Asunto ulosmitataan! APUA!

ttl76

Apua. Voiko olla mahdollista tällainen... Olen maksanut jo useamman kuukauden palkastani 1/3 ulosottoon ja tänään tuli ilmoitus asuntoni ulosmittauksesta!! Ulosotossa on n. 7700 euroa, joten olisin sen maksanut jo palkoistani päälle vuodessa... Voiko tällaista päällekkäistä ulosmittausta lain mukaan tehdä?! Kertokaa nyt joku viisaampi. :(

13

14148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omituiselta

      Vähän ihmeelliseltä tuo tarinasi kuulostaa. Ihan kuin et kertoisi kaikkea. Jos ulosotossa todella on noin pieni summa jota koko ajan lyhennetään, niin ei oikein tunnu uskottavalta tuo asunnon ulosmittaus.

    • Sinulla

      Onko asunto nimissäsi ja kiinnittämätön?

      Eiköhän pankista saisi panttikirjaa/osakekirjaa vastaan lainaa sen verran, että saa nuo ulosmittaukset maksuun.

    • ihmeissäni ulosotosta!

      Minulle tuli täytenä yllätyksenä ilmoitus kiinteistön (josta omistan 50%) ulosmittauksesta.

      Ihmeelliseksi asian tekee se, että minulta on mennyt usean vuosen ajan säännöllisesti ulosottoon 1/3 eläkkeestäni ja nyt kun minulle myönnettiin erittäin pitkän hakemusprosessin, useiden lisäselvitysten ja perusteellisten maksuvaralaskelmien jälkeen Takuu-Säätiön takaama järjestelylaina, millä maksettaisiin kaikki ulosotossa olevat velkani kerralla pois (11000€) ja lyhentäisin sitten sitä lainaa pankkiin, niin että se velkamäärä pienenisi ja tulisi aikanaan maksettua kokonaan pois, eikä vain kasvaisi korkoa siellä ulosotossa.

      Ilmoitin myönteisestä päätöksestä välittömästi ulosottomiehelle ja olihan hän ollut tietoinen hakuprosessista koko käsittelyn ajan. Takaus myönnettiin toukokuussa, pankin kanssa sain kaikki paperit allekirjoitettua kesäkuun lopulla ja järjeslylaina olisi pitänyt olla nostettavissa parin viikon sisällä, Takuu-Säätiön lisäehtona oli kiinteistön jälkipanttaus heille, mihin myös toinen 50% kiinteistöstä omistava henkilö suostui ja allekirjoitti tarvittavat paperit. Odotin pari viikkoa ja ihmettelin kun mitään ei kuulu, vaikka pankista luvatttiin soittaa heti, kun kaikki allekirjoitetut paperit saapuisivat takaisin Takuu-Säätiöstä, ajattelin tiedustella heiltä asiaa ja sain tietää, että koko Säätiö on kesälomalla 7.7.- 1.8. välisen ajan ja nyt paperit odottavat heidän pöydällään ja järjestelyluotto voidaan nostaa pankista vasta elokuussa.

      Sain päätöksen kiinteistön ulosmittauksesta postin mukana 21.7. päätös oli tehty 14.7. vaikka he tiesivät saamastani myönteisestä päätöksestä, kävin henkilökohtaisesti sanomassa siitä heille ja pyysin samalla heiltä päivitetyn ulosottolistauksen, sekä tilinumeron ja muut ohjeet miten maksu suoritetaan.

      Nyt on sitten ulosottomies, kihlakunnanvouti, velkaneuvoja, Takuu- Säätiö ja pankin yhteyshenkilö kesälomalla ja kiinteistö ulosmitattu.

      Pitäisi varmaan valittaa johonkin, mutta alkaa olla voimat lopussa, ehkä se onkin heidän tarkoituksensa...

      • HenryJR

        Siis voiko tuollaista tapahtua?
        Onko teidän asunto nyt siis kokonaan ulsomitattu ja aiotaan pakkohuutokaupata? vai onko kyseessä suojaavaulosmittaus eli UO on käsi ojossa odottamassa rahaa siitä 50%:sta?


      • kuin ihmetellä!
        HenryJR kirjoitti:

        Siis voiko tuollaista tapahtua?
        Onko teidän asunto nyt siis kokonaan ulsomitattu ja aiotaan pakkohuutokaupata? vai onko kyseessä suojaavaulosmittaus eli UO on käsi ojossa odottamassa rahaa siitä 50%:sta?

        Kaiken piti olla selvää ja nyt tosiaan kaikki menee, valitusaikaa on vielä jäljellä ensi maanantaihin asti, mutta alkaa tuntumaan siltä, että joku välttämättä haluaa kiinteistön ja asia on jo sovittu jossain "takahuoneessa" käydyssä neuvottelussa, tuli meinaan niin nopeasti se ulosmittauspäätös, kun ulosottomies sai tietää minulle myönnetystä takuu-säätiön takaamasta järjestelylainasta, millä pystyisin maksamaan kaikki uo-velat pois. Ja nyt kun kaikki tuntuvat olevan kesälomalla, niin en löydä tähän hätään ketään kuka neuvoisi minua tässä asiassa ja auttaisi tuon valituksen teossa.

        Tämä tuntuu vielä pahemmalta siksi kun hetken jo luulin saavani velkani järjestykseen ja sitten vedettiinkin matto jalkojen alta pois. Tuo takuu-säätiön prosessi vei paljon voimia ja siinä sai kuukausikaupalla jännittää kuinka lopulta käy ja kun sitten monen selvityksen jälkeen tuli mynöteinen päätös, niin ajattelin että paistaa se päivä vielä minullekkin. Nyt on niin murheellinen olo, ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan, asiahan ei koske enää pelkästään minua. Alkaa loppumaan usko virastoja ja virkailijoita kohtaan, vaikka kuinka lakipykälien mukaan toimisivat, saisihan sitä varmaan käyttää maalaisjärkeäkin.

        Hauskaa kesän jatkoa kaikille niille jotka siitä pystyvät nauttimaaan.

        Kirjoitan tänne myöhemmin kuinka asiassa lopulta kävi.

        Ja kaikille "viisastelijoille" tiedoksi, että velat syntyivät 2000-luvun alussa tapahtuneesta terveyden ja työpaikan menetyksestä, minkä takia maksuvarani romahti. Töitä olen tehnyt koko ikäni, kertaakaan ei ole tarvinnut sosiaalitoimistosta tai muualta rahaa pyytää. Nyt taitaa nekin paikat sitten tulla tutuksi.


    • vai totta

      on. Itse ole maksanu jo monien vuosien ajan palkastani ulosottoon niin että he ovat sen ottaneet. Joka kuukausi menee noin 120e ja velka on yhteen s 16200e. Nyt on kiinteistö ulosmitattu ja enkä saa uuden lain mukaan edes itse sitä myydä ennen kuin kihlakunnan vouti antaa siihen luvan ja hän on lomalla vielä tositaiseksi. Eli näin se menee jos löytyisi ostaja(on edelleen kyllä välittäjällä myynnissä) niin en saa myydä ennen kuin on tehty vaade selvitys.

    • Kolehmainen

      Mitä tarkoittaa vaadeselvitys??

      • 9

        Vaadeselvittelyssä selvitetään huoneiston/kiinteistön tiedot, vastuut, viat ja kaikki ahdollinen tieto mikä kuuluu em omaisuuteen.


    • senja

      Kyseessä ollut turvaava ulosmittaus. Ei ole myymässä kotiasi. Ovat vain turvanneent saatavansa jos jostain syystä et maksaisi velkaasi.

    • Anonyymi

      Itsellä 8000€ kohdalla ulosottomies alkoi puhua asunnon ulosmittauksesta. Sairasta touhua.

    • Anonyymi

      Asunnon ulosmittaus on usein vain turvaamistoimi, ei se johda pakkomyyntiin jos lyhennyksiä tehdään. Itse elin pari vuotta ulosmitatussa osakkeessa ilman mitään muutosta elämään, vastikkeet ja lainat maksoin normaalisti.

      Olisi toki ollut kiinnostavaa kuulla alkuperäiseltä postaajalta miten takuusäätiön kanssa kävi, estikö ulosmittaus tuon järjestelylainan.

    • Anonyymi

      Kiinnostava aloitus. Itse asun ulosmitatussa talossa ja maksan ulosottoon kuukausittain velan lyhennystä. Kolme vuotta sitten taloa pakkohuutokaupattiin, mutta kelpoja tarjouksia ei tullut, joten talo palautui minulle. Vuosi sitten vouti alkoi uhkailla, että myy taloni vaikka tonnilla. Olen elänyt pelossa siitä saakka.

      Jos uusi myynti tulee, joudun varattomana täysin yhteiskunnan tukien varaan. Olen vanhuuseläkeläinen, joten mitään uutta rahavirtaa en enää saa työmarkkinoilta.
      Velat ovat muutaman tuhannen euron suuruisia, mutta niitä on useampia. Mielestäni kukaan ei ole toista perijää parempi, joten ihmettelen jos 70t euron kiinteistö myydään kahden tonnin takia alehintaan.

    • Anonyymi

      Miten kävi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe