Miten uskovainen

selittää lapselle

.. SADUN ja TODEN eron?

13

779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysyjälle

      Uskovainen selittää sen hyvin.

    • yksvaann

      Ne ovat ihmisen luomuksia.
      Ja nyt varmaan ajattelette että niinhän on kaikki muukin mikä on Raamatussa.

      Raamattu on kuitenkin jotain, mikä on aina ollut.
      On juutalaisten vaiheet, Jeesuksen elämää maan päällä, ensimmäisten kristittyjen vaiheet, tulevaisuuden näkymiä jne.

      Sadut ovat viihdettä.
      Niihin sisältyy opetuksia.

      Käyttihän Jeesuskin vertauksia, jotta tavallinen kansa ymmärtäisi.
      Eihän vastasyntyneelle anneta kunnonruokaa vaan maitoa.

      Saduilla opetetaan ja viihdytetään ihmisiä.

      Todellisuus osaa olla rankkaa.

      Loiko siis joku Raamatun, jotta me oppisimme jotain?
      Osittain.
      Raamattu on tallennus.
      Tallennus tapahtumista ja korkeammasta tiedosta.
      Kaikki siinä on historiallista vaikka moni voi tuntea pelkoa että se todellakin on sitä.
      Meille opetetaan Jumalan Sanaa.
      Kaikki Raamatussa oleva on tallennettu meille muille.
      Raamattu kuuluu kaikille.
      Jumala haluaa että me kaikki pelastuisimme.

      Jumalan Sana pysyy aina.
      Nyt se on ihmisten mielissä ja Raamatun sivuilla.

      Ihmisen elämä on kuin ruoho, hänen kauneutensa kuin kukka.
      Ruoho kuolee ja kukka lakastuu mutta Jumalan Sana pysyy iäti.

      Elämä ei lopu kuolemaan.
      Ihmisellä on sielu.

      Jumala ei tarvitse meitä.
      Ja silti Hän haluaa meidät pelastaa.

      Jeesus kävi täällä.
      Hän koki kadotksen ettei meidän sitä pitäisi kokea.
      Hän nousi kuolleista sen todistuksena.
      Hän tulee vielä takaisin.
      Ja silloin kaikki on hyvin aina.

      Meille on annettu mahdollisuus pelastua.
      Jumalan armo kuuluu kaikille.
      On oma päätöksemme otammeko tämän lahjan vastaan.

      • Antakaa joku

        TARKKA määritelmä TODESTA ja SADUSTA?


      • :) :) :)
        Antakaa joku kirjoitti:

        TARKKA määritelmä TODESTA ja SADUSTA?

        Eikö lapsillekin voi kertoa uskonasioista, joihin monet uskovat ja saduista, jotka ovat satuja, jotka eivät ole totta? Puhutaankin lapsenuskosta. Ei lapsi siinä mitään menetä, jos hän edes lapsena uskoo. Voihan hänkin olla uskomatta tai olla niistä kiinnostumatta. Ei kai lasta niin paljon kiinnosta, ovatko asiat varmasti tosia. Usko voi antaa lapsellekin turvaa ja lohtua siinä missä aikuisillekin. Paljon tärkeämpää sen sijaan on, millaisia ovat ne ihmiset, jotka hänelle puhuvat uskonasioista. Jos joku, jonka lapsi kokee haluavan hänelle pelkkää hyvää ja tämä sattuu olevan uskovainan, mieltää lapsi uskonasiat sitä kautta myös hänelle itselle hyviksi. Tärkeää sen sijaan on, millainen on ilmapiiri, johon uskonasiat liittyvät? Onko hän lapsena hyväksytty ja arvostettu juuri sellaisena kuin hän on. Lapsetkin voivat olla räkänokkia tai muuten vaan kamalalia, mutta silti heidän tulee voida kokea olevansa ihania ja rakastettuja sellaisinaankin. Ja lapsesta voi olla kiva kuulla, että on joku joka rakastaa häntä vielä enemmän kuin äiti ja isä. Kyllä lapsi sitten vanhempana itse voi päättää mitä hän haluaa uskoa ja onko häntä harhaanjohdettu.


    • pthyi

      Roomalaiskirje 16:18

      "Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet."


      Miika 3:11

      "Sen [Jerusalemin] päämiehet jakavat oikeutta lahjuksia vastaan, sen papit opettavat maksusta, ja sen profeetat ennustelevat rahasta."


      Matt.10:8

      "Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa."


      2Piet.2:1-19

      "...teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja... Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla KISKOVAT TEISTÄ HYÖTYÄ; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku... "

    • toden ero

      Meillä ainakin selitetään realistisestyi ja totuudenmukaisesti!

      Ero on se, että ateisti selittää ihan satuja ja kirkkomme opettaa elämän totuutta!

      Lapsemme muuten nauraa hekottaa ihan aikuisen oikeestikin näille attejutuille.

    • anskutin_89

      Kyllä minä ainakin hoksasin jo 2-vuotiaana, mitä eroa on Jeesuksella ja Prinsessa Ruususella :-) Sadun ja toden eron pystyy opettamaan ihan hyvin kuka tahansa riippumatta siitä, mitä asioita kumpaankin koriin laittaa. Jotain asioita vanhemmat pitävät itse totena ja sanovat olevan totta, toisiin taas eivät usko itsekään ja sanovat, ettei sellaisia ole oikeasti olemassa. Se, mikä tämän oikeasti sotkee, on joulupukki :-)

      • jotenkin

        on kovin nuori. Ja että Raamattu on väärällään muilta kansoilta lainattuja näkemyksiä. Raamatun jumala on tiivistelmä yhteenliittyneiden heimojen ja kansojen jumalhahmoista. Se on selkeästi muinaisten ihmisten luomus.

        Lisäksi Raamattu sisältää juutalaisen kansan historiaa, jota sitäkin melkoiselta osalta myyttisesti, sekavasti ja muutenkin epäuskottvasti. Lukekaa uskovat edes ns. yleinen historia hankkiaksenne edes perustiedot ihmiskunnan menneisyydestä.


    • kaikkiykseys

      Klassisesta tiedon määritelmästä rakennettu nykyinen tiedon käsitteen määritelmä menee jotenkin näin: "Tietoa on tosi uskomus, joka on muodostettu globaalisesti ja lokaalisesti luotettavalla tavalla." Toisin sanoen tämän mukaan tietoa on uskomus eli teoria, joka selittäisi havaintomaailmassa havaittuja ilmiöitä kattavimmalla tavalla.

      Tällaisen teorian ja sen selittämien havaintojen tulisi olla intersubjektiivisesti eli ihmisten välisesti kokemuksellisesti (empiiriseseti) todennettavaa. Näiden subjektien (psykologisten) kognitiivisten kykyjen, joiden avulla heidän ajatellaan / uskotaan muodostavan havaintojaan, käsityksiään ja teorioitaan, tulisi myös olla päteviä.

      Suurin piirtein tällaisille ajatuskuluille näyttävät rakentuvan niin sanottu naiivi arkitietot eli "terve maalaisjärki" sekä paljolti sen pohjalle rakentunut tieteellinen realismi.

      Tällainen tiedon määritelmä näyttää tuottaneen luonnontieteellisessä teorianmuodostuksessa ja teknisten laitteiden kehittelyssä huimia tuloksia. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ja väistämättä tarkoita, että nämä teoriat olisivat "tosia" ja / tai "oikeita" siinä mielessä, että ne kuvaisivat asioiden todellista laitaa.

      Tutkijoiden joukossa lieneekin aika yleistä niin sanottu totuuden korrespondenssi-teoria. Sen mukaan inhimillinen tieto, tieteellinen tieto mukaanlukien, kuvaa ihmisestä erillään olevan maailman tiloja. Teoriat eivät itsessään ole tuota todellisuutta vaan niiden avulla pyritään kuvaamaan todellisuutta.

      Tähän liittyy fallibilinen ajatuskulku, jonka mukaan jossain vaiheessa ihmisen rakentama (luonnon)tieteellinen tieto saavuttaa sellaisen vaiheen prosessisssaan, että se kuvaisi todellisuutta tai maailmaan itseään mahdollisimman tarkasti.

      Tällaiseen fallibilistiseen unelmaan ja toiveeseen perustuu inhimillinen tieteellisen ja ylipäätään tiedon etsintä.

      Edellä esitetyssä tiedon määritelmässä on kuitenkin filosofisesti ajatellen monia arveluttavia kohtia. Tiedon määritelmä näyttää nimittäin olevan ytimeltään kehäpäätelmä. Siinä perustellaan aistit, aistihavainnot ja kognitiivisten prosessien pätevyys niillä itsellään.

      Edellä esitetty tiedon määritelmän mukaan voisin sanoa, että: "Minulla on aistit ja hyvin toimiva mieli (kognitiiviset prosessit). Tiedän sen siitä, että näen ruumiini (joka sivumennen sanoen luulen olevani, johon siis samaistun) ja peilin kautta aistini. Olen myös lukenut kirjoista ja nähnyt kuvia aivoista, joiden ajatellaan ohjaavan psykofyysistä toimintaani. Nyt kuitenkin sen, että näen, kuulen ja tiedostan minä perustelen sillä, että näen, kuulen ja tiedostan. Tämä on kehäpäättelyä, mutta se on terveen arkijärjen mukaista. Tämä on suuri inhimillinen rajoitus, joka perimmältää estää minua tietämästä mitään objektiiviseksi uskomastani maailmasta sinänsä ja myös minusta itsestäni."

      Niin tieteellisen kuin minkä tahansa muunkin inhimillisen aistein, järkeilyin ja havainnoin muodostetun tiedon perustalla näyttää siis olevan uskonvarainen dogmi.

      Ajattelenkin, että
      1) inhimillinen tieto on rakentuntu pääasiassa siksi, että se vastaa kolmeen ihmisenä olemisen perustaongelmaan. Nämä ovat kysymykset kuka/mikä minä olen, missä minä olen ja mitä minun tulisi tehdä?
      2) Kaikkea inhimillistä tietoa on mahdollista ajatella mytologiana, joka funktioltaan eli toiminnaltaan perimmältään koettaa antaa vastauksen edellisiins kolmeen kysymykseen.
      3) Fallibilistinen tieteen kaikenkattavaan "voittokulkuun" - siis siihen, että sen avulla voitaisiin selittää kaikki mahdollinen - rakentuva usko omaa erittäin paljon fundamentalisia sävyjä. Tällaista uskomista kutsutaankin skientismiksi.
      4) Esim. kvanttimekaniikan kööpenhaminalainen tulkinta, joka kumoaa klassisen fysiikan ihmisten rakentamat teoreettiset luonnonlait kaiken selittävnä toimintana, jättää tilaa käsittämättömyydelle, jota jotkut ihmiset kutsuvat elämäksi, Jumalaksi, maailman hengeksi jnt.

      Itselleni on Jumalaksi kutsumani Kaikkeuden Ykseys paljastunut jossain määrin Itsensä. Tapahtukoon vain Hänen tahtonsa, ja se jo tapahtuukin aina. Itse asiassa tapahtuu vain Hänen tahtonsa, eikä mitään muuta.

      • Oletko sitä mieltä, että uskontoa sopii opettaa lapsille totuutena? Olen sitä mieltä, että jos näin ei tehdä, vaan opetetaan kriittistä ajattelua ja tiedonhankintaa sen sijaan, saadaan selkeämmin ajattelevia yksilöitä aikaiseksi.


    • lapsille
      • ideneb

        sillä . miten ihmeessä ne viikon ensimmäisenä päivänä, löysivät pyhäkoulun?

        Etkös lukenut, omaan korvasyyhyysi, ja jätit lukematta, että " seitsemäs päivä on Herran sinun Jumalasi lepopäivä.....

        Ja miksi et lukenut sitä, kohtaa, jossa sanotaan, mitä olisi parempi tehdä niille, jotka viettelevät ja eksyttävät näitä minun vähimpiäni, lapsia!

        Nyt jo olet vastuussa Jumalalle valheen opettamisesta!
        Se, toki on sallittua, mennä sunnuntaina opiskelemaan Raamattua, siinä ei mitään vahinkoa
        tapahtunut!

        Sunnuntaita Jumala ei kuitenkaan ole Pyhäksi tehnyt, se on vihamiehen työtä, Paavi kirkon tekosia, joka teki ihmeensä " väärän profeetan " nähden!

        Koetahan vängätä esim. keskivikko pyhäpäiväksi koko maailmassa, niin ymmärrät, että se on IHME, jos onnistut siinä, kuten Raamattu kertoo , " Se valta muuttaa ajat ja lain"

        Kymmenissä käskyissä aikaa tarkoittava kohta on vain IV käskyn kohdalla!

        " Totuta poikanen tiensä suuntaan, ettei hän vanhanakaan siitä poikkeaisi"

        Ei tässä tarkoiteta sinun tietäsi, vaan Jumalan tietä!
        Rukoile uudelleen ja pyydä syntisi tässä asiassa anteeksi, ja kerro lapsillesi, että Isä oli tässä asiassa eksyksissä, kun ei mennyt " sapattina synagookaan" kuten Jeesus meni!


    • sitä -->

      Jos haluat auttaa lastasi niin aloita
      raamatun    16.9.2008  klo 07.48        

      lukeminen ääneen jo vauvaiässä olevalle lapsellesi.

      Unohda sadut, aku ankat, joulupukit, tuntut ja keijut noita-akkoineen.

      Niiden juttujen opettajia on maailma täynnä.

      Luin nimittäin omille lapsilleni raamatun tekstiä ja aloitin lukea sitä jo vauvaiässä olevalle.

      Ja käytin vielä vuoden 38 kirkko raamattua.

      Opeta lastasi jo ennen kuin hän menee kouluun, oppimaan vahingollisstakin opetusta.

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000256&posting=22000000037923753

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe