Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

valo

unduille

olen kuullut puhuttavan että sairaalle undulaatille tekisi hyvää olla jonkin lampun lämmössä. mikähän se lamppu mahtaa olla ja mitä muuta hyötyä siitä linnulle on paitsi tietysti se lämpö. Mihin se lämpö auttaa ja mitä eroa on tavallisella lämmöllä? esim. jos sisällä on vaikka 25 astetta, niin mitä se lamppu auttaa?

1

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Nimenomaan lämpö on se jota sairas lintu kaipaa, enemmän kuin tuo 25 astetta. Siinä missä nisäkkäillä on kuumetta, menee lintu alilämpöiseksi, ja kaipaa lämmintä. Sairaan linnun häkissä saisi olla kohta jossa lämpö on lähempänä neljääkymmentä, tai ainakin reilusti yli kolmekymmentä astetta. Toisaalta on hyvä olla myös viileämpi paikka niin että lintu voi siirtyä kuntoonsa sopivaan lämpötilaan. "Hotspot" on kätevin toteuttaa nimenomaan lämpölampun avulla.

      Helpoiten lämpölampun saa kotioloissa ihan tavallisesta perinteisestä hehkulampusta (pienoisloistelamppu ei tuota tarpeeksi lämpöä) joka suunnataan yhteen nurkkaan sairashäkissä ja tarvittaessa peitellään häkkiä pyyhkeellä tms niin ettei lämpö karkaa. Virittelyssä on kuitenkin muistettava paloturvallisuus, eli mikään palava ei saa koskettaa tai olla ihan lähellä kuumaa lamppua.

      Toki lämpöä voi lisätä muillakin keinoin, esim matelijoille tarkoitetuilla lämpömatoilla tai -kivillä tai ihan "virallisella" lämpölampulla (vaatii yleensä keraamisen, kuumuutta kestävän lampunkannan), tai hätätilassa vaikka laittamalla kuumalla vedellä täytetyn pullon häkkiin. Koko häkinkin voi siirtää johonkin lämpimämpään paikkaan, mutta siinä on usein hankalampi saada sitä viileämpääkin paikkaa tarjolle tai riittävän korkeaa lämpöä.

      Jos lintu on kovin heikossa kunnossa on varmistettava että se juo tarpeeksi ja ettei se kuumene liikaa jos ei jaksa liikkua paljon. Toisaalta sekin on huomioitava että jos lintu vain kyhjöttää häkin pohjalla ei häkin päällä oleva pikkulamppu välttämättä lämmitä enää tarpeeksi pohjalle asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2358
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      80
      1764
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1567
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 54
      1325
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      83
      1284
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe