Kenen rahoilla steiner-koulut rakennetaan?

Ollut paikalla näkemässä

Tietääkö kukaan kenen rahoilla Steinerkoulut rakennetaan. Tuli vain mieleen että ainakan Tampereen uudessa Steinerkoulussa on käytätty huomattavasti kallimpia materiaaleja kuin normaaleissa peruskouluissa. Esimerkiksi pääaulan kattolammpujen hinta on noin 1000€/kpl ja niitä on muistaakseni lähemmäs kymmenen kappaletta. Ja koulun ilmanvaihto on järjestetty painovoimaisesti kellaritilan kautta, jonka eristykset ovat myös maksaneet kymmeniä tuhansia. Eli ilma otetaan pihalla sijaitsevat tornin kautta kellariin jonka on tarkoitus viilentää kesällä ja lämmittää ilmaa talvella. Siis koko koulun kokoisen kellarin on oltava aina tyhjä ja siisti. Siellä ei saa säilyttää mitään tavaroita. Aika kalliita hukkaneliöitä. Samoin materiaalihukka on valtava kun yksikään luokka ei ollut suorakulmainen vaan monikulmio.

Tässä siis vain järjestelyjen rahallista puolta. Eli kuka kaiken maksaa?? Toki tuosta ilmanvaihdosta voisi keskustella enemmänkin. Esim . mitä tapahtuu kun joku luova lapsi keksii heittää jauhopussin ilmanotto torniin ja luokat täyttyvät jauhoilla. Tai kun rotat päättävät muuttaa asumaan mukavaan lämmitettyyn kellariin johon kulkee suora reitti pihan kautta. :D

8

1248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steinerlaisten äiti

      kelvannut ihan jo valmiit rakennukset koululle :) Ehkä tuo sitten on jotenkin ekologista tms. :)

    • Myyjäisapu

      Jotkut onnekkaat Steinerkoulut saavat valtionapua ihan saman verran kuin muutkin koulut. Lopun ja "ylimääräisen laadukkuuden" maksavat sitten vanhemmat. Niin yksinkertaista. Eli ihan vapaaehtoista toimintaa meille, jotka olemme tämän koulun valinneet.

    • letunpaisto

      Valtio viimekädessä maksaa. Steinerkoululla on paljon "ystäviä", jonkin verran vanhemmat pienillä myyjäistuotoilla ym. Oma lapseni on steinerkoulussa.

      Mutta todella paljon valtio maksaa eli me työssäkäyvät veronmaksajat- steinerkoulusta peruskouluun siirtyvien oppilaiden hoidosta: steinerkoulussa koulukiusaamista, masennusta, aspergeroppilaita jne, joita ei hoideta asianmukaisella ja säädyllisellä tavalla. Pitkittyessään näiden oppilaiden sairauksien hoito tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Harpun soitto ei riitä!

    • yksi heistä

      Varaton steinerkouluyhdistys hankkii kaupungin takuumieheksi isolle velalle, ei pysty hoitamaan velkaansa, kaupunki jeesaa ja jeesaa, lopulta koulu konkurssiin menossa, kaupunki tietty jeesaa yhä ja maksaa viulut. Nyt koulukiinteistö kaupungin. Onnistunut operaatio kaikkiaan.

      Avittajina kaupunginisiä ja virkamiehiä, luottamusmiehiä ja -naisia, päätökset julkisuudelta piilossa, tietenkin, kuten steinerilaisuuteen kuuluu.

      • muuta koulua

        ovat Lahden päättäjät lakkauttaneet Steiner-koulun velkoja maksaessaan!!!


    • laajennettua funktionalismia

      Suomessa toimii tällä hetkellä 26 steinerkoulua. Suurin osa vuokratiloissa. Vantaan, Tampereen ja Lahden koulut ovat omissa varta vasten steinerkouluiksi suunnitelluissa rakennuksissa. Valtion säästää steinerkoulujen kohdalla, koska niissä kannatusyhdistys vastaa yleensä itse mm. rakennuksista. Valtion tuki kattaa opetustoiminnan ja yleensä kaikki muu tulee tukimaksuilla, talkootyöllä, varainhankintaprojekteilla ym.

      Lahden koulun kriisi on historiaa ja pitää kyllä sinänsä paikkansa. Tampereen ja Vantaan koulun rakennuksia ei ole tarvinnut kaupungin maksaa. Espoon steinerkoululle kaupunki itse puolestaan rakennutti uuden koulurakennuksen joka on siis Espoon kaupungin omistama ja samaa Holttisen suunnittelemaa orgaanista aerkkitehtuuria kuin Tampereen koulukin.

      • mamax4

        steinerkoulut saavat rahaa lahjoituksina, koulumaksuina sekä valtiolta. valtion osuus on kuitenkin hyvin pieni ja aika nihkeästi myöntävät. Ehkäpä jotkut jutut tuntuvat tosi hienoilta muihin kouluihin verrattuna mutta loppupeleissä koko systeemi vie vähemmän rahaa kuin vastaava peruskoulu...


      • mamax4 kirjoitti:

        steinerkoulut saavat rahaa lahjoituksina, koulumaksuina sekä valtiolta. valtion osuus on kuitenkin hyvin pieni ja aika nihkeästi myöntävät. Ehkäpä jotkut jutut tuntuvat tosi hienoilta muihin kouluihin verrattuna mutta loppupeleissä koko systeemi vie vähemmän rahaa kuin vastaava peruskoulu...

        Valtaosa opetusluvan saaneiden steinerkoulujen rahoituksesta tulee valtionosuuksina, jotka lasketaan oppilasmäärien mukaan. Ilman opetuslupaa oleva steinerkoulu ei saa mitään valtionosuuksia, vaan se toimii täysin lahjoitusten ja talkootöiden varassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe