kuinka usein etä näkee lasta?

ei-vko-vko-systeemi

Onko "normaalia" että voi mennä useita viikkoja ettei etä näe lasta??

22

1796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asioistkii

      On sellanen suositus että jos lapsi kovin pieni niin etän pitäs saaha nähä monta kertaa viikos, sit kun lapsi vanhemi niin yleesä tällasta 2 viikon tai kuukauden välein.

    • Etävanhempi

      Lapsen ja etävanhemman tapaamiset määritellään ja sotivaan AINA tapauskohtaisesti, tai siis niin tulisi toimia. Yleisimmin (aonakin tässä kunnassa) systeeminä on joka toinen viikonloppu pe-su.

      Alle kouluikäisen lapsen tulisi nykyohjeistuksen mukaan olla kontaktissa etävanhemman kanssa viikottain, mutta useimmiten myös ihan pienten kanssa systeemi ajaa "joka toinen viikonloppu" -soppariin.

      Muualla olen kuullut olevan esimerkiksi joka toinen viikonloppu seuraavalla viikolla yksi arkipäivä -järjestelyjä.

      Itse olisin tyytyväinen vaikkapa joka toinen viikko to-ma jaksoon, sillä pelkkä pe-su on lapselle ihan liian lyhyt pyrähdys, useimmiten lapsi ei ehdi siinä ajassa edes asettua aloilleen, kun pitää olla taas pakkaamassa ja lähtemässä. Myös arki jää tässä systeemissä kokonaan tuntemattomaksi käsitteeksi.

      Meillä menee tapaamisissa kahdesta viikosta jopa kuukauteen, sillä esimerkiksi kesäaikaan lapsi on kuukauden minulla (tai siis pitäisi olla, ellei lähi keksi jotain muuta) ja etä suostuu tuohon kuukauteen ainoastaan sillä ehdolla, että lapsi on hänellä toisen kuukauden. Myös mahdollisen "ohariviikonlopun jälkeen menee taas 2 viikkoa seuraavaan tapaamiseen, eli tulee kuukauden katko.

    • JaanaXX

      Ja nyt laajennetaan että lapsi on n 14 pv/kk etän luona.

    • ..monesti..

      pari viikonloppua ja välitapaaminen. Mutta jos olisitte itse lapsia niin miettikääpä olisiko kiva nähdä toista vanhempaa niin harvoin??!!

      Eli ko. käytäntö on..sanonko mistä?..Toimii ehkä niille jotka EIVÄT juuri välitä lapsistaan..

      • Anonyymi

        Juuri näin. Itse ajattelin että normi vähintään puolet mutta äidin mielestä paras 2 kertaa viikossa n.6h kerralla niin alkaa pelottaa että jättää jäljet lapseen. Huomannut lapsesta että on mua kohtaan kuin hylkäisi ja se on todella syövyttävä "fiilis".
        5kk kuitenkin ikää.


    • normaalia

      Meillä on normaalia, ettei isiä näy pariin kuukauteen. Ei onneksi lapsi osaa enää kaivatakaan.

    • meillä...

      tapaamisia on noin kerran vuoteen tai parhaimpana vuotena kaksi kertaa. Etän valinta.

    • näin...

      Etä tapaa lasta useimmiten kahtena pvänä viikossa. On joskus meidän luona yötäkin, hoitaa lasta ja syöttää, pese ym.
      Kummallakaan ei ole kumppania, joten vielä tämä käy. Pärjäävät hyvin keskenään, joskus lähden ostoksille hyvillä mielin tai vain lenkille ym.

    • lapset

      eivät ole nähneetkään isäänsä kolmeen vuoteen. isää ei vaan kiinnosta. hänellä on uusi avioliitto ja sieltä vaimon neljä lasta. omilla ei ole väliä. olkaa onnellisia, että etä edes joskus tapaa lasta.

      • nytttttt

        Joka kuukauden 1. viikonloppu. Matkan takia ei mahdollista useammin (700 km viikonlopussa rassaa kuskia, lapsia ja rahapussia).
        Sopparissa kyllä lukee joka toinen vkl


    • ei-vko-vko-...

      etä ei ole nähnyt lasta 3 viikkoon.
      Tekee kipeää katsoa vierestä kun lapsi muistelee isiä. Itkee ikävää ja kyselee "eikö isi enää tykkää minusta"?
      Voisi aikuinen ihminen edes lapsen takia ottaa yhteyttä, ettei lapsen tarvitsisi kärsiä.

      • tasan ei mee onnen lahjat

        Teillä niinpäin, meillä toisinpäin.

        ELi mieheni exän mielestä lapselle riittää, että isä ja lapsi kohtaavat joka toinen vkonloppu pe-su. Isä haluaisi enemmän (esim. joka vko 2 päivää tai vko-vko systeemi, tai vieläkin enemmän jos vain mahdollista) ja lapsi haluaisi enemmän (itkee ja kyselee usein perään) mutta exän mielestä joka toinen vkonloppu riittää. Lapsi viihtyisi meillä, mutta joskus exä jopa kiusasta vie lapsen hoitoon ennemmin mummilaan, ei isälle. Sossu puoltaa koko ajan exää eli äitiä, joten oikeuteen pitäisi lähteä tappelemaan.


    • näkemisestä

      3 vuotta reilut ellei neljä... En ole kirjaa pitäny.

      Alussa oli näkeminen lähes päivittäin, mutta kun mies löysi naisen, niin tapaamiset harveni ensin viikkoihin sitten kuukausiin nyt jo vuosiin.

    • Jooha

      ..etä tapaa lapsiaan. Tapaisi mielellään useamminkin, mutta se ei lasten äidille käy.

    • riippuen niinkin voi mennä

      Mutta kyllä sen kuuluisi mennä lapsen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, eli ennakoitavasti joka toinen viikonloppu ja lomilla sitten aikuisten lomamahdollisuuksien mukaan eripituisiksi sovittuja aikoja (kesälomalla 2 vkoa esim.).

      Se on ns. normaalikäytäntö.

      Valitettavasti kaikki etät eivät pidä asiaa niin tärkeänä, että hoitaisivat homman kuten kuuluu, heidän menetyksensä se loppuviimeksi silti on.

      • haluasi mutta---

        Valitettavasti kaikki lähit eivät tue lapsen tapaamisia muulla asuvan vanhemman kanssa, eivätkä sovi loma-ajoista ja järjestävät lapselle "muuta menoa" tapaamisviikonlpuiksi


    • muutama

      viikko sitten isä ei ollut juuri ollenkaan lasten kanssa (tätä kesti n. neljä kuukautta). Nyt on vähän aikaa mennyt niin että lapset on isän luona kaksi kertaa viikossa ja tarkoitus olisi että jatkossa lapset olisivat isällään joka toinen viikonloppu ja viikollakin aina silloin kun isälle (ja meille) sopii. Minä "annan" lasten mielellään mennä isän luokse koska lapset sitä haluavat ja ihanaa kun heidän välit alkavat olemaan kunnossa kun tosiaan tuossa oli inhottava aika jolloin isää ei kiinnostanut lapsiaan nähdä. Toivottavasti jatkokin menisi yhtä hyvin...

    • siihen

      kuinka idioottia ämmää menit aikoinasi naimaan.
      Jos tuo on kovin katkera lähtemisestäsi saat olla varma että näet lasta vain aniharvoin ja silloinkin yleensä vain vilaukselta.

      Kaiken liikenevän ajan hän luultavammin käyttää lapsesi manipulointiin tyyliin PAS-oireyhtymä. Lopulta hän tulee tänne epätoivoisten yksinhuoltajien toivottomimpaan elämän muotoon - yksinhuoltajien nettipalstalle - ja kyselee muilta vastaavan menneisyyden omaavilta, miten kostan eksälleni,,,,,, Täällä hän tapaa päivittäin muita samanlaisia luusereita ja oppii heiltä miten he voivat virtuaalisesti esittää "normaalia ihmistä" - ettei tarvitse myöntää olevansa 150 kiloinen ruho, jolla on jalkasilsa ja huulessa herpes - siis myös "alemmissa" huulissa (mistä lie tullut eksän entisiltä). Ruusuntuoksuinen näytös ei kuitenkaan mene läpi kuin joillekin - useimmat näkevät opeteltujen puolustautumisten taakse ja se vaikuttaa tosi huvittavalle teatterille, jossa käärme yrittää olla suloinen kissanpentu....ja paska haisee väkisin ruusujen "läpi".

      Elämää ei voi näytellä, se pitää elää. Mutta kuka kertoisi sen näille jossuille?

      • DiibaDaabaDuu

        ...onpas mahdotonta katkeruutta. Varo vaan , kohta kasvaa sarvet päähän.

        Suosittelen lämpimästi pysymään jatkossa poissa täältä palstalta ettet vaan itsekin joutuisi "epätoivoisten yksinhuoltajien toivottomimpaan elämän muotoon - yksinhuoltajien nettipalstalle".

        Katkeruus on tauti joka syö sinut piloille. Ennemmin kuin arvelemasi silsa ja herpes eksäsi.


    • on ihan sopiva. Viimeksi helmikuussa.

    • mieki

      Miellä lapset tapaavat isäänsä koulun lomien aikaan,eli siis syysloma,kesälomat,jouluna,jne.
      Syy harvoihin tapaamisiin on välimatka,400km/sivu. Joten joka toinen viikonloppu systeemi ei toimi.
      Silloin kun lasten isä asui lähempänä niin silloin he olivat joka toinen viikonloppu hänen luonaan.
      Kesällä lapset ovat 2*2viikkoa jaksoina hänen luonaan,eli alkukesästä ja loppukesästä.
      Joulut lapset ovat vuoro vuosin minulla ja isällä,tarkoittanee jouluaattoa. Joulun pyhinä lapset matkustavat isälle (jos ovat olleen minulla aaton). Kaikki on ollut pidemmän aikaan,ONNEKSI,neuvoteltavissa.

      Ns. "kylkiäislapset" ovat vastaavasti äidillään vain joka kolmas viikonloppu ja tämä päätös on sosiaalitoimen antama,syitä en täällä ala kertolemaan. Nyt kesän aikana ovat olleet pari kertaa reilun viikon äidillään.

    • Nimetön

      mitään selvää oikein tai väärin tapaa. Elämäntilanne ratkaisee kuitenkin paljon. Jos toinen asuu Rovaniemellä ja toinen Kotkassa, niin tapaamiset menee hankalaksi. Myös työolosuhteet vaikuttavat. Itse työskentelen terveydenhuoltoalalla ja teen kolmivuorotyötä. Etäisyyttä on 70 km. Toki myös nämä asiat vaikuttavat tapaamisten toteutumiseen. Työvuorot tiedän 2 viikkoa ennen listan alkua, joten sumplimista on. Vaimolla päivätyö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe