13 tuntia aikaa Amsterdamissa

vinkkejä kaipaava

Matkustan ensi joulukuussa Amsterdamin kautta, ensin siis aamulennolla Amsterdamiin, jossa perillä olen aikataulun mukaan 7.55 ja illalla on klo 20.50 jatkolento eli aikaa on 13 tuntia jos menolento ei myöhästy.

Olen jonkin verran ottanut jo selvää paikoista, joissa voisin käydä, mutta vinkit ja neuvotkin olisivat vielä tarpeen. Ajattelin mennä junalla lentokentältä keskustaan ja ilmeisesti siitä juna-aseman läheltä lähtee tunnin pituisia kanavaristeilyjä? Onko näistä kokemusta ja hintatietoja ja järjestetäänkö niitä joulukuussa? Löysin myös netistä tällaisen sivun:
http://www.canal.nl/en/theme.php?theme_id=3

Onko kukaan osallistunut tuohon kanaalibussikiertoajelulle? Maksaa ilmeisesti 18 € niin onko hintansa väärti vai onko tuo alue sen verran pieni, että nuo välimatkat ehtisi kävellenkin mennä? Amsterdamin nähtävyyksiä olen jonkun verran tutkinut ja ajatellut käydä Anne Frankin talossa ja joko Van Goghin museossa tai Rijksmuseossa. Onko kokemuksia kumpi noista museoista olisi parempi? Lisäksi löysin kauhutalon nimeltä Amsterdam Dungeon. Onko tästä kokemuksia ja millainen paikka oli? Hinta on ilmeisesti 18 €. Paikan sijainti myös kiinnostaa, koska ajattelin käydä vain keskusta-alueella paikoissa, jotka on kävelymatkan päässä rautatieasemasta.

Minua kiinnostaa myös joku toripaikka, koska joulukuussa on varmaan myös Amsterdamissa kaiken maailman joulutoreja. Lisäksi löysin jonkun kirpputorin..en nyt muista nimeä, oli joku Vandenphoo...jotain.. onko tästä kokemusta?

Mitä muuta Amsterdamissa ehtisi päivän aikana nähdä tai tehdä? Onko punaisten lyhtyjen alue millainen päiväaikaan? Entäpä Amsterdamin turvallisuustilanne, onko varkaita ym.

7

2115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varkaita...

      mutta on niitä myös Helsingissä. Junat tosiaan lähtee lentoasemalta ja menee keskustaan. Muissa kysymyksissäsi en kyllä osaa neuvoa kun on näköjään erilaiset mieltymykset. Itse menisin vaan casinolle joka on lentoaseman yhteydessä. Siellä saa mukavasti kuluun koko päivän tai sitten 5 minuuttia jos on huono tuuri, kokemusta on :(

    • ja jalan kuljettu

      Kanavabussiristeily on tehty kahteenkin kertaan, aikanaan ilman lapsia ja kerran lastenkin kanssa. Oli hieno kokemus, näkee asiat vähän eri vinkkelistä kuin katuja kävellen. Riksmuseumissa on käyty, lähinnä kiinnosti Yövartio, ei tutustuttu Alankomaiden historiaan sen kummemmin. Myös Van Gogh -museossa on käyty, en osaa suositella sen paremmin kumpaakaan. Auringonkukkia -maalausta ei silloin nähty, paljon muuta kylläkin.
      Vahakabinetti ihan Dam-aukion laidalla on aika hyvä myös, silloin teki mieli paiskata kättä Arnold Schwarzeneggerille, mies oli siellä muistaakseni kolmena-neljänä kappaleena tosi aidon näköinen.
      Tuo kirpputori, jota tarkoitat, on nimeltään Waterlooplein? En muista ihan varmasti olenko käynyt, mutta jos ei ollut tuo, niin joku toinen kirpputori tai markkina-alue. Ollaan oltu Amsterdamissa kerran huhtikuussa, kerran kesäkuussa ja kerran lokakuussa.

    • Fillarilla!

      Eli jos paikkoja vain haluat nähdä, niin suosittelisin polkupyörän vuokrausta. Halpa, helppo, nopea ja mukava tapa katsella paikkoja ja liikkua ympäri keskustaa.

    • aatami

      kävellen amsterdamin keskustassa on paras tapa liikkua. Red light district on lähellä rautatieasemaa, kannattaa käydä koska on kaupungin vanhimpia (ja kauniimpia) osia. Ja kyllä siellä kauppa käy vuorokauden ympäri...
      Anne Frankin talo ei sanonut minulle mitään, usein siellä kuulemma kauheasti jonojakin jostain syystä. Rijksmuseum ja Stedelijk museum (modernia, pitäisi olla taas auki joulukuussa) ovat hyviä, mutta vaativat useita tunteja, varsinkin RM. Joten jos on vain päivä aikaa niin jättäisin museot toiseen käyntiin ja kävelisin (ja ehkäpä joku kanavaristeily) ympäri kaupunkia.
      Jolumarkkinoita Amsterdamissa ei ole. Jostain syystä Kalvinistit eivät näytä välittävän niin kauheasti joulusta, katukuvastakaan tuskin huomaa mitään. Lahjatkin annetaan Nikolauksen päivänä, 6.12.

    • keskilännestä

      Anne Frankin ja van Goghin museot ovat niin täysin erilaiset, että valinta on henkilökohtainen, mutta jos jonot eivät ole pitkät, niin ehdit ehkä molempiin. Minä pidin myös Rembrandtin kotimuseosta.

      Kannattaisi mennä museoihin heti aamulla niiden aukaisuaikaan, olisi vähemmän jonoa. Iltapäivällä museoiden jälkeen ehdit vielä risteilylle ja siinä vaiheessa on jo mukava istahtaa. Valitse vielä sellainen, joka tuo sinut mukavasti aseman luo, josta voit helposti palata kentälle.

    • Retu,

      Noissa kanavaristeilyissä on varmaan eroja aika paljon.Itse maksoin tänä kesänä tunnin risteilystä muistaakseni 7,5€.Oli ihan jees. Anne Frankin talo on myös ihan tutustumisen arvoinen paikka.Myös kidutusmuseossa tuli käytyä.Sitä en suosittele.Oli aika raskaasti rahastuksen makua, ja on jo kauempana asemasta muutenkin.

    • Jokapaikkaankaan

      Mene Rijksmuseumiin, suunnittele siellä kierros 2 tuntia riittää Yövartion katseluun.
      Käy kukkatorilla siinä matkalla ja tee se vesibussikierros tai käy kävelyllä Vondelparkissa.
      Anne Frankin taloon on aina hervoton jono, joten tuskin ehdit.
      Ehditkö vielä lentokentälle, on tiukempi juttu, mutta jätä kirppikset ja dungeonit. Niitä on joka kylässä samoin kuin Tussaudejakin.
      Tosin: Damin Tussaudista avautuu todellla upea näköala Dam-aukiolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe