Aihe

Turun Kristilinen opisto?

arvelluttaa

Moi!
Onko kukaan käynyt Turun Kristillistä opistoa? Miltä se on vaikuttanut? Osaavatko ne asiansa? Tai onko kukaan tulossa syksyllä oikeustieteen linjalle? Hieman arvelluttaa kun se on tänä vuonna vasta ekaa kertaa, että onko siitä oikeasti mitään hyötyä? Onko jollakin kokemuksia opistosta? Sekä mietin myös kuinka hengellisyys näkyy yleisessä toiminnassa? Vaatiiko se opiskelijoilta jotakin siihen liittyvää myös?

14

2436

  Vastaukset

  • Mä oon tehnyt kasvatustieteen perusopinnot aikoinaan siellä. Kyllä ihan asiantuntevia opettajia on luennoimassa ja aika helpolla kuitenkin pääsee. Ei oo yhtään uskonnollisia juttuja.

   • kuinka usein koulua oli? onko se ihan perus eli n. klo. 8-15 joka päivä?


   • arvelluttaa kirjoitti:

    kuinka usein koulua oli? onko se ihan perus eli n. klo. 8-15 joka päivä?

    Mä kävin kielten ja viestinnän linjaa, ja yleisesti ottaen voin sanoa, että tosi tehokasta tuo opiskelu oli, vaikka välillä sai rennomminkin ottaa. :) Opiskelu alkoi yleensä aamulla yhdeksältä, en ihan muista mihin aikaan päivät loppuivat. Jotkut kielikurssit ja vapaaehtoiset kurssit oli sijoitettu myös illoille, mutta ne olivat jotenkin Åbo Akademin kanssa yhteistyönä tehty.

    Opettajat on todella HUIPPUJA, en voi liikaa ylistää :) Ei ole missään muussa koulussa vastaavia ollut, ja monessa olen kuitenkin opiskellut. Osasivat aina motivoida ja tukivat myös varsinaisen opiskelun ulkopuolella.

    Ja tosiaan, noita uskonnollisia juttuja ei ole lainkaan. Muistaakseni tuolloin kun pari vuotta sitten kävin, niin oli jotain aamunavauksia, mutta niissä ei todellakaan ollut pakko käydä - eikä sitten kyllä käytykään. Eli tosiaankaan mitään uskonnollista ei tuputeta ellei sitä välttämättä halua :)


  • Olin siellä psykologian ja kasvatustieteen linjalla vuosia sitten. Vuosi oli työntäyteinen, mutta oli hyödyllinen esim. yliopistoon pyrkimisen kannalta. Opistossa oli mielestäni miellyttävä tunnelma ja hyvä ilmapiiri sekä hyvät opettajat. Kristillisyys tuli esiin aamunavauksissa ja juhlissa.

   • arveluttaa kirjotetaan sitte yhdellä L-kirjaimella :)

    mutta kyllähän sitä peruskoulussaki kristillisyys on melko vahvasti esillä, eikä sitä siellä mitenkään pelätä.

    ite en siis ole tk-opistossa opiskellu, mutta tulipahan mieleen.


  • Vaikka onkin vanha keskustelu niin en nyt pikkuista kysymystäni varten jaksa aloittaa uutta... ehkä joku huomaa...

   Eli, tarvitseeko kuulua kirkkoon jos tänne pyrkii?

   (Tarkastaako ne kirkonkirjoista että haahaa et kuulu kirkkoon! turha luullakkaan pääseväsi meille!)

   • En itse tiedä koulusta juuri mitään, mutta...

    Edellä mainittiin että uskontojuttuja ei ole, joten ei luulisi merkitsevän.
    Ja joka tapauksessa ne eivät voi saada tietää mistään kuuluuko kirkkoon. Uskonnolinen vakaumus on ihmisen yksityisasia. Ja kolmanneksi, kirkkoonkuulumattomien hylkääminen rikkoisi uskonnonvapautta, koska opiskelijan uskonnollinen vakaumus ei ole mitenkään oleellista opiskeluissa.


   • haistakukka kirjoitti:

    En itse tiedä koulusta juuri mitään, mutta...

    Edellä mainittiin että uskontojuttuja ei ole, joten ei luulisi merkitsevän.
    Ja joka tapauksessa ne eivät voi saada tietää mistään kuuluuko kirkkoon. Uskonnolinen vakaumus on ihmisen yksityisasia. Ja kolmanneksi, kirkkoonkuulumattomien hylkääminen rikkoisi uskonnonvapautta, koska opiskelijan uskonnollinen vakaumus ei ole mitenkään oleellista opiskeluissa.

    Heips! Onko kukaan menossa opiskelemaan tuonne viittomakieltä? Sanottiin että opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä, mutta mulle ei ainakaan ole mitään kirjettä tms. tullut. Lähetin paperit tosin heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla vasta.


   • Heh! Ei tarkisteta. EI edes sinne hakevilta opettajilta. Myös opettajakunnassa on kirkkoon kuulumattomia/uskonnottomia.


  • Millaista opiskelu mahtaa olla oikeustiedelinjalla? Olen sinne nyt menossa ja kokemuksia olisi kiva kuulla. =)

   • Oon tänä syksynä suunnitellut alottavani opinnot kielet ja viestintä-linjalla...
    onko muita menossa?


   • getta.. kirjoitti:

    Oon tänä syksynä suunnitellut alottavani opinnot kielet ja viestintä-linjalla...
    onko muita menossa?

    En oo menossa "kielet ja viestintä"-linjalle, mut omistan paikan "viittomakieli ja visuaalinen kommunikointi"-linjalle :D


   • En tiedä kristillisestä opistosta mutta pidin välivuoden Loimaan evankelisessa kansanopistossa. Opetus oli huippuhyvää ja asuntolassa meininki mahtavaa.Sain hyviä kavereita sieltä. Evankelisuus ei näkyny mitenkään opetuksessa vaan ihan "normaalia" oli. Eikä tarvi kuulua kirkkoon:)

    Niin, ja pääsin sinne oikikseen!


  • Kotoutettavien puuhastelupaikka?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   32
   1564