Lasten kanssa Australiaan

Lenni Lokinpoika

Marraskuussa ollaan lähdössä ja kovasti mietityttää, miten saan erittäin vilkkaat lapset (5- ja 7-vuotiaat) pysymään paikoillaan ja suhteellisen hiljaa niin pitkän ajan, nukkuvatko he koneessa ja kelpaako ruoka mitä tarjoillaan... Mitä virikkeitä ja puuhasteltavaa lentokoneissa tarjotaan lapsille?

6

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • istumapaikkoja

      koneen keskeltä, koska lapsesi terrorisoisivat koko matkustajakuntaa. Pyydä päästä johonkin soppeen, mieluusti lähelle vessoja.

      Unilääke ehkä auttaa, tai kassillinen korvatulppia (muille matkustajille). Kloroformi?

      • Lenni Lokinpoika

        Syötä vaan omille pikkuterroristeillesi unilääkettä, tai no tekstistäsi päätellen itse olet vielä lapsi! Jospa joku voisi vastata asiallisesti, joku joka on todellakin matkustanut pienten lasten kanssa...


    • pieniltäkin

      Meidän nuorimmainen on tehnyt tuota matkaa kun on ollut 3 v ja uudelleen 5-vuotiaana. Samoin tein juuri äskettäin 13-tuntisen lennon Australiasta jenkkilään ja vieressä istui 4-vuotias. Samoilla ja muillakin matkoilla on ollut muitakin pieniä ja joka matka on sujunut hyvin.
      Tosin - anteeksi vaan kaikille suomalaiselle nirppanokille - kyseessä ovat olleet hyväkäytöksisistä maista tulevat perheet, joissa lastenkin käytökseen paneudutaan ja ne osaavat yleensä olla ihmisiksi ihmisten ilmoilla. Lapset ymmärtävät hyvin kyllä kun tietävät tilanteen olevan vähän erikoinen ja vaativan heiltä normaalia parempaa hillintää ja myös sitä tylsää aloillaan olemista.

      Oikein hyvin se matkanteko pieniltäkin sujuu.
      Tekemistä kannattaa varata, useita erilaisia juttuja: piirrettävää, luettavaa, leikittävää (esim uusia pikku-ukkoja ja autoja). Samoin lempimusiikki ja satukasetit MP3-soittimessa toimii.
      Pitkän matkan koneissa (pl. Finnair MD-11) on henkilökohtaiset telkkarit, joissa on myös lastenohjelmaa ja videopelejä (Singaporella ja Qantasilla ihan kivasti mutta esim JAL on vähän köyhä tämän suhteen).

      Meillä ihan ehdoton hitti oli juuri lähtiessä ostetut Nintendo DS:t. Siinä hurahti puolet matkasta huomaamatta...

      Lentokoneruoka on vähän heikompi lenkki. Harva lapsi syö siitä paljoakaan, joten kannattaa ottaa jotain pientä herkkuevästä itsekin mukaan. Parhaat yhtiöt tarjoavat mm. jäätelöjä lapsille eli jotain mieluista varmaan saadaan sisään. ;-)
      Jostain merkillisestä syystä (beats me) Finnair tarjoaa lasten ruokaa *vain* business-luokassa. Economyssä saadaan sitten vain niitä jauhelihapihvejä. Muut yhtiöt tarjoavat lapsille omat ruokansa myös economyssä kunhan tilaat sen etukäteen (yleensä viimeistään 24 t ennen lähtöä mutta tarkista tämä).

      Yleensä lapset saavat nukuttua koneessa paljon paremmin kuin aikuiset. Aika monesti näyttää onnistuvan sellaiset 4 - 6 tunnin unet, etenkin matkan jälkipuoliskolla. Pää vain sinun syliisi, koivet kippuraan penkille (tai toisella puolella istuvan syliin) ja peittoa päälle. Sinä aikana ehtii itsekin vähän latautumaan...

      Jaloittelu tekee myös hyvää. Sinne vaan käytävälle seilaamaan aina välillä ja samalla vähän jumppaamaan niin olo kevenee kivasti ja istuminen on taas hitusen siedettävämpää.

    • Kasvatusta kehiin

      erittäin vilkkaat, - kauhukakaroita vai,
      tuon ikäiset osaavat olla jo paikoillaan ja käyttäytyä hyvin jos heitä vain opetetaan ja myös vaaditaan hyvää käytöstä. Vanhemmistahan se on kiinni. Ei muuta kuin etukäteen käytte läpi lennon ja sen että siellä istutaan tai nukutaan suurin osa matkasta. Käytävällä voi toki kävellä mutta ei juosta eikä edestakaisin hypätä. Muiden matkustajien annetaan olla rauhassa.
      Kannattaa miettiä jo ennen matkan varausta ja keskustella lasten kanssa että haluavatko he matkaan ja että se edellyttää hyvää käyttäytymistä. Matkoilla on usein hyvin käyttäytyviä lapsia joita on kasvatettu ja ohjeistettu mutta usein sitten muutama villikko saa muiden matkustajien matkan pilalle ja usein nämä ovat niitä joiden vanhemmat eivät välitä tai pitävät jälkeläisiään maailmannapana joita ei saa kieltää.

      • Lastenvihaajatäti

        epämukavaan matkustamiseen menemällä junalla jonnekin toiselle puolen maata, yöjunassa, istumapaikoilla. Se antaisi jonkinlaista tuntumaa lapsille, miten tylsää se on, ja toisaalta auttaisi heitä ymmärtämään, että se tylsyys loppuu aikanaan, ja perille päästyä on hauskaa. Minä tykkään lentää, koska en ole vielä niin kovin monta matkaa tehnyt, mutta Euroopasta Australiaan on niin tuhottoman pitkä lento, että meinaa mennä hermot, vaikka olen kärsivällinen luonteeltani (paitsi mitä meluun tulee).


    • MsBlondy

      Olen itsekkin joutunut lentämään tuota väliä useampaan otteeseen poikani kanssa ja aina on vähän jänittänyt miten selvitään mutta oikein hyvin se aina menee. Tottakai se on aikuisellekkin raskas ja pitkä lento saatika sitten lapselle. Finnairilla ja Qantaksella on aina hyvin ystävällinen henkilökunta osunut ainakin minun kohdalleni. Cathay Pacific:n henkilökunta on taas mielestäni hyvin tylyjä kun lapsen kanssa on matkassa. Jatkuvaa kävelyähän se melkein on koneen päästä päähän (poikani 2v. tällä hetkellä). Välillä nukutaan ja luetaan kirjoja tai piirellään ja sitten taas kävellään. Edessä istuvan selkänojassahan on telkkari melkein jokaisella ja paljon leffoja ja musiikkia. Pelejäkin taitaa joillain yhtiöillä olla. Lentoyhtiöillä aina vaihtuu lahjat mitä lapsille antavat, jos antavat. Ruoassa 2 vaihtoehtoa mistä saa valita ja aika perusruokaa se aina on, että ei siitä kannata huolehtia.

      Ihan hyvin se menee kun lähtee reippaalla mielellä! :)

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe