VILAMOURA

portugaaliin kohta

Millainen paikka on vilamoura? Kallis? Halpa ? Onko portugalissa hyvä asiakaspalvelu? Onko tippi tapana? Onko ihmiset mukavia vai vihaavatko he turisteja? =)

8

1781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilamoura on yksi Algarven merkittävimpiä lomakohteita ja Algarvehan on Portugalin huomattivan lomailumaakunta, jossa on jota kuinkin varma aurinkotakuu kesä-, heinä ja elokuussa. Suurin osa lomailevsta yksittäisistä kansallisuuksista on portugalilaisia, ulkomaalaisista johtavat britit ja saksalaiset; perässä tulevat hollantilaiset ja skandinaavit.

      Algarvessa kohtaavat maakunnan perinteinen kulttuuri ja moderni elämänmeno.

      Algarven hintatasoon vaikuttaa matkailu. Keskimäärin Portugalin hintataso on merkittävästi Suomen hintatasoa alhaisempi kunhan vain verrataan omenia omeniin eikä omenia appelsiineihin.

      Algarvessa pärjää edullisesti, etenkin jos pysyttelee poissa turistien suosimilta paikoilta ja syö paikallista ruokaa.

      Portugalissa käy vuosittain 12 miljooonaa ulkomaalaista matkailijaa. Toisin kuin Suomessa palvelu on osa portugalilaista kulttuuria. Tippi on noin 10 prosenttia palvelun hinnasta.

      Portugalilaiset eivät vihaa ketään.

      Monet turistielinkienon parissa kausiluontoisesti työskentelevät ansaitsevat tuskin enempää kuin minimipalkan (426 e/kk) eikä myyntikojuissa seisominen ole pitkän päälle kovin innostavaa, joten osoittakaa hieman ymmärtymästä, jos ei matkailijaa aina hymyssä suin palvella.

      Aivan kuin suomalainen, portugalilainen ei välttämättä palvellessaan hymyile eikä latele kohteliaisuuksia, mutta homma toimii ja portugalilaiseen voi luottaa.

      Portugali on turvallinen lomamaa.

      Tämän palstan yläosassa on hakutoiminto (Hae), jolla löydätte Algarvesta ja Vilamourasta aikaisemmin kirjoitetetut viestit, myös sellaiset, joita ei enää näytetä.

    • 12 vuoden kokemuksel

      Upea lomapaikka. ympäristö upeasti rakennettu turismia ajatellen kävely- ja pyäräteineen. Kaunista. Hinnat vaihtelevat ravintoloissa ajankohdan mukaan, kesä-elokuu jonkin verran alle Suomen ravintolahintojen, turistiajan ulkopuolelle halpa., loka- maaliskuussa 15-20 € viineineen. Tietysti kalliimpaakin on saatavilla. Aivan Vilamouran keskustassa on kalliimpaa ja vähän sivummalla edullista. Asiakaspalvelu Vilamourassa englanniksi käy hyvin. Ravintoloissa tippi on tapana. Ihmiset ovat rauhallisia, palvelevat turisteja hyvin ja eivät todellakaan vihaa. Kaupoissa ruoka on noin 45% halvempaa kuin Suomessa.. Suosittelen lämpimästi lomailua Vilamourassa.

    • Kävin ja meen taas..

      Millainen paikka on vilamoura?
      HYVÄ, KAUNIS JA LÄMMIN!

      Kallis? Halpa ?
      KOHTUUHINTAINEN
      Onko portugalissa hyvä asiakaspalvelu?
      PARASTA A-RYHMÄÄ! Onko tippi tapana?
      EN TÖRMÄNNYT TIPPEIHIN...
      Onko ihmiset mukavia vai vihaavatko he turisteja? =)
      MUKAVIA JA SOPIVIN PAIKKA SUOMALAISELLE HYVÄLLE TYYPILLE, MUTTA EI SOVI KUSIPÄILLE KITISIJÖILLE! NE NÄÄS LÖYTÄÄ VALITTAMISENAIHEEN MISTÄ VAAN!

      • Tippi on suomalaisille ongelmallinen. Portugalissa jo jonkin aikaa asuneena ja maassa parikymmentä vuotta matkustaneena voin vahvistaa, että maassa tippi on käytäntö. Kukaan ei sitä pyydä eikä juokse perääsi sitä vaatimaan. Ravintolapalvelujen lisäksi tippiä annetaan mm. taksinkuljettajalle. Parturi ja kampaajakaan eivät pane pahakseen pientä palkkiota.

        En tiedä helpottaako, jos kerron, että monet tarjoilijat ansaitsevat minimipalkan verran, joka Portugalissa on tällä hetkellä vajaa 500 e/kk. Mielestäni ei ole kohtuutonta hieman avittaa, etenkin kun palvelua on vielä saatavana.


    • Olet varmaan Masseur jossain vaiheessa kertonutkin tipin suuruudesta. Onko sinulla jotain suositusta? Entä jos maksaa luottokortilla?

      • Olen kertonut, mutta en pane pahaksi toistamista. Tippi on kymmenisen prosenttia. Sääntö ei toki ole mikään ehdoton. Pyöristettäessä se saatta olla vähemmän. Jossakin määrin ratkaisut ovat henkiökohtaisia. Kun itse arvostan palvelua, niin mielelläni annan vähän ylimääräistä, etenekin kun hinnat meillä täällä ovat pohjoismaisesta näkökulmasta katsoen varsin kohtuulliset. Jos taksin laskutus on kohtuullinen, annan kahvirahaa. Jos se on yläkanttiin ei tipu, sillä silloin taksa jo sisältää tipin. Parturini veloittaa tukanleikkuusta 9 e, hän saa minulta täydet 10 e.


      • masseur kirjoitti:

        Olen kertonut, mutta en pane pahaksi toistamista. Tippi on kymmenisen prosenttia. Sääntö ei toki ole mikään ehdoton. Pyöristettäessä se saatta olla vähemmän. Jossakin määrin ratkaisut ovat henkiökohtaisia. Kun itse arvostan palvelua, niin mielelläni annan vähän ylimääräistä, etenekin kun hinnat meillä täällä ovat pohjoismaisesta näkökulmasta katsoen varsin kohtuulliset. Jos taksin laskutus on kohtuullinen, annan kahvirahaa. Jos se on yläkanttiin ei tipu, sillä silloin taksa jo sisältää tipin. Parturini veloittaa tukanleikkuusta 9 e, hän saa minulta täydet 10 e.

        Kiitos taas. Pidetäänpä mielessä. Meille suomalaisille tuo tippi on "hankala" juttu. Mutta kun miettii sitä noiden palkkojen suhteessa, niin ei paha. Ylisuurelle taksimatkalle ei kannata maksaakaan tippiä. Entä etukäteen varattu lentokenttätaksi, jonka hinta on sovittu etukäteen?


    • Entä etukäteen varattu lentokenttätaksi, jonka hinta on sovittu etukäteen?

      En tiedä kun on kokemusta niin kovin vähän, mutta jos taksi hyvin palvelee, esim. auttaa laukkujen kanssa, niin kuljettaja saattaa odottaa pientä hyvän miehen palkkaa. En muista, miten menettelin Madeiralla pari vuotta sitten. Silloin olimme näet tilanneet hotellin kautta kujetuksen. Saattoi olla, että annoin kuljettajalle hieman kahvirahaa, sillä hän ei suinkaan ollut ajoneuvon omistaja, vaan pelkästään palkattu kuski.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe