Kissa kakkaa paljon?!

Löysähköä ulostetta

Miten usein teidän kissanne kakkaa, minkä verran suunnilleen kerralla ja minkälaista uloste on? Meillä on ollut aiemmin kissa, joka yleensä kakkasi pieniä kovia papanoita, joskus jonkun pienen pötkylän. Kakka oli kovahkoa eikä juuri haissut. Uusin tulokkaamme, parivuotias leikattu kolli (tullut toisesta perheestä) kakkaa aivan käsittämättömiä määriä (mielestäni). Ei välttämättä kakkaa kuin kerran päivässä mutta ulostetta on aina vähintään 2 todella isoa pötkylää, joskus siihen lisäksi löysähkö kasa. Haju on sanoinkuvaamaton.

Kissa on "perusterve", eli mikään ei anna ymmärtää että ulostemäärän ja koostumuksen takana olisi joku sairaus. Syö vielä samaa ruokaa kuin aiemmassa kodissa, eli esim. whiskas ja kitekat märkäruokapusseja, ja raksusekoitusta jossa on jotain eläinkaupan ja marketin raksua sekaisin.

Kissa myös juo ja pissaa aika paljon, ja näin on siis kuulemma ollut ihan pienestä pitäen, ja kakkamääräkin ollut siis aina melkoinen eli ei ole uusi asia.

Onko tuollaiset "koiran kokoiset" ulostemäärät normaaleja, ja toisaalta voisiko asialle tehdä jotain että kakasta tulisi kiinteämpää ja vähemmän haisevaa?

10

6068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esimerkiksi
      • Alkup.

        Tuo ruoka vaikuttaisi olevan just sitä mitä tarvitaan. Taidanpa kokeilla ja katsoa kuin käy!


    • duski

      Ei tuo ihan normaalia ole. Sen aiemman kissan kakka kuulostaa sellaiselta, mitä kissalla kuuluu ollakin.

      Noi mainitsemasi ruuat on ihan perberistä, laita heti vaihtoon. Etenkin niissä oleva vilja (todnäk vehnä) laittaa jaskan haisemaan. Kissa ei tee jollain viljalla yhtikäs mitään, sen ruuansulatuselimistö ei pysty hyödyntämään sitä, joten kaikki syöty vilja tulee toista kautta ulos. Etenkin se vehnä vielä allergisoikin kissan herkästi.

      Jos välttämättä haluaa marketista ostaa märkäruokia, niin katso ettei niissä nyt ainakaan ole tuoteselosteessa viljaa (paljon parempaa ruokaa saa eläinkaupasta). Raksuja ei marketista kannata ostaa laisinkaan, niissä ei ole mitään hyvää. Raksuissa kannattaa huomioida, että niissä on aina jonkin verran viljaa, koska muuten ne raksut ei pysy kasassa. Raksuissa kannattaakin katsoa, mitä viljaa on käytetty. Riisi sulaa kissoilla melko hyvin eikä allergisoikaan vehnän tavoin.

      Kannattaa myös katsoa, että madotus on kunnossa.

    • 18 viikkoa...

      ..kakkaa mielestäni aivan liikaa, 3 kertaa päivässä n. 3 lakritsapötkön kokoista kakkaa, ei löysää, mut huolestuttaa, et jääkö elimistöön yhtään ruokaa/ravintoa. Madottanut olen, et ei niitäkään pitäisi olla. Onko normaalia?

    • sama ongelma

      meidän kissa 1,5v vanha, todella pienikokoinen naaras paskoo 6 läjää päivässä ja kusee 2 kertaa.. oli veljen 3 kissaaa hoidossa eikä ne paskonut edes yhteensä läheskään yhtäpaljon :/

    • ei normaalia

      Molemmat kissani ulostavat maksimissaan kerran päivässä, ulosteen koostumus on niin kova, että pökäleen voi vaikka nostaa heti pystyyn ja pysyy koossa.

      Ulosteen määrää ja hajua kasvattavat viljat, lihaa ja laadukasta ruokaa syövät kissat ulostavat selvästi maltillisemmin. Kitekatit ja marketin viljapitoiset ruuat siis pois, niin tuotoksetkin vähenevät.

    • Kissa ei ole pehmolelu

      Ei kissan ulosteen kyllä mitään kanin kakkaa kuulu olla ja kyllähän se kaikilla eläimillä haisee. Ihme olisi jos ei haisisi. Enemmän nestepitoista ruokaa papanoita päästelevälle. Sen ulosteen koostumuksesta pitäisi olla huolestuneempi kuin kollin. Kyllähän kulmakunnan kunkun jätösten pitääkin haista jotta muut kissat tietävät kenen reviirillä liikkuvat!

    • janitski

      Giardia aiheuttaa löysiä ulosteita ja se haisee todella pahalta. Voi kokeilla giardian häätöä Axilurilla 5 vrk, viikon tauko ja uudelleen 5 vrk. Kuurien aikana hiekkis pestään monta kertaa kloriitilla, ja koko huusholli siivotaan kloriitilla ja saunotetaan tekstiilit, joita ei voi pestä 60 asteessa. Hirveä homma.

      Jos ei Axilur auta, hanki eläinlääkäriltä antibiootit. Kannattaa kyllä tehdä ulostesti giardian toteamiseksi ihan ensin.

      • pahahaju

        Mitä jos tommonen kissa ulostaa ulos Tarttuuko muihin kissoihin,tai eläviin?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe