Punainen palmuöljy

leamarketta

Tunteeko joku tällaista? Onko Suomessa saatavilla?

PUNAINEN PALMUÖLJY Red palm oil - a boon to health

KÄÄNNÖSGTEKSTIÄNI: "Uudenlainen terveysravinto on tullut markkinoille. Sitä sanotaan PUNAISEKSI PALMUÖLJYKSI ja sitä voi käyttää ruoanlaittoon ja leipomiseen. Se on myös kolesterolitonta ja trans-rasvahapotonta.

PUNAISESSA PALMUÖLJYSSÄ on paljon fytonutrientteja, kuten beeta-karoteenia, alfa-karoteenia, E- vitamiinia, lykopeenia ja muita karotenoideja. Nämä karotenoidit tekevät öljystä punervan.

PUNAISTA PALMUÖLJYÄ on käytetty tuhansia vuosia itämailla ruoanlaitossa, mutta vasta viime aikoina sitä on ollut lännessä saatavilla. Importoijat koettavat saada tästä öljystä paremmin saatavilla olevaa tulevaisuuden Etelä- Afrikassa. Tällä hetkellä PUNAISTA PALMUÖLJYÄ on kyllä joissain terveyskaupoissa ja supermarketeissa Amerikassa.

MIKSI PUNAINEN PALMUÖLJY ON NIIN TERVEELLINEN?

Sen terveellisyys piilee sen karotenoideissa ja tietyssä E-vitamiinimuodossa. Moni ei tiedä, että E- vitamiini koostuu joukosta eri molekyylejä, joilla on E-vitamiiniksi määritettyä vaikutusta. Jotkut näistä E-vitamiinilajeista ovat toisia hyödyllisempiä

PUNAINEN PALMUÖLJY erityisesti sisältää tokotrienoleja, mikä on E-vitamiinin vahvavaikutuksinen muoto ja se toimii kuin superantioksidantti.

PUNAISEN PALMUÖLJYN karotenoidit toimivat myös antioksidantteina ja yksi näistä karotenoidesta on lykopeeni ( lycopene) ja sen taas on havaittu korreloivan vähempään syöpäriskiin tietyissä syöpälajeissa.

Keho tarvitsee antioksidantteja pyydystämään vapaita radikaaleja. Kun altistuu eri saasteille, kuten tupakansavulle, teollisuussaasteille, stressille, tasapainottamattomalle dieetille ja hyönteismyrkkyjen ravinnossa ja vesissä oleville jäänteille ja monille muille negatiivisille ympäristövaikutuksille, altistuu samalla vapaille radikaaleille.

Kun kehossa muodostuu vapaita radikaaleja, nämä taas omaavat korrelaatiota erilaisiin degeneratiivisiin tauteihin kuten sydänsairauksiin ja syöpään ja yleiseen vanhenemiseen. Siksi on hyödyllistä varmistaa, että saa runsaasti antioksidantteja ravinnossa ja täten estää vauriota, joita vapaat radikaalit kehosa tekevät.

ENTÄ PALMUÖLJYN KUUMENTAMINEN?

Tiedetään että moni fytonutrientti hajoaa ja tuhoutuu, kun ruokaa laitetaan. Tutkijat ovat osoittaneet, että PUNAISTA PALMUÖLJYÄ voidaan keittää ilman, että sen runsaat antioksidantit tuhoutuvat.

ENTÄ TOKOTRIENOLIT?

Tokotrienolit ovat E-vitamiiniperheen superantioksidantteja. PUNAISESSA PALMUÖLJYSSÄ on tavallista runsaammin näitä E-vitamiinimuotoja, tokotrienoleja. Se on sitäpaitsi AINOA kasvisöljy, jossa on runsas tokotrienolisisältö.

MITÄ TERVEYDELLISIÄ ETUJA TUTKIJAT OVAT HAVAINNEET USA:SSA TÄSTÄ PUNAISESTA PALMUÖLJYSTÄ ?

Arterioskleroosin insidenssi alenee

Veren kolesterolin tasot alenevat.

Veren hyytymistaipumus vähenee ja tähän samalla liittyy suonien dilatoituminen, mikä estää sydänkohtauksia ja aivoperäisiä kohtauksia.

Rintasyöpäsolujen kasvussa on havaittu estovaikutusta, joten punainen palmuöljy voi toimia kemopreventiivisesti.

Lisäksi Tamoxifenin, rintasyövässä käytetyn lääkkeen teho lisääntyi 45%, jos samanaikaisesti käytettiin punaista palmuöljyä.

Tämä tieto voi olla airutta ja lehdenkääntöä sydäntautien ja eri syöpälajien prevention alalla

MIKÄ ERO ON PUNAISELLA PALMUÖLJYLLÄ JA PALMUNYDINÖLJYLLÄ?

(red palm oil and palm kernel oil)

Joku ehkä sanoo, että ”palmuöljyllä” ei ole mitään etuja, koska siinä on tyydytettyjä rasvoja ja se on silloin yhtä haitallista kuin eläinrasva. Mutta tässä onkin vitaali ero tavallisen palmunydinöljyn ja punaisen palmuöljyn kesken. Palmunydinöljy on tuotettu palmunsiemenistä ja siinä on runsas tyydytetty rasva. Siitä tehtyä ruokaa todellakin pitäisi välttää, koska se on mahdollsesti haitallista.

PUNAINEN PALMUÖLJY on taas puristettu palmun hedelmästä ja se on hyvin terveellistä. Onneksi se on punaista väriltään, joten voi valita oikein. Punainen väri ei siis ole esim. pilaantumisen tai saasteen merkki, vaan erottaa tämän hyvän öljyn muista. (Dr Ingrid van Heerden, DietDoc)"

KOMMENTTINI tähän artikkeliin.

FINELI.FI taulukoita ja öljyistä:

Maissi öljy: E vitamiineja 25.7 mg . K-vitamiinia ei. A vitamiinia ei ja karotenoideja ei.

Soijaöljy: E vitamiinia 9.5 mg. K vitamiinia 145 ug. Ei A vitamiinia tai karotenoideja.

Oliiviöljy: E vitamiinia 11.9 mg, K-vitamiinia 30 ug, A-vitamiinia 2 ug ja karotenoideja 24.6 ug. .

Rypsiöljy: E vitamiinia 18.9 mg , K-vitamiinia 150 ug , A- vitamiinia ei ja karotenoideja ei

Ruokaöljy, keskiarvo: E vitamiini 24.5 mg , K vitamiini 126,65 ug, A vitamiini alle 0.1 ug ja karotenoidit 0.7 ug.

Kokonainen pellavansiemen:

E vitamiini 0.3 mg , K vitamiini 22 ug , A-vitamiinia ei ja karotenoidit 651.0 ug

Vehnän alkiot:

E-vitamiini 22.1 , K-vitamiini 4 ug , A-vitamiini 5.1 ug ja karotenoidit 848.7 ug.

Tavallinen palmuöljy: E-vitamiini 6.1 mg, K-vitamiini 8 ug , A-vitamiinia ei ja karotenoideja ei.

JOS tarina PUNAISESTA PALMUÖLJYSTÄ ja sen kyvystä estää amyloiditaudin alkamista pitää paikkansa, kannattaa karotenoidisarjaa ja A-vitamiinia lisätä tavallisiin ruokaöljyihin, jossa niistä on vaje ( täysi puute) ja tarkistaa E-vitamiinikirjon saatavuus ravinnossa.

E-vitamiini on aivoille sikälikin olennainen tekijä, että esim. relekeskus thalamus konsentroi E-vitamiinia. Jos nyt tällä tokotrienolilla on suurempi preventiivinen merkitys degeneratiivisissa aivotaudeissa, se tulisi tietysti ottaa huomioon Suomessakin ja tuottaa tätä öljylaatuakin Suomeen.

PUNAINEN PALMUÖLJY arvellaan preventiiviseksi tekijäksi myös mm Alzheimerin taudissa erään tutkimuksen perusteella. Verrattiin erästä afrikkalaista väestöä joka asui Nigeriassa ja USA:n Indiapolissa ja tutkitut väestöt olivat etnisesti samaa ryhmää: Indiapolissa oli dementiaa 2 kertaa enemmän. Ainoita havaittavia eroja oli mm. dieetti. Nigeriassa oli käytössä pääruokana jamssi ja punainen palmuöljy tutkitussa alueessa.

Nyt vain sopii kysyä, johtuuko seikka punaisen palmuöljyn erityisen runsaasta karotinoidien kirjosta vai erityisestä E-vitamiinin kirjosta vai molemmista tälle öljylle tyypillisistä fytonutrienteista. Artikkeli jota käänsin, mainitsi punaisessa palmuöljyssä olevan 80 mg E- vitamiineja, paljon tokotrienolina ja 50 mg karotenoideja, mikä olisi hurjan suuri luku, siis 50 000 ug. mutta vaikea sanoa pitääkö tuo arvo paikkansa, kun ei ole toista tietolähdettä.

7

2449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaus etsimääni

      Olen googlannut aikani löytämättä tuotetta.Nyt on pakko kysyä mistä punaista palmuöljyä saa, pitääkö mennä tai tilata ulkomailta?

    • Morri1977

      myöskin yhestä nettikaupasta saa www.viidakkotohtori.fi

    • bonred

      Hei, löysin tämän vuosia sitten kysytyn kysymyksen. Punaista palmuöljyä saa nyt Suomesta Bon Tuonti Oy:n maahantuomana. Löytyy jo 130:sta kaupasta. On juoksevaa, miedon makuista ja ravinteet tallella. Suosittelen! Bonred.fi

      • vierailija123456

        Hyvälaatuinen punainen palmuöljy ei ole milloinkaan juoksevaa huomeenlämmössä, vaan kiinteää ja oranssia väriltään.


      • vierailijabb

        Bonred kiinteytyy n. 19-21 celssiuksen lämpötilassa, sen saa juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa. Bonred öljy on tällä hetkellä ainut ruokaöljy, jolla on lupa käyttää terveysväitteitä. Öljy on myös huippukokkien suosiossa, mielenkiintoinen öljy, katsokaa lisää www.bonred.fi


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe