Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko sheba-kissanruoka hyvä/laadukas?

Tyhmä

Lue otsikko..

9

9864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkkamirrimarkka

      Eiköhän se liene yhtä laadukasta kuin mikä muukin tahansa kissanruoka mitä kaupan hyllyltä löytyy. Se onko kovin fiksua opettaa kissa niinkin kallista pöperöä syömään, onkin jo eri juttu.

      Aikuinen kissa tarvitsee mössöä 200-400 grammaa päivässä eli 2-4 sheba-ateriaa, mikä on rahassa n.10-20mk per päivä, joten kuukaudessa pelkkään kissanruokaan menisi jo 300-600mk.
      Suosittelenkin Sheba-aterioita vain herkkupaloina, sillä kissa tottuu aika nopeasti herkkuruokaan ja vaikeaa onkin sitten taas opettaa kisu halvempaan ruokaan.
      Eli kannattaa miettiä kuinka paljon on valmis sijoittamaan kissanruokaan kuukaudessa.

      • Cat

        jos on kerran varaa ostaa kisulle aina shebaa, voi ihan hyvin ostaa kallista ja laadukkaampaa (??) ruokaa eläinkaupasta.


      • HAHAA
        Cat kirjoitti:

        jos on kerran varaa ostaa kisulle aina shebaa, voi ihan hyvin ostaa kallista ja laadukkaampaa (??) ruokaa eläinkaupasta.

        Oli yhessä lehdessä tutkimus kissanruuista, ja sheba (vai miten se nyt kirjotetaan?!)sai parhaat pisteet! eli kissa pitää sheebasta(?)enemmän kuin tavallisesta mausta!(halpaa ihan hyvää kyllästyy helposti kissanruokaa) Ei meille suinkaan kyllä sheeba osteta, muutekuin jouluna ja muina "juhla jutzkuina" joten se on semmosta "harvinaista" herkkua :) en kyllä varsinaisesti sitten tiedä, mutta jos eläinlehdessä sanotaan että se on laadukasta ja maukasta niin KYLLÄ SE SITTEN PIRUVIE ON! :)


      • Tyhmä

        ..mutta en käsittääkseni sanonut ,että antaisin shebaa koko ajan!!

        Ja mulla ei ole vielä kissaa halusin vain kysyä etukäteen..

        Minä antaisin kissalleni(jos saisin kissan)sekä eläinkaupparuokaa,että "markettiruokaa".Olen tietenkin lukenut missä ruuassa on hunot ravintoarvot,missä taas kohtuullisen hyvät.


      • tiikeri
        Tyhmä kirjoitti:

        ..mutta en käsittääkseni sanonut ,että antaisin shebaa koko ajan!!

        Ja mulla ei ole vielä kissaa halusin vain kysyä etukäteen..

        Minä antaisin kissalleni(jos saisin kissan)sekä eläinkaupparuokaa,että "markettiruokaa".Olen tietenkin lukenut missä ruuassa on hunot ravintoarvot,missä taas kohtuullisen hyvät.

        Meidän kissa on siinä mielessä ronkeli, että se ei paljon perusta moisista tutkimuksista, että mikä on hyvää ja mikä huonoa ruokaa. Se osoittaa hyvin selkeästi, että tämä ei kelpaa, kun se vain käy haistamassa ruokaa ja sitten rupeaa kaapimaan lattiaa ruokakipon ympäriltä samaan tapaan kuin se peittää jätöstensä pahan hajun. Näin käy sekä Sheballe että Arthurille, lazikazille... Tähän mennessä Whiskas on ollut menestys...


    • Burmanomistaja

      Useimmat kissat rakastavat purkkiruokaa, koska se tuoksuu todella hyvältä. Purkkiruoka on tehty tuoksuvaksi ja siksi maistuvaksi, ja se sisältää paljon maukkaita sisäelimiä, kuten maksaa. Sen lisäksi siinä on kaikkea mahdollista teurasjätettä - on aivan turha kuvitella, että eläinruokiin käytettäisiin parasta mahdollista lihaa.

      Olen jo usean vuoden ajan tehnyt kissoilleni ruoat itse. Annan kissoille kaksi kotiruoka-annosta päivässä, ja lisäksi ne saavat mahdollisimman laadukasta kuivamuonaa. Suurin osa päivittäisestä ravinnosta tulee kuitenkin tuoreesta, itse tekemästäni kissanruoasta. Olen laskenut, että yksi kissanruoka-annos maksaa yhtä paljon kuin siihen käyttämäni lihan kilohinta jaettuna 20:llä. Kun kissa syö kaksi annosta päivässä, ja olen käyttänyt ruokaan vaikkapa tarjouksesta ostamaani naudan lapaa (39 mk/kg), niin kissan päivän ruoka (kaksi annosta) maksaa 3,90 markkaa.

      Olen kirjoittanut useasti näille palstoille kissan ruokinnasta. Seuraavassa vakiokirjoitukseni kissan ruokinnasta:

      -------------

      Kaupoissa on myytävänä ties minkälaisia kissanruokia, joista osa on ihan laadukkaitakin. Itse syötin alussa kissoilleni myös paljon purkkiruokaa, mutta nyt taitaa viimeisestä kissanruokapurkin avaamisesta olla kulunut jo useampi vuosi - sitä kun ei koskaan tiedä, minkälaista lihaa ruokiin on käytetty. Jotkin niistä ovat kai kuitenkin melko laadukkaita ja monet kissat niistä pitävätkin. Yksinomaiseksi ruoaksi niitä ei voine silti suositella. Kissan kuivamuonat ovat käteviä, mutta niistä pitäisi valita vain kaikkein laadukkaimpia, koska huonolaatuiset kuivamuonat voivat aiheuttaa kissalle virtsakiviä. Kuivamuona teettää kissan hampaille työtä, joten se saattaa ehkäistä hammaskiven muodostumista. Hyvin tärkeää on, että kissalla on aina raikasta vettä juotavana.

      Olen sitä mieltä, että kissaa olisi hyvä ruokkia tuoreilla aineksilla, ja kissa on nimenomaan lihansyöjä. Itse tehdystä ruoasta tietää varmasti, mitä se sisältää. Kissan ruokkiminen kotiruualla on vaativaa mutta ei lainkaan vaikeaa tai edes hankalaa, kunhan oppii tuntemaan kissansa maun ja tietää sen tarpeet.

      Jos ajattelee kissan luonnollista ruokaa, niin sehän on aivan raakaa lihaa, luuta, nahkaa ja sisäelimiä: hiiri! Tässä joitakin tietoja eri lähteistä:

      - Sianliha tulisi kypsentää, mikäli halutaan varmistaa, ettei kissa saa trikiinitartuntaa (myös karhunlihassa voi olla trikiinejä, mutta sitä tuskin moni kissalle tarjoaa)
      - Broilerinlihaa suositellaan tarjottavaksi kypsänä salmonellavaaran vuoksi. Itse olen tarjonnut kotimaista broileria raakanakin, koska se on kissojen herkku ja sisältää runsaasti tauriinia.
      - Lammasta suositellaan myös kypsennettäväksi, mutta koska en ole mistään onnistunut löytämään tähän perusteluja (ei salmonellavaaraa, eikä lampaassa kasvissyöjänä pitäisi olla trikiinejäkään), niin olen syöttänyt myös raakaa kotimaista lammasta ilman ongelmia.
      - Naudanlihaa ja elimiä voi ja kannattaa syöttää myös raakana! Elimiä suositellaan annettavaksi vain kerran tai kaksi viikossa. Pissaongelmaiselle kissalle ei pitäisi syöttää lainkaan sydäntä.
      - Kananmunat ovat ravitsevia. Niitä voi antaa korkeintaan kaksi raakaa keltuaista viikossa. Raaka valkuainen tuhoaa H-vitamiinia, älä anna sitä.
      - Maitotuotteita voi antaa, mikäli kissa niitä sietää. Kerma ja raejuusto käyvät usein niillekin, jotka eivät siedä maitoa.
      - Järvikala kannattaa aina keittää, koska niissä voi olla lapamadon toukkia.
      - Ihmisen tonnikala on kissalle liian suolaista; lisäksi se aiheuttaa keltarasvatautia ja rasittaa kissan maksaa.
      - Jotkut kissat jyrsivät mielellään raakoja naudan tai lampaan luita, varsinkin jos niistä irtoaa vielä lihaa. Se on mielekästä tekemistä ja tekee hyvää hampaille.

      Mirjam Nummisen kissanhoito-oppaan mukaan viisi vaaraa vaanii kotiruokaa annettaessa:
      1. Raaka kala sisältää tiaminaasi-entsyymiä, joka tuhoaa B-vitamiinia ja aiheuttaa puutostilaa.
      2. Öljyisten rasvaisten kalojen rasva aiheuttaa liiaksi annettuna kissoille keltarasvataudin.
      3. Rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat yliannostettuina kissan ruumiisee

      • Burmanomistaja

      • Anonyymi

        Muuten hyvä mut nappulat kannattaa poistaa kokonaan ruokavaliosta. Sen sisältämä hiilihydraatti on kissalle pahasta ja alistaa kissan hammas ja virtsatie ongelmille. Se myös kuivattaa kissaa. Tosi vanha kommentti tää et en tiiä ootko jo ihan tietoinen asiasta mut laitan tän nyt kumminkin


    • Anonyymi

      Meillä käy kulkukissa joka aina nälkäinen, markettiruokia olen syöttänyt, kaikki on kelvannut. Päätin kerran vähän hemmotella kisua ja ostin oikein Shebaa, kävi vähän nuolemassa sitä ja lähti pois vaikka oli nälkäinen, en tiedä mitä moskaa on? Vein sille Latsia, söi kaikki ja lähti tyytyväisenä taas omille reissuillensa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe