Minne mennä?

Suositelkaa?

Azorit on aivan uusi alue/paikka meille.

Mikähän olisi "paras" paikka/saari/kylä majoittua?
-Olisi hyvä ruokakauppa lähistöllä?
-Pääsisi helposti ihastelemaan upeita maisemia
(eli voisi esim. kävellen mennä tai polkupyörällä)?
-Uimaranta olisi kiva, mutta ei niin pakollinen
-Ei kauhean kaukana lentokentästä?

6

1450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suositelkaa?

      Onko Atzoreilla liikkuminen (mm. upeiden nähtävyyksien/maisemien näkeminen) mahdollista vain autolla? Vai pärjääkö kävellen pyöräillen?

      Sillä meillä ei ole ajokorttia :(

      • minun näkemykseni.

        jäisin sitten tietysti Ponta Delgadaan, sillä sieltä on bussiyhteydet muihin kyliin/kaupunkiin. Itse en suosittelis sukulaisilleni Ponta Delgadaa, vaan jotain syrjäisempää kylää, josta pääsee autolla kätevästi luontoon. Kaikki palvelut tosin löytyvät Ponta Delgadasta ja lentokentältä on vain muutamien minuuttien ajomatka ko. kaupunkiin. Mutta parhaat nähtävyydet löytyy siis Ponta Delgadan ulkopuolelta, jonne pääsee mm. Hispanian järjestämillä retkillä. Achadan vesiputoukset ovät vähän turhan kaukana pyöräileville, jota suosittelen.


      • minun näkemykseni. kirjoitti:

        jäisin sitten tietysti Ponta Delgadaan, sillä sieltä on bussiyhteydet muihin kyliin/kaupunkiin. Itse en suosittelis sukulaisilleni Ponta Delgadaa, vaan jotain syrjäisempää kylää, josta pääsee autolla kätevästi luontoon. Kaikki palvelut tosin löytyvät Ponta Delgadasta ja lentokentältä on vain muutamien minuuttien ajomatka ko. kaupunkiin. Mutta parhaat nähtävyydet löytyy siis Ponta Delgadan ulkopuolelta, jonne pääsee mm. Hispanian järjestämillä retkillä. Achadan vesiputoukset ovät vähän turhan kaukana pyöräileville, jota suosittelen.

        São Miguelin majoitustilat ovat keskittyneet Ponta Delgadaan. Matkanjärjestäjä tarjoaa kolmea vaihtoehtoa Ponta Delgadan itäpuolelta. Nämä hotellit sijaitsevat lähempänä luontoa. Myös Nordestessä, joka on São Miguelin harvaan asutuin kunta, on hyvätasoinen Bensaúde Groupin hotelli, mutta se ei sisälly suomalaisen matkanjärjestäjän paketteihin.

        Idästä käsin katsottuna Sete Cidades on "kaukana". Toisaalta São Miguelilla ei mikään ole varsinaisesti kaukana, sillä etäisyydet ovat pienet. Nordesten kunnan keskukseen on Ponta Delgadasta matkaa noin 85 km. Frunakseen on Ponta Delgadasta vajaan tunnin ajomatka.

        São Miguelilta löytyy myös muuta, varsin käyttökelpoista majoitusta kuin matkanjärjestäjän tarjoamat hotellit.

        Monet suomalaiset matkailijat ovat yöpyneet Ponta Delgadan ulkopuolella, myös ilman autoa, ja olleet täysin tyytyväisiä lomaansa.

        Oikeastaan kaikki on kiinni odotuksista. Jos ei ole tottunut käyttämään bussia koti-Suomessa, niin tuskinpa sen käytön opettelun kokee kovin mielekkääksi lomallaankaan.

        Auton vuokraus ei ole mikään välttämättömyys São Miguelin luontoon tutustumisessa. Bussien lisäksi täällä on osaavia takseja, jotka ovat suomalaisen kukkarolle edullisia sekä erilaisia paikallisia retkien järjestäjiä, jotka vievät matkailijan luontoon 60-70 eurolla per päivä, lounas ja nouto majapaikan ovelta mukaanlukien.


    • Azorien saariryhmä käsittää yhdeksän saarta. Finnairin lennot tulevat São Miguelille, joka on saarista suurin, 750 km2, pituutta 65, leveyttä keskimäärin 16 km. Pienin saarista on Corvo, 17 km2.

      Saaret jaetaa kolmeen ryhmään, itäiseen (São Miguel ja Santa Maria), keskisiin (Terceira, São Jorge, Pico, Fail, Graciosa) ja läntisiin (Flores ja Corvo). Ryhmien välillä on etäisyttä merkittävästi. Liikkuminen (lento, laiva) saarten välillä on kalliinpuoleista.

      Kauniit maisemat eivät ole kaukana yöpymispaikasta millään saarella. São Miguelin tunnetuimmat luonnonnähtävyydet ovat Ponta Delgadasta pisimmillääkin n. 45 min ajomatkan päässä.

      Jokaisella saarella on lentokenttä. São Miguelilla lentokenttä on noin 5 min ajomatkan päässä Ponta Delgadan keskustasta.

      Taajamat soveltuvat huonosti pyöräilyyn, sillä kadut ovat kapeita, liikennettä on paljon ja vauhti on kova. Muutamia turistipyöräilijöitä taajamissakin toki näkee. Maaseudun tiet ovat rauhallisia; maasto on kumupuilevaa. Korkeimmat huiput ovat São Miguelilla muutaman sadan metrin korkuisia. Tiet ovat hyväkuntoisia.

      Pieniä ruokakauppoja (minimercado) on pienissäkin kylissä. Niistä saa perustarpeet.

      São Miguelilla useimmat matkailijat yöpyvät Ponta Delgadassa ja tekevät sieltä käsin retkiä saaren luonnonähtävyyksiin. Ponta Delgadassa on useita hotelleja mutta myös Residencial-tyyppistä edullisempaa mutta täysin käyttökelpoista majoitusta. Lähellä luontoa olevia paikkoja ovat mm. Sete Cidades, Caloura ja Nordeste, joka São Miguelin harvimmin asuttu ja luonnonläheisin alue. Majoituspaikkoja on lisäksi saaren pohjoisrannikolla.

      Saaren joka kolkan näkeminen ilman autoa saattaa olla työlästä, mutta rajaamalla kohdetta on mahdollista nähdä oleellinen saaren luonnosta (pinnanmuodot, kasvillisuus) ilman autoa. Ehdotan edellä mainitsemiani Furnasta (kraaterilaakso), Sete Cidadesta (kraaterilaakso), Calouraa (kaunis niemi, kohtuullisen matkan päässä Furnasista) ja São Miguelin pohjoisrannikkoa. Furnasissa (ja lähimaastosa) ja Sete Cidadesissa on runsaasti merkittyjä virallisia vaellusreittejä (trilhos).

      Vuokra-auton vaihtoehtoja ovat järjestetyt retket ja taksin käyttö (mikä on suomalaisen kukkarolle edullista).

      Pieniä tai pienehköjä, hienon laavahiekan peittämiä uimarantoja on São Miguelilla siellä täällä. Näillä rannoilla ei ole tungosta.

      • Suositelkaa?

        Kiitos sinulle oikein paljon kaikesta infosta!

        Mukava tietää että myös tuolla Sao Miguelin saarella löytyy nähtävyyksiä :)

        Onko Azoreilla (Sao Miguelilla) kovin paljon alueita joille ei saa ulkopuolinen mennä (esim. yksityisrantoja tai vastaavia)?


      • Suositelkaa? kirjoitti:

        Kiitos sinulle oikein paljon kaikesta infosta!

        Mukava tietää että myös tuolla Sao Miguelin saarella löytyy nähtävyyksiä :)

        Onko Azoreilla (Sao Miguelilla) kovin paljon alueita joille ei saa ulkopuolinen mennä (esim. yksityisrantoja tai vastaavia)?

        Luonnonnähtävyydet ovat samantyyppisiä jokaisella saarella. Perustana on saariryhmän tuliperäisyys, siitä johtuvat vaihtelevat pinnanmuodot ja maankuoren aktiivisuus (kuumat lähteet, caldeiras, fumarolas). Tuliperäistä maaperää peittää vehmas ja kukkiva kasvillisuus, joka on osittain tuontilajikkeista, osittain kotoperäistä.

        Ranta-alueet ovat rosoisia ja tarjoavat huimia näköaloja. Rannat ovat uimarantoja ja muita julkisia ranta-alueita lukuunottamatta yksityisomistuksessa. Ns. jokamiehen oikeutta ei Azoreilla tunneta.

        Parhaiten Azorien luontoon voi tutustua vaellusretkillä, joista löytyy tietoa mm. kotisivuiltani ja muualta netistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe