Atopia ja homeopatia

Feiwen

Mopsillani on koko ikänsä (nyt 5v.) ollut iho-oireita, eläinlääkärimme on vain tyrkyttänyt kortisoonia ja aluksi se toimikin, mutta nyt se on menettänyt tehonsa lähes kokonaan ja päätin lopettaa koko lääkityksen, koska haittavaikutuksien lista hirvitti minua.

Aloin tutkia asiaa tarkemmin, oireet viittaavat melko voimakkaasti atopiaan. Mitä näistä melko tiedeihmisille suunnatuista teksteistä ymmärsin, atopia on perinnöllinen sairaus. Kas kummaa, kun entinen omistajakin katkaisi yhteydenpidon heti, kun aloin koiran vanhemmista kysellä.

Ystäväni suositteli, että vaihtaisin eläinlääkäriä (tämä nykyinen, kun sanoi vain, että jos se ei kerran ole vehnäallergia, eikä kosteusherkkyys, se on sitten vain kroonista kutinaa ja, jos siihen ei antipiootit auta, niin kortisooni sitten) ja niin aionkin tehdä. Paha vain, että olen alaikäinen, eikä rahaa ole lainkaan niin paljon, että pystyisin nämä lääkärikustannukset maksamaan. Asun kotona ja isäkin on jo vihdoin kanssani samaa mieltä siitä, että koira tarvitsee lääkäriä, mutta on kuitenkin innoton tekemään asian eteen mitään. Homma jää tavallaan äitini kontolle, mutta..

Kerroin äidilleni nettisivun tarjoamista hoitovaihtoehdoista, eli siedätys- ja lääkehoidoista. Tietenkin tämän täytyy alkaa elvistellä: "Atopia, se on atooppinen iho, ihan ku ihmiselläki, ei siihen oo muuta ku rasvaa. Ja siedätyshoito, mitä seki muka auttaa, ku sillon koiralle syötetään sitä allergisoivaa ainetta. Ja mitäs muita lääkkeitä sä kuvittelet kortisoonin lisäks olevan? Parempi vaan ku tehdään koirasta kintaat."

Onko asia oikeasti noin? Kertokaa atopian hoidosta. Koiran tila on jo niin huono, se on haluton ja väsynyt. Minustakin tuntuu välillä, että olisi melkein armeliaampaa lopettaa koira, koska se raapii ihonsa ja nuolee tassunsa rikki, eikä tahdo enää muuta kuin nukkua ja syödä. En kuitenkaan tahdo tehdä sitä, koska kuitenkin helpotus on olemassa, en vain pääse käsiksi siihen.

Olen myös kuullut homeopatiasta, mitä se on? Olen joskus lukenut siitä täällä keskusteluja, mutta kulku on ollut suurinpiirtein seuraava.
"Toimiiko homeopatia?"
"Ei tosiaan toimi!"
"Kyllä toimii, suosittelen!"
"No eipäs toimi."
"Toimiipas.."
Nettitekstit ja kirjaston kirjat (jotka ovat muuten jostain hyvin kaukaa menneisyydestä) ovat turhan tieteellisiä minun järjelleni, osaisiko joku selittää tämän hieman helpommin?

Tässä vielä koiran oirelista, jos joku osaisi veikata myös jotain muuta mahdollista sairautta tai, jos joku huomaa samat piirteet omassa koirastaan ja saa tästä topicista mahdollisesti apua:
- Tassut punoittavat, koira nuolee niitä, välillä myös "kelkkailee" eli potkii tassuillaan kivistä maata.
- Koiran korvalehdet ovat kuivat, ne punoittavat ja vaikkuuntuvat runsaasti päivittäin. Kutisevat, koira rapsuttelee ne verille.
- Koiralle tulee silmätulehduksia ilman syytä (mopsihan on kyseessä, eli herkkä saamaan näitä, mutta aikaisempiin tulehduksiin verrattuna nyt ei ole mitään syytä).
- Raapii kuononsa verille.
- Koiran turkki hilseilee, paikoittain selästä löytyy kökköjä, joiden mukana irtoaa runsaasti karvaa.
- Koiran selästä löytyi nyppylä, joka näytti aivan tavalliselta itikanpistokselta. Kun nyppylä alkoi parantua, koira tiputti sen ympäriltä noin kahdensenttimetrin halkaisijalta karvat. Nyt iho on aivan kuiva ja poiketen normaalista vaaleasta ihonväristä, aivan musta.

Olemme kokeilleet vehnäalleriaa, ostaneet koiralle tossut, jotta sen tassut eivät kastu, käyttäneet shampoita ja suihkeita, joiden pitäisi auttaa, kokeilleet kotiruokaa, aktivointia.. Alkuvaiheessa koira sai kortisooniantipioottipiikin, joka auttoi noin puolen vuotta. Tämän jälkeen nuoleminen palasi pahempana. Uusi reissu ja tällä kertaa antipiootteja, jotka vain lisäsivät oireilua. Nyt koira on syönyt jo jonkin aikaa kortisoneja ja aluksi ne auttoivat, mutta nyt ne ovat menettäneet tehonsa.

47

11848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsellään on

      allerginen koira ja kaikenlaista on tullut kokeiltua ihan lääkkeitä myöten..ei homeopatiaa kuitenkaan.Meillä on tuo kortisooni valitettavasti ainoa,mikä tepsii.Alussa annos oli 40mg 3xviikossa ,että saatiin tulehdus kuriin ja sitten annosta vähitellen pienennettiin ja nyt tuo 10mg pvä ja jos ei raavi jätän välillä antamatta.Yksistään kortisooni ei auta vaan en kuitenkaan en voi antaa koiralle mitään herkkuja ilman ,että alkaa raapimaan ja vatsa ripulilla ( kuivattua kanankaulaa voin antaa ja kuoreita)Ruoka on kana/riisi papanoita,että yrjölänpuuroa ja siihen koiranjauhelihaa sekä Salmopet öljyä.
      Jospa ruuassamyös vika ja et ole oikeata ruokaa onnistunut vielä löytämään?Yrjölänpuuroa kannattaa kokeilla.Toivottavasti saat koirallesi apua:)

    • foxterrier

      Itselläni on myös allerginen koira. Ensimmäisen vuoden painimme sopivan ruokavalion löytämiseksi, koska koiralla selvästi oli ruoka-aineallergiaa, joka saatiin eliminointidieetillä kuntoon ja pysyi oireettomana vuoden. Tämän vuoden aikana pystyimme myös testaamaan eri ruoka-aineita ja katsomaan mistä koira saa allergisia reaktioita ja mistä ei. Ja näin sitten löytyi että koira allergisoi ainakin possua, nautaa, kalaa, maitotuotteita ja viljatuotteita. Nykyisellään koira syö lammasta, kalkkunaa ja keitettyä perunaa ja vihanneksia ja saa lisäksi vitamiini- hivenaine valmistetta ja rasvahappoja. Sopivan ruokavalion löytämiseksi konsultoin myös eläinhomeopaattia, joka osasi suositella muun muassa helokkiöljyä herkkäihoiselle koiralle. Koira oli täysin terveenä puoli vuotta tällä ruokavaliolla (eri ruoka-ainetestausten jälkeen).

      Nyt sitten viime kesästä lähtien koiran iho on taas kutissut ja on ollut jatkuvia iho-, korva- ja silmätulehduksia (kovin kuulostavat kuvailemasi oireet samalta kuin omalla koirallani). Ja nyt sitten epäillään atooppista (hengitysilmasta johtuvaa) allergiaa. Eläinlääkäri ei pitänyt todennäköisenä, että nämä uudet oireet johtuisivat enää ruoka-aineallergiasta (usein ruoka-aine allergikot ovat myös atooppisia). Tulehduksiin on saatu antibiootteja ja koira söi kolme viikkoa antihistamiini/kortisoni lääkkeitä, joiden aikana oireet kuitenkin pahenivat. Nyt sitten lääke vaihdettiin Atopica nimiseen atooppisen koiran hoitoon tarkoitettuun lääkkeeseen, joka ei sisällä kortisonia. Olen menossa myös allergiatesteihin koirani kanssa, ja toivottavasti sieltä löytyisi atopian aiheuttajia, jotta jatkohoito helpottuisi.

      Olethan sulkenut omalla koirallasi ruoka-aine allergiat pois? (Aiheuttaa samanlaisia oireita atopian kanssa). Ja entä ulko- ja sisäloiset? Ja eihän kyse voi olla vitaamiinien puutoksesta? Jos nämä kaikki on suljettu pois, niin sitten vasta on syytä epäillä atopiaa. Suosittelen lämpimästi tuossa tilanteessa myös eläinlääkärin vaihtoa. Ja itse en voisi harkitakkaan koirasta luopumista allergioiden takia, koska oireet on usein hoidettavissa lääkkeillä tai siedätyshoidoilla (jälkimmäinen toimii usein vain nuorilla koirilla). Ensin täytyy vain selvittää oireiden varsinainen syy, jotta ne pystytään hoitamaan. Tsemppiä teille ja toivotaan että saatte koiran kuntoon!

    • BARF

      Allergiat on mystisiä. Voi olla atopiaa, ruoka allergiaa..Vain 10 % on ruoka-allergikkoja.. Ota selvää BARF ruokinnasta.. Bones and raw food..
      Omalla koiralla iho ongelmia. Kävin allergiatesteissä tuloksia odotetaan vaihdoin barffaukseen koiran iho jo parempi koira terveemmän näköinen ja karva hyvässä kunnossa ! Ota selvää myös lisäravinteet..

      Kysy lisää jos haluat tietää!

      • Omassa kaikki 3

        Lukiessaan sinun veistiä tuli mieleen myös hiivaa. Olen samaa mieltä, että ehkä sinun kannattaa vaihtaa lääkäriä. Eihän kaikki voi kaikkea tietää.


    • bulla

      Ja kukaan ei näytä tietävän homeopatiasta sit mitään????!!!
      Meillä 3vee ranskis jolla ihan samat oireet, talvisin 4-5 virtsatietulehdusta ja kun niistä päästään niin tähän aikaan vuodesta alkaa jumalaton kutina, joka jatkuu pitkälle syksyä.
      Iholla jatkuvasti joku bakteeritulehdus.
      Kortisonia EN ENÄÄ suostu syöttämään, koska koiramme alkoi muistuttamaan syöttöporsasta...... Ei muutenkaan hyvä >=(
      Antihistamiinista ei mitään hyötyä.
      Atopica on taas tautisen kallis ja sitäkään ei kaikki koirat siedä joko ollenkaan tai se joudutaan jossain vaiheessa lopettamaan.
      Barffia kokeilin ja se on ollut vaihtoehdoista kyllä paras, mutta Ah niin työlästä touhua, kun meidän pakastimeen ei mahdu kovin paljon...
      Olisi mielenkiintoista tietää onko jotain luonnonmukaista apua tuohon ihoon noin niin kuin akuutisti ja onko jotain muutakin nappulaa kuin nuo edellä mainitut.

      • En ole kaikkia viestejä lukenut,mutta onko testeillä todettu,että on atopiasta kyse nimenomaan?
        Jos ei,niin kannattaa ne otattaa eli varmistaa miten on.Kyse voi olla myös ihan ruoka-aine-allergiasta,joten kannattaisi EHDOTTOMASTIi tehdä eliminaatiodieetti.Tosin atooppiset usein on ruoka-aine-allertikoita myös
        Jostain kumman syystä myös atooppiset koirat voi hyötyä osaltaan siitä,että koiran ruoka vaihdetaan pois teolliselta jo pelkästään.Mutta eliminaatiodieetti kannattaa,koska usein on kuitenkin kyseessä jonkinlaisten ruoka-aineitten herkistys (myös).
        Barffiin on vaihtoehtona myös ihan kotiruoka.Siinä ei pakastinta niin isossa määrin tarvi,kuin barffissa.Pikkukoiran kanssa vielä vähemmän.
        Mutta kuitenkin se eliminaatiodieetti kannattaa tehdä,koska ihan sama ´miten ruokkii,jos siellä ruuassa jossainkin muodossa on se ainesosa,mikä allergisoi.Ja kuten sanoin,atooppiselle teollinen ei ole hyväksi useinkaan.

        Sitten homeopatiasta. Kokemusta löytyy parilta vuosikymmeneltä,ja erittäin positiivistä :) .Viimeksi hoidin sillä oman nartun valeraskautta.
        Atopian yhteydessä ei siitä ole,mutta mielestäni hyvin kannattaa mennä jonkun kokeneen ja pätevän homeopaatin juttusille.
        Tosin siitä olen aika varma,että nuot koiria hoitavat aika todennäköisesti myös suosittavat ensisijaisesti myös siirtämään koiran pois teolliselta ruualta kokonaan ;)

        Niin,ja koiran sterilointia kannattaa myös miettiä.Sillä on myös saatu hyviä kokemuksia tuonsuuntaisissa tapauksissa.Usein kun hormoonitoiminnan muutokset ja "hormoonipiikit" ilmeisesti jollain lailla edesauttaa oireiluita syystä tai toisesta.


    • huhuhuh

      Homeopatia on ihan huuhaata, niin ihmisten kuin eläinten. älkää onnettomat pistäkö vähiä rahojanne uskomushoitoihin!

    • bulla

      ATOPICA 50MG VET KAPS 30 FOL
      Novartis 81,04 €
      2,70 €/kpl
      On mielestäni suhteellisen HUH HUH.... Tätä meidän koiralle tarjottiin viimeisenä vaihtoehtona ja tuo olisi siis kuukauden annos JOS se sopisi meidän koiralle, kaikillehan tämä ei sovi, eikä kaikilla edes auta.

      Vajaa 8€ 200kpl:een rakeet, joita ostin 3 erilaista koiralleni, ei mielestäni näin koe mielessä ole todellakaan kallista ja jos EI toimi, niin sitten täytyy siirtyä seuraavaan vaihtoehtoon.
      Siinä vaiheessa, kun ollaan 2 vuotta eletty jatkuvassa kierteessä ihotulehdusten ja virtsatietulehdusten kanssa, on valmis kokeilemaan jotain muutakin kuin tuota ns. perinteistä lääkitystä, kun sillä ei ole kovin pitkällisiä tuloksia tullut.
      Olen avoimin mielin vaihtoehtoihin, myös luontaistuotteisiin ja siksipä päätin kokeilla.

    • Antihomeopatia.

      Tässä nyt hieman faktaa homeopatiasta.

      Ensinnäkin homeaopatiassa käytetyt oletetut "lääkeaineet" perustuu siihen olettamukseen että aine joka aiheuttaa parannettavan sairauden oireita, parantaa itse sairauden kun ainetta käytetään pieninä määrinä.

      Okei.. tähän mennessä selvä homma ja eihän tuota voi mitenkään järjellä ja tieteellä perustella.

      Mutta vielä naurettavammaksi asian tekee se fakta että näitä oletettuja "lääkeaineita" laimmennetaan vedellä tai muulla täyteaineella siihen pisteeseen asti että lopullinen tuote ei yleensä sisällä edes yhtään molekyyliä alkuperäisestä aineesta.

      Joten periaatteessa ihmisille ja eläimille myydään pelkkää vesi-soker, vesi-alkoholi, tai vesi-sokeri-alkoholi liuosta tai pillereitä.

      Ihmisillä homeopatian teho on tasan sama kuin placebolla. Eläimillä teho on nolla koska placebon vaikutusta ei ole. Toki eläimen tilanteessa placebo vaiktuus voi iskeä ihmiseenkin joka luulee lemmikkinsä voivan paremmin. Tässä suhteessa homeaopatia on myös jopa vaarallista.

      • ajattelun aihetta

        Ei elämä ole pelkkä näkyvää materiaa, on myös henkinen puoli ja itse kutsun homeopatiaa henkiseksi lääkkeeksi. Miettikää maailmankaikkeutta, avaruutta ja sen loputtomuutta, siihen verrattuna homeopatian toimivuus ei olekaan enää suuri ihme.


    • bulla

      hmm, tiedän kyllä taustat, olen asiaan paljolti perehtynyt... Niin huuhaa sivuilla kuin tiedepohjaltakin.
      No jos koirani virtsatietulehdukset, kutina ja iho-oireet loppuvat, niin en kyllä ymmärrä millaisen placebo vaikutuksen alaisena olen.
      Kuten sanottua olen avoimin mielin valmis kokeilemaan "kaikkea", kun tuo nykylääketiede ei meidän koiraa ole kyennyt auttamaan.
      Nykylääketiedehän perustuu siihen, että oireet hoidetaan, ei itse tautia.
      Jostainhan tuohon täytyy apu löytyä ja en lähde tuomitsemaan huuhaaksi jotain mitä en henkilökohtaisesti ole vielä edes kokeillut.

      Mutta meillä jokaisella on oikeus mielipiteisiin =)

    • jepajee13

      Kyllä nykylääketiede keskittyy mies oireiden aiheuttajaan eli itse sairauteenkin. Tuo kliseinen olettamus on vain uskomuksien kannattajien propagandaa.

      • Anonyymi

        yllättävän paljon meitä "uskovaisia" on parantuneine lemmikeineen...vaikka synteettisten lääkkeiden haitat ei ihan hetkessä hävinneetkään...


    • bulla

      Totta tuokin, mutta tämä minun kärjistys koski lähinnä psoriasista, atopiaa, yms. iho-oireita.
      Minun ja koirani kohdalla ei olla lähdetty itse sairautta ja sen syytä etsimään, vaan aina on tullut hoito pelkkiin oireisiin eli kortisoni, ihovoiteet, antibiootit, pesuaineet, yms.
      Ja kyllähän antibiootti "hoitaa" omalla tavallaan, mutta homeopatian lähtökohtana on se, että saadaan oma keho puolustautumaan ja se on mielenkiintoinen väite.

      Jos kyseessä on siis täysin huuhaa, niin miksi ihmeessä lääkelaitos valvoo niiden maahantuontia?
      Joo tietysti siitäkin syystä, etteivät ne sisällä vaarallisia aineita, mutta tuskinpa tuo on ainoa syy, jos kerran tuote on, edellistä lainatakseni:

      "Joten periaatteessa ihmisille ja eläimille myydään pelkkää vesi-soker, vesi-alkoholi, tai vesi-sokeri-alkoholi liuosta tai pillereitä."

      Nykyäänhän kaikki pitää olla jollain tavalla konkreettisesti todistettu, että se voidaan uskoa... Mielenkiintoista on kuitenki se, että tämäkin ala on säilynyt vuosisatoja. Ja jos asia on niin, että usko siirtää vuoria, niin mahtavaa, sopii minulle ;)

      • sdfsfsfsdfs

        Niin on kristinuskokin säilynyt jo vuosituhansia vaikka se on vain keijutarina.

        Ja kyllähän nimenomaan kortisoni hoitaa tulehdusta ja antibiootit poistaa taudinaiheuttajia. Hypoallergiset pesuaineet edesauttaa herkän ihon paranemista ja poistaa turhaa ärsytystä jos kyseessä on vaikka jokin allergia.

        Homeopatiako nyt sitten hoitaa taudinaiheuttajaa vaikka kyseinen pseudotiede perustuu vain täysin olettamuksiin joiden toimivuutta ei ole missään kokeissa pystytty todistamaan.

        Lääkelaitos luonnollisesti joutuu valvomaan aineita ettei mitä tahansa myrkkyjä tuoda maahan homeopatian verukkeella.

        Homeopatia kuuluu pseudotieteenä aivan samaan kastiin kuin kreationismi, astrologia ja älykäs suunnittelu.


    • isä meidän

      No ootko kokeillu barffia? Kaikki teollisesti prosessoitu ruoka pois? Lihaa. luita ja kasvista tilalle. Siitä sentään paljon raportoidaan onnistumisia: koirien allergiat ovat parantuneet. Jos pitää huuhaata kokeilla, kokeile jotain maksutonta, rukoile vaikka.

    • sdfsdfsdfsdf14242

      Barf kuulostaa asialliselta. Meillä ainakin koira saa muutenkin välillä puhtaista raaka-aineista meidän perheelle tehtyä ruokaa. Siis raaka-aineet on oikeasti tuoreita vihanneksia ja tavaraa jossa ei ole lisäaineita.

      Koira on ainakin ollut tyytyväinen ja terve. Pitää vaan katsoa ettei siinä ruoassa sitten ole ylenmäärin mausteita tai rasvaa / suolaa.

    • Td

      Koiran luonnolliseen ruokavalioon ei kuulu viljat, ainakaan kovin suurissa määrin. Barffaus ei todellakaan ole työlästä ja aika hurjaa kuulla että: kyllä se autto mutku mutku ei jaksa. Ei varmaan pidä hommata lemmikkejä jos niitä ei jaksa hoitaa niiden vaatimalla tavalla!

    • kaiken kokenut

      Olen koirani kanssa kokeillut ruokadieetit, kortisonihoidot (ei suoranaisesti auttaneet, väsyttivät vain) sekä homeopatian, mikä ei auttanut yhtään. Koirani on monelle ulkoiselle ja ruoka-aineille niin vaikeasti allerginen. Lopulta saimme siedätyshoidon ja siirryin raakaravintoon ja nämä ovat vieneet oireet minimiin. Kannattaa miettiä siis sitä Barffiin siirtymistä!

      • minimimanimi

        Hienoa, että olette löytäneet sopivan hoitokeinon ja saaneet oireet kuriin jotenkuten :) Yleensä kyllä kaikille löytyy jokin keino,jolla oireita saa helpotettuu. KÄykääpä muutki kattomassa alla olevasta linkistä tietoo atopiasta ja hoitokeinoista. (toki on myös muita sivuja ja lähteitä.)

        Meillä koiralla käytössä rasvahapot joita lisätään ruoan sekaan ja lääkeahampoo. Koirallani on iktyoosi eli ns suomutauti. Edellisellä koiralla oli myös vehnä-allergia, joten kokemusta mullakin jonkin verran näistä koirien allergioista.

        http://koirienallergiat.blogspot.com/


    • luomuhurtta

      olen painiskellut kutisevan, hilseilevän karvaa vuotavan koiran kanssa (vehnä- sika- nauta ja herneallergia, kilpirahasen vajaatoiminta) Apua hilseilevään ihoon ja kuivaan korppumaiseen ihoo toiAqualan plus- voide, apteekista ilan reseptia, n 6-7 euroo io tuudi. ja kutinoihin paikallisesti suihkutettava eläinlääkärin määräämä cortavance- suihke, noin 8 euroo purkki. Myös suun kautta annettavaa kortisonia, silloin kun onnistuu ryöstämään allergia-ruokia esi pöydältä, kissalta kylässä. Muu ruokinta, kennel-auton kypsä broileria, hevosta, lammasta vaihdellen ja hauhau-kanariisiä nappuloina ynnä nruisnkkäriä ja perunaa/ riisiä. on 10 vuosi menossa ja koirassa jokseenkin tasainen karva eikä raapimisee ene enää koko elämä.

    • Lihaa ja läskiä!
    • allergikko hauva

      Meillä koiralla todettu lääkärissä atopia ja kortisoonia menee tosi pieni määrä mutta säännöllisesti. Ruoka-aineet meni myös vaihtoon yksi toisensa jälkeen kun todettiin myös allergiat, ruuaksi käy enään HAU HAU papanat (vehnätön ja riisitön), kennetautosta haen kypsää jauhettua broileria ja keitän perunaa kuorineen, teen 2vko ruuat kerralla. Pölypunkki riivaa myös, joten kaikki matot pois, koira nukkuu omassa punkassaan kunhan punkkaa pidetään puhtaana, kerran viikkossa punkka saunaan yli 60 asteen lämpöön ja talvella pakkaseen ja sitten ravistelu/imurointi. Jos tassuista tai parrasta menee karva ruosteenväriseksi niin kyse on ainakin ruoka-aineallergiasta. Meillä kesti melkein kaksi vuotta kun selvitettiin mikä pikkuista vaivaa.

    • syyhysusi

      Minulla on reilun vuoden vanha leikattu saksanpaimenkoirauros, BARF auttanut valtavasti nappularallin jälkeen! Hiivaongelma on historiaa ja korvien töhniminen loppui. Kortisonia syötiin melkein puoli vuotta (hillitsi kutinaa, ei auttanut ihon kuntoon juurikaan), nyt lääkitys lopetettiin eläinlääkärin suosituksesta, sivuoireetkin olivat ikävät (hirveä turvotus, joi eli myös pissasi ihan järkyttäviä määriä)

      Nyt yritetään sinnitellä pelkällä antihistamiinilla (Atarax) annostus on aika kova mutta silti kutina on aivan kaamea, raapiminen ja kirputus kuuluu koko ajan ja kankuista on syöty karva pilalle, iho hilseilee todella paljon, selkä on rupinen ja karstainen, vatsan iho on ruskeaa "likaa" täynnä koko ajan ja puskee isoja pyöreitä rinkuloita ja pieniä mätänäppylöitä. Ihonäyte otetaan ensiviikolla, jos siitä löytyisi jotain..
      Koira on asianmukaisesti madotettu, ulkoloisiakaan ei voi olla, ne on aika tujuin ainein suljettu pois. Vuodenaikojen en ole huomannut parantavan tai pahentavan oireita, toisaalta koira on vasta vuoden ikäinen.

      Ihotulehdukseen syönyt antibioottiakin, mutta niitä en enää huoli sillä apu saatiin vain muutamaksi päiväksi ja sotkevat suoliston tasapainon pitkäksi aikaa. Hexocil-shampoolla (2-3krt/vko) on saatu pientä apua selän rupiin, vatsan aluetta desinfioin päivittäin ja se helpottaa hiukan.

      Koira syö tosiaan raakaruokaa, vain kalkkunan ja hevosen lihaa, ajanvieteluina on hirvi ja kasvissoseissa käytän vain lehtisalaattia, kiinankaalia, parsakaalia ja kukkakaalia. (jos annan valmista kasvissosetta, se sisältää myös hieman pellavansiemenöljyä!) Sisäelimiä ei siis ole :( (hevosen sisäelinseos lähinnä sidekudosta ja keuhkoa, eli yhtä tyhjän kanssa. Hirven tai kalkkunan sisäelimiä ei oikein ole saatavilla..) Koulutuspalkat teen itse kalkkunasta.
      Lisinä annetaan Molkosan-liuosta, maitohappobakteereita (merileväpohja), Megaderm-rasvahappovalmistetta (muut öljyt yms käyty läpi, pellavansiemen ym saattavat meillä pahentaa kutinaa) ja biotiini-sinkki-metioniini tabletteja. Lisiäkään en uskalla antaa kovin monenlaisia, niissäkin voi olla jotain mikä pahentaa oireita...

      Pahimpana kaikista kutina vaikuttaa koiran käytökseen selkeästi, kun kutina käy sietämättömäksi, hauvasta tulee todella turhautunut ja aggressiivinen.

      Aiomme ainakin kokeilla homeopatiaa, tuntuu keinot olevan nyt niin vähissä kun koira kärsii eikä omistajillakaan ole helppoa katsella vierestä ja yrittää kaikkia keinoja. Rukoiltukin on, tiedoksi nimimerkille "isä meidän" :DD Tosiaan ensiviikolla jälleen lääkärireissu, josko tällä kertaa nappaisi... Tuskin.

      Jos joku keksii vielä jonkun konstin niin mielelläni kuulen! :D

      • mistä apu

        samat oireet kun veljeni sakemannilla joka kans on vuoden ikäinen. ootko mistä päin hommannut koiran? konstit todella vähissä koiruuden kans ja järkyttävää katsoa vierestä kun ei pysty auttamaan. kokeilitko jo homeopatiaa tai onko selvinnyt mitään uutta millä koiraa autat?


      • Omenaviinietikka

        Laimennetulla omenaviinietikalla olen oman koiran kutinaan saanut apua. Nykyään menee silmämääräisesti se laimennus, mutta suhde oli muistaakseni 1/10. Kannattaa kokeilla ehkä laimeammalla aluksi. Samoin suosittelen etikan ostamisen luomuna, se on aivan erilaista ja pehmeämmän makuista myös, jos käyttää itse ruokaan sitä myös.


      • Omenaviinietikka
        Omenaviinietikka kirjoitti:

        Laimennetulla omenaviinietikalla olen oman koiran kutinaan saanut apua. Nykyään menee silmämääräisesti se laimennus, mutta suhde oli muistaakseni 1/10. Kannattaa kokeilla ehkä laimeammalla aluksi. Samoin suosittelen etikan ostamisen luomuna, se on aivan erilaista ja pehmeämmän makuista myös, jos käyttää itse ruokaan sitä myös.

        Jatkoa edelliseen. Olen siis pumpulin kastanut tuohon nesteeseen ja sillä pyyhkäissyt kutiavat kohteet.


      • mistä apu
        Omenaviinietikka kirjoitti:

        Jatkoa edelliseen. Olen siis pumpulin kastanut tuohon nesteeseen ja sillä pyyhkäissyt kutiavat kohteet.

        täytyy kokeilla tota etikkaa jos sattuis auttaan. mut edelleen jos joku tietää jotain konsteja tähän atopiaan niin kaikki apu otetaan vastaan ettei koiruutta tarvitsisi lopettaa


      • Hei

    • dermatiitti

      Hei

      Kuulostaa aivan meidän koiran oireilta. Kävimme "tavallisessa" eläinlääkärissä monta kertaa oireiden takia. Hoidoksi määrättiin kortisonia, ja jos oli päässyt tulehdus päälle, niin sitten myös antibiootit. Lopulta päätimme, että nyt tähän asiaan on tultava selvyys, ja tilasimme ajan Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan ihosairauksen erikoislääkärille.
      Ensin suljettiin pois kapi, sikaripunkit ja muut ulkoloiset. Sitten suljettiin pois ruoka-aineallergiat. Ei ollut mitään näistä. Jäljelle jäi atooppinen dermatiitti, jonka oireet ovat samat kuin ruoka-aineallergiassa. Kyseessä on perinnöllinen sairaus, johon tulee lääkitys eliniäksi. Meidän koiralle tehoaa toistaiseki kutinaan tarkoitettu allergialääke. Mutta jossain vaiheessa joudutaan siirtymään syklosporiin nimiseen lääkkeeseen.

    • koomau

      Hei, pelko pois! Homeopatia toimii ja on hyväksi myös eläimille hyvin toimivaksi todettu! Käänny ihmeessä homeopaatin puoleen. Itse hoidan tytön atooppista ihottumaa homeopatialla sekä aloen propolisvoiteella. :) ihmiset vaan ei tiedä homeopatiasta mitään ja antaa sen pohjalta tietoa (jota ei ole). netistä löytyy kaikki homeopatiasta ja tottakai voi myös soittaa homeopaatille. vaikka ikävä kyllä niisssäkin voi olla niitä "vale homeopaatteja", jotka pilaa oikeiden maineen! tarmpereella on todella hyvä jota voin suositella ; homeopaattinen putiikki (A-M S.)

    • jkllkj3

      Käytä koira ALLERGIATESTEISSÄ!
      Itsellä allerginen koira, jolla epäilen myös atopiaa. Allergiatesti maksoi n 200 e, mutta on ollut sen arvoinen. Sehän ei testaa kaikkia maailman ruoka-aineita, mutta paljasti, että koira allerginen mm pölypunkille, siitepölylle ja eri ruohoille ja heinille. Onneksi allergiaoireet olleet sen verran lieviä, että ollaan selvitty ilman kortisonia! Tässä vinkkini oireiden helpottamiseksi:
      -siirry BARFiin!! Perusidea: ruokaa 2-5 % koiran painosta/pvä, josta 60 % lihaisia luita (esim kanansiipiä), 20 % lihaa ja 20 % vihannessosetta. Vähän työläämpää, muttei niin hankalaa kuin yleensä kuvitellaan
      -syötä öljyä!! Auttaa turkin kutinaan ja kuivuuteen. Turvallisin (ja halvin) vaihtoehto PELLAVANSIEMENÖLJY
      -Pese kuivaa tassut päivittäin pyyhi esim RELAXANT hoitoseerumilla -auttaa tosi paljon kutinaan!
      -vanha kunnon ruokasoodakylpy auttaa turkin kutinaan (eli ruokasoodaa vesisaavilliseen jotain öljyä)
      -HIIVALÄÄKE korviin lääkäriltä, sitä myös tassujen rakkuloihin ja patteihin (furunkuloosi)
      -nyt olen alkanut syöttää koiralle myös kylmäpuristettua KOOKOSRASVAA (luontaistuotekaupasta), ja se tuntuu toimivan tosi hyvin nyt siitepölyaikaan
      -niin, ja silmiä voi huuhdella päivittäin siihen tarkoitetulla huuhteella jos rähmivät, auttaa estämään tulehduksia

    • Jundai

      Meidän koiralta parani ainakin märkivä hostpotti tosi hyvin ja aika nopeastikin vielä myös tuolla Ayringonhattu uutteela ,eli siis Echinaforssilla, jota olin laittanut noin 10-12 tippaa keitetyn ja jäähdytetyn veden sekaan, jota oli noin puoli kahvikupillisen verran.Ja sillä kun sitten pyyhyin sen märkivän kohdan ainakin kome kertaa päivässä ja välillä useammakin kerran , niin se alkoi yllättävänkin nopeasti heti alkaa parantua.

      Kannattaa sitten ostaa sellaista Echinaforssia, jonka tuoteselosteessa mainitaan siinä olevan mukana Echinacea purpurea myös niiden muiden osien mukana.Sitä ei ihan kaikissa Echinaforsseissa ole.Ja sillä on kuulema juuri erityisesti hyvää tekevä vaikutus.Sitä on ainakin Bioteekin Auringonhattu nimisessä tuotteessa jolla minä ainkin sain koirani ihon hyvin paranemaan.Ja välillä kun koirallani on kutinoita muutenkin myös,ihoherkkä kun sekin myös on,niin sillä kun olen niitä kutisevia kohtia pyyhkinyt myös,niin se on helpottanut silloinkin ainakin joksikin aikaa myös.

    • Jundai vähän korjaa

      Sorry,kun tuli noita kirjoitusvirheitä taas kiireessä vähän useampiakin multa myös,mutta toivottavasti saitte kuitenkin selvää mitä kirjoituksessani yritin kertoa.

      Eli siis kysymyksessähän piti tietysti olla Auringonhattu uute eikä mikään Ayringon uutteela niinkuin virheellisesti olin muun muassa kirjoittanut myös.

    • huomioikaa

      Meillä kutinaa pahentavat KAIKKI kuivakaappituotteet eli merilevät, pulverit jne..Plus öljyt joihin on lisätty useita eri vitamiineja esim Megaderm ja Mirracoat. Yksinkertaiset ja laadukkaat kalaöljyt sopivat. Kannattaa eliminoida siis sellaiset pois jos ei tunnu kutina rauhoittuvan, esim varastopunkkiallergikolle ei kuivakaappitavarat sovi.. Tämä voi olla syy. Jos avaatte lisäravinteen(esim maitohappobakteeri), säilytys siis jääkaappissa! Monelle allergikolle ei merilevä käy, eikannata siis kaikille tuputtaasitäkään. Ja hiiva rakastaa tärkkelystä eli perunaa... vihreät kasvikset mieluummin. Tsemppiä

    • NiinTaiNäin

      Valitettavasti iho-oireista ei ole kokemusta, mutta oman koiran valeraskautta olen hoitanut homeopaattisella pulsatillalla ja autopelkoa Aconitumilla. 1 pilleri vesiastiaan. Autopelossa vaikutus on heti selvä kaikille koirani tunteville. Perhekin huomaa jos olen unohtanut homeopaattisen (laitan aamulla vesiastiaan jos vaikka iltapäivällä lähdetään autoilemaan, että koira varmasti kerkiää pari kertaa käymään vesikupilla). Koira on selkeästi rauhallisempi, eikä tärise ja läähätä, vaikkei autofaniksi tulekaan. Valeraskausoireet on hävinnyt parissa päivässä, kun ilman homopaattisia puhutaan jopa viikoista. Homeopaattisen lopetan kun oireet tai tarve on lähtenyt.

      Mutta jokaisen oma valinta. Suurin osa on homeopatiaa vastaan, mutta yleensä heillä ei ole siitä mitään kokemustakaan, tai sitten sitten on kokeillut kerran ja kun ei heti auttanut, niin ovat päätelleet huuhaaksi. Eikä homeopatia toimi kuin burana, että vie aina kivun pois. Ennemminkin se toimii kuin vaikka antibiootti, vain oikeanlainen antibiootti auttaa.

      Niin tai näin, ainakaan nämä uskomushoidot eivät ole vaarallisia, jos kerran niissä ei ole muuta kuin sokeria (muistaakseni vaikuttava aine suihkutetaan sokeripallon päälle, joten ei kannata pyöritellä sormissa jos haluaa saada koiran vesikuppiin asti). Koiran nyt ei uskoisi reagoivan blasebovaikutukseen. Samoin pienet lapset, omille olen myös käyttänyt paljon homeopatiaa. Muistaa kuitenkin pitää, ettei homeoppaatinen auta jos on väärä lääkeaine. Voi kestää aikansa, ennen kuin just oikea aine löytyy, mutta kun se on kerran löytynyt niin pitäisi tehota aina siihen samanlaiseen vaivaan.

      Kirjastosta vois löytyy eläinhomeopatia-kirjoja. Itse olen tosin käyttänyt ihan ihmisten homeopatiatietojani koiraankin. Koira ei osaa puhua, mutta ei pienet lapsetkaan. Siinä on sitten vain arvioitava tilannetta itse.

    • Anonyymi

      Kokeilin mein atoopikol homeopatiaa mitä kadun, koska olisi tarvinnut oikeat lääkkeet helpottamaan akuuteimpia ja pahimpia oireita - periaatteessa homeopatia voi siis rikkoa eläinsuojelulakia jos tarvittavaa hoitoa ei saada... Homeopaatin olis pitänyt neuvoa eläinlääkärille josta ensiapua pahimpiin vaivoihin. Noh, saatiin lopulta apua katiska.infon puhelinpalvelusta. Eläinlääkärit ok johonkin pisteeseen asti, mutta esim. ruokavalion neuvonnassa ihan auttamattomia yleensä, atopia ei lähde syöttämällä erään tunnetun merkin allergianappuloita
      ... Meillä söi 2 v sitä eikä auttanut mitään, oli muka "ainut vaihtoehto". Yks ell tuputtama lääkekin lopetettiin (Atopica)... Kortisonilla ja oikealla rasvapitoisella ruoalla mennään nyt, sekä vitamiinilisillä ja tarvittaessa paikallishoidoilla. :) Ja muistakaa et henkinen stressi on se mihin nuo reagoi myös, varmistakaa että osaatte lukea ja ymmärtää koiraa ja että arki on semmoista että koira voi myös henkisesti hyvin. :)

      • "periaatteessa homeopatia voi siis rikkoa eläinsuojelulakia jos tarvittavaa hoitoa ei saada..."

        Jaa, millä lailla? Jos homeopaatti EI ole kieltänyt käyttämästä muita apuja, niin en ymmärrä millä lailla rikkoo. Ainahan vastuu on viimekädessä asiakkaalla. Ihan samoin kuin koululääketieteen puolella.

        Homeopatia on erinomainen apu lisänä, mutta ihan järkikin sanoo, että ruokavalio on se selkee ykkönen useinmiten yliherkkyysjutuissa, oli mitä onkaan.

        Ja muistakaa et henkinen stressi on se mihin nuo reagoi myös, varmistakaa että osaatte lukea ja ymmärtää koiraa ja että arki on semmoista että koira voi myös henkisesti hyvin. :)


      • molossi kirjoitti:

        "periaatteessa homeopatia voi siis rikkoa eläinsuojelulakia jos tarvittavaa hoitoa ei saada..."

        Jaa, millä lailla? Jos homeopaatti EI ole kieltänyt käyttämästä muita apuja, niin en ymmärrä millä lailla rikkoo. Ainahan vastuu on viimekädessä asiakkaalla. Ihan samoin kuin koululääketieteen puolella.

        Homeopatia on erinomainen apu lisänä, mutta ihan järkikin sanoo, että ruokavalio on se selkee ykkönen useinmiten yliherkkyysjutuissa, oli mitä onkaan.

        Ja muistakaa et henkinen stressi on se mihin nuo reagoi myös, varmistakaa että osaatte lukea ja ymmärtää koiraa ja että arki on semmoista että koira voi myös henkisesti hyvin. :)

        "Ja muistakaa..." Viesti karkasi ennenaikojaan. Piti kirjoittaa, että tuo oli hienosti sanottu :)


      • Anonyymi
        molossi kirjoitti:

        "periaatteessa homeopatia voi siis rikkoa eläinsuojelulakia jos tarvittavaa hoitoa ei saada..."

        Jaa, millä lailla? Jos homeopaatti EI ole kieltänyt käyttämästä muita apuja, niin en ymmärrä millä lailla rikkoo. Ainahan vastuu on viimekädessä asiakkaalla. Ihan samoin kuin koululääketieteen puolella.

        Homeopatia on erinomainen apu lisänä, mutta ihan järkikin sanoo, että ruokavalio on se selkee ykkönen useinmiten yliherkkyysjutuissa, oli mitä onkaan.

        Ja muistakaa et henkinen stressi on se mihin nuo reagoi myös, varmistakaa että osaatte lukea ja ymmärtää koiraa ja että arki on semmoista että koira voi myös henkisesti hyvin. :)

        Mitä ihmettä hölötät? Ymmärrätkö eroa sanoilla homeopatia ja homeopaatti? Eli kyllä tuossa ihan selvällä suomenkielellä sanottiin homeopatian voivan periaatteessa rikkoa eläinsuojelulakia, muttei sitä kuka siihen syyllistyy, jolloin se on oletusarvoisesti omistaja. Toki homeopaatin viaksi jää se, että asiantunteva sellainen neuvoisi AINA myös muiden ammattilaisten puoleen kääntymään, sillä tietää taatusti itsekin myyvänsä kakkaa.

        Ruokavalio nimenomaan ei ole ykkösjuttu atopiassa. Tämä jää eläinlääkäreiltä tajuamatta, kun aina ovat iho-oireiselle omasta hyllystä RC:n kallista kuivamuonaa tyrkyttämässä. Lisäravinteet ovat erittäin tärkeitä, mutta muuten mennään sillä mikä sopii ja joka on laadultaan korkealuokkainen, toisin kuin tuo RC:n hirvitys, joka on lähinnä ruokintavirhe eikä täysravintoa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ihmettä hölötät? Ymmärrätkö eroa sanoilla homeopatia ja homeopaatti? Eli kyllä tuossa ihan selvällä suomenkielellä sanottiin homeopatian voivan periaatteessa rikkoa eläinsuojelulakia, muttei sitä kuka siihen syyllistyy, jolloin se on oletusarvoisesti omistaja. Toki homeopaatin viaksi jää se, että asiantunteva sellainen neuvoisi AINA myös muiden ammattilaisten puoleen kääntymään, sillä tietää taatusti itsekin myyvänsä kakkaa.

        Ruokavalio nimenomaan ei ole ykkösjuttu atopiassa. Tämä jää eläinlääkäreiltä tajuamatta, kun aina ovat iho-oireiselle omasta hyllystä RC:n kallista kuivamuonaa tyrkyttämässä. Lisäravinteet ovat erittäin tärkeitä, mutta muuten mennään sillä mikä sopii ja joka on laadultaan korkealuokkainen, toisin kuin tuo RC:n hirvitys, joka on lähinnä ruokintavirhe eikä täysravintoa.

        "Mitä ihmettä hölötät?" Tuota ihan itse taidat... Yhä edelleen siis vastaus siihen, miksi homeopatia rikkoisi tuossa kirjoituksessani. Se ei itsessään mitenkään riko.

        "Ruokavalio nimenomaan ei ole ykkösjuttu atopiassa."
        Nimenomaan on. Ja ihan jo kokemuksestakin on mielipiteeni. Sen verran nyt ruokavalioilla autellut myös tuossa asiassa nyt tähän mennessä myöskin.

        "Tämä jää eläinlääkäreiltä tajuamatta, kun aina ovat iho-oireiselle omasta hyllystä RC:n kallista kuivamuonaa tyrkyttämässä. Lisäravinteet ovat erittäin tärkeitä, mutta muuten mennään sillä mikä sopii ja joka on laadultaan korkealuokkainen, toisin kuin tuo RC:n hirvitys, joka on lähinnä ruokintavirhe eikä täysravintoa.
        "Niin miten tuo liittyy kirjoitukseeni? Minä en ylipäätään noita safkoja, saati teollisten kannalla ole. Yhtään sen enemmän normisti, saati yliherkkyyksien ym. "hoidossa".
        Lisäravinteista olen samaa mieltä, mutta nehän toki jo ilman sanomattakin kuuluu siihen "ruokavaliopakettiin"... :)


      • Anonyymi
        molossi kirjoitti:

        "Mitä ihmettä hölötät?" Tuota ihan itse taidat... Yhä edelleen siis vastaus siihen, miksi homeopatia rikkoisi tuossa kirjoituksessani. Se ei itsessään mitenkään riko.

        "Ruokavalio nimenomaan ei ole ykkösjuttu atopiassa."
        Nimenomaan on. Ja ihan jo kokemuksestakin on mielipiteeni. Sen verran nyt ruokavalioilla autellut myös tuossa asiassa nyt tähän mennessä myöskin.

        "Tämä jää eläinlääkäreiltä tajuamatta, kun aina ovat iho-oireiselle omasta hyllystä RC:n kallista kuivamuonaa tyrkyttämässä. Lisäravinteet ovat erittäin tärkeitä, mutta muuten mennään sillä mikä sopii ja joka on laadultaan korkealuokkainen, toisin kuin tuo RC:n hirvitys, joka on lähinnä ruokintavirhe eikä täysravintoa.
        "Niin miten tuo liittyy kirjoitukseeni? Minä en ylipäätään noita safkoja, saati teollisten kannalla ole. Yhtään sen enemmän normisti, saati yliherkkyyksien ym. "hoidossa".
        Lisäravinteista olen samaa mieltä, mutta nehän toki jo ilman sanomattakin kuuluu siihen "ruokavaliopakettiin"... :)

        Älä jaksa. Väitit muiden väittäneen homeopaattien rikkovan eläinsuojelulakia, vaikka tosiasiassa väite kuului niin, että homeopatialla saatetaan niin pahimmassa tapauksessa tehdä. Siinä on vissi ero, joten älä hölötä, jos luetunymmärtäminen on vialla.

        Ja ei, atopia kun ei johdu ruoasta, niin sitä ei ruoalla korjata. Silti kaltaisillesi ja varsinkin RC:n paskaa tyrkyttäville eläinlääkäreille on liian hankalaa ymmärtää, ettei ruoasta vänkäämällä atopia parane.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä jaksa. Väitit muiden väittäneen homeopaattien rikkovan eläinsuojelulakia, vaikka tosiasiassa väite kuului niin, että homeopatialla saatetaan niin pahimmassa tapauksessa tehdä. Siinä on vissi ero, joten älä hölötä, jos luetunymmärtäminen on vialla.

        Ja ei, atopia kun ei johdu ruoasta, niin sitä ei ruoalla korjata. Silti kaltaisillesi ja varsinkin RC:n paskaa tyrkyttäville eläinlääkäreille on liian hankalaa ymmärtää, ettei ruoasta vänkäämällä atopia parane.

        " Väitit muiden väittäneen" Jos nyt rauhotut, niin näet, että en väittänyt mitään. Kysyin yhdeltä kirjoittajalta, en väittänyt, enkä kysynyt "muilta"...
        Kukaan ei ole sanonutkaan, että atopia JOHTUU ruuasta. Siinäkin taas laitat omiasi. Mutta atopian hoidossa ruualla ON suuri merkitys. Ihan kuin monessa muussakin, niin ihmisten, kuin koirienkin sairauksissa. Ja siihen ruokavalioon siis kuuluu useinkin sitä vielä tukeva, lisäravinteet. Jo pelkästään sillä, että suolistofloora on hyvässä kunnossa, voidaan moneen vaikuttaa.
        Mutta voit ihan rauhassa vaan hokea jostain RC:n tyrkyttäjistä, jos siltä tuntuu.
        Olen itse yhden oman atoopikon saanut oireettomaksi, kuin myös muutamia auttanut joko samoin tuloksin tai oireet saatu niin lieväksi, ettei mitään lääkityksiä tarvinnut :)

        Ja hyvä juttu, että kirjoittajan (jonka viestiin vastasin hiukan ylempänä), koiralle on löytynyt apua :) Taisin lukea sieltäkin jotain mainintaa ruokavaliosta... ;)


      • Anonyymi
        molossi kirjoitti:

        " Väitit muiden väittäneen" Jos nyt rauhotut, niin näet, että en väittänyt mitään. Kysyin yhdeltä kirjoittajalta, en väittänyt, enkä kysynyt "muilta"...
        Kukaan ei ole sanonutkaan, että atopia JOHTUU ruuasta. Siinäkin taas laitat omiasi. Mutta atopian hoidossa ruualla ON suuri merkitys. Ihan kuin monessa muussakin, niin ihmisten, kuin koirienkin sairauksissa. Ja siihen ruokavalioon siis kuuluu useinkin sitä vielä tukeva, lisäravinteet. Jo pelkästään sillä, että suolistofloora on hyvässä kunnossa, voidaan moneen vaikuttaa.
        Mutta voit ihan rauhassa vaan hokea jostain RC:n tyrkyttäjistä, jos siltä tuntuu.
        Olen itse yhden oman atoopikon saanut oireettomaksi, kuin myös muutamia auttanut joko samoin tuloksin tai oireet saatu niin lieväksi, ettei mitään lääkityksiä tarvinnut :)

        Ja hyvä juttu, että kirjoittajan (jonka viestiin vastasin hiukan ylempänä), koiralle on löytynyt apua :) Taisin lukea sieltäkin jotain mainintaa ruokavaliosta... ;)

        No ei, edelleenkään ruoalla ei ole atopiaan varsinaista vaikutusta. Ruoka voi olla mitä hyvänsä kunhan se sopii. Niillä lisäravinteilla on ainoa selvä merkitys, sillä niillä vaikutetaan mm. ihon kuntoon atoopikolla, jolla ihon suojakerroksessa on puutteita. Voit lukea mitä haluat, senhän sinä lukihäiriöinen selvästi osaat, mutta totuus nyt vain on se, että muutosta tulee sillä kun vaihtaa ruoan sopivaan ja sen lisäksi hoitaa ihoa sisältä päin lisäravinteilla. Esim. se RC:n sonta ei sopisi edes terveelle koiralle ilman, että iho ja turkki kärsii, sillä niille tärkeä eläinproteiini puuttuu, eikä eläinrasvakaan ole suositelluissa lukemissa. Ei kai se silloin ole ihmekään, että koira kuin koira alkaa voimaan paremmin kun saa oikeasti sopivaa ruokaa. 😂 Sillä ei ole mitään tekemistä atopian "oireettomaksi saamisen" kanssa. Tosiasiassa koiralla ei tarvitse edes olla atopiaa, kun silti nuo asiat on oltava kunnossa.

        Ja ei, sinä nimenomaan aloit inttämään, että homeopaatti ei ole tehnyt mitään eläinsuojelurikkomukseen viittaavaa, vaikka sellaisesta ei ollut mitään puhetta. Lukutaito kannattaa sisäistää ennen kuin enempiä tulet kommentoimaan sen jälkeen, kun joka kohtaa tulkitset täysin haluamallasi tavalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ei, edelleenkään ruoalla ei ole atopiaan varsinaista vaikutusta. Ruoka voi olla mitä hyvänsä kunhan se sopii. Niillä lisäravinteilla on ainoa selvä merkitys, sillä niillä vaikutetaan mm. ihon kuntoon atoopikolla, jolla ihon suojakerroksessa on puutteita. Voit lukea mitä haluat, senhän sinä lukihäiriöinen selvästi osaat, mutta totuus nyt vain on se, että muutosta tulee sillä kun vaihtaa ruoan sopivaan ja sen lisäksi hoitaa ihoa sisältä päin lisäravinteilla. Esim. se RC:n sonta ei sopisi edes terveelle koiralle ilman, että iho ja turkki kärsii, sillä niille tärkeä eläinproteiini puuttuu, eikä eläinrasvakaan ole suositelluissa lukemissa. Ei kai se silloin ole ihmekään, että koira kuin koira alkaa voimaan paremmin kun saa oikeasti sopivaa ruokaa. 😂 Sillä ei ole mitään tekemistä atopian "oireettomaksi saamisen" kanssa. Tosiasiassa koiralla ei tarvitse edes olla atopiaa, kun silti nuo asiat on oltava kunnossa.

        Ja ei, sinä nimenomaan aloit inttämään, että homeopaatti ei ole tehnyt mitään eläinsuojelurikkomukseen viittaavaa, vaikka sellaisesta ei ollut mitään puhetta. Lukutaito kannattaa sisäistää ennen kuin enempiä tulet kommentoimaan sen jälkeen, kun joka kohtaa tulkitset täysin haluamallasi tavalla.

        Yhä edelleen, ruualla on vaikutusta...Koska vääränlainen/epäsopiva ruoka pitää sitä yllä, kun taas oikeanlainen/sopiva auttaa voimaan paremmin. Ja yhä edelleen, SIIHEN oikeanlaiseen kuuluu ne lisäravinteet, joilla on iso merkitys. Eli vääränlaisella/sopimattomalla ruualla myöskin voidaan ns.ylläpitää elimistön hiljaista tulehdusta, joka taasen jo itsessään heikentää immunitettiä.

        Lukutaidon sisäistämisestä voikin olla sitten montaa mieltä, kenellä sitä on ja kenellä ei...
        Inttänyt täällä ei ole kuin yksi ihminen, jos viestejä lukee. Eiköhän sitä voi kutsua jo inttämiseksi, jos juuttuu koko ajan johonkin koiranruokamerkkiin...
        Mutta ylipäätänsä se jo kertoo jotain, jos ei asiallisesti kykene viesteihin vastaamaan, vaikka olisikin eri mieltä.
        Jokainen toki voi olla mitä mieltä tahansa. Itselleni ainakin pääasia on se, että olen saanut aikoinaan omani oirettomaksi kuin myös muutamia muita saanut autettua :)


    • Anonyymi

      Ja niin ps. Meiän atoopikko niin herkkis et joskus ell kamat liian tujuja, suosin itsekin apteekin luonnonmukaisia tuotteita enemmän. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2754
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1975
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1433
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1325
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1300
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1221
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    10. 21
      1038
    Aihe