Meidän matkan

vinkit

Tässä matkainfoa niille, jotka suunnittelevat matkaa Muncheniin. Vietettiin viikko heinäkuun lopulla ja havaittiin seuraavaa:

- metron kertalippu 1,20 e/kpl.
- junalippu lentokentältä cityyn n. 10 e/hlö, ostettava automaatista, joka ei hyväksynyt 20e-seteliä (!), matka-aika n. 40 min. Junia 10 min. välein.
- BMW-museon pääsylippu 12 e/aikuinen (museossa vierähti 4 h kahvitaukoineen)
- oluttuoppi 3-4 e, viinilasillinen samaa luokkaa
- perinteinen liha perunaruoka-annos oluttuvassa n. 10-15 e/hlö

- Dachaun keskitysleirille kannattaa mennä omatoimisesti kansainvälisen retken sijasta. Julkisilla päärautatieasemalta leirille kesti alle puoli tuntia. Jos haluaa vuokrata audiokuuntelulaitteen, pantiksi on jätettävä henkilökortti. Museo on mielenkiintoinen, paljon luettavaa, avoinna klo. 17 asti.

- Neuschwansteinin "satulinnaan" kannattaa mennä kansainvälisen retken (44e/hlö/kesto 9 h))mukana, vaikkakin tilausajobussin sijasta mennään julkisilla (juna bussi). Linna on yksi suosituimmista nähtävyyksistä, joten siihen tutustuminen on tehty järjestelmälliseksi "ryysiksen" takia. Oppaallamme "ohi jonon"-periaate. Vuoronumerolappua vastaan pääsee opastetulle kierrokselle lappuun merkityn kellonajan mukaisesti. Linna on sisältä erikoinen ja koristeellinen. Sää vaihtelee rajustikin vuorilla, sadekuurot kestävät hetken.

- alennusmyynnit päättyvät elokuuhun mennessä.
- Karlplatzsista lähtee kävelukatu kohti Marienplazsia, jonka varrella lukuisat vaateliikkeet ja olutterassit.
- Ravintolassa yllätti, että luottokortti ei käynytkään, vaikka ovessa luki niin. Ennen laskua kannttaa myös selventää maksaako kortilla vai käteisellä ("kassakoneen vika" - tuli selitykseksi). Isoimmissa ja äänekkäimmissä oluttuvissa tarjoilija jopa suoraan kysyi laskun yhteydessä paljonko annamme tippiä. Pöydälle jätetty tippi ei olisi muutoin ikinä päätynyt tarjoilijalle.

- Tavaratalot sulkevat ovensa jo kello 20.00. Sunnuntaisin suljettuna.
- Residenz-palatsi keskustassa näkemisen arvoinen, jos pitää kullatuista saleista ja kruunun jalokivistä. Kuuntelulaite sisältyy hintaan (9e/hlö).

4

1844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjlfgjslö

      ...muuta kuin että kesäkaudella ei misään nimessä pidä jättää käymättä keskuspuistossa (Englantilainen puutarha). Siellä on kaunista ja lisäksi monia viihtyisiä biergarteneita mm. Kiinalaisen tornin luona. Aikuiset ja lapset viihtyvät.

    • matkustetaan?

      Onko matkustaminen keskitysleirille helppoa? Pitääkö vaihtaa junia, ostetaanko liput asemalta tiskiltä jne?

      Tutkin tuossa, että järjestetyt retket sinne tuntuvat olevan aika pitkiä, n.5 tuntia. Meidän matka-aikamme on niin rajoitettu, että lyhempikin visiitti riittäisi.

      • vinkit

        Päärautatieasemalta ostimme lipunmyyjältä yhteisen menopaluu-junalipun (n. 12e) kahdelle aikuiselle, jonkinlainen "partnerilippu". Leimataan vain kerran koko matkan aikana. Paikallisjuna lähti maan alta, josta myös ostimme liput. Kaukojunat lähtevät "maan pinnalta".

        Paikallisjunalla kesti noin vartin verran Dachaun asemalle, junassa luki Dachau, ei ollut S1-8 linjan junia. Dachaun asemalta lähtee kaksi bussia leirille; pienellä asemalla on myös infotaulu, jossa kerrotaan bussien numerot. Tiedoksi: asemalla on McDonald's. Oli helppo myös seurata lukuisia turisteja, joilla oli sama päämäärä. Bussimatka kesti 10 minsaa. Busseja lähti 10 min. välein. Matkan teko oli yllättävän mutkatonta.

        Meillä kuuntelulaite jäi melkein käyttämättä, sillä museossa oli paljon luettavaa. Museon alussa kerrotaan Hitlerin valtaannoususta, josta on luettu mm. historiantunneillakin, mutta museon puolivälin jälkeen alkaa ehkä mielenkiintoisempi osuus leiristä ja sen olosuhteista. Lisäksi museossa on iso elokuvateatterisali, jossa esitetään puolen tunnin pituinen dokumentti. Lisäksi kävimme katsomassa sisällä vankien parakissa.

        Hyvät kengät jalkaan jos haluaa kunnolla kävellä leirialueella, koska iso kenttä on täynnä pieniä kiviä. Jotkut käveli nurmmikkopientareella sen takia. Kentän toisessa päässä muistomerkki.


    • Miss Munich

      Metron kertalippu on 1,20 JOS aikoo ajaa korkeintaan 2 pysäkkiä metrolla. Kyseessä on ns Kurzstrecke eli lyhyen matkan lippu. Luvallisesti saa ajaa korkeintaan neljä pysäkkiä joista vain kaksi saa olla U- tai S- Bahnilla.
      Tavallinen kertalippu maksaa 2,30.

      Lentokentältä kannattaa ehdottomasti ostaa "Partner Tageskarte Gesamtnetz", maksaa 17€ ja sillä matkustaa 1-5 aikuista koko päivän koko verkostossa - eli siis myös kentältä kaupunkiin.

      Kävijöille suosittelen joko yhden tai kolmen päivän porukkalippua (9,- tai 21,-). Sillä menee viis henkeä. Tosin ei ole voimassa kentälle asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe