Juoksuaikainen narttu

puistossa. Ok?

Miksihän se on niin vaikeaa ymmärtää, että juoksuaikaista narttua ei saa tuoda puistoon, edes silloin, kun siellä ei ole ketään muita.

Puistossa urokset ovat vapaina ja nartun pissamerkit saattavat laukaista tappelun. Kun taas lenkkeillessä urokset ovat hihnassa ja siis omistajansa hallinnassa. Juoksuisen nartun puistoon tuomisen perusteluksi ei siis kelpaa se, että onhan niitä hajujälkiä lenkkireittienkin varrella.

Urosten täytyy saada olla puistossa ilman niin vahvaa ärsykettä. Tulee vain turhia rähinöitä.

13

2349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkghff

      että jollain nartulla on juoksut. meillä urokset on kimpussa vaikka juoksuja ei olisikaan. monet kysyvätkin onko koirallasi juoksut. neidiss on joku haju joka uroksia viehättää. nyt vielä käyn puistosa koska juoksuja vasta odotellaan. heti kun alkaa tulee paussia :)

      • haju vielä

        voimakkaampi. Teet siis viisaasti, kun pidät paussia puistoilusta juoksujen aikana. Kunpa kaikki olisivat yhtä fiksuja..


    • ......1234.....

      Juoksuista narttua EI SAA viedä koirapuistoon. Jo säännöt kieltävät sen.

      Minulle ei tulisi mieleenikään, edes silloin jos siellä ei ketään muuta olisikaan!

      • diibu

        Puistoilu vähentynyt maisemanvaihdon takia, mutta joskus käydään. Juoksuajan tiimoilla 3-4 viikon tauko puistovierailuista koska en halua aiheuttaa turhia tappeluja, ne tiukemmat välienselvittelytkin -niin urosten kuin narttujenkin väliset, jo ovat sen verran epämiellyttävää katseltavaa.


    • hajunarttu

      jkghff:n kanssa samoilla linjoilla. Ei mekään juoksujen aikaan mennä koirapuistoon, mutta urokset haistelevat koiraani ja sen pissejä ympäri vuoden, on sillä sitten juoksuja tai ei. Monet urokset menevät sekaisin ihan pelkästä nartun ominaishajusta. En tiedä onko se sitten tapauskohtaista vai onko vain tietyissä koirissa se ah-niin-ihana tuoksu?

      • oli?

        Mikä on viestisi pointti?


      • la_dorada

        viemään, muutenkin ne hajut stressaa jätkiä ja on aivan jo kirjoittamaton sääntö, ettei juoksuisia koiria viedä MIELELLÄÄN koiratapahtumiin, joihinkin on tullut aivan muutoksiakin.

        Toisaalta pennuissa on joillekin uroksille kiihottava tuoksu, samaten jotkut leikatut urokset (nartut toki myös) saattavat saada kummaa suhinaa uroksissa!

        Mutta turhaan provosoi mitään viemällä juoksuisen nartun merkkailemaan.
        Jos nyt sitten sallittua periaatteessa onkin...


    • on muitakin koiria

      Puhumattakaan mahdollisista pennuista, jos on muita yhtä aikaa=D

    • kävi näin:

      Menin puistoon kiltin ja rauhallisen (mutta leikkaamattoman) urokseni kanssa. Kysyn aina portilla voiko tulla, jos siellä muita. Puistossa oleva nuori tyttö sanoi koiransa olevan kiltti uros ja aidan läpi toisiaan haisteltuaan koirat vaikuttivat rauhallisilta, joten menimme puistoon.

      Oma urokseni juoksi suoraan puiston nurmikkoalueelle ja haisteli innoissaan. Vieras uros meni perässä ja alkoi äristä ja uhkailla. Siihen omani vastasi hyökkäämällä sen kimppuun. Me pelästyneet omistajat juoksimme sinne kiireesti erottamaan tappelijat ja tilanne vähän rauhoittui.

      Siinä sitten ihmeteltiin, että mitä oikein tapahtui, kun portille ilmeityi mies koiran kanssa. Hän kysyi ovatko koiramme uroksia ja vastauksen saatuaan sanoi, että hän jää odottamaan kunnes poistumme, sillä hänen koirallaan on juoksu(!).

      Kysyin onko hän ollut puistssa nartun kanssa jo aiemmin samana päivänä ja mies sanoi olleensa aamulla siellä. Eli luultavasti juoksuisen nartun hajut olivat saaneet tappelun kahden rauhallisen uroksen välillä.

      Selitimme vihaisina sille tolvanalle, ettei narttuja saa juoksussa tuoda puistoon edes silloin kun siellä ei ole ketään. Ei vaikuttanut menevän perille, joten nyt joudun sitten minäkin, muutoin rauhallisen urokseni kanssa välttämään puistoja, sillä en voi tietää onko siellä provosoivia hajuja vai ei. En halua riskata koirani tai jonkun toisen koiran terveyttä.

      Ottaa kyllä päähän tietämättömät ja välinpitämättömät ihmiset!

      • nartuille?

        Mitäs jos olisi oma puisto nartuille ja oma uroksille. Rähinöitä vois tietty tulla, mut eipä vois syyttää narttujen omistajia.


      • Jaska12
        nartuille? kirjoitti:

        Mitäs jos olisi oma puisto nartuille ja oma uroksille. Rähinöitä vois tietty tulla, mut eipä vois syyttää narttujen omistajia.

        Missäs kunnassa olis varaa tähän?


    • Anonyymi

      Onpa uskomatonta juttua täällä. Puistot rajattais siis vain provosoituville, mahdollisesti aggressiiville uroksille.. koska narttujen syy?

    • Anonyymi

      Mitäs puistopoliisi meininkiä taas lietsotaan? Kyllä urokset saa naida naksauttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe