Roomassa 15-18.7.2008

Samueli

Tässäpä lyhyt matkakertomus Rooman reissulta jos jotakuta kiinnostaa:

Helsingistä lennettiin Fiumicinolle. Lento kesti 3 tuntia. Rooman kentällä odoteltiin matkalaukkua puolisen tuntia ja sitten hypättiin Leonardo Expressiin (lippu 11 euroa / suunta) ja kiskoja pitkin puolessa tunnissa Terminiin. Kannattaa ostaa meno-paluulippu samalla niin ei tarvitse tulomatkalla mahd. jonotella lippuja Leonardoon. Lippu leimataan asemalla keltaisessa "leimauskoneessa" ennen junaan astumista. Taksi olisi maksanut n. 50 euroa.

Hotelli Windrose - Via Gaeta 39 (www.hotelwindrose.com) toimi majapaikkana. Parisataa metriä Terminiltä. Kiva kolmen tähden pikkuhotelli, rauhallinen sijainti vaikka lähellä Terminiä. Ilmastoitu huone oli kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio. Hotellin vieressä loistava ruokapaikka La Famiglia.

Ensimmäinen päivä kierreltiin "ydinkeskustan" nähtävyydet: Spagna, Trevi, Pantheon, Navona yms. Turisteja oli jokapaikassa aivan älyttömästi mutta eipä tuo juuri häirinnyt.

Toisena päivänä keskityttiin Colosseumiin, Forumiin ja Palatine Hilliin. Lippu maksoi 11 e ja samalla lipulla pääsi noihin kaikkiin. Colosseumilla selvittiin n. 20 min jonotuksella kun mentiin heti aamusta ja jos lippu jo ostettu Palatinelta niin voipi marssia jonon ohi.

Kolmas päivä meni Vatikaanissa. Tilattiin liput museoon netistä etukäteen (www.rome-museum.com). Kahden hengen lippujen hinnaksi tuli muistaakseni n. 52 euroa. Kokoontuminen pienryhmään Vatikaanin museon edustalla, josta opas tuli hakemaan ja vei sisälle. Kätevää.

Museon jälkeen Pietarin kirkkoon. Turvatarkastuksesta läpi n. 15 minuutissa. Kupoliin jonotettiin n. 30 min. Portaita pitkin hinta 5 e ja osa matkasta hissillä 7 e. Ahtaat käytävät ja portaat tekevät kiipeämisestä mielenkiintoista ja hauskaa. Näköala kupolista palkitsee ponnistuksen.

Vatikaaniin mentiin metrolla, joka on loistava keino liikkua kaupungissa jos kävelykunto pettää. Metrolipun hinta 1 e / suunta tai 4 e / vrk.

Neljännen päivän aamuna vielä aamupala hotellilla ja Termiltä jälleen Leonardo Expressillä kentälle.

Loistava reissu oli vaikka heinäkuun helteillä oltiinkin. Nestettä vaan mukaan, hyvät kengät jalkaan ja menoksi. Kolmessä päivässä kerkesi kiertämään nuo perusnähtävyydet hyvin mutta paljonhan siellä jäi vielä näkemättä ja kokematta.

Ruoka oli todella hyvää jokapaikassa. Jokaisen kukkarolle sopivaa sapuskaa löytyy. Vanha neuvo pitää Roomassakin paikkansa: Syö siellä missä paikallisetkin syövät niin saat kaupungin parasta ruokaa!

Kannattaa myös "eksyä" pikkukujille niin pääsee käsiksi aitoon Roomaan ja välttyy pahimmalta turistihärdelliltä. Hyvä kartta auttaa suunnistamaan.

Paljon oli nähtävyyksiä remontissa mikä jonkin verran pilasi varsinkin valokuvaamista ja helle meinasi välillä viedä reissaajasta mehut mutta kaikinpuolin hieno reissu.

2

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki....

      Hienoa kerrontaa ja hyvin suunniteltu reissu antaa paljon ja seuraava reissu voikin olla sitten pelkkää kaupungin fiilistelyä. kiitos kirjoituksestasi !

    • matkakertomus

      Ollaan menossa Roomaan 8.-15.9 ja ajateltiin käyttää hyväksi noita sun "päiväohjelmia". Jos vielä löytyy jotain hyvää vinkkiä meidän tulevalle matkalle niin kuultais mielellään sinulta sellaisia kun oma matkasikin on vielä tuoreessa muistissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      492
      5185
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1841
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      98
      1574
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      26
      1445
    5. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      65
      1436
    6. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      55
      1428
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1145
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      58
      1096
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      935
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      934
    Aihe