Tietoa kaipaava

mmm...

Osaisiko joku kertoa voiko avomieheni "nakata pihalle" minut asunnosta, jossa kumpikin asumme, olen asunnossa siis kirjoilla. Asunnon omistaa mieheni yksin. Vaikuttaako asiaan mitenkään se että olen viimeisillään raskaana, mutta nyt on ero tulossa, ja mieheni uhkaa laittaa minut asunnosta ulos, pelkään hetkenä minä hyvänsä, Onko minulla mitään oikeutta olla asunnossa?

Ystävällisesti kiirellisiä vastauksia kaivataan!!!

9

1005

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kklökökö

   Elikkä jos ette ole naimisissa, ei sinulla pahemmin oikeuksia asumiseen liene.

  • Yksi vain

   Ei sinulla tietenkään ole mitään oikeuksia asunnon suhteen. Sehän on avoliiton idea! Olen pahoillani, mutta näin se vaan on.

  • nix nax

   ...avomiehesi ei voi noin vain sinua pellolle nakata.

   Laillinen menettely on se, että
   1. avomiehesi hakee käräjäoikeudesta sinulle häätöpäätöksen ja;
   2. pyytää ulosottoviranomaista panemaan häädön täytäntöön, minkä jälkeen;
   3. häätömiehet tulevat kantamaan tavarasi pihalle, jos et ole heidän ilmoittamaansa päivään mennessä muuttanut.

   Jos avomiehesi omatoimisesti sinut nakkaa pihalle, hän syyllistyy omankädenoikeuteen, mistä voit tehdä poliisille rikosilmoituksen. Voit myös saada poliisilta virka-apua päästäksesi takaisin asuntoosi (jos vaikka avomies on lukon vaihtanut). Tällaiseen tilanteeseen voisit varautua hankkimalla maistraatista kotipaikkatodistuksen, missä osoitteesi ilmenee.

   Eli lähtemään joudut, mutta aikaa siihen kuluu. Saatuasi haasteen häätöoikeudenkäyntiin voit sen liittää asuntohakemukseesi, mikä jouduttaa asian käsittelyä. Sama vaikutus on tietysti lapsen tulolla.

   (Jos olisit avioliitossa, todennäköisesti asunnosta joutuisi tilanteessasi lähtemään mies, vaikka hän asunnon yksin omistaakin.)

   • Häätäjä

    Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.


   • ----
    Häätäjä kirjoitti:

    Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.

    Voi. Mutta jos ap. ei halua lähteä, niin pitää häätää.


   • Häätäjä kirjoitti:

    Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.

    Ei hänen nimeään tarvitse olla vuokrasopimuksessa... jos asunnon omistaja tai vuokralainen on suostunut siihen, että tämä "ventovieras" muuttaa asumaan kotiinsa ja tämä voi siirtää kirjanansa sinne.

    Mutta jos kesävieraat eivät lähde viikonlopun jälkeen, niin silloin voi heidät "poistattaa" vaikka poliisin toimesta.


  • ++++++++++++++

   Raskaana en missään nimessä jäisi odottamaan, että toimittaako mies käräjäoikeudelle jotain papruja, kuten alla ehdotettiin, ja sinut häädettäisiin ulos asunnosta virallisesti. Pitää sen lapsenkin parasta ajatella. Mene johonkin turvakotiin, valehtele, että on väkivaltainen, että saat pari pv asua siellä. Ystävien luo en menisi ilmaiseksi asumaan, oletko miehellekään maksanut vuokraa?

   Raskaana olo ei anna erioikeuksia majailla toisten nurkissa ilmaiseksi. Äidin pitää ajatella sitä lastakin, eikä vain vallan välineenä.

   • joo...

    Kukapa nyt jäisi asuun miehen kaa joka inhoo sua,olis aika vi***maista asua siinä, ja se on sen koti, niin se voi tuoda uuden hellun asuun sinne myös.Kantsii lähtee ja hakea oma asunto sossukin voi auttaa tässä tilanteessa.


  • tilde.

   Kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen. Kauanko olette asuneet yhdessä? Avoliitossakaan ei mene niin, että automaattisesti kaikki olisi sen omaisuutta, jonka nimi on paperissa. Avoliitossakin kohtuullistetaan. Jos olette asuneet jo pitkään yhdessä, katsotaan sinun osallistuneen elinkustannuksiin, ja vaikka asunto onkin miehen nimissä, sinun kuuluu saada siitä osasi.

   Eräälle tutulleni kävi niin, että avovaimo riitautti asian ja mies määrättiin maksamaan naiselle puolet talon hinnasta, vaikka se oli yksin miehen nimissä. He olivat asuneet siinä yhdessä noin 10 vuotta ja oikeus katsoi, että nainen on osallistunut sinä aikana heidän elinkustannuksiinsa siinä missä mieskin.

   Käy juttelemassa lakimiehen kanssa, mies ei missään tapauksessa voi heittää sinua yhteisestä kodistanne ulos, vaikka yhteinen kotinne olisikin vain miehen nimissä. Teidän yhteinen kotinne se on kuitenkin ollut siitä lähtien kun siinä olette yhdessä asuneet. Olet varmaan maksanut osuutesi asumisesta joko maksamalla osan vastikkeesta, ostamalla ruokaa tai tekemällä kotitöitä. Varsinkin jos olet raskaana tai kotona hoitamassa yhteisiä lapsia, sinulta ei odotetakaan rahallista panosta perheen elatukseen, koska panoksesi on lasten/kodin hoidossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   150
   1588
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   16
   1095
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1060
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1037
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   871
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   836
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   798
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   784
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   768
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   751
  Aihe