Kurkku- ja perunasalaatin

resepti?

Olisko kellään aidon itävaltalaisen kurkku- ja perunasalaatin ohjetta? Nämä molemmat jäivät itävallan reissulta mieleen, voisin tehdä niitä kotonakin. Olisi kiva tehdä ihan aidon reseptin mukaan.

6

1961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kartoffelsalat

      Mies on kokki mutta en nyt juuri pääse kysäisemään, kuinka se noita tapaa tehdä. Oliko siinä salaatissa siis kurkkua ja perunaa yhdessä vai oliko ne erillisiä salaatteja?

      Mielestäni ukko tekee perunasalaatin ihan yksinkertaisesti, keittää perunat, viipaloi ja laittaa sekaan usein vähän lihalientä ja sitten tietysti öljyä. Ei siis mitään majoneesia. Sipulia, ruohosipulia ja kapristakin. Kurkkusalaatin se tapaa tehdä tsatsikina eli raastettua kurkkua, valkosipulia, pippuria ja ranskankermaa ja sauerrahmia (=kermaviilin tapaista).

      Mutta ehkä jollain on parempia ohjeita.

      • eri salaateista

        Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.

        Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.

        Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).

        Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)

        Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena.


      • Kartoffelsalat
        eri salaateista kirjoitti:

        Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.

        Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.

        Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).

        Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)

        Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena.

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!


      • kokeillakin
        Kartoffelsalat kirjoitti:

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!

        Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.

        Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-)


      • Kartoffelsalat
        kokeillakin kirjoitti:

        Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.

        Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-)

        Rypsi- tai auringonkukkaöljy käy oikein hyvin paistamiseen. Ole vaan tarkkana, ettei kuumene liikaa, jottei snitseli heti kärvenny tai koko öljy syty tuleen..;-/. Oliiviöljyssä ei kannata paistaa, kun se ei niin kestä kuumentamista. Joissakin rafloissa täällä kyättävät myös pähkinäöljyä, mutta se on melkoisen kallista..Kannattaisi se liha ostaa ihan tiskiltä ja pyytää myyjää laittamaan se "kuntoon", mielestäni Suomessa ei oikein tahdo saada valmiiksi pakattuina kunnon snitseleitä.

        Kokeile ihmeessä. Ne perunat kannattaa tosiaan pyöräyttää voissa ja lisätä persiljaa, sitten saat ihka aidon itävaltalaisruuan.

        Tässähän tulee jo nälkä, jospa ukkeli pyöräyttäisi snitselit tänään ;-)


      • on aina vasikkaa , jos muuta
        Kartoffelsalat kirjoitti:

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!

        se pitää ilmoittaa.
        http://recipesbycindy.homestead.com/Schnitzel.html
        ja muuta herkkua tykötarpeeksi
        http://recipesbycindy.homestead.com/Kartoffelsalat2.html
        http://www.kehlsteinhaus.com/english/theroad.asp?page=2


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      247
      4639
    2. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      77
      3086
    3. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      47
      2473
    4. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      28
      1813
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      45
      1777
    6. Koska näit kaivattusi viimeksi

      Milloin tapasit rakkaasi? Ja etenikö suhde yhtään?
      Ikävä
      81
      1470
    7. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      85
      1295
    8. PS uusimman gallupin rakettimainen nousija

      https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden
      Maailman menoa
      143
      965
    9. Tekiskö nainen mieli tavata...

      Viikonloppuna ja...?
      Ikävä
      69
      958
    10. Sellainen tunne sydämessä

      Että nainen olet kaivannut minua. Tai sanonko että oikeastaan koet sitä samaa nostalgiaa, kaipuuta ja mukavia muistoja,
      Ikävä
      86
      894
    Aihe