Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maat takaisin?

Karkotetun lapsi

Karjalan evakot - tai ainakin osa - ajavat entisten kotitilojensa saamista takaisin sukujen haltuun. Entäpä inkeriläiset, jotka joutuivat jättämään kotinsa tai pakkoluovuttamaan tilat valtiolle. Eikö olisi aika saada hyvitystä?

Ja eikö inkeriläisten jälkeläisten kuuluisi saada vapaa viisumi sukujen kotiseudulla käyntejä varten? Kuka ryhtyy ajamaan inkeriläisten jälkeläisten etuja?

5

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toksovalainen

      Harvat inkeriläiset saivat koteja takasin 50-60 luvulla.Suurimmassa osassa taloista jai ikiajoksi venäläisten haltuun.90 luvulla Toksovan seudun kylien fundamenttiin oli myyty venäläsrikkaille(suoran sanotaan varkaille)joiden omaisuudessa se nytkin pysyy...Melkein täysi inkeriläisten kylä Rapala(Rappolovo)muutti melkein kokona pois Suomeen -ihmiset eivät usko venäläisille,ja pelkävät usia vainoja....mutta tilanne on semmoinen,että kohta ei ole ketää vainottava.
      Inkeliläiset Suomessa ovat usein venäläistyneitä ja paikkallinen väest nimittä meitä suoran venäläisiksi,ja monet inkeriläiset,erityisesti kansainväsisten aviolittojen lapsia pitävätkin itseä venäläisinä...

      • saa kuin rikkaat

        Luulen minä. Köyhill ei mole asiaa.


    • Jallu

      Mistä ne talot ja omaisuus hävitettynä saataisiin takaisin.Kai omaisetkin viety pois kylistään ja ikä vaikeuttaa vaikka pääsisikin ja ettei ansaksi omin tavoin lähteneille olisi helppoakaan palata,isovanhempien hävittyä kasvattiperheissä kasvaneiden aika on tehnyt tehtävänsä ja arkistotkin hävinneet tai hävitetty.

    • muisti___

      Kun Suomesta v.1944 vietiin takaisin inkerimaalle, kyllä juna pyshahtyi asemalla, olimme hevosten tai tavara junissa, ovet kinni emme päässet ? mihin meidät nyt vievät ?
      Juna vain lähtii. Saapuimme Jroslavliin, passit ottivat pois,
      Kävi tätini inkerimaala, talo piti myydä pois. Lupa oli vain 24 tuntia, vain yksi päivä "viisumi" tietysti oli myyty halvalla. Kontorissa hän sanoi: inkerisuomalaisia on vain yksi pisara meressä ja te pelkäätte
      v.1947 jotkut saivat passin ja menivät Neuvostoliitoviroon
      v.1949 Stalinin käsky, passissa kansalaisus suomalainen olet viholinen, pois virosta.
      Serkkutätini 18v. meni virolaisen pojan kanssa 21v. naimisiin, maistraatin jälkeen meni kotiin nukkumaan. Naapurintyttö venäläisen kanssa naimisiin. Olivat väsyneet.
      Lehdessä oli ilmoitus NeuvostoliitoKarjalassa on metsätöitä. Sinne lähtimme.

    • oinalainen

      Voi tietysti yrittää saada korvauksen talosta, mutta se on tehtyy niin pieneksi, että sitä ei kannata edes ajatella. Ja koko tuomioistuimen touhu on turhaa, toisiin sanojen teatteri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe