Tietoa kaipaava

mmm...

Osaisiko joku kertoa voiko avomieheni "nakata pihalle" minut asunnosta, jossa kumpikin asumme, olen asunnossa siis kirjoilla. Asunnon omistaa mieheni yksin. Vaikuttaako asiaan mitenkään se että olen viimeisillään raskaana, mutta nyt on ero tulossa, ja mieheni uhkaa laittaa minut asunnosta ulos, pelkään hetkenä minä hyvänsä, Onko minulla mitään oikeutta olla asunnossa?

Ystävällisesti kiirellisiä vastauksia kaivataan!!!

9

1022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kklökökö

      Elikkä jos ette ole naimisissa, ei sinulla pahemmin oikeuksia asumiseen liene.

    • Yksi vain

      Ei sinulla tietenkään ole mitään oikeuksia asunnon suhteen. Sehän on avoliiton idea! Olen pahoillani, mutta näin se vaan on.

    • nix nax

      ...avomiehesi ei voi noin vain sinua pellolle nakata.

      Laillinen menettely on se, että
      1. avomiehesi hakee käräjäoikeudesta sinulle häätöpäätöksen ja;
      2. pyytää ulosottoviranomaista panemaan häädön täytäntöön, minkä jälkeen;
      3. häätömiehet tulevat kantamaan tavarasi pihalle, jos et ole heidän ilmoittamaansa päivään mennessä muuttanut.

      Jos avomiehesi omatoimisesti sinut nakkaa pihalle, hän syyllistyy omankädenoikeuteen, mistä voit tehdä poliisille rikosilmoituksen. Voit myös saada poliisilta virka-apua päästäksesi takaisin asuntoosi (jos vaikka avomies on lukon vaihtanut). Tällaiseen tilanteeseen voisit varautua hankkimalla maistraatista kotipaikkatodistuksen, missä osoitteesi ilmenee.

      Eli lähtemään joudut, mutta aikaa siihen kuluu. Saatuasi haasteen häätöoikeudenkäyntiin voit sen liittää asuntohakemukseesi, mikä jouduttaa asian käsittelyä. Sama vaikutus on tietysti lapsen tulolla.

      (Jos olisit avioliitossa, todennäköisesti asunnosta joutuisi tilanteessasi lähtemään mies, vaikka hän asunnon yksin omistaakin.)

      • Häätäjä

        Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.


      • ----
        Häätäjä kirjoitti:

        Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.

        Voi. Mutta jos ap. ei halua lähteä, niin pitää häätää.


      • Häätäjä kirjoitti:

        Jos alkuperäisellä ei ole vuokra tms. sopimusta asunnon omistajan kanssa niin eikö hänet voi pistää pihalle milloin vain? Lain silmissä he ovat kuitenkin kaksi periaatteessa ventovierasta ihmistä.

        Ei hänen nimeään tarvitse olla vuokrasopimuksessa... jos asunnon omistaja tai vuokralainen on suostunut siihen, että tämä "ventovieras" muuttaa asumaan kotiinsa ja tämä voi siirtää kirjanansa sinne.

        Mutta jos kesävieraat eivät lähde viikonlopun jälkeen, niin silloin voi heidät "poistattaa" vaikka poliisin toimesta.


    • ++++++++++++++

      Raskaana en missään nimessä jäisi odottamaan, että toimittaako mies käräjäoikeudelle jotain papruja, kuten alla ehdotettiin, ja sinut häädettäisiin ulos asunnosta virallisesti. Pitää sen lapsenkin parasta ajatella. Mene johonkin turvakotiin, valehtele, että on väkivaltainen, että saat pari pv asua siellä. Ystävien luo en menisi ilmaiseksi asumaan, oletko miehellekään maksanut vuokraa?

      Raskaana olo ei anna erioikeuksia majailla toisten nurkissa ilmaiseksi. Äidin pitää ajatella sitä lastakin, eikä vain vallan välineenä.

      • joo...

        Kukapa nyt jäisi asuun miehen kaa joka inhoo sua,olis aika vi***maista asua siinä, ja se on sen koti, niin se voi tuoda uuden hellun asuun sinne myös.Kantsii lähtee ja hakea oma asunto sossukin voi auttaa tässä tilanteessa.


    • tilde.

      Kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen. Kauanko olette asuneet yhdessä? Avoliitossakaan ei mene niin, että automaattisesti kaikki olisi sen omaisuutta, jonka nimi on paperissa. Avoliitossakin kohtuullistetaan. Jos olette asuneet jo pitkään yhdessä, katsotaan sinun osallistuneen elinkustannuksiin, ja vaikka asunto onkin miehen nimissä, sinun kuuluu saada siitä osasi.

      Eräälle tutulleni kävi niin, että avovaimo riitautti asian ja mies määrättiin maksamaan naiselle puolet talon hinnasta, vaikka se oli yksin miehen nimissä. He olivat asuneet siinä yhdessä noin 10 vuotta ja oikeus katsoi, että nainen on osallistunut sinä aikana heidän elinkustannuksiinsa siinä missä mieskin.

      Käy juttelemassa lakimiehen kanssa, mies ei missään tapauksessa voi heittää sinua yhteisestä kodistanne ulos, vaikka yhteinen kotinne olisikin vain miehen nimissä. Teidän yhteinen kotinne se on kuitenkin ollut siitä lähtien kun siinä olette yhdessä asuneet. Olet varmaan maksanut osuutesi asumisesta joko maksamalla osan vastikkeesta, ostamalla ruokaa tai tekemällä kotitöitä. Varsinkin jos olet raskaana tai kotona hoitamassa yhteisiä lapsia, sinulta ei odotetakaan rahallista panosta perheen elatukseen, koska panoksesi on lasten/kodin hoidossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      217
      35753
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      274
      22731
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11374
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      85
      9113
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6721
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5291
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4165
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2162
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      50
      2104
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1657
    Aihe