Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Järjestelmäkamera

matkalle mukaan?

Olen matkustamassa ensimmäistä kertaa Roomaan lähipäivinä ja mietin uskallanko ottaa järjestelmäkamerani matkalle mukaan. Huolenaiheenani on monesti mainitut taskuvarkaat; tekeekö järjestelmäkamerani minusta potentiaalisen, helpon ryöstökohteen selvänä turistina?

Harrastelijakamerani ei hintansa puolesta huoleta minua, mutta monen päivän matkakuvat olisi ikävä menettää. Olisi kiva saada kuulla kokemuksia, jos muilla Rooman matkaajilla on ollut järkkäri mukana.

Ja lisäksi minua kiinnostaa voiko Roomassa huoletta kuvata ulkotiloissa, vai onko olemassa lakeja, jotka sitä säätelevät. Onko esim. kaikkien kirkkojen/siltojen/suurlähetystöjen/kukkaistutusten kuvaaminen sallittu?

7

1127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottamatta...

      Kyllä ne muutenkin huomaa kuka on turisti, ilman järjestelmäkameraakin. Taskuvarkaita en Roomassa havainnut sen enempää kuin missään muussakaan suurkaupungissa, vaikka niistä aina varoitellaan, erityisesti Roomassa. Omalle kohdalle ei ole vielä sattunut missään. Järki käteen vaan ja pitää varansa turistirysissä ja muissa paikossa missä tungosta, niin ei ongelmia.

    • hukannut ja löytynyt

      ...kamera. Itse unohdin kamerani museon penkille ja palattuani parin tunnin päästä kysymään se oli visusti toimistossa tallessa. Pahimpia paikkoja ovat metrot ja bussit. Nähtävyyksistä ehkä Trevin suihkulähde, jossa on yleensä varkaitakin paikalla.

    • salmiakkilogo

      Mulla oli järkkäri mukana, ja ei ollut ongelmia. Kun on tolkku mukana ja ei läträä liikaa viinan kanssa, pysyy omaisuus matkassa. Sen verran toki varauduin, että en ottanut kamerareppua ja koko kalustoa mukaan, vaan otin vain yhden objektiivin mukaan. Laukuksi ostin sellaisen Tamracin mallin, jota voi pitää olalla tai jonka voi pyöräyttää eteen. Oli tosi tosi hyvä reissussa. Vara-akku ja salama sopivat mukaan samoin kuin jotain pientä. Rajalasta ostin

      Asuimme Fontana di Trevin vieressä. Jengiä piisasi...

      Passi ja rahat kannattaa pitää vaikkapa Samsoniten vyöhön kiinnitettävässä pussissa (joka sujautetaan housujen sisään). Stockmann myy.

      • samson

        kamera vaan mukaan, viime viikolla olin tyttäreni kanssa Roomassa, en nähnyt ainuttakaan varkautta tai mitään muuta järjestyshäiriötä ja potentiaalisia uhreja sentään oli runsaasti.


      • passia mukana!

        Passiahan tietysti ehdottomasti kannattaakin kantaa mukana joka paikkaan. Sen paikka on hotellissa lukitussa tallelokerossa.


    • valtov

      Kuvaaminen on puolet matkailun iloista , kuvia on kiva katsoa ja näytellä muille. Kuvia on tullut otettua tuhansittain eikä kameraa ole varastettu köyhimmissäkään maissa. Voithan ottaa useamman muistikortin tai filmirullan mukaaan niin ainakin osa matkakuvista jää jos huonosti kävisi.
      Kuvia matkoilta mm. Roomasta
      http://www.saunalahti.fi/~vavauh/

    • vastauksista!

      Kannustavien kommenttien perusteella uskaltauduin ottamaan järkkärin mukaan ja se kannatti. Kauniita kuvattavia kohteita todella riitti ja matka oli muutenkin onnistunut. Itsekkään en törmännyt yhteenkään rikokseen, vaikka suurimmat turistikohteet kiersinkin ja taitoin matkaa myös busseilla ja metroilla. Kiitos vielä vastauksista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe