Norwichinterrieri !

kaaleet

Hei ,meidän perheeseen tulossa Norwichin pentu.
Olemme tutustuneet rotuun ja ihastuneet.
Nyt kuitenkin aloin epäröidä rodun suhteen ,kun
tapasin omistajan jolla oli useampi koira ja nämä
haukkuivat kilpaa.Tuntui ettei nämä totelleet
ollenkaan, vaan pomottivat omistajaa,ettei pystynyt edes saada omaa ääntä kuuluviin.
Muut yksilöt joita olemme tavanneet eivät tosin ole haukkuneet näin.
Mietinkin nyt onko tämä yleistä ja alkaako koira
pomottaa es.lapsia.
Tarkoitus on kyllä kouluttaa koiraa.
Mutta jäi vain inhottava olo tapaamisen jälkeen, mahtaako poikani 10 v pärjätä pomottamisessa.

16

14292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terrific!

      Meillä on Norfolk. Siihen ja Norwichiin, sekä kaikkiin muihinkin terriereihin pätee pääosin se että ne pitää kasvattaa päättäväisesti. Ole johdonmukainen ja varma kouluttamisessasi, terrieri kyllä vaistoaa milloin on mahdollisuus vallankaappaukseen. Tuo haukku toki saattaa johtua jostakin tilanteesta tai muusta poikkeuksellisesta syystä, mutta terrieri on upea koira kunhan kasvatat sen sydämellä.

      • norwichia

        Meille tuli norwichi-poika kun lapset olivat kaikki kolme alle kymmenen. Poitsu opastui ja ihastui lapsiin, nukkui aina lasten seurassa ja sylissä jos pääsi ;) Todella ihana tessu, iloinen, reipas ja kieltokäskyjä meillä ei ole juurikaan tarvinnut. Oikein viisaan ja älykkään tuntuinen koira ja ikäänkuin itsekseen sopeutunut perheen tavoille ja kaikkiin perheen jäseniin kuten myös kaikkiin lasten kavereihin :)

        Toinen tuli meille myöhemmin, tyttö aikuisena ja on aika arka muttei koskaan agressiivinen lapsia kohtaan... päinvastoin sekin innokkaana lasten rapsutuksia kerjää. Omien kokemusten perusteella ei syytä huoleen. Niin ja tuosta haukkumisesta... poika ei koskaan hauku ihmisille, naapurin koiralle saattaa vastailla. Tyttö vähän haukkuherkempi mutta ei ongelmahaukkuja missään tapauksessa.


    • ellmaa

      heips! Meillekkin tulossa jossain vaiheessa Norwichin pentu. Kiinnostaisi siis tietää, että mitä harrastatte omienne kanssa ja muutenkin millaisia kokemuksia teillä on ko. rodusta :)

      • Norwichlover

        Norwichinterrieri on aivan uskomattoman ihana rotu. Meidän perheellä ollut kolme vuotta ja aluksi luulimme ettei tämä osaa haukkua ollenkaan kun ei ikinä haukkunut. Vanhemmiten joskus haukkuu mutta TODELLA harvoin. Lähinnä silloin jos toinen koira haukkuu hänelle niin sitten vastaa, mutta ei ikinä aloita itse. Lisäksi jos joku tulee kotiin niin haukahtaa suloisesti kerran mutta ei ikinä jää haukkumaan. Todella seurallinen rotu ja ihmisrakas. Suosittelen lämpimästi!

        Ja kasvatuksessa pitää olla päättäväinen ja jämäkkä. Näyttää terrierille kuka on emäntä ja isäntä. Kunnon ja rajat ja rakastava kasvatus. Meidän koira on ainakin uskomattoman uskollinen ja kiltti. Pihalla voi pitää vapaana ei lähde mihinkään. Metsälenkeillä päästään myös vapaaksi ja siinä se juoksee edessäni ja jää odottamaan jos jään jälkeen.

        Eikun kaikki hankkimaan norwicheja :)


      • Nallepää
        Norwichlover kirjoitti:

        Norwichinterrieri on aivan uskomattoman ihana rotu. Meidän perheellä ollut kolme vuotta ja aluksi luulimme ettei tämä osaa haukkua ollenkaan kun ei ikinä haukkunut. Vanhemmiten joskus haukkuu mutta TODELLA harvoin. Lähinnä silloin jos toinen koira haukkuu hänelle niin sitten vastaa, mutta ei ikinä aloita itse. Lisäksi jos joku tulee kotiin niin haukahtaa suloisesti kerran mutta ei ikinä jää haukkumaan. Todella seurallinen rotu ja ihmisrakas. Suosittelen lämpimästi!

        Ja kasvatuksessa pitää olla päättäväinen ja jämäkkä. Näyttää terrierille kuka on emäntä ja isäntä. Kunnon ja rajat ja rakastava kasvatus. Meidän koira on ainakin uskomattoman uskollinen ja kiltti. Pihalla voi pitää vapaana ei lähde mihinkään. Metsälenkeillä päästään myös vapaaksi ja siinä se juoksee edessäni ja jää odottamaan jos jään jälkeen.

        Eikun kaikki hankkimaan norwicheja :)

        Norwich ei ole haukkuherkkä rotu. Joskus saattaa haukahtaa jos toinen koira haukkuu. Luulen että syy siihen, että nämä norwichit jotka näit haukkuivat on se että niitä oli niin paljon ja ku yksi haukkuu niin muut haukkuu ja se yllyttää niitä haukkumaan vielä enemmän. Mutta ei todellakaan ole haukkuherkkä rotu kunnolla kasvatettuna.


    • ihanuusnorwich

      Meillä oli hoidossa ihana norwich koira. Se oli oikein kiltti ja eikä ollenkaan haukkunut. Ihana rotu.

    • Tiina J-A

      Hei,


      Kyseessä on aivan ihana rotu, joka sopii lapsiperheelle todella hyvin! Meille tuli Cora-koira vuonna 2002, kun lapseni olivat 12- ja 8-vuotiaita. Pentuajan jälkeen Corasta kehittyi ihana perhekoira.

      On omistajasta ja hänen suhtautumisestaan kiinni, miten koira kasvaa ja kehittyy, mitä se oppii ja miten se käyttäytyy. Lempeä, tiukka ote, selvä viesti siitä, että koira on laumassa alimmalla sijalla riittää takaamaan sen, että pärjäätte!

      Tässä linkit kahteen kirjoitukseeni, jos kiinnostaa.
      http://tekstittiinajaaskelainen.blogspot.com/p/neliperhe.html
      http://tiinajaaskelainen.blogspot.com/2012/05/sinne-missa-kasvaa-lemmikki-on-haudattu.html

      Onnea!!!!

    • Minäkööö

      Kaverillani on norwichi, jolle kävi pentuna niin että vanhempi uroskoira alisti sen. Sen jälkeen siitä tuli remmirähjä vuosiksi ja se on rauhoittunut vasta vanhemmiten. Eli on mahdollista että norwichistakin saa rähjäävän, mutta tämäkään tapaus ei ole missään nimessä aggressiivinen ihmisiä kohtaan, ja se räyhääminenkin on vaan sen epävarmuutta - se ei todellakaan kävisi kiinni toisiin koiriin. Mutta ikäväähän se tietysti on jos aina koiran vastaan tullessa saa jännittää että tuleeko konserttia, mutta koulutuksella voi varmaan siihenkin vaikuttaa. Pitää huolen ettei alisteta pentuna eikä yritetä komentaa huutamalla hiljaiseksi, jne.

      Ja lenkillä oman koiran kanssa olen tavannut norwicheja jotka saattavat vähän räkyttää ohimennen, mutta enpä ole siitä itse häiriintynyt, koska se on ollut niin pientä verrattuna kaverin tapaukseen.

    • 2x norwichi

      Meillä 2 norwichiä. Toinen kohta 3v ja toinen 16vkoa. Molemmat urkosia. Vanhempi oppi haukkumaan pennun tultua, koska haluaa "pompottaa" pentua ja autoille saattaa haukkua kanssa, mutta ei koskaan ihmisille. Leikkivät paljon yhdessä, mutta välillä pitää toppuutella. Aivan ihania koiria ovat, nallekarhuja parhaimmillaan. En mistään hinnasta antaisi pois! Ensimmäistä "vauvaa" odotellessa luemme Tuire Kaimion pennut kirjaa ja sieltä sai hyviä kasvatusvinkkejä ja lisäksi maalaisjärki mukaan niin hyvä tulee :) ovat omistajalle uskollisia ja ottavat ihmiset aina ilolla vastaan.Eivät mitään nurkassa kyhnöttäviä ollenkaan, vaan ovat siellä missä ihmisetkin. Ihana rotu kaikin puolin :)

    • MANIINA

      terve kaaleet,
      meillä on norwich joksa aina haukuu mutta ei ne komenna niillä on aina joku syy siihen
      joten esim: nälkä ,pissi tai kakka hätä ja sen semmoista niin ei mitään huolta e
      meidän pentu on nyt 13 viikko ni on haukkunu mutta aina on ollut joku syy haukumiseen
      eli ei mitään hätää nautikaaa PENNUSTA . TERV. :MANIINA

    • hadeee

      Haluan myös hankkia kyseisen koiran mutta en löytänyt mistäään mistä sellaisen saisi? voisiko joku kertoa ja paljon maksoitte omistanne ?

    • Kas_per

      nn-terrierit.fi -> kasvattajat/pentueet.

      Oma Norfolkki 1400€

      Ihana pusupoika, mutta normi norfolkkia terävämpi ja saalistusviettisempi yksilö eli ollut _todella_ vaikea ekaksi koiraksi.. nyt 2 vuotta takana ja vähän helpottaa, mutta ei 'valmis' vieläkään. Nämä terrierit yleensä ottaen helpohkoja, mutta ota huomioon yksilöerot. Itse tiedostin terrierin luonteen, totta kai, mutta terävyys & epävarmuus saalistusvietti tuli silti yllätyksenä..

    • hei vaan

      Hei. Olisin kysynyt miten hankalaa on saada sisäsiistiksi,kun yleensä pienet koirat on kuulemma hankala saada sisäsiisteiksi.

      • dfdgfgfg

        Pelkkä myytti tuo :)


    • tallu

      Meillä 11 vuotias uros Norvitci. Aivan ihana ,haukkuu kyllä pihassa autoja(ei kaikkia)mutta lenkillä ei hauku koskaan mitään.Ilmeisesti kotona vahtii omaa reviiriä.Pidetään irti lenkillä ja on kyllä hyvin tottelevainen eikä emäntää jätä. Tykkää oikiastaan kaikistaihmisistä mutta oma emäntä on äärettömän rakas.Ottaa kyllä sitten yhden ihmisen aivan omakseen.Varsinkin jos olet älyttömän eläinrakas(niinkuin minä ainakin) Meidän Norwitci ainakin rakastaa nukkua sylissä ja tietty meidän vieressä sängyssä,joka on meillä kyllä aina ollu sallittua.Suloinen rotu ja kaikki ovat tietysti omia yksilöitä mutta meillä on kyllä "lellitty" koira,kun noi lapset on jo maailmalla.

    • NorwichFani

      Aivan ihana rotu! Me saatu kouluttamalla ohitukset kuntoon. Oppii tosi nopeesti, me harrastetaan agilityä, tokoa, rally-tokoa sekä kotona ihan temppuja.
      Tottelee hyvin, se on tosin koulutuksesta kiinni. Ihan mahtava harrastuskoira, nyt kun on kohta vuosi harrastettu agilityä niin on alkanut lajista syttymään, vauhtia tulee koko ajan enemmän ja välillä ei itsekään meinaa keretä ohjauksiin mukaan kun koira on jo menossa.
      Ei hauku juuri ollenkaan, vaikka nyt on murrosiässä ja kotona toinen, vanhempi koira joka haukkuu. Kerrostaloelämä sujuu hyvin, joskus kun haistaa, että rappukäytävässä menee koira niin saattaa vähän haukahtaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe