Kuinka monta IVF hoitoa olette tehneet?

Mistral 67

Meille on tehty nyt 2 ivf hoitoa, tuloksettomia,, nyt monissa 3 kertaan.. joudumme itse maksamaan kaisen yksityisen lääkärin, matkat ja muut kulut.. kalliiksi tulee, mutta vielä kokeilemme tämän 2. kerran..

Kuinka monta hoitoa olette mutt käyneet, siis tässä ivf:ssä?
Jos ette ole tulleet raskaaksi, onko mitään selvinnyt syyksi?

Meillä tulee vähän munasoluja ja mieheni sperma on kyllä korkea laatuista,, viimeksi alkio ei kiinnittynyt.. ja ekalla kerralla munasolut eivät kasvanut tarpeeksi isoiksi..

16

15802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zappa-kissa

      ..tehtiin kolme ivf-hoitoa, jonka jälkeen lääkäri sanoi että on turha enää jatkaa. Minulle tuli kyllä paljon soluja, mutta osa ei ollut tarpeeksi isoja ja osa käyttäytyi omituisesti hedelmöityksen jälkeen. Ekassa ivf,ssä saatiin jopa pakkaseen kolme solua. Myöhemmin siirtokelpoisia soluja saatiin vain 1-2, vaikka niitä saatiin monta kerättyä. Keskenmenoja on minulla ollut 4, joista yksi pika-pika raskaus ivf-hoidolla. Onneksi olin edellisenä kesänä ilmoittautunut turhauteena ekan ivf-hoidon tuloksiin luovutusmunasolu-jonoon.Joten kun yritykset omilla soluilla lopetettiin siirryin toisenlaiseen hoitoon ja tulin ekalla tuoresiirrolla raskaaksi ja olen nyt 20.viikolla raskaana...

    • tyttö tuli

      Moi! minulla pco ja 4 ivf onnistui!:) ei kannatta luovutta! kaksi ensimmäisttä ivf-i yksityisellä ja tosi huonot alkiot saatiin, varmaan vääriä lääkeannoksija,kun menin ,sitten naistenklinikka 3 ivf näyti jo tosi hyvälttä ,saatin heti hyvijä alkioita ,mutta silti ei kiinitynyt ,sitten 4 ivf tuoresiirto onnistui! tsemppijä sinulle !

    • rv29

      Me ollaan selittämättömästi lapsettomia. 3 IVF:ää takana (3 tuoresiirtoa, 2 pakastetun alkion siirtoa). Kaikki meni aina hyvin, muniksia tuli paljon, kuten myös hyviä alkioita, joita saatiin myös pakkaseen. Ongelmana alkioiden kiinnittyminen, siihen ilmeisesti syynä mun ohut kohdun limakalvo.

      2. IVF:n tuoresiirrosta tulin raskaaksi, mutta kyseessä oli kohdun ulkopuolinen. Nyt raskaana rv29 3. IVF:n tuoresiirrosta. Tässä viimeisessä hoidossa alkioille tehtiin pitkä viljely, ts. alkiot viljeltiin labrassa blastokystivaiheeseen asti.

    • Mamaa83

      Meillä onnistui 1. IVF:n toinen pakastesiirto. Tyttö syntyi viime vuonna :)

    • Marraskuu2008

      Kolme IVF hoitoa ( muita hoitoja), joista koskaan ei jäänyt yhtään pakkaseen. Munasoluja kohtalaisesti, mutta laatu huono. Syynä selittämätön lapsettomuus. Kolmas IVF hoito eteni kaikista heikoimmin. Lääkärikin ihmetteli mistä ihmeestä on kyse kun jokainen hoito onnistuu aina vaan huonommin. Tästä huolimatta hoito onnistui, nyt viikkoja 24 4, joten vielä jännittää miten itse raskaus etenee. Kovasti toivon, että kaikki menee hyvin.

    • rv36

      Eli kolmas ja viimeinen IVF julkisella toi meille kauan kaivatun plussan!:)

      Minulla kanssa tullut vähän munasoluja, lisäksi hedelmöittymisessä oli ongelmaa. Tai itseasiassa ultrissa näkyi aina n. 12-15 follia, mutta sitten punktiossa huomattiin, että niistä oli osa vielä raakoja. Ekassa IVF:ssä saatiin 2 kypsää munasolua, vain toinen hedelmöittyi, yksi siis siirrettiin, tulos nega. Toisessa IVF:ssä saatiin 5 kypsää solua, 2 hedelmöittyi, molemmat siirrettiin, negaa tästäkin. Viimeisessä hoidossa saatiin 4 kypsää solua vain yksi hedelmöiyytyi, mutta oli TOP luokkaa ja tästä siis PLUSSA!!!

      Meinasin heittää jo hanskat tiskiin tuon toisen IVF:n jälkeen, ajattelin, että en jaksa lähteä turhaan enää kolmanteen hoitoon, kun eihän sieltä kuitenkaan positiivistä tulosta saa, miksi plussa nyt tulisi kun ei aikaisemminkaan ollut tullut. Onneksi mieheni tsemppasi minua ja puhui ympäri, että kokeillaan nyt vielä tuo viimeinen mahdollisuus! Ja onneksi kokeilimme!!!

      Minulla aina ollut kuulemma ihanteellinen kohdun limakalvo, joten kiinnittymiselle ei olisi pitänyt olla estettä, mutta tiedä sitten miksi alkoit eivät kiinnittyneet. Tai sitten ne eivät olleet tarpeeksi "laadukkaita" kiinnittyäkseen tai lopettivat jakaantumisen kesken kaiken.
      Tässä viimeisessä hoidossa kokeiltiin kuitenkin Lugesteronin rinnalle myös Disperin 50mg/päivä eili söin niitä lasten Disperinejä punktiosta lähtien rv9 asti, tämä oli juuri alkion kiinnittymistä helpottamaan. En sitten tiedä oliko apu tuohon kiinnittymiseen juuri Disperinissä, mutta ainakin alkio on tarttunut ja kyydissä pysynyt... Tyttö on tulossa:)

      Älä luovu toivosta, aina kannattaa yrittää ja ottaa kaikki hoidot ja apu mitä saa!
      Oikein paljon plussaonnea sinulle!!!!

      • Mistral -67

        Olipa upeaa käydä lukemassa teidän hienoja kokemuksia.. varsinkin sinun taoaus tuossa edellä (rv36) minuakin on vaivannut ajatus, että miksi tämä toinen top alkio ei kiinnittynyt, vaikka jakautui tosi hyvin ja hedelmöittyi pika vauhtia.. mikä tämä pitempi viljely on? en ole siitä mitään kuullutkaan,.... täytyy kysellä seuraavaksi lääkäriltä tälläistä mahdollisuutta.. minulla sanoivat kohdun limakalvojen olevan hyvässä kunnossa ja kaiken pitäisi olla ok,, vähän jännittää tämä 3. hoito, jos siihen ollaan edes menossa kun on niin kallista ja matkaakin tänne hoitoon aina sen 100 km sivu..

        minulla on kamala vauvakuume, tuntuu, että kaikki työkaveritkin kohta ovat raskaana, tai ainakin jo 5 raskautta meillä tiedossa toimiston naisten kesken (toimisto, jossa n. 35 työntekijää).. kyllähän tämä 3. kerta houkuttelisi...

        lisää kertomuksia ja vielä selvisikö teille miksi ette tulleet raskaiksi...

        Onnea kovasti meiltäkin jo plussanneille...


      • rv29
        Mistral -67 kirjoitti:

        Olipa upeaa käydä lukemassa teidän hienoja kokemuksia.. varsinkin sinun taoaus tuossa edellä (rv36) minuakin on vaivannut ajatus, että miksi tämä toinen top alkio ei kiinnittynyt, vaikka jakautui tosi hyvin ja hedelmöittyi pika vauhtia.. mikä tämä pitempi viljely on? en ole siitä mitään kuullutkaan,.... täytyy kysellä seuraavaksi lääkäriltä tälläistä mahdollisuutta.. minulla sanoivat kohdun limakalvojen olevan hyvässä kunnossa ja kaiken pitäisi olla ok,, vähän jännittää tämä 3. hoito, jos siihen ollaan edes menossa kun on niin kallista ja matkaakin tänne hoitoon aina sen 100 km sivu..

        minulla on kamala vauvakuume, tuntuu, että kaikki työkaveritkin kohta ovat raskaana, tai ainakin jo 5 raskautta meillä tiedossa toimiston naisten kesken (toimisto, jossa n. 35 työntekijää).. kyllähän tämä 3. kerta houkuttelisi...

        lisää kertomuksia ja vielä selvisikö teille miksi ette tulleet raskaiksi...

        Onnea kovasti meiltäkin jo plussanneille...

        Kysyit tuosta pitkästä viljelystä. Normaalissa IVF:ssä alkioita viljellään labrassa 2-3 päivää ja alkio siirretään kohtuun 4-8 -soluisena. Pitkässä viljelyssä alkioita viljellään labrassa pitempään, n. 6 päivää, niin kauan, että ne ovat ns. blastokystivaiheessa. Blastokystivaiheessa oleva alkio on valmis kiinnittymään kohdun seinään heti alkionsiirron jälkeen. Raskauden alkamisen todennäköisyys on huomattavasti suurempi näillä pitkään viljellyillä alkioilla, kuin vain 2-3 päivää viljellyillä. Riskinä pitkässä viljelyssä on, ettei siirtoon välttämättä päästä ollenkaan, kun alkiot yleensä lopettavat jakautumisen yksitellen. Voi olla, ettei siirtopäivänä ole enää yhtään alkiota jäljellä. Pitkällä viljelyllä vähennetään "turhien" siirtojen määrää, kun jo labrassa varmistetaan, että alkio todella jatkaa jakautumista 8-solu-vaiheen yli. Toisaalta alkio, joka lopettaa jakautumisen labrassa olisi hyvinkin saattanut jatkaa jakautumista, jos se olisi siirretty kohtuu aikaisemmin. Eli riskipeliä tämä on. Alkioiden viljely labrassa on myös kallista, en tiedä, tehdäänkö pitkää viljelyä millään julkisella klinikalla.


    • huonoin tuuri?

      meillä on takana 5. ivf icsi sekä 2 pas eikä yhtään plussaa... koskaan...

      tässä syksyllä ois vielä ainakin tarkoitus tehdä 1 yritys... kyllä vetää mielen matalaksi tällainen turhan yrittäminen... :(

      • äo1?

        meillä 6 epäonnistunutta ivf-hoitoa eikä koskaan mitään pakkaseeen, ikä usko ja terveys loppuu..


    • Nuukiskis

      eka kerralla tärppäs ja nyt mennään jo rv 19.
      Onnea teille, toivotaan että ensi kerralla tärppää..

      • Hyvää tuuri odotellen

        Taidan minä olla nyt tämän pinon huono tuurisin, eli meille tehty 6 ivf icsiä passeineen.
        Neljännestä hoidosta tulin raskaaksi, mutta se meni kesken.
        Mitään syytä ei ole löydetty, ei auta muuta kuin jatkaa yrittämistä. Alkiot ovat aina hyviä kohdun limakalvo myös, mutta jostain syystä alkiot ei kiinnity. Täytyy vaan yrittää jaksaa, uskon että se jaksaminen joskus palkitaan...

        Kannattaa kokeille pitkää viljelyä, alkion kuoren avausta, kahden alkion siirtoa, lääkkeen vaihtoa (puregonista menopuriin), babydisperiiniä punktion jälkeen, mulimen-homeopaattisista tipoista jotkut ovat saaneet avun (tippoja myydään luontaistuotekaupoissa ns. hormonaalisiin vaivoihin). Tässä näitä muutamia vinkkejä, joita itse olen ehdotellut lääkäreille kun hoitosuunnitelmaa on tehty ja tuo hoito joka johti keskenmenoon tuli juuri tuolla lääkkeenvaihto pitkäviljely kahden alkion siirto disperin-yhdistelmällä, tosin keskenhän se
        meni mutta kuitenkin raskaus jatkui kolmannelle kuulle saakka.
        Tsemppiä teille kaikille hirmuisesti, toivottavasti päästään kaikki tavoitteeseemme tavalla tai toisella :)


    • Sintu74

      2 IVF-hoitoa takana.
      1. hoitokerralla tuloksena 4 munasolua joista kaikki hedelmöittyivät, mutta 2 oli jotenkin menny pilalle. Jäljelle jääneet 2 alkiota olivat B-luokkaa ja siirrettiin siis yhtäaikaa, eikä kumpikaan kiinnittyny.
      2. hoitokerralla tuloksena myös 4 munasolua joista 2 hedelmöittyi. Nyt kumpikin alkio oli TOP-luokkaa joten siirrettiin vain 1 alkio, joka ei kuitenkaan kiinnittynyt.
      Tälle vuodelle ollaan menossa ensimmäiseen PAS:iin ja ajattelin kokeilla alkion kiinnittymisen mahdollistamiseksi ainakin minidisperiniä 50mg KP:stä 1 alkaen, koska minulla korkea hemoglobiini.
      Ja kohdun limakalvon paksuntamiseksi kokeilen greippimehua.
      Näillä eväillä siis uuteen yritykseen :)

    • ääääääääääääääääääää

      tehtiin ensin tavallinen ivf josta saatiin hyvin munasoluja mutta yksikään ei hedelmöittynyt. Suuri pettymys itselle ja yllätys lääkäreille. Siirryttiin icsi hoitoon. Ensimmäisestä saatiin 2 alkiota joista toinen siirretiin tuore siirtona ja toinen pass:na. Kummastakin negaa. Seuraavassa icsi hoidossa käytettiin osaksi lahjoitetteuja siittiöitä koska haluttiin selvittää mistä huono hedelmöittyminen johtuu. 5 munasolua siis hedelmöitettiin omilla ja 5 lahjotetuilla siittiöillä. Lahjoitetuilla saatiin hyvin alkioita ja omilla vain 1. Tämä yksi oma siirrettiin ja on nyt kohta 2v.reipas lapsukainen. Menimme uudelleen hoitoihin nyt syksyllä ja taas saimme hoidosta vain yhden ainoan alkion...se tärppäsi kiinni ja nyt selvisi että masussa on identtiset kaksoset=). Toki raskaus vielä aluillaan mutta tosiaan älä vielä luovuta, hyvin votte onnistua! varsinkin kun ekassa hoidossa ette edes saaneet siirrettävää ja lääkitys ilmeisesti pielessä kun ei munarakkulat kasvaneet tarpeeksi. Tsemppiä!

    • OnPantu

      Vaimoni 42 vuotta minä 46 vuotta 1 lapsi ennestään luomuna ikä 6 vuotta. Ekalla ivf yrityksellä tuli terve lapsi. 2 munasolua ja laiskat ja vähentyneet siittiöt. Onnistui kuitenkin tuoresiirtona.

    • Anonyymi

      Kerrottaisiinpa näissä keskusteluissa mitä hoidoissa on tehty, jotta näistä olisi edes hitusen hyötyä muille. Harmillista, että niin vähän ratkaisukeskeisiä viestiketjuja tästä aiheesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe