/compaktissa (huom. skeet ammunta on lähinnä metsästävälle ihmiselle pelkkää aseen nosto harjoitusta jota ei voi rinnastaa millään lailla metsästyksessä tuleviin tilanteisiin) niin mitenkä se sitten parempi siellä metsällä?
        Jos ase on sopiva niin metsällä kuin edellä mainituissa kiekko lajeissa niin perän takana se suurin vika jos ei osu.
        Neuvokaa minua kun olen tyhymä.


    • Anonyymi

      Tuli keskustelu vastaan, niin kommentoin myös osaltani. Lauronalla (12/76) neljällä supparailla on tullut metästettyä nyt noin 15 vuotta ongelmitta. Hyvä ase, ei moitittavaa.

      Metästyspäiviä ei tule lukumääräisesti paljon, varmaan pyörii 10-15 vuositasolla plus radalla harvakseltaan. Tekniikka pelaa, piiput kuin uudet. Omaan kokemukseen pohjaten hyvä pyssy, en maksanut koristeista mutta ei kyllä mitään valitettavaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe