ruokailu saksassa?

hannaliisa s

Moi.Minkäslainen ruoka kulttuuri Saksassa on? Onko samanlainen kuin täällä että lounas aikaan on tarjouksia? Entä ns.nakkikoppeja vai onko kebab ja pizza paikkoja? Onko jollain myös hinta tietoutta=)

18

1887

Vastaukset

 • Ruoka ravitoloissa ja muissa ruokapaikoissa on maukasta ja HALVEMPAA kuin suomessa, saksassa on ilo syödä.
  On paljon etnisiä paikkoja, joista saa muutamalla eurolla sapuskaa, esim. kiinalaista.
  Täytettyjä sämpyläöitä yms. saa myös eurolla parilla.

 • Ruoka on hyvää ja yleensä sitä saa tarpeeksi. Ei paljon eroa suomalaisesta ruuasta. Lihaa on monessa muodossa. Kivoja välipaloja ovat bratwurstit (yleensä sämpylän sisällä) ja erilaiset täytetyt leivät. Hinta taso on hiukan halvempi kuin Suomessa. Toki löytyy italialaisia, kiinalaisia ym muita ravintoloita.

 • on itse asiassa parempaa ruokaa kuin esim. Ranskassa. Jos syöt vaikka pihvin, niin ei alkupalaa kannata ottaa, on ne vaan niin julmettuja annoksia.

  Saksalainen keittiö:

  Saksalaiselle ruoalle on tyypillistä, että ruokaa pitää olla paljon. Ruoka on tuhtia, keitot ovat sakeita ja rasvaa käytetään runsaasti. Konditoriakulttuuri on luku sinänsä, erilaiset kakut, leivokset ja pikkuleivät ovat vertaansa vailla. Saksalainen ruokaperinne on laajan maan eri puolilla erilainen. Yleisin juoma on olut ja se onkin Saksassa todella hyvää ja korkealuokkaista. Jäljellä olevat useat pikkupanimot takaavat makujen vivahde-erot.
  Saksalaiseen ruokapöytään liitetään useimmiten hapankaali, siansivu, potka ja erilaiset makkarat, joiden kanssa juodaan olutta. Makkaravalikoima on varsin laaja, Weisswurst , Miltzwurst, Schweinwurst, Braunschweiger
  Mettwurst, Knackwurst, Blutwurst, Bratwurst, Bockwurst ja Frankfurtin makkara. Makkaraa syödään perinteisesti hapankaalin kanssa. Hapanimelä on saksalaiselle keittiölle tyypillinen maku ja saksalaiset kaipaavatkin lautaselleen yleensä jotakin hapanta.
  Saksassa myös salaatit ovat runsaita ja ruokaisia, usein piparjuurella maustettuja. Huikopalaksi voi tankata paistetun makkaran, johon ripotellaan runsaasti curryä, paljon ketsuppia ja paprikajauhetta sekö ranskalaiset perunat. Kevyempään pikkunälkään voi ostaa kojusta tai leipomosta suolarinkelin, Laugenbretzel , viipurinrinkeliä muistuttava suolarinkeli, jossa on suolarakeita pinnalla.
  Keitoista mainitsemisen arvoisia ovat Flädlesuppe, joka valmistetaan ohukaissuikaleista ja lihaliemestä. Biersuppe on kanelilla ja neilikalla maustettu olutkeitto. Teurastajanlautanen, Schlachtplatte, sisältää hapankaalia, siansivua, potkaa, veri- ja maksamakkaraa.
  Spätzle muistuttaa pastaa ja sitä tarjotaan lisäkkeenä, se valmistetaan jauhoista, munista, vedestä ja suolasta. Knödelit ovat toinen pääruoan kanssa tarjottava lisäke, ne ovat kokkareita, joita valmistetaan perunasta, leivästä tai maksasta ja kypsennetään vedessä. Dampfnudeln on hiivataikinasta tehty pullaa muistuttava herkku, joka kypsennetään perinteisesti höyryssä.

 • Lounastarjouksia löytyy, pikaruokaa (IMBISS) kaikissa muodoissaan jne.

  Maaseudulla Gasthaus-tyyppisissä paikoissa on mukava syödä hyvin ja tukevasti, mutta kannattaa muistaa että jotkut paikat sulkevat keittiön lounaan jälkeen n. klo 15-18 väliseksi ajaksi.

  • että monestakaan paikasta ei saa enää ruokaa klo 23 jälkeen illalla.


 • Millainen on Saksan tippikulttuuri ravintoloissa. Kuuluuko jättää tippiä?

  • Ei ole pakko maksaa muuta kuin laskussa oleva summa, mutta tavallisesti pyöristetään seuraavaan isompaan summaan. Siis jos laskua on esim. 15.50, niin maksetaan 16 tai 17. Samat taksikuskeille ja partureille/kampaajille.
   Erikoispalveluista tietenkin pikkutippi lisää.


  • Pipa01 kirjoitti:

   Ei ole pakko maksaa muuta kuin laskussa oleva summa, mutta tavallisesti pyöristetään seuraavaan isompaan summaan. Siis jos laskua on esim. 15.50, niin maksetaan 16 tai 17. Samat taksikuskeille ja partureille/kampaajille.
   Erikoispalveluista tietenkin pikkutippi lisää.

   Saksalaiset eivät anna tippiä eli ei turistinkaan pidä sitä antaa.


 • moi

 • Olin viime kesänä ja nälkä oli. Olimme Munchenissä ja lounaspaikkaa ei löytynyt. Olisi pitänyt selvittää paremmin mistä sitä saa etukäteen. Ajoimme sieltä Kotkanpesälle ja kävimme Macissä, koska muuta tutun näkösitä paikkaa ei tien vqrrellq nähty. Tuli pikaruokapaikkojen jo kiintiö täyteen. Kotkanpesällä oli kaikki jo suljettu kun pääsimme perille. No alhaalla laaksossa menimme taas hampurilaispaikkaan kun muuta ei löytynyt. Seuraavana päivänä olimme Legolandissa. Sama homma jatkui - turistien oletetaan nauttivan pikaruuasta. Wienin leike saatiin mutta taas ranskalaisilla (tulivat siinävqiheessq jo korvista ulos).Se oli paras annos jota sieltä sai.

  Näytti siltä, että massa on nähtävä vaivaa, jos haluaa syödä hyvin. Sanokaapa te viisaammat miten olisi pitänyt toimia? Jossain kohtaa näin bratvursteja mutta näytti, että makkaraa on pidetty tunteja lämpimässä, joten ruokahalu meni taas moneksi tuntia. Taitaa olla alue jota saksalaiset ei osaa! Autojääkaappi mukaan, jotta saa edes evästä helposti!!

  • Kyllä Münchenissa paikkoja riittää, mutta tehän pyörittekin "seudulla"...


  • Ihmettä minusta! Vuodesta 1971 alkaen olemme muutaman vuoden katkolla liikkuneet läntisessä Saksassa näkemättä nälkää.
   En osaa kuvitella, enkä eritellä vaikeuksia koska emme ole kohdanneet niitä.

   Useimmiten olemme syöneet halvoissa katutason rafloissa, joskus jostakin kioskista pikapöperöt. Pienillä paikkaunnilla olemme syöneet gastahauseissa ja - hofeissa joissa lämmintä murkinaa on löytynyt varsin myöhäänkin.

   Useita vuosia peräkkäin olemme käyneet jokainen kesä jossakin saksalaisessa kaupungissa. Viimeeksi Frankfurtissa ja sitä edellisenä kesänä Munchenissä.
   Ehkä vaatimustasomme on alhainen koska emme ole kokeneet laadullista eikä määrällistä vajetta Saksassa missään, koskaan.

   Etelä- ja Pohjois-Saksalla on eroa. Samoin teollisuusalueiden kaupungeilla suhteessa pikkukaupunkien tarjontaan ja ilmapiiriin.
   Berliinstä, Munchenistä, Frankfurtista, Kölnistä, Dresdenistä, Nurbergistä jne. jne. löytää riittävästi kaikkea ja uskoisin, että vaativaankin makuun.


 • Berliinissä löytää lautaselleen ihan mitä itse haluaa. Perinteinen saksalaiskeittiö on raskasta, lihapuolista ja seurana jokoperunaa tai hapankaalia, suomalaiseen makuun siis suhteellisen tuttua. Etnisiä ravintoloita ja pikaruokaloita on paljon, ja pikkupurtavaa on siten helppo löytää kaikkialta, tarjolla on niin pizzaa, kebabia, hampurilaisia, hodareita jne. Ja se Berliinin ikioma currywurst on pakollinen maistettava. Berliinissä saa myös kalaa kaikkialla, sillä sehän on kahden joen ja monen järven vieressä. Hinnat ovat Suomeen verrattuna edulliset, joten syöminen tulee halvaksi. Ja janojuomaksi sitten luonnollisesti olutta, paikallinen ebrliiniläinen erikoisuus on Berliner Weisse.


  • Pienet on lätäköt Berliinin ympäristössä, eiköhän ne tule pääosin mereltä ja maailmalta ne fisut (ja kalankasvattamoista).
   Currywurst on yleinen pohjoisosassa Saksaa, etelässä paremmat makkarat.
   Weisbieritkin vallan tavanomaisia koko Saksassa. Radleriakin (sitruunan makuinen) oluttakin on monessa paikkaa.


 • Ei ole kyllä Munchenissä vieraillessa koskaan joutunut nälkää näkemään. Vaatii vain hieman rohkeutta astua vähän ravintolalta näyttävään paikkaan sisään. Ja siellä kotkanpesän laaksossa (Berchtesgaden) kyllä löytyy ravintoloita enemmän kuin monesta suomalaisesta suuremmasta kaupungista. Viime reissun paras ateria syötiin juuri siellä. Paras ruoka on monesti juuri niissä paikallisissa Gastahaus tyyppisissä paikoissa.

 • Siansorkkaa tulee pöytään, jos et osaa kieltäytyä.

 • Kyllä Kotkanpesänlaaksossa oli ravintoloita mutta sellaisia, jossa johdatetaan pöytään ja tuodaan ruokalistat ja koko hommasta tehdään iso numero ja joka kestää kauan. Kertokaapa mitä muita ketjuja kuin Mac Saksassa löytyy moottoritien VARRELTA niin että voi marssia sisään ja ottaa lounaan kuten Mac'ssä tai Suomessa esim ABC'llä. esim Subway ketjua ei ole. Mitä ketsjuja siellä sitten on? Eikö niitä ole vai enkö vaan niitä tunnistanut?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4119
 2. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  153
  4118
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3895
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  100
  2847
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1179