Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Roomassa 15-18.7.2008

Samueli

Tässäpä lyhyt matkakertomus Rooman reissulta jos jotakuta kiinnostaa:

Helsingistä lennettiin Fiumicinolle. Lento kesti 3 tuntia. Rooman kentällä odoteltiin matkalaukkua puolisen tuntia ja sitten hypättiin Leonardo Expressiin (lippu 11 euroa / suunta) ja kiskoja pitkin puolessa tunnissa Terminiin. Kannattaa ostaa meno-paluulippu samalla niin ei tarvitse tulomatkalla mahd. jonotella lippuja Leonardoon. Lippu leimataan asemalla keltaisessa "leimauskoneessa" ennen junaan astumista. Taksi olisi maksanut n. 50 euroa.

Hotelli Windrose - Via Gaeta 39 (www.hotelwindrose.com) toimi majapaikkana. Parisataa metriä Terminiltä. Kiva kolmen tähden pikkuhotelli, rauhallinen sijainti vaikka lähellä Terminiä. Ilmastoitu huone oli kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio. Hotellin vieressä loistava ruokapaikka La Famiglia.

Ensimmäinen päivä kierreltiin "ydinkeskustan" nähtävyydet: Spagna, Trevi, Pantheon, Navona yms. Turisteja oli jokapaikassa aivan älyttömästi mutta eipä tuo juuri häirinnyt.

Toisena päivänä keskityttiin Colosseumiin, Forumiin ja Palatine Hilliin. Lippu maksoi 11 e ja samalla lipulla pääsi noihin kaikkiin. Colosseumilla selvittiin n. 20 min jonotuksella kun mentiin heti aamusta ja jos lippu jo ostettu Palatinelta niin voipi marssia jonon ohi.

Kolmas päivä meni Vatikaanissa. Tilattiin liput museoon netistä etukäteen (www.rome-museum.com). Kahden hengen lippujen hinnaksi tuli muistaakseni n. 52 euroa. Kokoontuminen pienryhmään Vatikaanin museon edustalla, josta opas tuli hakemaan ja vei sisälle. Kätevää.

Museon jälkeen Pietarin kirkkoon. Turvatarkastuksesta läpi n. 15 minuutissa. Kupoliin jonotettiin n. 30 min. Portaita pitkin hinta 5 e ja osa matkasta hissillä 7 e. Ahtaat käytävät ja portaat tekevät kiipeämisestä mielenkiintoista ja hauskaa. Näköala kupolista palkitsee ponnistuksen.

Vatikaaniin mentiin metrolla, joka on loistava keino liikkua kaupungissa jos kävelykunto pettää. Metrolipun hinta 1 e / suunta tai 4 e / vrk.

Neljännen päivän aamuna vielä aamupala hotellilla ja Termiltä jälleen Leonardo Expressillä kentälle.

Loistava reissu oli vaikka heinäkuun helteillä oltiinkin. Nestettä vaan mukaan, hyvät kengät jalkaan ja menoksi. Kolmessä päivässä kerkesi kiertämään nuo perusnähtävyydet hyvin mutta paljonhan siellä jäi vielä näkemättä ja kokematta.

Ruoka oli todella hyvää jokapaikassa. Jokaisen kukkarolle sopivaa sapuskaa löytyy. Vanha neuvo pitää Roomassakin paikkansa: Syö siellä missä paikallisetkin syövät niin saat kaupungin parasta ruokaa!

Kannattaa myös "eksyä" pikkukujille niin pääsee käsiksi aitoon Roomaan ja välttyy pahimmalta turistihärdelliltä. Hyvä kartta auttaa suunnistamaan.

Paljon oli nähtävyyksiä remontissa mikä jonkin verran pilasi varsinkin valokuvaamista ja helle meinasi välillä viedä reissaajasta mehut mutta kaikinpuolin hieno reissu.

2

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki....

      Hienoa kerrontaa ja hyvin suunniteltu reissu antaa paljon ja seuraava reissu voikin olla sitten pelkkää kaupungin fiilistelyä. kiitos kirjoituksestasi !

    • matkakertomus

      Ollaan menossa Roomaan 8.-15.9 ja ajateltiin käyttää hyväksi noita sun "päiväohjelmia". Jos vielä löytyy jotain hyvää vinkkiä meidän tulevalle matkalle niin kuultais mielellään sinulta sellaisia kun oma matkasikin on vielä tuoreessa muistissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe