Tammikuussa Madeiralle

matkaajatar

Miksiköhän tätä nykyä ei muut matkatoimistot kuin yksi ainokainen tarjoa valmismatkoja Madeiralle tammikuussa? Onko esim. säät erityisen huonot tuolloin? Kannattaako lähteä??

10

15760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • totuus on

      sillä siellä ei tarkene ja sillä selvä. Hyvä että Kanarilla saati Madeiralla sitten. Mutta onneksi on paikkoja jossa tarkenee ja kannattaa unohtaa nuo euroopan kohteet.

    • niitä on

      Valmismatkoja saa ainakin: Aurinkomatkoilta ja Hispanialta, Tjäreborgiltakin on saanut, mutta nettisivut jumissa, joten ei päässy tutkimaan.

      Ilmat Funchalissa ovat yleensä suomalaisen kesäiset, eli shortsikeliä-pieniä kuurosateita, joskus sataa usemman päivän (saaren ilmat vaihtelee melko paljon, saaren toisella puolella ja varsinkin vuorilla usein tuulista ja kylmää).
      Me pidämme keleistä, Thaimaan paahtaviin helteisiin ei lähdetä "kirveelläkään", eikä rannalla makaaminen kiinnosta.

      • matkaajatar

        näkyy tosiaan tarjoavan, Aurinkomatkat ja Tjäreborg. Hispanialla ei tammikuuta näyttäisi olevan tarjolla. Tuo suomalainen (normaali) kesäsää on ihan ok minun puolestani - liika kuumuus ei kiinnosta...


    • Euroopan kolme lämpimintä kohdetta tammikuuussa ovat Kanaria, Madeira ja Azorit, tässä järjestyksessä.

      Tammikuun päivälämpötilat ovat korkeimmillaan 19 C:n tuntumassa, yön minimi alimmillaan 13 C. Sadepäiviä on 12 (sataa > 0,1 mm), tammikuun sademäärä on 100 mm:n paikkeilla. Kaikki luvut pitkän ajan keskiarvoja ja mitattu Funchalissa.

      Talven säät ovat vaihtelevia ja myrskyjä saattaa esiintyä. Viime kauden pahin myrsky Madeiralla sattui huhtikuun alussa, mutta vuodet eivät ole veljeksiä.

      Madeira on vihreä ympäri vuoden ja etenkin tammikuussa vehmas ja kukkivaa puuta, pensasta ja kasvia riittää jokaiseen vuodenaikaan, myös talvelle.

      • sdrstfyu

        Saattaa kuulostaa saivartelulta, mutta huomautan kuitenkin, että Kanaria ja Madeira ovat afrikan mantereen saaria.
        Talvella hotellihuone saattaa tuntua kylmältä kellarilta, joten pitkikset yms. mukaan matkalle.


      • sdrstfyu kirjoitti:

        Saattaa kuulostaa saivartelulta, mutta huomautan kuitenkin, että Kanaria ja Madeira ovat afrikan mantereen saaria.
        Talvella hotellihuone saattaa tuntua kylmältä kellarilta, joten pitkikset yms. mukaan matkalle.

        Puhtaasti maantieteellisesti on niin kuin kerrot, sillä molemmat saariryhmät sijaitsevat Afrikan laatalla. Etnisesti ja kulutturillisesti Madeira ja Kanarian saaret mielletään kuitenkin täysin eurooppalaisiksi.

        Madeira, Kanarian saaret, Azorit ja Cabo Verden saariryhmä muodostavat yhdessä Macaronesian, jolle on yhteistä vulkaaninen syntytapa sekä jossakin määrin flora ja fauna.

        Kaikille Madeiralla matkustaville haluan muistuttaa, että myös Madeiralla on talvi tammikuussa. Talvi on pohjoismaalaisesta näkökulmasta katsottuna leuto, mutta talvi kuitenkin. Yksityiskodeissa Madeiralla ei lähtökohtaisesti ole lämmitystä. Joissakin kodeissa on takka, kamiina tai on hankittu siirrettäviä sähköpattereita hetkelliseen tilapäiseen lämmitykseen. Näillä kaikilla pärjää vallan mainiosti muutaman viileämmän päivän. Tavoitteena ei olekaan runsaan 20 C lämpötila huoneissa, vaan jotakin hieman alta 20 C.


    • Barbeito

      Olen ollut kolmasti Madeiralla tammikuun alussa eikä keleissä ole mitään erityistä valitettavaa. On tuurista kiinni, mitä sattuu tulemaan. Joskus on ollut marraskuussa tai huhtikuussa paljon koleampaa ja sateisempaa. Vieläkin palelee kun muistan huhtikuussa kukkaiskulkuetta kadun varressa katselleeni kaikki mukana olleet lämpimämmät hynttyyt päällä...

      Kaiken kaikkiaanhan Madeira on paikka, joka ei sovi Thaimaan kaltaista helvetillistä kuumuutta kaipaaville. Ja päinvastoin.

    • mennä Madeiralle!

      Olen ollut Madeiralla neljä kertaa: Tammi-, helmi-, maalis- ja marraskuulla.
      Sää on ollut aina melko hyvä: muutamia sadekuuroja mutta myös mukavaa aurongonpaistetta.
      Ikinä sää ei ole haitannut levadavaelluksia kun olemme vähän katsoneet, mihin suuntaan milloinkin kannattaa mennä, eli aina pitää olla valmiina suunnitelmat a, b ja c. Ja voi pienellä sateellakin patikoida, kun ei mene pahimpiin paikkoihin. Madeiran kivet ovat aika liukkaita märkänä.
      Kannattaa ottaa monipuolisesti vaatetta mukaan.

    • suositella

      Asun Madeiralla omassa asunnossa ja olen ollut siellä nyt neljä talvea peräkkäin, joulukuusta huhtikuuhun. Sää on siellä talvellakin aivan erinomainen, ei kylmää eikä kuumaa. Talveen mahtuu aina muutamia viileitäkin päiviä ja joskus myrskyjä, mutta yleensä on oikein mukavaa. Päivälämpötilat Funchalissa ovat joulukuussa kotimaan kesän tasolla, hellepäivät vain puuttuvat, mutta usein lämpö on 20 asteen yläpuolella. Ylhäällä vuorilla on sitten viileämpää, mukavat kävelyilmat.

      • sikapikana

        Ostimme kolmen hengen/yhden huoneen valmismatkan Madeiralle alkaen huomenna 31.1., mutta nyt emme pääsekään lähtemään. En tiedä (eikä matkatoimistostakaan nyt sunnuntaina enää selviä), kuinka helppoa tai vaikeaa on valmismatkan lähtijöiden näin nopea vaihto, mutta jos joku on tilanteessa kokeilla, 1-3 ostettua paikkaa jää muuten varmuudella käyttämättä. Lisätietoja 040-5563836.

        Lähtö olisi 31.1. klo 11:55 Helsingistä ja paluu 7.2. klo 16:40 Madeiralta. Hotelli on Do Centro.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe