Lateksipatjan haju

tarkkanenäinen

Onko kenelläkään kokemusta lateksipatjojen hajusta? Ostin pari viikkoa sitten IKEAsta Sultan Elsfjord lateksipatjan, joka on muuten kerrassaan loistava patja, mutta siinä on voimakas haju. Kokeilin tuuletella patjaa, vaihdoin lakanoita usein jne mutta haju ei lähtenyt pois. IKEA sanoi että tämä ei ole normaalia ja toimitti uuden patjan tilalle.

Noh, tämäkin patja haisee yhtä paljon. Pesin eilen patjan päällisen ja se auttoi ainakin hetkeksi, mutta näyttää siltä että haju tulee tarttumaan lateksimateriaalista päälliseen pian uudestaan.

En ole omasta mielestäni lainkaan herkkä hajujen suhteen, joten ihmettelenkin että olenko saanut jo kaksi viallista patjaa? Vai onko tämä vain lateksipatjojen "ominaisuus" jonka kanssa pitää oppia elämään? Lähtevätkö hajut pois useamman viikon jälkeen? Onko kenelläkään tästä kokemuksia? Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen! :)

P.S. Yhdellä nettifoorumilla joku sanoi kuulleensa Iskun asiakaspalvelusta kerrassaan oudolta kuulostavan vinkin hajun poistamiseen - viedä patja kuumaan saunaan. Kokemuksia kenelläkään tästä?

7

10302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viallinen tuote

      jos olet kuullut nojatuolista jossa oli niin paljon tulenestoainetta että myrkytti ihmisen selän viikoiksi sairaalaan. anna mennä patjasi takaisin, vaadi uusi tai rahat takaisin, Ikea kin teettää jossain kiinan perukoilla varmaankin nuo patjat ja siksi ne käyttävät joitan myrkkyjä vaikk homeenpoistomyrkkyjäå niihin ettei mätäne ennen kuin on asiakkaalla

      • tarkkanenäinen

        Jep, toki näin teen jos homma ei ratkea. IKEAn suunnalta asiaan on suhtauduttu oikein rakentavasti ja avuliaasti. Nyt he selvittävät onko heillä mahdollisesti patjasta huono erä tms ja ovat lähettämässä uutta, jonka he myös tarkastavat ennen mulle lähettämistä. JOS sekin haisee, niin sitten vaihdan patjan normaaliin jousipatjaan... jota en kyllä enää haluaisi tehdä. Sen verran parempia nuo lateksipatjat muuten ovat!


      • Voi hyvä veli....

        Älä nyt sotke kahta eri asiaa toisiinsa.
        Tuo "myrkkytuolijuttu" on kyllä aivan tosi, mutta sitä on turha tässä jauhaa enempää.

        Lateksissa eli luonnonkumia sisältävässä on pieni ominaishaju, mutta ja se saattaa olla melko voimakas ihan alussa joskus. Mikäli hajua on niin se on syntynyt siitä, että patja on pakattu heti valmistamisen jälkeen tiiviiseen pakettiin eli se ei ole ehtinyt tuulettua tehtaalla. Mikäli haju on voimakas pitemmän aikaa kuin viikon niin silloin kannattaa ottaa taas yhteyttä myyjään.

        Haju ei todellakaan poistu ulkona mikäli siellä on vähänkään kosteaa. Kosteus on pahasta luonnonkumille. Sauna on ihan ok mikäli siellä on kuivaa.


    • käyttäjä12e21qqdw

      Käsittääkseni puhdaslateksi ei juuri haise, mutta sekoite ja synteettinen lateksi haisevat sisältämiensä kemikaalien johdosta. IKEA ei myy vuonna 2018 mitään puhdasta patjaa, niiden hinnat lienevät jopa moninkertaisia.

      • tarkkanenäinen

        Kiitoksia nopeasta vastauksesta.


    • lissukkaa

      Ostin tyynyn sehän kans lemuaa aivan kuselle, siinä on jotain alueveraa dödöä?????

    • Anonyymi

      Se näissä viestiketjuissa ottaa päähän, että aloittajat tekevät näitä paniikkipsykooseissaan ja sitten homma ratkeaa jotenkin, mutta eivät enää vaivaudu kertomaan lopputulosta. Apua huudetaan ja ruinataan psykoottisena ja sitten kadotaan. Miksi? Tuliko takkiin ja aloittaja nukkuu yhä haisevan patjan päällä ja häpeän takia ei kehdannut kertoa miten kävi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe