Akkuporakone

isännälle

Plääh. Olen nyt noita akkuporakoneita vertaillut ja ihmetellyt. Kaikki myyjät tietysti pitävät omia merkkejään parhaina ja uskovat, että naisihmiselle voi myydä mitä tahansa. (kysymyksiini vastataan: "ihan kun kysyisi, kauanko lapsi juo maitoa... eli ei tällaiseen kysymykseen ole selkeää vastausta" Alkaa riittämään tämä "ammattimiesten/myyjien" kanssa keskustelu ja toivoisin apuja täältä.

Pitäisi siis löytää kohtuuhintainen akkuporakone isännälle lahjaksi. Vanha vetelee jo viimesiään.

Ei ole ammattilaisreiska mieheni, mutta uusii terassia, korjaa kotia ja remontoi kesämökkiä, eli akkuporakone on aikalailla käytössä. Montaa sataa en vehkeestä raaski maksaa, mies kitkuttelisi vielä vanhalla, mutta kun tuntuu välillä hermo menevän lahon akun kanssa. Laite on ostettu muinoin jo käytettynä, joten ajattelin ilahduttaa uudella.

Ilmeisesti nuo 99e tarjoukset kannattaa unohtaa heti? Tarjouksesta löytyisi nyt Dewalt (12V,2.0Ah,13mm istukka) tai Bosch (12V,2.6Ah,13mm istukka) molemmilla hintaa 199e. Olisiko noista mihinkään? Onko muita ehdotuksia. Kyllä tuo 199e on ihan maksimi hintakatto. Jos vastaavanlaista löytyy edukkaammin, sitä parempi.

Kiitos vinkeistä, jos niitä löytyy...

17

2395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myrkyn

      lykkäs, mutta duoda duoda, se Dewalt on hyvä ja käypänen kone ja siitä hyvä, että niitä saa kahdella akulla saturaisen seutuville tarjouksena, sekä on kestävä. Eläkä usko niitä myyjiä, usko ammattimiestä, joka käyttää konetta työkseen. Makita on myös erinomainen merkki, jos löytää edullisesti, täysin ammattilaislaatua. Hilti myös omaa luokkaansa, kestävä, joskin kallis, mutta huolto pelaa. Feinin jos ostat, niin on niin käteen sopiva että et parempaa löydä.

      • tähän

        hiukan vielä, että ostaessasi konetta tärkeä asia on se, että akkujen ei tarvitse olla "yön yli" latauksessa.


      • olen tyytyväinen

        jostain tarjouksesta bongasin 99e makitan ja on kyllä hyvä kone. lataa toista akkua nopeemmin kuin toinen menee tyhjäksi. kevyellä käytöllähän tuo on mulla, mutta akkuporan hankinnan jälkeen ei ole verkkoporakoneeseen tehnyt mieli koskea.


      • on tosi
        olen tyytyväinen kirjoitti:

        jostain tarjouksesta bongasin 99e makitan ja on kyllä hyvä kone. lataa toista akkua nopeemmin kuin toinen menee tyhjäksi. kevyellä käytöllähän tuo on mulla, mutta akkuporan hankinnan jälkeen ei ole verkkoporakoneeseen tehnyt mieli koskea.

        hyvä kone, just käteen kans passeli ja lataa nopeaan akut. Nämä kolhot Ryobin näköiset koneet kannattaa jättää kauppaan, vaikka olisi laatumerkkejäkin, monessa on lisäksi vikana, että akku simahtaa ykskaks ja lataus kestää liian kauan.


    • sonic joo

      Osta isännälle kunnon peli jos sen ansaitsee. Paras hintalaatu suhde löytyy panasonic:n 12 volttisesta. 3.5ah akut ja vanha malli josta vielä löytyy varastoa.Maksaa 300e Taitaa olla suomen myydyimpiä akkukoneita eikä suotta.

      Unohda dewaltit ja boschit heti jos haluat olla isännän kanssa väleissä.
      Makita ja hitachi myöskin käypiä.Samoin hilti mutta hintaluokka nousee.

      • Vähän,mutta asiaa...Jos todella haluat vuosiksi hyvän akkukoneen niin se on ehdottomasti panasonic.Mulla ollut käytössä 7v ja todella paljon ruuvattu isoja ruuveja niin ei mitään ongelmia.Kävin taannoin tekemässä sukulaselle pergolan ja jäi 12kpl 90 ruuveja ruuvaamatta ja sukulainen lupas ne itse laittaa kun oli juuri edellis jouluna saanut uuden black degerin(taitaa olla väärin kirjotettu)Kone oli entinen ton urakan jälkeen.Rahalla saa ja hevosella pääsee.Eikä se panasonicin pienin kone maltaita maksa mutta on tavalliselle käyttäjälle vallan mainio kone..


      • hyvän
        harza2 kirjoitti:

        Vähän,mutta asiaa...Jos todella haluat vuosiksi hyvän akkukoneen niin se on ehdottomasti panasonic.Mulla ollut käytössä 7v ja todella paljon ruuvattu isoja ruuveja niin ei mitään ongelmia.Kävin taannoin tekemässä sukulaselle pergolan ja jäi 12kpl 90 ruuveja ruuvaamatta ja sukulainen lupas ne itse laittaa kun oli juuri edellis jouluna saanut uuden black degerin(taitaa olla väärin kirjotettu)Kone oli entinen ton urakan jälkeen.Rahalla saa ja hevosella pääsee.Eikä se panasonicin pienin kone maltaita maksa mutta on tavalliselle käyttäjälle vallan mainio kone..

        haluaa ja ainoan koneen mikä oikeasti kestää vääntöä, niin osta festool. Kevyt näppärä ja vääntää isot ruuvit kiinni tyhjäkäynnilläkin. On tullut kokeiltua hiltit panat milwaukeet, makitat dewaltit yms... Ja rehellisesti sanoen tuo Festool kyllä on suvereenisti paras.


    • .......

      Ei kannata 99€n tarjouksia unohtaa heti. Boschin AMMATTILAISSARJAN (eli sininen Bosch, ei tämä onnettomien satunnaiskäyttäjien vihreä) 12-volttisen saat 99€llä ja kahdella akulla ja kaiken hyvän lisäksi vielä 5 vuoden takuulla Bauhausista. Sinne siis

      • bosch vihreä myös

        Mainitsemasi akkukone on todellakin hyvä. Taas noi satunnaiskäyttäjän "vihreät" bosch:it, käypiä pelejä nekin. Ostin raksalle kakkoskoneeksi "vihreen bosch:in, vuosi pöristelty tehokkaasti. Tais olla prismasta 79€-69€. Akulla ruuvaa n. 1 h esim terassi ruuveja yhteensoittoon ja toinen laturissa. Harrastekäyttöön oiva peli.


      • ei bosch

        Ei lahjaksi mitään paskoja kannattaisi ostaa. Jos mulle eukko raahaisi buuhyyssistä 99e tarjous boscheja tai boshceja ylipäätään niin sais mennä samantien takaisin hakemaan oikeita työkaluja eikä hintavia työkalun näköisiä leikkikaluja.
        Avioerohan tommosesta nuljaamisesta tulee.


      • Anonyymi
        ei bosch kirjoitti:

        Ei lahjaksi mitään paskoja kannattaisi ostaa. Jos mulle eukko raahaisi buuhyyssistä 99e tarjous boscheja tai boshceja ylipäätään niin sais mennä samantien takaisin hakemaan oikeita työkaluja eikä hintavia työkalun näköisiä leikkikaluja.
        Avioerohan tommosesta nuljaamisesta tulee.

        On kyllä typeriä juttuja. Sininen GSR Bosch 18v akkukone kestää poskettoman kauan ja toimii aina vaan.
        ei tarvitse maksaa satoja euroja vaan parilla huigella saa 2020 tosi hyvän myllyn.
        Kuten vastaava Ryobi ja DeWaltkin.


    • kriteeri valintaan

      Itsellä ollut pitkään Boschin GSR12 joka kai vastaa sitä nykyistä parempaa sinistä. Ihan hyvä ja näppärä peli.

      1. älä hanki liian isoa ja painavaa vehjettä. Suurin osa talohommista ja remppaamisesta menee kevyemmällä ja pienemmällä koneella kunhan se on muuten hyvä.
      2. Vain yhden käden istukka. unohda kaikki vehkeet missä istukan kiristämieen tarvii kaksi kättä.
      3. Nykyään pitäisi koneessa olla myös sellainen pieni apuvalo.
      4. Osta merkki jota myydään paljon, näin saat parin kolmen vuoden päästä siihen edullisesti esmes www.kouluelektroniikka.fi tai muista pikkupuljuista akkuja. Hyvällä koneella ajaa useamman akkukierroksen mutta kaikki maahantuojat pitävät akkujen hinnat korkealla ja erityisesti rautakaupat pyytävät niistä kiskurihintaa koska haluavat myydä vain uusia koneita. Vähemmän myytäviin merkkeihin vaikka kuinka huippumerkkejä olisivatkin ei nämä pikkuliikkeet ota myöhemmin akkuja listalleen koska koneita on sen verran vähän käytössä joten odotettu akkumyynti jäisi pieneksi eikä isomman tilauserän hintaetua saataisi.

      • Hyvin raksuttaa

        Kaikki jotka sanoo, ettei vihree Boschin GSR12 riitä, ovat täys ammattilaisia tai sellaisia jotka lukee esim tekniikan maailmaa, eivätkä osaa laittaa terää kiinni poraan. Toi kouluelektroniikka on huippu, hain sieltä ledit vehkeineen, rakennan saunaan valaistuksen (hyva Rauma, sanoo pohjanmaan poika)


    • ja asiaa enimmäkseen

      Kaikki merkit mitä täällä on kehuttu ovat loistavia. Panasonicin nostaisin itsekin ykköseksi. Mainioita pelejä. Bosch:n siniset koneet tiedän laadukkaiksi, mutten ole sellaista akkukonetta käyttänyt koskaan. Ok, Dewalt on hyvä, tosin hintavahko (vielä Makitastakin kalliimpi oli kun viimeksi tsekkasin alkuviikosta Li-ion akkukoneita, yli 400e pitkästi) ja koneet tuntuu jotenkin järkälemäisiltä (lue: raskaita ja täten ei kovin ergonomisia, tosin taisivat olla jo 18v malleja, jotka vääntää jo ranteetkin mukanaan). Festool, no ok, laatuahan se on sekin mutta niidenkään akkukoneita en ole käyttänyt. Makita on erittäin laadukas valmistaja, jolta olen nähnyt tarjouksissa 80-120e malleja. Eli niitä 12v perusakuilla (ei siis mitään uutta Li-ion tekniikkaa).

      Kannattaa myös huomioida se Ah luku, joka kertoo akun kapasiteetista ja samoin volttimäärä, eli ei mitään 9.6v 0.9Ah konetta, jonka huimat 9.6v hyytyy vitoslankkuun ja akku kestää sen 20 minuuttia, vaan kerralla 12v ja 1.5Ah-2.0Ah.

    • Anonyymi

      Milwukee...

      • Anonyymi

        -a-


      • Anonyymi

        Minullakin on Milwaukee. Pieni miinus siinä on valon sijoitus. Se ei näytä istukan kärkeen. Tuo ongelma lievenee, kun käyn kaihileikkauksessa. Toivon ainakin niin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2826
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe