nibe fighter 410 P

omistajat!!

itellä viikon verran käyttökokemuksia kyseisestä myllystä. onko teillä näin kesällä sähkövastus päällä vai joutuuko kompura koville jos se hoitaa kaiken eli mikä vaihtoehto on kannattavaa sähkönkulutuksen ja kompuran työmäärän takia.

ilmeisesti kompura kuitenkin on päällä näin kylminä öinä(alle 10 astetta) mitä on viime aikoina ollut, koko ajan..? käyttöveden lämpötila on laskenu 30 asteeseen, kun vastus ei ole ollut käytössä. eli miten kannattaa toimia, harvemmin sitä yöllä ja aamulla ainakaan meidän taloudessa tarvitaan lämpöistä vettä.

kokonaissähkönkulutus viikon aikana on ollut 28kwh/vuorokausi. taloudessa kaksi hlöä, joka ilta käyty suihkussa, (sauna on puulämmitteinen). uunia ja pesukoneita käytetty 3-4 päivänä. märkätilojen lattiaan menee pumpun mukaan 30 asteinen vesi (eikös kanava nro2 osoita lattiaveden lämpötilaa??) ja samalla se menee myös muihin lattioihin, koska meillä paljon laattaa ja laminaattia, toki termareista on pyynti niin sanotulle mukavuus lämmölle..

riittääkö teillä saunomisen ja suihkun aikana normaali B-asento ilmanvaihdossa? ite olen laittanu C-asentoon mutta typerää kun pitää ottaa etupelti pois, olen harkinnu reiän tekemistä kyseiseen kohtaan, mutta tarviiko kääntää C-asentoon..?

talossa 125 neliötä.. kuinkas muilla?

17

13340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 410P

      että ilmanvaihdon asento B on normaalisti käytössä. Ilmanvaihdon venttiilit tulisi säätää niin. A ja C ovat vain poikkeustilanteita, siis lyhytaikaista tarvetta varten. Antaa kompuran rallatella, meillä ainakin on nyt kesällä vastus pistetty pois päältä.
      Jos haluat keskustella soittele, on 410P:n kokemusta n. vuoden ajalta. P. 044-5558442.

      • pumppu 2006

        no kerropa mikä on sitten vikana kun rupeaa tarkistamaan pumpun säätöjä niin varmasti joka kerta sammuu pumppu ja lähtee uudestaan käyntiin harvemin pääsee selaamaan koko valikkoa loppuun meillä on myös puhaltimet vaihdettu 3 kertaa kun pumppu ulisee sirkkeli myös stunttiventiili on vaihdettu kun vaikka kuinka sääti niin aina automaatti sääti sen täysille nyt on alkanut olemaan samoja oireita mutta vasta kun on ollut kova pakkanen niin automaatti pitää sen täysillä ja sitten on pitänyt raplata arvoja uudestaan jos se ei joka kerta sammu että pääsee säätämään laite hommatiin uudisrakennukseen v 2006 alkaa kyrsiä koko vehe ai niin lämpötilananturikin on jo vaihdettu


    • sitä mieltä että

      410P edustaa vanhahkoa teknologiaa, mutta hinta oli sopiva ja hoitaahan se tuloilman lämmittämistä ilmanvaihdon ohella, lämmittää käyttöveden ja saahan sitten vielä lämmintä kiertovettä systeemeihin. Valitettavasti tehot eivät kovin pitkälle riitä, ainakaan ilman että sähkövastukset olisivat toiminnassa. "Ilmaisen" lämmön määrä on käsittääkseni max. 2 kWh, eikä siitä riitä kovin paljoa tuloilman ja käyttöveden lämmityksen jälkeen muualle.
      Olisi suuri parannus jos tuo tuloilman lämmitys olisi edes termostaatin ohjaaman venttiilin takana. Tällöin ei suotta lämmitettäisi tuloilmaa ja senkin tehon saisi hyödyllisempään käyttöön.

      • kieroliero

        Vähän samaan päädyin kun seurannut parissa talossa tuollaista. Itsekin joskus pilpiä harkitsin. Eipä niistä muistakaan pilpeistä yli 2Kw tehoja lähde. Tehon rajoittaa samaan pilpeissä se ettei jäteilmaa jäähdytellä pakkaselle. Iltossa on jokin fiksumpi systeemi mutta tuosta ei ole tietoa.

        Aloittajan asiaan liittyen. Näillä keleillä pitäisi pilpissä vielä riittää teho pelkällä kompressorilla. Kannattaa tarkistaa että tuloilma ei ole ylilämmintä. Pari astetta alle huonelämpötilan olisi passeli. (termostaatti olisi mainio) Lattialämmityksiin ei vielä pitäisi paljon mennä. Mikä lämmityskäyrä käytössä ja mitä lämpötilat näyttävät(jäte, tulo, lattia meno yms.).


      • kieroliero
        kieroliero kirjoitti:

        Vähän samaan päädyin kun seurannut parissa talossa tuollaista. Itsekin joskus pilpiä harkitsin. Eipä niistä muistakaan pilpeistä yli 2Kw tehoja lähde. Tehon rajoittaa samaan pilpeissä se ettei jäteilmaa jäähdytellä pakkaselle. Iltossa on jokin fiksumpi systeemi mutta tuosta ei ole tietoa.

        Aloittajan asiaan liittyen. Näillä keleillä pitäisi pilpissä vielä riittää teho pelkällä kompressorilla. Kannattaa tarkistaa että tuloilma ei ole ylilämmintä. Pari astetta alle huonelämpötilan olisi passeli. (termostaatti olisi mainio) Lattialämmityksiin ei vielä pitäisi paljon mennä. Mikä lämmityskäyrä käytössä ja mitä lämpötilat näyttävät(jäte, tulo, lattia meno yms.).

        Paljonkos talossa on lämmintä? onko lattiapiireissä termostaatit?


      • sitä mieltä että
        kieroliero kirjoitti:

        Paljonkos talossa on lämmintä? onko lattiapiireissä termostaatit?

        Meillä on Sipoa kahdessa kerroksessa "virallisesti" asuinneliöitä n. 140 m2, mutta yläkerrassa on lisäksi runsaasti neliöitä korkeudeltaan alle 160 cm ja kuutioitakin reilusti molemmissa kerroksissa. Alakerran lattia on ns. Legalett-perustuksella ja siellä kiertää lämmin ilma neljässä eri piirissä, joita ohjataan 3 termostaatilla. Olohuone, n. 21-22 astetta, makuuhuone 18-19 ja klinkkeripintaisissa lattioissa on tietysti jatkuva mukavuuslämpö. Tuo lämmönvaihdin vedestä-ilmaan vaatii n. 30 asteista vettä ennen kuin puhallin ryhtyy kierrättämään ilmaa putkistoissa, joten vertailu vesikiertoiseen systeemiin on senkin takia vaikeaa.
        Muutenkin en vielä vetäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä systeemien toiminnasta, pääsivät nuo harkot kastumaan en verran perusteellisesti viime syksynä. Tulevan talven jälkeen ollaan varmaankin jo paljon viisaampia talon lämpimyyden ja lämmityslaitteiden toimivuuden suhteen.


    • nibemiäs

      Mulla kolmisen vuotta kokemusta. Sähkönkulutuksen kannalta kannattaa vastus pitää poissa käytöstä niin pitkään kuin mahdollista, eli jonnekin syys-lokakuulle. Kylmän yön jälkeen saattaa kattilan lämpötila laskea 30 asteeseen mutta varaajassa on kuitenkin lämmintä vettä suihkutteluun yms. Päivän aikana kattila lämpiää taas sinne 53-54 asteen hujakoille. Ei se kompura sen kovemmalle joudu, eniten se kuluu siitä kun käy lyhyitä aikoja kerrallaan. Enpä muista ulkoa mikä kanava näyttää mitäkin (haadon sivuilta löytyy ohjekirja jos alkuperäinen on hukassa). Aika korkealle on lämmöt säädetty jos menovesi on 30 asteista näissä ulkolämpötiloissa, mulla lähentelee 30 astetta vasta kovemmilla pakkasilla. Onko kuivissa tiloissa kaikissa lattiapiireissä termarit? Jos ei niin lämmityskaudella saattaa tulla hippasen kuuma noilla asetuksilla, mulla lämpökäyrä 3 ja -1. En oo oikeastaan kaivannut termaria tuloilmapatteriin, nollakeleillä tai pikkupakkasilla kun kerran säätää tuloilman lämpötilaksi 15-17 astetta niin aika hyvin se siinä pysyy ulkolämpötilojen vaihtelusta huolimatta.

      • omistajat!!

        saa säädettyä tuloilman lämpötilaa..


    • omistajat!!

      arvot kanavissa tällä hetkellä

      01 52 kattilan lämpötila
      02 29 menolämpötila
      03 15 ulkolämpötila
      04 09 höyrystimen lämpötila
      05 11 jäteilman lämpötila, onko ok? puristaako kylmemmällä ilmalla kylmemmäksi?
      06 05 valinta, lämpökäyrä
      07 03 muutos, lämpökäyrä
      08 49 kompressorin anturi
      09 24 tuloilman lämpötila
      10 29 menovesi laskettu
      sisälämpötila 26 astetta.

      elikkä.. lattialämmön säätö aloitettiin n.3 vkoa sitten ennenkuin asuttiin ja ilman termostaatteja jotka on nyt paikoillaan makuuhuoneissa ja olohuoneessa. eli kosteissa tiloissa, keittiössä ja käytävällä ei termostaatteja.

      noilla lämpökäyrillä saatiin sopiva lämpö kosteiden tilojen lattiaan, koska suihkussa pitää olla lämmöt lattiassa kesälläkin, sen kans en rupea leikkimään ja onhan se mukava jalalle lämmin lattia. kuinka nibemiäs sun suihkun lattia on noilla säädöillä?
      samalla myös muualle tuli sama lämpö kun ei ollu vielä termareita.. nyt termostaateissa 20 asteen pyynti. ei oo ainakaan vielä viilentyny muut huoneet, eikä lattiatkaan, olisko jotai häikkää termostaateissa. leviäiskö lämpö keittiöstä ja kosteista tiloista ja onhan meillä olohuoneessa 4 neliön ikkuna ja aika aurinkoista ollut viime aikoina, tänään satanu pitkästä aikaa.

      se miks päädyin nibeen on emännän ansiota/syytä.
      edellisessä asunnossa oli paljon laattaa lattiassa ja se oli kesälläkin kylmä, (pihinä miehenä kun pidin lämmöt pois) ja emäntä valitti kylmää lattiaa ja eihän se omasta mielestäkään kovin kiva ollu. ja kun taloon tuli paljon laattaa ja laminaatit(koira) makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen niin pilpillähän niihin tulee mukavuuslämmöt kesällä "ilmaiseksi". ja niitä mukavuuslämpöjä täs nyt haetaan, vois olla nykyisestä jonkin verran viileämpiä.

      pitäiskö sulkea niistä huoneista joissa on kaks piiriä niin se termostaatiton piiri, vois ehkä laskea sisälämpötilaa..?

      • kieroliero

        Minulla on niben sähkökattila. Siinä on melko samanlaiset säädöt kuin tuossa pilpissä.

        Minulla on käyrä 4 ja korjaus 2. Käyrä 3 olisi oikea ja korjaus -1 alakerran betonilattialle (päällä parkettia) lämmityksen kannalta. Yläkerrassa on kuitenkin lattialämmitys kipsien välissä ja se vaatii käyrän 4. Lämpimällä säällä pesuhuoneet pysyvät kohtuullisen lämpiminä kun siirto on 2. Nyt pesuhuoneessa kiertää 25 asteinen vesi joka pitää lattian haaleana. Muissa huoneissa termostaatit pitävät piirit kuunni. Lämmityksen kannalta 25 asteista vettä tarvitaan vasta kun alkaa pakastaa.

        Sinun säädöilläsi lattiaan menee 40 asteinen vesi jo -5 asteen ulkolämpötilassa. Ei ihme että on kuuma ja tehot loppuu, vielä kuumenee kun ulkona kylmenee. Laittaisin käyräksi 3 ja anna siirron olla siinä missä on. Helteelläkin olisi noilla säädöillä aika tukalaa.

        Tässä on minun kesäviritykseni. Se toimii vain jos kaikki piirit ovat termostaattien ohjaamina.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4000000000000051&posting=22000000034219332#22000000034219332
        Homma toimii ok.

        Tuossa on ohje kuinka lattialämmitys pitäisi säätää.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4000000000000009&posting=22000000034907903#22000000034907903
        Tee piirien tasapainosäätö sitten kun ulkona alkaa olla pakkasta. kannattaa kirjata ylös minkä lämpöinen menovesi on hyvä 10, 5, 0, -5 ja -10 asteessa niin käyrä löytyy kyllä kun ilmat kylmenevät.

        Kun sinulla on termostaatittomia piirejä(myös tuloilmapatteri), niin ne puskevat enemmän lämpöä kuin on tarpeen. Tuollainen lattialämmitys vaatii että käyrät on juuri oikein säädetty jolloin normaalisti lämpö on sopiva. Lattialämmitys toimii melko hyvin täysin ilman termostaatteja. Kun tulee ylimääräistä lämpöä esim. auringosta niin sisempi piiri sulkeutuu ja lämmitysteho vähenee noin kolmasosaan.

        Kun kaikki lattialämmitykset on samassa kierrossa niin ei ole mahdollista pitää pesuhuoneiden lattioita sopivana ja muuta taloa viileänä. Laita kaikki piirit termostaatille(myös se tuloilmapatteri, tai sulje se kesäksi) ja tee kuten ensimmäisessä linkissä niin voisi onnistua. Toinen vaihtoehto on laittaa toinen pumppu ja suntit yms. pesuhuoneiden piireille. Pesuhuoneessa ei haittaa vaikka on vähän turhan lämmin.

        Huoneiston laattalattioita ei vaan voi pitää mukavan lämpiminä ilman että huoneilmasta tulee epämukavan kuuma. Kompromissin voisi tehdä niin että säätää laattalattioiden termostaatit aavistuksen muita korkeammalle niin lämmitys alkaa niistä. Muut tulevat mukaan sitten kylmemmällä ilmalla.

        Kommentit lämpötiloihin.

        01 52 kattilan lämpötila

        ok

        02 29 menolämpötila
        03 15 ulkolämpötila

        korkea menolämpötila tuolle ulkolämpötilalle.


        04 09 höyrystimen lämpötila
        05 11 jäteilman lämpötila, onko ok? puristaako kylmemmällä ilmalla kylmemmäksi?

        Pitäisi viilentyä. Menee varmaan lähelle 2 kun kompressori käy pitkään.

        06 05 valinta, lämpökäyrä
        07 03 muutos, lämpökäyrä

        ks. edellä. Muutosnuppia väännellään näillä lämpimillä ilmoilla ja pakkasella säädetään käyrää

        08 49 kompressorin anturi
        09 24 tuloilman lämpötila

        korkea tuloilman lämpötila. Katso ohjekirjasta ruuvi 81(?) ja säädä sitä.


      • nibemiäs

        Lämpökäyrä on ilmeisesti säädetty "kesäasentoon" että märkätiloihin menee lämmintä vettä. Lämpökäyrä kannattaisi laskea kolmeen ja "muutos lämpökäyrällä" nostaa kiertoveden lämpötila kesällä sopivaksi ja laskea sitä kun lämmityskausi alkaa. Kesäsäädöillä pitää myös sulkea tai kuristaa kuivatilojen piirejä ettei sisälämpötila nousisi liikaa. Yleensä huoneissa on kaksi lattialämmityspiiriä joista sisempää ohjataan termareilla ja ulomman säädöt on jakotukista. Eli niitä ulommaisia pitäis kuristaa pienemmälle (ja muistaa avata kun lämmityskausi alkaa!). Tuloilmapatteri kesäksi lähes kokonaan kiinni. Tuloilmapatterin säätö on kuusiokoloruuvilla, löytyy koneen alaosasta. Sen päällä on sellanen suojamutteri joka pitää ruuvata ensin pois.
        Tällasia säätöjä joutuu tekemään että saa kesällä märkätilan lattian lämpimäksi. Viime kesänä tein e.m. säätöjä, tänä kesänä en ole laiskuuttani tehnyt säädöille yhtään mitään. Märkätiloihin menee kesällä haaleaa vettä mutta menköön.
        Muuten kanavien arvot OK, sisäilman lämpötila huomioon ottaen jäteilman lämpötila OK.


      • LennartCohen
        kieroliero kirjoitti:

        Minulla on niben sähkökattila. Siinä on melko samanlaiset säädöt kuin tuossa pilpissä.

        Minulla on käyrä 4 ja korjaus 2. Käyrä 3 olisi oikea ja korjaus -1 alakerran betonilattialle (päällä parkettia) lämmityksen kannalta. Yläkerrassa on kuitenkin lattialämmitys kipsien välissä ja se vaatii käyrän 4. Lämpimällä säällä pesuhuoneet pysyvät kohtuullisen lämpiminä kun siirto on 2. Nyt pesuhuoneessa kiertää 25 asteinen vesi joka pitää lattian haaleana. Muissa huoneissa termostaatit pitävät piirit kuunni. Lämmityksen kannalta 25 asteista vettä tarvitaan vasta kun alkaa pakastaa.

        Sinun säädöilläsi lattiaan menee 40 asteinen vesi jo -5 asteen ulkolämpötilassa. Ei ihme että on kuuma ja tehot loppuu, vielä kuumenee kun ulkona kylmenee. Laittaisin käyräksi 3 ja anna siirron olla siinä missä on. Helteelläkin olisi noilla säädöillä aika tukalaa.

        Tässä on minun kesäviritykseni. Se toimii vain jos kaikki piirit ovat termostaattien ohjaamina.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4000000000000051&posting=22000000034219332#22000000034219332
        Homma toimii ok.

        Tuossa on ohje kuinka lattialämmitys pitäisi säätää.
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=100&conference=4000000000000009&posting=22000000034907903#22000000034907903
        Tee piirien tasapainosäätö sitten kun ulkona alkaa olla pakkasta. kannattaa kirjata ylös minkä lämpöinen menovesi on hyvä 10, 5, 0, -5 ja -10 asteessa niin käyrä löytyy kyllä kun ilmat kylmenevät.

        Kun sinulla on termostaatittomia piirejä(myös tuloilmapatteri), niin ne puskevat enemmän lämpöä kuin on tarpeen. Tuollainen lattialämmitys vaatii että käyrät on juuri oikein säädetty jolloin normaalisti lämpö on sopiva. Lattialämmitys toimii melko hyvin täysin ilman termostaatteja. Kun tulee ylimääräistä lämpöä esim. auringosta niin sisempi piiri sulkeutuu ja lämmitysteho vähenee noin kolmasosaan.

        Kun kaikki lattialämmitykset on samassa kierrossa niin ei ole mahdollista pitää pesuhuoneiden lattioita sopivana ja muuta taloa viileänä. Laita kaikki piirit termostaatille(myös se tuloilmapatteri, tai sulje se kesäksi) ja tee kuten ensimmäisessä linkissä niin voisi onnistua. Toinen vaihtoehto on laittaa toinen pumppu ja suntit yms. pesuhuoneiden piireille. Pesuhuoneessa ei haittaa vaikka on vähän turhan lämmin.

        Huoneiston laattalattioita ei vaan voi pitää mukavan lämpiminä ilman että huoneilmasta tulee epämukavan kuuma. Kompromissin voisi tehdä niin että säätää laattalattioiden termostaatit aavistuksen muita korkeammalle niin lämmitys alkaa niistä. Muut tulevat mukaan sitten kylmemmällä ilmalla.

        Kommentit lämpötiloihin.

        01 52 kattilan lämpötila

        ok

        02 29 menolämpötila
        03 15 ulkolämpötila

        korkea menolämpötila tuolle ulkolämpötilalle.


        04 09 höyrystimen lämpötila
        05 11 jäteilman lämpötila, onko ok? puristaako kylmemmällä ilmalla kylmemmäksi?

        Pitäisi viilentyä. Menee varmaan lähelle 2 kun kompressori käy pitkään.

        06 05 valinta, lämpökäyrä
        07 03 muutos, lämpökäyrä

        ks. edellä. Muutosnuppia väännellään näillä lämpimillä ilmoilla ja pakkasella säädetään käyrää

        08 49 kompressorin anturi
        09 24 tuloilman lämpötila

        korkea tuloilman lämpötila. Katso ohjekirjasta ruuvi 81(?) ja säädä sitä.

        Käytössä Nibe Fighter 410p Vaasassa.
        Talossa lääniä 150neliötä joista yläkerta noin 40 neliötä jossa sähköpatterit ja alakerrassa vesikiertoinen lattialämpö. Autotallia ja varastoa vesikierrolla 83 neliötä.
        Autotallissa hanat on kiinni siihen saakka kun alkaa pakkaset.
        1600€ tasauslaskun jälkeen alkoi hieman miettimään että mitä tuo mystinen laite pauhaa... juu ja takassa palaa joka ilta kun säät ovat kylmenneet.
        Nibeni näyttää seuraavia arvoja:
        01.53
        02.29
        03.08
        04.05
        05.08
        06.04
        07.03
        08.53
        09.24
        10.30
        Ja tuloilman ruuvia väänsin juuri 1 kierroksen myötäpäivään kun vastapäivään ei pystynyt.

        Jos jollakin olisi heittää vinkkiä mihin suuntaan masiinaa kannattaa säädellä niin valtavasti siitä olisi apua.
        Palkkioksi onnistuneista säädöistä pläjähtää kultaa ja mirhamia :)


    • omistajat!!

      neuvoista, pitää yrittää säädellä. Mutta tosiaan suihkun lattian yritän pitää nykyisessä lämpötilassa vaikka tiedän että vesieristykset on kunnossa.

      selittäkääs vielä tämä tuloilmapatteri.. jos sen laittaa kiinni niin sitkö ei tuloilmaa lämmitetä.. ja kompuran tehot menee paremmin vesien lämmittämiseen..?

      ja mihinkä asteeseen sen tuloilman pitäisi laskea..?

      • nibemiäs

        Jos jaksat noita säätöjä tehdä että saat kylppärin lattiaan lämpöä niin ainahan se on parempi. Kannattaa talvisäätöjen asetukset laittaa paperille tai kirjoittaa koneen kylkeen niin ei tarvii niin kauheesti ihmetellä joka syksy ja kevät. Siitä tuloilmapatterista: jos sulla on kierrossa kesällä 30- asteinen vesi joka kiertää myös tuloilmapatterin läpi niin se lämmittää tuloilman ja sitä kautta kämpän tuskasen kuumaksi. Eli patterin kierto vaikka kokonaan kiinni kesäaikaan. Lämmityskauden alussa sitä voi avata jonkin verran ettei kone hiljene jos yöllä ulkolämpötila menee pakkaselle (automatiikka sammuttaa koneen jos tuloilman lämpötila laskee nollaan, tämä estää tuloilmapatterin jäätymisen). Suositeltava tuloilman lämpötila on 16-18 astetta, sen saa säädettyä parhaiten kohdilleen pikkupakkasilla.


    • Tollo Peloton

      Moi, osaako kukaan sanoa, mikä vialla Nibessä. Säätelin laitetta sillä lailla, että tuloilman lämpötila laski 26 asteesta 19 asteeseen. Kaikki meni yhden yön yli hyvin, sitten ilma jäähtyi 0 -> -6 asteeseen. Kattilan lämpö laski 35 asteeseen(ennen ei ole laskenut alle 49 asteen), höyrystin jäätyi(putsailin suodattimen varmuuden vuoksi). Nyt laitteessa vastus koko ajan päällä, mutta kattilan lämpö ei nouse yli 40 asteen. 34 astetta on menovesi ainakin vielä. Lämpökäyrä 4 ja muutos 2. Vesikiertoinen lattialämmitys ilman erillisiä termareita(säätö jakotukeista). Auttakee!!! Muutenkin hyvät vinkit laitteen suhteen otetaan avosylin vastaan... =)

      • ei riitä tehot

        Pakkaskelillä tutun talossa oli pilp säädetty siten, että tuloilma oli 13 asteista, tällöin tehot riittivät lattiaan ja käyttöveteen. viiileä viima kävikin talossa missä tuo 13 asteinen ilmavirta vipelsi. Leivinuunilla he nostavat huonelämpötilaa.


    • Reijoas

      Minulla tulee kesäkuussa vuosi käytettynä ostamani 410 n käynnistämisestä.
      On ollut säädöt hakusessa monestakin syystä ja vielä pitäis menovesi saada alemmaksi on 35.
      Laite on mökillä ja lämmitettävä lattiapinta 36 m2, 3 piiriä josta yksi termarilla.
      Pitäisi saada pudotettualämpöjä kun ollaan talvella viikkojakin poissa.
      Tätä varten olen asentanut poistoimaan 300 W kanavalämmittimen alarajasäädöllä laitteen päällä pitämiseen.

      Nyt yritän löytää puhelinohjattavan säädön pudotuksen ohjaukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      190
      8637
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4808
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4268
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      62
      3837
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3236
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      3020
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2696
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2501
    9. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      45
      2419
    10. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2233
    Aihe