Kaukasianpaimenkoira

kertokaahan

Olemme avomieheni kanssa muuttamassa muutamien kuukausien päästä vihdoin maalle. Molempien haaveena on että kun saadaan iso talo ja paljon pihaa,voimme vihdoin ottaa yhteisen koiran taloon:)! Pitkään,pitkään..pitkään ollaan mietitty rotua ja kaukasianpaimenkoira on iskenyt sydämmiimme vahvasti.
Emäntä on ekaa kertaa muuttamassa syvälle maalle,jossa ei paljoo katulamppuja ja naapureita näy, joten hyvä vahtikoira olisi varmasti hyvä kumppani :)! Ainoa juttu on että meillä on aikaisempaa kokemusta saksanseisojista ja villakoirista,joten nyt olisi uudet haasteet edessä.
Olemme valmiita kouluttamaan koiraa ja panostamaan siihen. Haluamme siitä kunnon kaverin itsellemme:) Omistajat,kokeneet kertoisitteko vähän omakohtaisia kokemuksia kaukasianpaimenkoirista,koulutuksesta. Saako tämmönen nuori tytöntyllerö hallintaan tuommoisen ison ja mahtavan koirarodun:)?? kertokaa.Kaikista vinkkeleistä ja tiedoista olen hyvin kiitollinen!!!

16

2625

  Vastaukset

  • Tuolla kokemuksella en suosittelisi. Ainakaan heti ensimmäiseksi yhteiseksi koiraksi.

   Kannattaisiko kokeilla ensin vähemmän vaativaa mutta myös vartioivaa suurta rotua, kuten Leonberginkoira, briardi tai muu. Minusta on riskialtis yhdistelmä, että te haluatte vartioivan koiran ja kaukkarista saa erittäin vaarallisen sitä väärin kannustamalla.
   Vaikka minulla on kokemusta koirista 15 vuoden ja 3 koiran osalta, eikä koskaan johtajuusongelmia, en uskaltaisi ottaa kaukasialaista.
   Olen nähnyt kun hieman johtajuusongelmainen kaukaasialainen hyökkää koirankouluttajan kimppuun ja yrittää tappaa hänet. Se oli todella lähellä. Koirankouluttaja päätyi ambulanssikyydillä sairaalaan.
   Kaukaasialaisen kanssa ei välttämättä riitä normaali koulutustaito, vaan ongelmia on osattava katsoa ennalta. Asia erikseen on, hyväksyykö kaukaasialainen "tytöntyllerön" johtajakseen. Se ei ole itsestään selvää. Kannattaa myös miettiä sitä, että pelkääkö jos viisikymmentä kiloa painava koira murisee uhkaavasti, mitä jos koira teidän koulutuksestanne huolimatta aktiivisesti pyrkii johtajuusasemaan, mitä sitten tehdään?
   Ja asia on niinkin, että jos koira puree tunkeilijaa pihallanne, te olette siitä vastuussa myös rahallisesti. Aivan sama, vaikka hän olisi luvatta alueella.
   Miettikää vielä kerran. Jos uskotte, että taidot riittävät kaukaasialaisen sosiaalistamiseen ja vaativaan kouluttamiseen, niin etsikää kasvattaja, jonka koiriin käytte tutustumassa useamman kerran ja joka osaa arvioida, onko teistä kaukaasialaisen omistajiksi.

   • Faktaa taitaa olla tuo sinun puheesi:) kiitos viestistäsi! voi olla että pitää vaihtaa rotua:)!


   • kun kerroit kirjoitti:

    Faktaa taitaa olla tuo sinun puheesi:) kiitos viestistäsi! voi olla että pitää vaihtaa rotua:)!

    BERNINPAIMENKOIRA NARTTU ! Itselläni jo kolmas, enkä kadu !! RICCARRON KENNELISSÄ HYVÄT KOIRAT ! GOOGLAA: SENNENKOIRAT !!!


   • kun kerroit kirjoitti:

    Faktaa taitaa olla tuo sinun puheesi:) kiitos viestistäsi! voi olla että pitää vaihtaa rotua:)!

    suosittelen menemään katselemaan koirien toimintaa paikan päällä. kaukkari ei todellakaan ole koira joka vahtii vain ja ainoastaan sitä mitä sinä haluat,ja milloin sinä haluayt. se on susi lampaan vaatteissa. päivällä se näyttää maailman lauhkeimmalta nallelta,ja yöllä sen aistit valpastuu tuhatkertaiseksi. siitä tulee hetkessä killeri jos on väärissä käsissä.
    pakko tunnustaa että aivan liian monta koiraa olen joutunut hakemaan pois muka allergian tms takia.suurin syy on ollut omistajan taidottomuus.ja vielä niin et mies pärjää hyvin koiran kans muttei anna naisen enää liikkua asunnossa vapaasti. en tarkoita pahalla..mutta kaukkarin kanssa tarvitset tosi paljon auktoriteettistä puolta. sinun ei ikinä tarvitse lyödä koiraasi,riittää että pennusta alkaen se tietää että kuka sen kaapin paikan määrää.se ei saa missään vaiheessa edes luulla muuta.
    vaikka olisit kuinka jotain koiria koulutellut niin mikään niistä ei varmasti toimi kaukkarien kohdalla.
    se on satavarmasti yhden omistajan ja uskollinen tälle hautaan asti mutta keksii millon mitäkin syitä itse puolustaa tätä. kaukkari ottaa reviirikseen ison alueen jos vaan siihen saa mahdollisuuden.oma tontti ei aina riitä.ja silloin tulkitaan naapuriin polkeva pappakin uhkaksi jos ei sitä ennen ole tavannut.reviiiri on siis oikeasti todella laaja.
    kaukkari on ihana koira,jos asut yksin,autiolla saarella,olet vahva ihminen henkisesti ja mies :D


   • Viisas kirjoitus. Ei ole helppo koira. Kun on ison hampaita näyttelevän murisevan koiran edessä on isollakinmiehellä totinen paikka. Muuten rotu on hyvä ja asiallinen mutta kokemusta ja läsnäoloa vaatii kuten koirat kokoon katsomatta aina. Meillä on vain saksanpaimekoiria. Kivoja mutta hurjia nekin. Hyvä kirjoitus vuosienkin jälkeen.


  • Moikka niin no mitäs tähän sanoisi itselläni on 6kk kaukkari uros ja noin 3kk siitä kun se tuli se oli jatkuvaa tappelua kuka on pomo.
   Kädet verillä se koira oli vain väkisin pidettävä ylös alasin. Joten mieti onko sinusta tähän?? Monet menee siihen retkuun kun se on söpö pikku pallero mutta kun se ei luonteeltaan ole sitä ULKONÄKÖ ON PETTÄVÄÄ! Vaikka se on hetkeksi ohi nyt se valta taistelu, niin se ei ole ohi kokonaan se tulee jatkumaan vielä .

   Yleensä kaukkari valitsee itse kenet se ottaa "omakseen" ne on tosi tosi ihania koiria ei siitä pääse mihinkään mutta kun omistat tälläisen koiran niin se vaatii sinulta aika paljon henkisesti.

   Kaukkari on aivan ihana perhe koira et jos sinusta tuntuu että pystyt käsittelemään tätä "nalle" karhua niin ota ihmeessä kasvattajiin yhteyttä käy katsomassa ja kyselemässä et siinä mitään häviä.

   tässä on muutama linkki niin saat esimakua

   www.youtube.com/watch?v=hwYxRGV-kBc&feature=related

   tässä näät kaukkarin 2 puolta

   www.youtube.com/watch?v=ahwFujle7CE&feature=related

   OTA YHTEYTTÄ KASVATTAJIIN ÄLÄ HYLKÄÄ ROTUA VAIN SEN TAKIA MITÄ TÄÄLLÄ SANOTAAN!! ITSE MIETIN 4V OTANKO VAI EN JA VIHDOINKIN OTIN JA HETKEEKÄÄN EN OLE KATUNUT.

   VAIKKA SE ROTU PALJON VAATII NIIN KYLLÄ SE MYÖS VALTAVASTI ANTAA.

   Paljon on ollu joukossa myös huvittavia hetkiä :-D

   • oletteko sopivia kaukkarille jne. Kun nuo laumanvartijat on aivan oma lukunsa.

    On muitakin vaihtoehtoja, ja tosissaan pitää miettiä teidän resurssit ja koiran ominaisuudet. Tunnutkin olevan asialinjalla. Jotkut kun vaan haluu sen ja sen ku on niin ihana ja näin siellä ja siellä. Järkyttävää joskus-en sinua tarkoita.

    Harkitkaa tarkoin, niin saatte pitkäaikaisen kumppanin ja vahdin ja lemmikin ja perheenjäsenen!


   • jos sulla on 6kk kaukkari,se on vielä aivan penikka.. tietysti toivon ettei mitään ongelmia tulisi mutta mutta,jos olet oikeasti johtaja,ei se sitä koittele useammin.ei itseasiassa kertaakaan.meillä ainakin minun käytös koiria kohtaan on niille selvää ilman paineja. muut koirat kunnioittavat minua,joten ei pentukaan tässä asiaassa tee poikkeusta..oppii sen jo vauvana.
    hieno tuo video.. ei se vaan kerro totuutta ollenkaan.
    niiden voima on sanoinkuvaamatonta,ja keksivät uskomattomia keinoja päästä irti esim ketjusta. irti ei tälläistä tulisi pitää..keksii ite millon vahtii mitäkin..
    on tietty äärimmäisiä poikkeuksia mutta siis tosi harvinaista.ja kaukkari on venäläinen vartiokoira.ei paimen.


  • kaukasianpaimenkoiranarttu. Ollut jo kolmisen vuotta. Tyttö on todella kiltti ja leikkisä vieläkin. En voisi uskoa sen tekevän pahaa kenellekkään.
   Silloin kun emme mieheni kanssa ole kotona ja meillä on käynyt vieraita, he ovat kertoneet koiramme pitävän melkoista murinaa ja rähinää.
   Eli vaikka tyttö on meille kiltti ja lempeä, en usko, että se silti olisi sitä vieraille, jotka tulevat pihallemme meidän poissaollessa. Ja näinhän sen pitääkin olla. Vartijarotuhan se onkin.
   Suosittelen kyllä kaukkaria, ainakin meidän narttumme on omalle väelle lempeä kuin lammas:)

   • Meillä oli vuosia sitten kaukkari narttu, joka tuli pentuna. Tottakai kovaa ja johdonmukaista kasvatustaitoa tarvittiin, mutta pienikokoinen äitini silti selviytyi siitä loistavasti. Koira ei koskaan(pentuajan opettelun jälkeen) lähtenyt pihasta, vahti kyllä pihaa mutta ei ollut koskaan vihainen eläimille tai vieraille. Koiralle piti uusien ihmisten tullessa "esitellä" vieras, ja koira muisti kyllä seuraavat kerrat ihmisen ja otti lempeästi ja häntä heiluen vastaan. Minusta ei ole kauheasti väliä vaikkei ennen olisikaan ollut voimakasluonteisia koiria, riittää jos on valmis uhraamaan PALJON aikaa ottamalla selvää rodusta ja oikeaoppisesta koulutuksesta (kunnon kasvattaja on varmasti aina apuna) Ja jos päädytte kaukkarin ottamaan, suosittelen ehdottomasti narttua koska ovat yleisesti ottaen pehmeämpi luontoisia ja helpompi kouluttaa kun urokset.


   • Nimetön kirjoitti:

    Meillä oli vuosia sitten kaukkari narttu, joka tuli pentuna. Tottakai kovaa ja johdonmukaista kasvatustaitoa tarvittiin, mutta pienikokoinen äitini silti selviytyi siitä loistavasti. Koira ei koskaan(pentuajan opettelun jälkeen) lähtenyt pihasta, vahti kyllä pihaa mutta ei ollut koskaan vihainen eläimille tai vieraille. Koiralle piti uusien ihmisten tullessa "esitellä" vieras, ja koira muisti kyllä seuraavat kerrat ihmisen ja otti lempeästi ja häntä heiluen vastaan. Minusta ei ole kauheasti väliä vaikkei ennen olisikaan ollut voimakasluonteisia koiria, riittää jos on valmis uhraamaan PALJON aikaa ottamalla selvää rodusta ja oikeaoppisesta koulutuksesta (kunnon kasvattaja on varmasti aina apuna) Ja jos päädytte kaukkarin ottamaan, suosittelen ehdottomasti narttua koska ovat yleisesti ottaen pehmeämpi luontoisia ja helpompi kouluttaa kun urokset.

    nimenomaan tarvi "pehmeää" ja johdonmukaista kasvatusta, kovaan koulutukseen ne reagoi omalla tavallaan ;-)

    Ei pakotteita tms, kannattaa lukea aiheesta, on toki netissä ja sitten se kirja, apua, nimi katosi, no, Laumanvartijakoirat taitaa olla kirjan nimi. Jos ei olisi muuttolaatikot pakattuina, kirja olisi käden ulottuvilla.


   • Nimetön kirjoitti:

    Meillä oli vuosia sitten kaukkari narttu, joka tuli pentuna. Tottakai kovaa ja johdonmukaista kasvatustaitoa tarvittiin, mutta pienikokoinen äitini silti selviytyi siitä loistavasti. Koira ei koskaan(pentuajan opettelun jälkeen) lähtenyt pihasta, vahti kyllä pihaa mutta ei ollut koskaan vihainen eläimille tai vieraille. Koiralle piti uusien ihmisten tullessa "esitellä" vieras, ja koira muisti kyllä seuraavat kerrat ihmisen ja otti lempeästi ja häntä heiluen vastaan. Minusta ei ole kauheasti väliä vaikkei ennen olisikaan ollut voimakasluonteisia koiria, riittää jos on valmis uhraamaan PALJON aikaa ottamalla selvää rodusta ja oikeaoppisesta koulutuksesta (kunnon kasvattaja on varmasti aina apuna) Ja jos päädytte kaukkarin ottamaan, suosittelen ehdottomasti narttua koska ovat yleisesti ottaen pehmeämpi luontoisia ja helpompi kouluttaa kun urokset.

    Vartioivaa paimenkoiraa parempaa kaveria ei voi edes kuvitella. Kasvatuksen on oltava johdonmukaista ja rajat on oltava selkeät. Kaveria ei lyödä, vaikka joskus joutuukin keskustelemaan nokatusten. Pentukoira hakee rajojaan niinkuin lapsetkin ja ei on ehdoton ei. Sarplaninaceilla aloittaneena uskon kokeneeni aika paljon ja seuraava tulokas on todennäköisesti Sarppi tai Kaukkariuros. Rakkaita poisnukkuneita muistaen. Ensin Neda ja heti perään tuli Yrrin vuoro Sitten nukkui paras kaverini Aloscha pois ja tänä keväänä tuli Beran vuoro. Koko lauma oli toistakymmentä vuotta täällä meidän keskellä. Missä koirat siellä muukin porukka. Lapsemme ovat kasvaneet koirien kanssa ja suurempia ongelmia ei ole ollut koskaan. Nyt meillä on kaverina Estrelauros Attila, joka on pehmeä poika ja Maremmanarttu Camicia, joka ei ole pehmeä. Mukavia sylikoiria molemmat. Estrela vain puoliksi kokonsa vuoksi.
    Istuen sylissä takajalat ilmassa ja etujalat lattialla. Vieraat tervehditään yhdessä ja kaverit muistetaan vuosia , eikä kukaan järkevä tule luvatta sisälle.


   • hmm...ja hmmm kirjoitti:

    nimenomaan tarvi "pehmeää" ja johdonmukaista kasvatusta, kovaan koulutukseen ne reagoi omalla tavallaan ;-)

    Ei pakotteita tms, kannattaa lukea aiheesta, on toki netissä ja sitten se kirja, apua, nimi katosi, no, Laumanvartijakoirat taitaa olla kirjan nimi. Jos ei olisi muuttolaatikot pakattuina, kirja olisi käden ulottuvilla.

    Täsmälleen samaa mieltä. Sarppinarttumme Neda sai aikoinaan luonnetestissä pisteitä 138 ja tuomarien mukaan olisi sopiva ainoastaan poliisille tai armeijaan. Parempaa lasten kaveria ja kotikoiraa ei kuitenkaan ollut kuin meidän Neda, mutta koulutus ei ollut helpointa. Voi suoraan verrata lastenkasvatukseen ja ei on ehdoton ei koirallekin. Samoin myös palkinto hyvin suoritetusta työstä. Koulutetaan ja leikitään , niin kauan kun se on mukavaa ja lopetetaan aina onnistuneeseen suoritukseen, jos mahdollista.


   • biodieselharrastaja kirjoitti:

    Vartioivaa paimenkoiraa parempaa kaveria ei voi edes kuvitella. Kasvatuksen on oltava johdonmukaista ja rajat on oltava selkeät. Kaveria ei lyödä, vaikka joskus joutuukin keskustelemaan nokatusten. Pentukoira hakee rajojaan niinkuin lapsetkin ja ei on ehdoton ei. Sarplaninaceilla aloittaneena uskon kokeneeni aika paljon ja seuraava tulokas on todennäköisesti Sarppi tai Kaukkariuros. Rakkaita poisnukkuneita muistaen. Ensin Neda ja heti perään tuli Yrrin vuoro Sitten nukkui paras kaverini Aloscha pois ja tänä keväänä tuli Beran vuoro. Koko lauma oli toistakymmentä vuotta täällä meidän keskellä. Missä koirat siellä muukin porukka. Lapsemme ovat kasvaneet koirien kanssa ja suurempia ongelmia ei ole ollut koskaan. Nyt meillä on kaverina Estrelauros Attila, joka on pehmeä poika ja Maremmanarttu Camicia, joka ei ole pehmeä. Mukavia sylikoiria molemmat. Estrela vain puoliksi kokonsa vuoksi.
    Istuen sylissä takajalat ilmassa ja etujalat lattialla. Vieraat tervehditään yhdessä ja kaverit muistetaan vuosia , eikä kukaan järkevä tule luvatta sisälle.

    entäpäs vaikka bouvier? Näin kahden omistajana en voi kun kehua. Mitä mainioimpia vahteja ja paimenkoirien tyyliin helppo opettaa pysymään pihassa. Pihaan, autoon, sisälle on kenenkään turha yrittää tulla jos en itse ole paikalla. Ja vaikka olen paikalla ilmoittavat silti. Onhan tämäkin rotu sinällään vaativa, eivätkä kaikki suosittele ekaksi koiraksi. Vaatii hyvän tapa kasvatuksen, mutta kun homma on hanskassa, saa bouvierista mitä parhaimman ystävän, harrastuskoiran ja vahdin.


  • Voiku mukavaa. :D

   Varmasti ihanat nallepallerot kaukkarit vallottavat kovimmatkin sydämmet, mutta Ei!

   Jos kokemusta on saksanseisojista ja buudeleista niin ei missään tapauksessa!
   Kaukkari on kaikkein viimeinen vaihtoehto teille. Olette vielä aivan liian kokemattomia kaukkarin hankintaan. Sitä siinä sitten TAAS ihmetellään kun kaukkari murisee ja haukkuu vieraille..pulassa sitten olette.
   Että Onnea koiran hankintaan, ei kaukkarin..etsikää jokin PALJON SOPIVAMPI ROTU TEILLE!!

   -Riina

  • ainakin olette harkinneet asiaa kauan, ettekä ole lähteneet suinpäin ostamaan kaukkaria. kiitos siitä! :)
   täytyy kuitenkin tuolla perusteella sanoa, että kaukkari ei ole teidän koiranne. :( ikävää aiheuttaa teille pettymys, mutta näin on asian laita. itsekin jouduin kerran pettymään samassa asiassa, mutta kun sain lisää kokemusta, oli kaukkarin hankkiminen mahdollista. :) nuorin lapseni 12, pystyy myös ulkoiluttamaan kaukkaria kunnollisen koulutuksen ansiosta. :) kokeilkaa jotain helpompaa koiraa, vaikka kultaistanoutajaa. ehkä tulevaisuudessa te voitte vielä uudestaan harkita kaukkarin ostamista! :)
   mutta joka tapauksessa toivotan teille onnea koiranhankinnassa! varmasti löydätte itsellenne Sen Oikea rodun! :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   331
   6538
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   186
   3222
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   98
   1512
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   788