kuinka keskonen

olisi vauvani jos

se syntyisi rv 34 1 ?

11

4267

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...

   6vkoa etuajassa...
   Kuinka keskosia silloin ollaan??

   Jokainen ylitetty 30 viikkonen on plussaa, toivottavasti nyt ainakin viel pari viikkoa malttaisi pysyä masussa, mutta hällä on mahdollisuus kyllä selvitä, saat varmasti lääkitystä joka vahvistaa Vauvan keuhkoja.

   Olet siis paremmalla puolella jo =)

  • hienosti 31+4

   1860g terve poika, 46,5 cm pitkä! Lapsi oli niin sanottu isompi keskonen. Lapsi on nyt 1v 2kk, ja päässyt pois keskosseurannasta, ja on nyt niin kuin kaikki muutkin, omillaan.

   Pieniä ovat ne jotka alle kilon painavat.

   Ja todellakin, jos näillä viikoilla alkaa syntymään, antavat piikin joka lopettaa supistukset, ja toisen piikin kortisonia, (2 kpl, 24 tunnin välein) joka kypsyttää lapsen keuhkoja. Eli kaksi vuorokautta jos lapsi jotenkin saataisiin vielä kohdussa pysymään, siitä olisi iso etu.

   Sen jälkeen meillä, kiireellisenä keisarinleikkasivat, (minulta oli vedet menneet jo aikaa) Ikää on minulla yli neljän kympin.

  • minun lapseni

   syntyi viikolla 28 ja olihan siinä jos jotakin ongelmaa. tiedän myös vieläkin aiemmin syntyneitä, jotka ovat selvinneet.

   • Keskospoika

    Syntyi viikolla 25. Painoa oli vain 870 g ja 35 cm.
    Nyt jo aikuinen mies, hyvin on pärjännyt, normaali poika.
    Kyllä yli 34 viikkoisella pitäisi asiat suhtkoht hyvin olla, jos muuten terve.
    Jos vähän pienempi kun muut, niin kiinniottaa varmasti.

    Tsemppiä!


  • Kentauri

   Hei...
   Tyttäreni syntyi rvk 32 ja toinen syntyi rvk 30. Toisen lapsen tilanne ei ole hyvässä tilanteessa. Lapset ovat jo 3 ja 4 v. 3 vuotiaani kärsii kehitysviiveestä, ikätaso vastaa alle 1v tasoa. Tämä pidettiin vanhempien vikana ja lapsi vietiin sijaisperheeseen kohta 1v ja 9kk sitten. Tilanne ei ole sielläkään muuttunut vaan kehitysviive kasvaa kasvamistaan. JOsko sossarit tulisivat järkiinsä..samoin lääkärit jotka tämän rumpan saivat aikaan. Nykyään huostataan näköjään kun lapsi ei kehity normaliin tahtiin, jokainen kehittyy mielestäni oma tahtiaan,sitä ei hyväksytä.Ja jos lääkärit ei sa diagnoosia tehtyä,työnnetään lapsi huostaanottettavaksi,silloin lääkäri pääsee pälkähästä.
   Taistelen kokoajan lapsestani, toinen asuu kotona ja voi hyvin.pojalla todettiin nyt neurologinen vamma. Hänellä oli vauvana aivoverenkierron häiriö.

   • vaikeasti

    kehitysvammainen. Esim tuntemani Down-lapsi (tavallisesti keskivaikeasti kehitysvammaisia) oli 3 vuotiaana 1 1/2 vuotiaan tasolla. Tuskin sijaisäiti tällaiselle lapselle on sen parempi hoitaja kuin oma äitikään. Ihmettelen nykyistä huostaanotto vimmaa. Lapsen kehitysviive ei tietysti johdu vanhempien antamasta hoidosta, vaan aivovammasta. Olen hyvin surullinen puolestasi.


  • Keskospojan äiti

   poika syntyi Rv 34 1. Nyt möllikkä on jo 2,5kk ja voi hyvin. 5 päivää oltiin syntymän jälkeen sairaalassa. Muuta pojalle ei ollut kuin keltaisuutta. Painoa syntyessään 2900g & pituus 48cm. Nyt 6kg & 56cm.

  • seliaiset

   2,5 kg olisi 45 cm pitkä. Tuon ikäinen ei enää ole mikään keskonen. Onpahan vain vähän ennen aikojaan syntynyt.

   Nuorin lapsenlapseni syntyi viikon nuorempana. Hän painoi syntyessään 2,4kg ja oli 45cm. Iso lapsi siis ikäisekseen.

   Vauvaa ei pantu mihinkään keskoshoitoon, mutta hän oli viikon vastasyntyneiden tarkkailuosastolla. Sitten hän pääsi kotiin.

   Hän on nyt kahden kuukauden ikäinen, mutta jos hän olisi syntynyt laskettuna aikana, niin hän olisi nyt vasta vähän yli 2 viikon ikäinen ja hän painaa nyt noin 5kg.

  • 2006

   meidän poika syntyi raskaus viikoila 32 2. painoi 3080gr ja pitkä oli 48cm. hänellä luultiin ensiksi olevan keuhkoputkessa epämuodostuma joka tähystettiin synnytyksen jälkeisenä päivänä ja lopujen lopuksi keuhkoja painoi lapsivesi. ainoa haitta oli että tähystys haava tulehtui. ja sen takia jouduimme olemaan vähän pitempään sairaalassa ja lisäksi sairaalassa poikaa pidettiin mahallaan paljon jotta vesi pääsisi paremmin pois.
   mutta nyt poika voi hyvin ja on täysin samalla ikäkehitys tasolla jollei jopa edempänä kuin muut ikäisensä, ainakin puheen suhteen....tekstiä tulee paljon...

  • Keskoslapsen äiti

   Keskoseksi määritellään vauva, joka on syntynyt ennen raskausviikkoa 37 tai painaa alle 2500g. Painoarvioita lapsesta on ulkopuolisten turha heitellä, koska jokainen äiti ja vauva on yksilö. Oma keskosemme syntyi 34 0 ja painoi 2060g. Tiedän myös vauvoja, jotka ovat olleen lähempänä kolmea kiloa ja myös vauvoja, jotka ovat olleet tässä vaiheessa syntyessään alle 1000g. Keskosuuteen voi liittyä paljon erilaisia ongelmia, liittyen esim. keuhkojen kehittymiseen/kehittymättömyyteen yms. Kuitenkin yleensä ollaan voiton puolella, jos päästään yli rv 30, joten sinulla on asiat hyvin! Toivottavasti pienokainen viihtyy vielä muutaman viikon yksiössään. Onnittelut tulevasta pienokaisesta :)

  • tuleva äippä

   meillä on nyt rv 32 6, viikolla sain 2 kortisonipiikkiä kehittämään vauvelin keuhkoja ja nyt odotellaan kotona lepäillen että vauva kasvaa ja vahvistuu. lääkärin painoarvio oli 2,5kg joten uskoisin että tilanne on suht hyvä vaikka parempi tietenkin on mitä pitempään viihtyy masussa. uskoisin myös että sinun viikoilla vaivalla on asiat hyvin vaikka pienen varaslähdön ottaisi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5803
  2. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   1573
  3. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   47
   1073
  4. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   74
   1037
  5. Pysyt hyvännäköisenä pitkään

   Mulla on sellainen sormituntuma, eli monia hyviä syitä sanoa sinusta noin. Pidät huolta itsestäsi ja varmaan myös muistakin siinä ohessa. Sinussa on p
   Ikävä
   37
   832
  6. Martinan uusin hirvitys

   Nyt on järkyttävät hopeiset paljetti shortsit jalassa. Mistä se löytää noita hutsahtavia vaatteita. Luuleeko näyttävänsä nuoremmalta, vaikka vaikutus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   814
  7. En mä jaksa enää uskoo

   Meihin... Ei me tulla enää ikinä näkemään uudelleen niin se vaan on. Toivottavasti molemmat löydetään vielä rakkautta.
   Ikävä
   77
   791
  8. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   767
  9. Martina on kova vaihtamaan juhannusheilaa

   2018 -Hannes 2019-Stefu 2020-Palomies 2021-Pikkarainen 2022-Tanskalainen lippis mies Ihan sairasta kun ei yhtään pysty viettämään aikaansa vain laste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   757
  10. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   114
   704
  Aihe