kultahietikko

aatami

Olemme lähdössä ensi kertaa Bulgarian Kultahietikolle elokuun puolivälissä. Kaipailisin tietoa siellä käyneiltä esim. hintatasosta, säästä, rannoista yms.. ja mitä siellä uskaltaa syödä? Lähdemme aurinkomatkojen järjestämään reissuun, millaisia ovat niiden järjestämät retket vai kannattaako vaan itse lähetä omatoimireissulle?

7

1773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • @-@

      Suosittelen lukemaan tämän palstan sivuja, tietoa löytyy kyllä.
      OMATOIMISUUTTA!
      Hyvää ja antoisaa matkaa!

      • ******************

        Jos lähtijän kysymys koskee niinkin alkeellista asiaa kuin syöminen, mitenköhän nyt sitten luulette tekevänne OMAtoimiretken jonnekin...mihinkään ?


    • kiva paikka

      - Heinäkuun viimeisellä viikolla ainakin oli todella mukava sää. Lämpötila oli varmaan 30:n molemmin puolin, eli ei sellaista liian polttavan ja tukahduttavan kuumaa. Iltapäivisin kertyi toisinaan pilviä, aamut olivat ihan aurinkoisia. Jonain päivänä ripautti vähän vettäkin, lämmintä sadetta, joka ei kestänyt kaua.
      - Hintataso on edullinen. Pizzat noin 5 e, paikalliset lihapadat noin 6-7 e, intialainen ruoka noin 13 e, olut 2-3-e, drinkit muutaman euron.. riippuu tietenkin paikasta. Söimme monenlaisissa paikoissa, eikä minkäänlaisesta vatsataudista tietoakaan.
      - Rantatuolit ovat suhteessa kalliita, Yksi tuoli noin 3,5 e, samoin varjo / päivä.
      - Rannalle voi mennä myös oman pyyhkeen kanssa. Jotkut rantakaistaleet ovat "vain maksaville" mutta vähän rantaviivasta taaempana on tilaa pyyhkeillekin.
      - Vesi on kirkasta ja ranta on hienoa hiekkaa. Oikein hvyä ranta.
      - Rannalla purjeliitoa veneen perässä sekä erilaisia veneellä vedettäviä ajanvietejutksia (banaanit yms).
      - Rannalla on baareja vieri vieressä ja myös rantakatu, jonka varrelta saa ostaa ruokaa, juomaa, jätskiä, pyyhkeitä jne.
      -Järjestetyistä retkistä ei kokemuksia. Varnassa kävimme paikallisbussilla kaksi kertaa. Kiva kaupunki, helppo mennä. Opas neuvoo mistä bussit lähtee. Paikallisubssilippu Varnaan 1,5 e.
      - Vesipuisto on kävelymatkan päässä. Siellä viihtyy mainiosti yhden päivän. Lippu oli 13 euroa. Kun sen ostaa etukäteen oppaalta, säästyy jonottamiselta lippuluukulla.
      - Kaikenkaikkiaan hyvä ranta-/aurinkolomakohde: lyhyt lento, lyhyt hotellikuljetusmatka, isompi kaupunki vieressä, mukava sää, siisti ranta, edullista ruokailla.

    • sieltä takas

      Me ei asuttu hotellissa, joten oltiin "turistialueiden" ulkopuolella.
      Käytiin kyllä parina päivänä rannalla, joka oli kuin iso tuhkis, eli tumppeja hiekka täys.
      Lapsilla oli sit kiva niillä leikkiä ja leikkiä röökaavansa...

      Muuten oli ihan hienoa, eli ruoka oli halpaa kun vältti aivan keskustaa ja ilmat oli hienot.
      Vatsatautia ei saanut kukaan seurueesta.

      Hauskaa reissua!

    • Kultahietikolla

      Paikka on hengeltään vielä vähän sossumaiden tasolla - ja miksei olisi, eihän tästä ole vielä kuin parikymmentä vuotta Järjestelmän romahtamisesta. Nämä Kultsin rantapaikat olivat aikanaan puolupamppujen ja ansioituneiden työläisten lomakohteita, muulta rahvaalta suljettuja. Luonto tuo mieleen Sotsin ja Odessan, tai se mitä siitä on jäljellä hirvittävän ahtaan hotellirakentamisen jäljiltä. Toinen toistaan suurempaa hotellia pykätään kapeiden ja kuoppaisten teiden varsille rinnemaisemaan. Iltaisin täytyy olla tarkkana, ettei taita koipeaan poluilla, jotka risteilevät hotellien välissä. Rantakadulla on ohjelmaa ja menoa ja mitä vaan on tottunut näkemään Välimeren kohteissa. Samat pizzat, pastat ja frozen margaritat ovat tarjolla. Sama musiikki raikaa baareista. Urheilukisoja on kiva seurata rantakadulla kulmabaarissa (tiedät baaria mitä tarkoitan, kun näet sen) ja toisella puolella olevassa intialaisessa käyvät bulgarialaiset capot turvamiehineen ja tyttöystävineen syömässä. Mustat mersut ja kaljut aseistetut kuskit odottelevat kadulla parkkeerattuna juuri niinkuin haluavat, muista viis.
      Rannalla on myös uima-altaita, joilla voi maksua vastaan viettää päivänsä. Perunika-hotellissa oli ainakin vielä pari vuotta sitten hyvä karaokebaari, jossa englantilaiset pistivät parastaan oikein joukolla. Ei kuulunut suihkulaulua kuin joskus harvoin. Ja ilokseni voi todeta, että kyllä suomalaiset pärjäävät tässä jalossa taidossa hyvin. Monta Idols-tähteä on jäänyt pimentoon!
      Kannattaa EHDOTTOMASTI PITÄÄ VARARAHASTOA MUKANA äkillisiin sairaustapauksiin. VAKUUTUSYHTIÖN MATKAVAKUUTUSKORTIT EIVÄT YLEENSÄ KÄY - pelkästään raha!!! Luottokortti käy muutenkin todella harvoissa paikoissa, jos ollenkaan.
      Hauskaa matkaa ja viihtykää Hietsussa!

    • riikkaMark

      syötiin kaikkea mahdollista eikä saatu mitään mahapöpöjä!aurinkomatkoilla mekin oltiin ja hyvin pelasi kaikki.käytiin varnassa matkanjärjestäjien reissuilla 2x.toinen oli sellanen historia/kulttuuripainotteinen retki ja toinen shoppailuretki.tosi hyviä olivat molemmat retket..suomalainen opastus kuitenkin.muuten oltaisiin mentykin vaan jollain paikallisella matkanjärjestäjällä kun se paljon edullisempaa..Rannat..noh,oli tosi kovat aallot ettei oikein tullut uitua..rannoilla varjot ja tuolit maksaa sen 7levaa ettei senkään takia tullut useasti vierailtua...

    • Arska

      1.Varaa käteistä matkaan, luottokortin varaan ei kannata jättäytyä. Vessamaksu on hauska sitten, puoli levaa, ja kun ilta tummenee, niin sitten leva.

      2.Hintataso n.puolet Suomen tasosta, jossain jopa neljäsosan. Rihkamaa löytyy tokkiisa, mutta vähän joka lähtöön tavaraa shoppailijalle. Varnassa luukutettiin Suomi-metallia musa-liikkeessä.

      3.Ruoka on perusmättöä, ihan hyvää, ja uskaltaa syödä jopa katukebabbia..testattu, ja oli hyvää jopa.

      4.Kipase vaikkapa taksilla Varnaan, halpaa on, ja kuskin kanssa voi sopia reissuista laajemminkin. Katseltavaa riittää kultahietikon ULKOPUOLELLA.

      5.Rantatuolien hinnat saattaapi sitten vaihdella naamataulun mukaan...multa nyhti perkl...20 levaa, ja vaimolta 5!! Vissiin kaljupäinen korsto-ulkomuoto ei ole muodissa siellä.

      6.Kännin ottaminen on TODELLA halpaa, joten kännisiä näkee melkolailla..enimmäkseen tosin ruottalaisia ja brittejä.

      Isoimmat "siat" on brittejä, absolut. Tulimme testanneeksi muuten paikallista votkaa, jossa kyljessä mainostettiin:"Lisätty C-vitamiinia".

      Sellasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe