Uusi vuosi

kerrankin auringossa

Olen lähdössä Ausseihin 3 vkoksi joulun jälkeen ja tarkoitus on kiertää melbourne, Sydney ja ehkä Brisbane (kokemuksia kaupungista??). Haluaisinkin tietää miten Australian sisällä liikkuu parhaiten. Välimatkat ovat suuremmat kuin täällä, joten oletan että lentäen on hyvä liikkua. googlasin lentoyhtiöitä, jotka lentää Australian sisällä, mutta olisi hyvä kuulla miten muut ovat reissailun Australiassa hoitaneet. Lensitkö joka paikkaan? Onko auton vuokraamiselle tarvetta vai onko hyvä julkinen liikenne kaupungeissa. Canberra on kuulema hyvinkin tylsä, oletko käynyt? Oletko lentänyt suoraan Hgistä vai esim. Lontoon kautta. Lennot Lontoosta ovat huomattavasti halvempia, mutta en tiedä haluaisinko takas tullessa koukata Heathrow'n tai Gatwickin kautta kun seuraavana päivänä taas töihin. Tosin siinä vaiheessa muutamalla tunnilla tuskin on väliä kun Australiaankin lentää niin kauan.

4

1345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aussifani

      Kun aikaa on kolme viikkoa ja liikut noinkin laajalla alueella niin suosittelen lentämistä. Virgin Blue on yleensä edullisin lentoyhtiö noiden isoimpien kaupunkien välillä, mutta joskus Qantasilla on myös hyvät tarjoukset. Noissa kaupungeissa on hyvä julkinen liikenne joten auton vuokraus ei ole mitenkään välttämätöntä, etenkin Sydneyssä julkinen liikenne on kattava. Canberrassa olen käynyt, mutta lähinnä sukulaisten takia. Canberra ei tosiaan ole mikään metropoli, mutta on sielläkin nähtävää, kuten vanha parlamenttitalo on kyllä näkemisen arvoinen paikka.

      Mitä tarkoitat suoraan Helsingistä, siis suoraan minne? Aasiassa jossain on vaihto tai välilasku väkisinkin. Itse olen lentänyt Lontoon ja Amsterdamin kautta ja Aasiassa välilasku tai vaihto on ollut Hongkongissa tai Singaporessa. Kuala Lumpurin, Pekingin tai Tokion kautta pääsee myös kahdella lennolla. Mutta en todellakaan suosittele seuraavana päivänä töihin menoa! Lennät mitä kautta vain, lähes vuorokauden saat aikaa varata, lisäksi on 9 tunnin aikaero. Viimeksi lensin Lonton kautta enkä enää lentäisi sitä kautta, koska siinä vaiheessa on jo niin tympiintynyt lentämiseen että sillä muutamalla tunnilla on todellakin väliä! Jos vaihdat ensimmäisen kerran jo Euroopassa niin suosittelen Amsterdamia, Wieniä tai Frankfurtia vaihtamiseen, niin kokonaislentoaika on lyhyempi.

      • MIR

        Lentojen kannalta optimaalisin olisi vaihto Singaporessa mutta Suomesta ei ole suoria lentoja sinne. Hyviä vaihtoehtoja ovat Hong Kong ja Japani.

        Missään nimessä en suosittele töihin palaamista pariin päivään matkan jälkeen. Sen verran todennäköisesti väsyttää että ihan mieluusti taatusti lepäät hetken kotiinpaluun jälkeen.

        Julkinen liikenne on kaikissa kolmessa kaupungissa hyvä, joten kaiken oleellisen tavoitat junalla / bussilla / lautalla. Kannattaa selvittää mikä lippu kannattaa ostaa sillä se ei välttämättä ole se turistilippuna markkinoitu tuote vaan joku tavallisen tallaajan tai työmatkalippu.

        Auton voit vuokrata niiksi päiviksi, kun menet käymään jossain vähän kauempana. Vuokrahinnat täällä vuokrattuna alkaen AUD 30 /päivä veroja, yhteensä ehkä n 25 euroa /päivä, standard-kokoisen auton saa n 50 eurolla.
        EU-ajokortti käy ihan yleisesti. Jos haluat pelata varman päälle, hankit mukaan myös kansainvälisen kortin (Autoliitosta) sillä virallisesti ottaen sekin vaaditaan.


    • vastauksista!

      Valitetavasti töihinkin on takas mentävä, mutta onneksi loman jälkeen vaan 2 päivää töissä ja sitten viikonloppu, joten enköhän selviä noista aikaeroineen ja reissuväsymyksineen!

      Joo, siis tiedustelin lentoja Helsingista Melbourneen (välipysäkkeineen) ja ovat kyllä huomattavasti kalliimpia kuin jos Lontoosta lentäis. Toin olen kallistumassa sen suuntaan, etten halua takaisin lentää Lontoon tai muun välipysäkin kautta (lukuunottamatta sitä pakollista jossain tuolla Aasiassa).

      Kiitos paljon vastauksista, tuosta Australian sisällä lentävästä lentoyhtiöstä on ollut paljon apua.
      Olisin vielä tarkentanut sen verran, että käykö EU ajokortti kaikkialla, vai "vaan" useimmissa paikoissa? Saako sillä ajaa, jos esim. ajaa kaverin omistamaa autoa eikä vuokraa omaa?

      • MIR

        Sillä ei ole mitään väliä kenen autoa ajat ja missä ajat: ajokortti käy tai ei käy. Piste.

        Virallisesti saat turistina ajaa kansallisella ajokortillasi mikäli se on englanninkielinen (siis siinä on tekstit myös englanniksi). Jos näin ei ole, on mukana oltava englanninkielinen käännös kortista, käytännössä kansainvälinen ajokortti.

        Tosielämässä kuitenkin EU-ajokortti käy sellaisenaan vuokraamoille. Poliisitkin yleensä lukevat sujuvasti EU-korttia mutta sen varaan ei kannata aina laskea vaan ottaisin kv. kortinkin mukaan.

        Australian sisällä lentää muuten neljä lentoyhtiötä: Qantas ja sen halpayhtiö Jetstar, australialainen Virgin Blue (englantilaisen Virgin-imperiumin täkäläinen lennättäjä), sekä Singapore Airlinesin vaikutuspiirissä oleva Tiger Airways.
        Lisäksi on pienempiä, osavaltioiden sisäisiä yhtiöitä, kuten Rex, MacAir, jne.
        Kaikkien nettiosoite = *.com.au.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe