Olisko kellään aidon itävaltalaisen kurkku- ja perunasalaatin ohjetta? Nämä molemmat jäivät itävallan reissulta mieleen, voisin tehdä niitä kotonakin. Olisi kiva tehdä ihan aidon reseptin mukaan.
Kurkku- ja perunasalaatin
6
1986
Vastaukset
- Kartoffelsalat
Mies on kokki mutta en nyt juuri pääse kysäisemään, kuinka se noita tapaa tehdä. Oliko siinä salaatissa siis kurkkua ja perunaa yhdessä vai oliko ne erillisiä salaatteja?
Mielestäni ukko tekee perunasalaatin ihan yksinkertaisesti, keittää perunat, viipaloi ja laittaa sekaan usein vähän lihalientä ja sitten tietysti öljyä. Ei siis mitään majoneesia. Sipulia, ruohosipulia ja kapristakin. Kurkkusalaatin se tapaa tehdä tsatsikina eli raastettua kurkkua, valkosipulia, pippuria ja ranskankermaa ja sauerrahmia (=kermaviilin tapaista).
Mutta ehkä jollain on parempia ohjeita.- eri salaateista
Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.
Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.
Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).
Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)
Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena. - Kartoffelsalat
eri salaateista kirjoitti:
Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.
Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.
Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).
Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)
Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena.Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.
Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään! - kokeillakin
Kartoffelsalat kirjoitti:
Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.
Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.
Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-) - Kartoffelsalat
kokeillakin kirjoitti:
Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.
Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-)Rypsi- tai auringonkukkaöljy käy oikein hyvin paistamiseen. Ole vaan tarkkana, ettei kuumene liikaa, jottei snitseli heti kärvenny tai koko öljy syty tuleen..;-/. Oliiviöljyssä ei kannata paistaa, kun se ei niin kestä kuumentamista. Joissakin rafloissa täällä kyättävät myös pähkinäöljyä, mutta se on melkoisen kallista..Kannattaisi se liha ostaa ihan tiskiltä ja pyytää myyjää laittamaan se "kuntoon", mielestäni Suomessa ei oikein tahdo saada valmiiksi pakattuina kunnon snitseleitä.
Kokeile ihmeessä. Ne perunat kannattaa tosiaan pyöräyttää voissa ja lisätä persiljaa, sitten saat ihka aidon itävaltalaisruuan.
Tässähän tulee jo nälkä, jospa ukkeli pyöräyttäisi snitselit tänään ;-) - on aina vasikkaa , jos muuta
Kartoffelsalat kirjoitti:
Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.
Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!se pitää ilmoittaa.
http://recipesbycindy.homestead.com/Schnitzel.html
ja muuta herkkua tykötarpeeksi
http://recipesbycindy.homestead.com/Kartoffelsalat2.html
http://www.kehlsteinhaus.com/english/theroad.asp?page=2
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Eli persujen rääkyminen Marinin hallituksen velanotosta oli sitä itseään
"Valtiovarainministeriön mukaan Marinin hallitus lisäsi valtion pysyviä menoja 3 miljardia eikä 11 miljardia euroa." El1256639MTV3 - Auerin poika todistaa videolla, miten Anneli pahoinpiteli lapsia!
Kello 10.04 – Ainakin kerran viikossa se löi. Löi muitakin sisaruksia, mutta ei isosiskoa. Nuorinta siskoa en ole nähny545702Orpon hallitus paskoi kaikki hommat
ja "yllätäen" ilmestyi raportti Marinin hallituksen tuhlailusta, raportti tuli kuin TILAUKSESTA.794438NO NIIN! Nyt on sitten prinsessa Sannan sädekehä lopullisesti rikottu
narsistia ei kannata enää kuin ne fanaattisimmat kulttilaiset, jotka ovat myös sitä Suomen heikkoälyisintä sakkia. Kun894331Kansa haluaa Marinin hallituksen takaisin ja Orpon pois
Suomen kansa on nyt ilmoittanut millaisen hallituksen Suomi tarvitsee. "Suomalaisten suosikki seuraavaksi hallituspohja1284136Mikä piirre kaivatussa on sinulle se juttu?
Tunnetko kaivattuasi vai onko hän haavekuva, jota et edes tunne? Joskus tää asia ei ole niin selvää.841476- 3521309
HihhuIi-Päivi täpinöissään Viktorin tapaamisesta
Eiköhän nyt kaikille ole vihdoin selvää kenen joukoissa tämäkin putinisti seisoo. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a301284- 811277
Onko kaivattusi muuttunut sinä aikana
Kun olet hänet tuntenut? Jos, mihin suuntaan? Mistä epäilet muuttumisen johtuneen?371015