VILAMOURA

portugaaliin kohta

Millainen paikka on vilamoura? Kallis? Halpa ? Onko portugalissa hyvä asiakaspalvelu? Onko tippi tapana? Onko ihmiset mukavia vai vihaavatko he turisteja? =)

8

1812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vilamoura on yksi Algarven merkittävimpiä lomakohteita ja Algarvehan on Portugalin huomattivan lomailumaakunta, jossa on jota kuinkin varma aurinkotakuu kesä-, heinä ja elokuussa. Suurin osa lomailevsta yksittäisistä kansallisuuksista on portugalilaisia, ulkomaalaisista johtavat britit ja saksalaiset; perässä tulevat hollantilaiset ja skandinaavit.

      Algarvessa kohtaavat maakunnan perinteinen kulttuuri ja moderni elämänmeno.

      Algarven hintatasoon vaikuttaa matkailu. Keskimäärin Portugalin hintataso on merkittävästi Suomen hintatasoa alhaisempi kunhan vain verrataan omenia omeniin eikä omenia appelsiineihin.

      Algarvessa pärjää edullisesti, etenkin jos pysyttelee poissa turistien suosimilta paikoilta ja syö paikallista ruokaa.

      Portugalissa käy vuosittain 12 miljooonaa ulkomaalaista matkailijaa. Toisin kuin Suomessa palvelu on osa portugalilaista kulttuuria. Tippi on noin 10 prosenttia palvelun hinnasta.

      Portugalilaiset eivät vihaa ketään.

      Monet turistielinkienon parissa kausiluontoisesti työskentelevät ansaitsevat tuskin enempää kuin minimipalkan (426 e/kk) eikä myyntikojuissa seisominen ole pitkän päälle kovin innostavaa, joten osoittakaa hieman ymmärtymästä, jos ei matkailijaa aina hymyssä suin palvella.

      Aivan kuin suomalainen, portugalilainen ei välttämättä palvellessaan hymyile eikä latele kohteliaisuuksia, mutta homma toimii ja portugalilaiseen voi luottaa.

      Portugali on turvallinen lomamaa.

      Tämän palstan yläosassa on hakutoiminto (Hae), jolla löydätte Algarvesta ja Vilamourasta aikaisemmin kirjoitetetut viestit, myös sellaiset, joita ei enää näytetä.

    • 12 vuoden kokemuksel

      Upea lomapaikka. ympäristö upeasti rakennettu turismia ajatellen kävely- ja pyäräteineen. Kaunista. Hinnat vaihtelevat ravintoloissa ajankohdan mukaan, kesä-elokuu jonkin verran alle Suomen ravintolahintojen, turistiajan ulkopuolelle halpa., loka- maaliskuussa 15-20 € viineineen. Tietysti kalliimpaakin on saatavilla. Aivan Vilamouran keskustassa on kalliimpaa ja vähän sivummalla edullista. Asiakaspalvelu Vilamourassa englanniksi käy hyvin. Ravintoloissa tippi on tapana. Ihmiset ovat rauhallisia, palvelevat turisteja hyvin ja eivät todellakaan vihaa. Kaupoissa ruoka on noin 45% halvempaa kuin Suomessa.. Suosittelen lämpimästi lomailua Vilamourassa.

    • Kävin ja meen taas..

      Millainen paikka on vilamoura?
      HYVÄ, KAUNIS JA LÄMMIN!

      Kallis? Halpa ?
      KOHTUUHINTAINEN
      Onko portugalissa hyvä asiakaspalvelu?
      PARASTA A-RYHMÄÄ! Onko tippi tapana?
      EN TÖRMÄNNYT TIPPEIHIN...
      Onko ihmiset mukavia vai vihaavatko he turisteja? =)
      MUKAVIA JA SOPIVIN PAIKKA SUOMALAISELLE HYVÄLLE TYYPILLE, MUTTA EI SOVI KUSIPÄILLE KITISIJÖILLE! NE NÄÄS LÖYTÄÄ VALITTAMISENAIHEEN MISTÄ VAAN!

      • Tippi on suomalaisille ongelmallinen. Portugalissa jo jonkin aikaa asuneena ja maassa parikymmentä vuotta matkustaneena voin vahvistaa, että maassa tippi on käytäntö. Kukaan ei sitä pyydä eikä juokse perääsi sitä vaatimaan. Ravintolapalvelujen lisäksi tippiä annetaan mm. taksinkuljettajalle. Parturi ja kampaajakaan eivät pane pahakseen pientä palkkiota.

        En tiedä helpottaako, jos kerron, että monet tarjoilijat ansaitsevat minimipalkan verran, joka Portugalissa on tällä hetkellä vajaa 500 e/kk. Mielestäni ei ole kohtuutonta hieman avittaa, etenkin kun palvelua on vielä saatavana.


    • Olet varmaan Masseur jossain vaiheessa kertonutkin tipin suuruudesta. Onko sinulla jotain suositusta? Entä jos maksaa luottokortilla?

      • Olen kertonut, mutta en pane pahaksi toistamista. Tippi on kymmenisen prosenttia. Sääntö ei toki ole mikään ehdoton. Pyöristettäessä se saatta olla vähemmän. Jossakin määrin ratkaisut ovat henkiökohtaisia. Kun itse arvostan palvelua, niin mielelläni annan vähän ylimääräistä, etenekin kun hinnat meillä täällä ovat pohjoismaisesta näkökulmasta katsoen varsin kohtuulliset. Jos taksin laskutus on kohtuullinen, annan kahvirahaa. Jos se on yläkanttiin ei tipu, sillä silloin taksa jo sisältää tipin. Parturini veloittaa tukanleikkuusta 9 e, hän saa minulta täydet 10 e.


      • masseur kirjoitti:

        Olen kertonut, mutta en pane pahaksi toistamista. Tippi on kymmenisen prosenttia. Sääntö ei toki ole mikään ehdoton. Pyöristettäessä se saatta olla vähemmän. Jossakin määrin ratkaisut ovat henkiökohtaisia. Kun itse arvostan palvelua, niin mielelläni annan vähän ylimääräistä, etenekin kun hinnat meillä täällä ovat pohjoismaisesta näkökulmasta katsoen varsin kohtuulliset. Jos taksin laskutus on kohtuullinen, annan kahvirahaa. Jos se on yläkanttiin ei tipu, sillä silloin taksa jo sisältää tipin. Parturini veloittaa tukanleikkuusta 9 e, hän saa minulta täydet 10 e.

        Kiitos taas. Pidetäänpä mielessä. Meille suomalaisille tuo tippi on "hankala" juttu. Mutta kun miettii sitä noiden palkkojen suhteessa, niin ei paha. Ylisuurelle taksimatkalle ei kannata maksaakaan tippiä. Entä etukäteen varattu lentokenttätaksi, jonka hinta on sovittu etukäteen?


    • Entä etukäteen varattu lentokenttätaksi, jonka hinta on sovittu etukäteen?

      En tiedä kun on kokemusta niin kovin vähän, mutta jos taksi hyvin palvelee, esim. auttaa laukkujen kanssa, niin kuljettaja saattaa odottaa pientä hyvän miehen palkkaa. En muista, miten menettelin Madeiralla pari vuotta sitten. Silloin olimme näet tilanneet hotellin kautta kujetuksen. Saattoi olla, että annoin kuljettajalle hieman kahvirahaa, sillä hän ei suinkaan ollut ajoneuvon omistaja, vaan pelkästään palkattu kuski.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe