ruokailu saksassa?

hannaliisa s

Moi.Minkäslainen ruoka kulttuuri Saksassa on? Onko samanlainen kuin täällä että lounas aikaan on tarjouksia? Entä ns.nakkikoppeja vai onko kebab ja pizza paikkoja? Onko jollain myös hinta tietoutta=)

18

3666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pullukkajo

      Ruoka ravitoloissa ja muissa ruokapaikoissa on maukasta ja HALVEMPAA kuin suomessa, saksassa on ilo syödä.
      On paljon etnisiä paikkoja, joista saa muutamalla eurolla sapuskaa, esim. kiinalaista.
      Täytettyjä sämpyläöitä yms. saa myös eurolla parilla.

    • vatsantäydeltä

      Ruoka on hyvää ja yleensä sitä saa tarpeeksi. Ei paljon eroa suomalaisesta ruuasta. Lihaa on monessa muodossa. Kivoja välipaloja ovat bratwurstit (yleensä sämpylän sisällä) ja erilaiset täytetyt leivät. Hinta taso on hiukan halvempi kuin Suomessa. Toki löytyy italialaisia, kiinalaisia ym muita ravintoloita.

    • Rosvo Roope

      on itse asiassa parempaa ruokaa kuin esim. Ranskassa. Jos syöt vaikka pihvin, niin ei alkupalaa kannata ottaa, on ne vaan niin julmettuja annoksia.

      Saksalainen keittiö:

      Saksalaiselle ruoalle on tyypillistä, että ruokaa pitää olla paljon. Ruoka on tuhtia, keitot ovat sakeita ja rasvaa käytetään runsaasti. Konditoriakulttuuri on luku sinänsä, erilaiset kakut, leivokset ja pikkuleivät ovat vertaansa vailla. Saksalainen ruokaperinne on laajan maan eri puolilla erilainen. Yleisin juoma on olut ja se onkin Saksassa todella hyvää ja korkealuokkaista. Jäljellä olevat useat pikkupanimot takaavat makujen vivahde-erot.
      Saksalaiseen ruokapöytään liitetään useimmiten hapankaali, siansivu, potka ja erilaiset makkarat, joiden kanssa juodaan olutta. Makkaravalikoima on varsin laaja, Weisswurst , Miltzwurst, Schweinwurst, Braunschweiger
      Mettwurst, Knackwurst, Blutwurst, Bratwurst, Bockwurst ja Frankfurtin makkara. Makkaraa syödään perinteisesti hapankaalin kanssa. Hapanimelä on saksalaiselle keittiölle tyypillinen maku ja saksalaiset kaipaavatkin lautaselleen yleensä jotakin hapanta.
      Saksassa myös salaatit ovat runsaita ja ruokaisia, usein piparjuurella maustettuja. Huikopalaksi voi tankata paistetun makkaran, johon ripotellaan runsaasti curryä, paljon ketsuppia ja paprikajauhetta sekö ranskalaiset perunat. Kevyempään pikkunälkään voi ostaa kojusta tai leipomosta suolarinkelin, Laugenbretzel , viipurinrinkeliä muistuttava suolarinkeli, jossa on suolarakeita pinnalla.
      Keitoista mainitsemisen arvoisia ovat Flädlesuppe, joka valmistetaan ohukaissuikaleista ja lihaliemestä. Biersuppe on kanelilla ja neilikalla maustettu olutkeitto. Teurastajanlautanen, Schlachtplatte, sisältää hapankaalia, siansivua, potkaa, veri- ja maksamakkaraa.
      Spätzle muistuttaa pastaa ja sitä tarjotaan lisäkkeenä, se valmistetaan jauhoista, munista, vedestä ja suolasta. Knödelit ovat toinen pääruoan kanssa tarjottava lisäke, ne ovat kokkareita, joita valmistetaan perunasta, leivästä tai maksasta ja kypsennetään vedessä. Dampfnudeln on hiivataikinasta tehty pullaa muistuttava herkku, joka kypsennetään perinteisesti höyryssä.

    • ijfisdjfgkdlj

      Lounastarjouksia löytyy, pikaruokaa (IMBISS) kaikissa muodoissaan jne.

      Maaseudulla Gasthaus-tyyppisissä paikoissa on mukava syödä hyvin ja tukevasti, mutta kannattaa muistaa että jotkut paikat sulkevat keittiön lounaan jälkeen n. klo 15-18 väliseksi ajaksi.

      • Bierbauch

        että monestakaan paikasta ei saa enää ruokaa klo 23 jälkeen illalla.


    • matkalle menossa

      Millainen on Saksan tippikulttuuri ravintoloissa. Kuuluuko jättää tippiä?

      • Pipa01

        Ei ole pakko maksaa muuta kuin laskussa oleva summa, mutta tavallisesti pyöristetään seuraavaan isompaan summaan. Siis jos laskua on esim. 15.50, niin maksetaan 16 tai 17. Samat taksikuskeille ja partureille/kampaajille.
        Erikoispalveluista tietenkin pikkutippi lisää.


      • Maksaja
        Pipa01 kirjoitti:

        Ei ole pakko maksaa muuta kuin laskussa oleva summa, mutta tavallisesti pyöristetään seuraavaan isompaan summaan. Siis jos laskua on esim. 15.50, niin maksetaan 16 tai 17. Samat taksikuskeille ja partureille/kampaajille.
        Erikoispalveluista tietenkin pikkutippi lisää.

        Saksalaiset eivät anna tippiä eli ei turistinkaan pidä sitä antaa.


    • kalmarisipuli

      moi

    • panda_karhu

      Olin viime kesänä ja nälkä oli. Olimme Munchenissä ja lounaspaikkaa ei löytynyt. Olisi pitänyt selvittää paremmin mistä sitä saa etukäteen. Ajoimme sieltä Kotkanpesälle ja kävimme Macissä, koska muuta tutun näkösitä paikkaa ei tien vqrrellq nähty. Tuli pikaruokapaikkojen jo kiintiö täyteen. Kotkanpesällä oli kaikki jo suljettu kun pääsimme perille. No alhaalla laaksossa menimme taas hampurilaispaikkaan kun muuta ei löytynyt. Seuraavana päivänä olimme Legolandissa. Sama homma jatkui - turistien oletetaan nauttivan pikaruuasta. Wienin leike saatiin mutta taas ranskalaisilla (tulivat siinävqiheessq jo korvista ulos).Se oli paras annos jota sieltä sai.

      Näytti siltä, että massa on nähtävä vaivaa, jos haluaa syödä hyvin. Sanokaapa te viisaammat miten olisi pitänyt toimia? Jossain kohtaa näin bratvursteja mutta näytti, että makkaraa on pidetty tunteja lämpimässä, joten ruokahalu meni taas moneksi tuntia. Taitaa olla alue jota saksalaiset ei osaa! Autojääkaappi mukaan, jotta saa edes evästä helposti!!

      • Ihanriittävästi

        Kyllä Münchenissa paikkoja riittää, mutta tehän pyörittekin "seudulla"...


      • 29v

        Ihmettä minusta! Vuodesta 1971 alkaen olemme muutaman vuoden katkolla liikkuneet läntisessä Saksassa näkemättä nälkää.
        En osaa kuvitella, enkä eritellä vaikeuksia koska emme ole kohdanneet niitä.

        Useimmiten olemme syöneet halvoissa katutason rafloissa, joskus jostakin kioskista pikapöperöt. Pienillä paikkaunnilla olemme syöneet gastahauseissa ja - hofeissa joissa lämmintä murkinaa on löytynyt varsin myöhäänkin.

        Useita vuosia peräkkäin olemme käyneet jokainen kesä jossakin saksalaisessa kaupungissa. Viimeeksi Frankfurtissa ja sitä edellisenä kesänä Munchenissä.
        Ehkä vaatimustasomme on alhainen koska emme ole kokeneet laadullista eikä määrällistä vajetta Saksassa missään, koskaan.

        Etelä- ja Pohjois-Saksalla on eroa. Samoin teollisuusalueiden kaupungeilla suhteessa pikkukaupunkien tarjontaan ja ilmapiiriin.
        Berliinstä, Munchenistä, Frankfurtista, Kölnistä, Dresdenistä, Nurbergistä jne. jne. löytää riittävästi kaikkea ja uskoisin, että vaativaankin makuun.


    • currywursti

      Berliinissä löytää lautaselleen ihan mitä itse haluaa. Perinteinen saksalaiskeittiö on raskasta, lihapuolista ja seurana jokoperunaa tai hapankaalia, suomalaiseen makuun siis suhteellisen tuttua. Etnisiä ravintoloita ja pikaruokaloita on paljon, ja pikkupurtavaa on siten helppo löytää kaikkialta, tarjolla on niin pizzaa, kebabia, hampurilaisia, hodareita jne. Ja se Berliinin ikioma currywurst on pakollinen maistettava. Berliinissä saa myös kalaa kaikkialla, sillä sehän on kahden joen ja monen järven vieressä. Hinnat ovat Suomeen verrattuna edulliset, joten syöminen tulee halvaksi. Ja janojuomaksi sitten luonnollisesti olutta, paikallinen ebrliiniläinen erikoisuus on Berliner Weisse.

      • currywursti

      • Kebabiariittää

        Pienet on lätäköt Berliinin ympäristössä, eiköhän ne tule pääosin mereltä ja maailmalta ne fisut (ja kalankasvattamoista).
        Currywurst on yleinen pohjoisosassa Saksaa, etelässä paremmat makkarat.
        Weisbieritkin vallan tavanomaisia koko Saksassa. Radleriakin (sitruunan makuinen) oluttakin on monessa paikkaa.


    • Perskaardeni

      Ei ole kyllä Munchenissä vieraillessa koskaan joutunut nälkää näkemään. Vaatii vain hieman rohkeutta astua vähän ravintolalta näyttävään paikkaan sisään. Ja siellä kotkanpesän laaksossa (Berchtesgaden) kyllä löytyy ravintoloita enemmän kuin monesta suomalaisesta suuremmasta kaupungista. Viime reissun paras ateria syötiin juuri siellä. Paras ruoka on monesti juuri niissä paikallisissa Gastahaus tyyppisissä paikoissa.

    • Arbeit_mach_hungrig

      Siansorkkaa tulee pöytään, jos et osaa kieltäytyä.

    • pikku_panda

      Kyllä Kotkanpesänlaaksossa oli ravintoloita mutta sellaisia, jossa johdatetaan pöytään ja tuodaan ruokalistat ja koko hommasta tehdään iso numero ja joka kestää kauan. Kertokaapa mitä muita ketjuja kuin Mac Saksassa löytyy moottoritien VARRELTA niin että voi marssia sisään ja ottaa lounaan kuten Mac'ssä tai Suomessa esim ABC'llä. esim Subway ketjua ei ole. Mitä ketsjuja siellä sitten on? Eikö niitä ole vai enkö vaan niitä tunnistanut?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe