Tyhmiä kysymyksiä

Tortsu

Hei!

Olen harkitsemassa matkaa Japaniin (Osakaan). Kannattaako matkaa edes harkita, kun en osaa ollenkaan Japanin kieltä, englantia kyllä? Eli osaavatko puhua Osakassa englantia?

Ja kuinka on japanilaisen ruuan laita? En todellakaan osaa syödä puikoilla, joten löytyykö veistä ja haarukkaa ravintoloista? En myöskään ole maistanutkaan sushia, löytyykö Osakasta kansainvälisiä ravintoloita, siis muita kuin MÄkkiä? Toki sushia maistaisin, mutta varalta olisi hyvä olla myös muita ravintoloita.

Onko Osakassa helppo liikkua, esimerkiksi kentältä kaupunkiin? Onko väliä miltä alueelta hotelli on, olen käsittänyt, että julkinen liikenne on hyvää.

Millainen sää Japanissa olisi lokakuussa? Katsoin kyllä, että suht lämmintä, mutta samalla huomasin, että sademäärä oli melko korkeä, onko lokakuu siis huono kuukausi Japaniin matkustamiselle?

Japani ja Osaka ovat varmaan itsessään nähtävyyksiä erilaisine kulttuureineen, mutta löytyykö Osakasta jotain erityistä?

Tässäpä nyt oli vino pino kysymyksiä. Olen kyllä etsinyt tietoa muualtakin, mutta paikan päällä käyneiltä olisi mukava kuulla kokemuksia ja vastauksia.

Kiitos jo etukäteen!

3

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Ensinnäkin huolesi ovat aikalailla tyhmiä, kuten toki itsekin mainitsit. :-)

      1. "Eli osaavatko puhua Osakassa englantia? "

      Todennäköisesti yhtä hyvin kuin sinäkin. Tai sanotaan, että ainakin yritystä löytyy ja kaikki selviää ihan varmasti.

      2. "Ja kuinka on japanilaisen ruuan laita? En todellakaan osaa syödä puikoilla, joten löytyykö veistä ja haarukkaa ravintoloista?"


      Löytyy, mutta sitten saatat jäädä paitsi loistavgista "paikallisista ravintoloista". Ja todellakin osaat syödä puikoilla. Todella helppo oppia. Katso vaikka googlella ohjeet ja treenaa vartti, niin homma hoituu auttavasti.


      3. "En myöskään ole maistanutkaan sushia, löytyykö Osakasta kansainvälisiä ravintoloita, siis muita kuin MÄkkiä? Toki sushia maistaisin, mutta varalta olisi hyvä olla myös muita ravintoloita."


      Osakasta löytyy enemmän ravintoloita kuin koko suomesta ja sorttia on ihan tasan joka lähtöön. Oletitko, että Japanissa lähes kaikki ravintolat ovat sushi ravintoloita? Erittäin pahasti väärä oletus.

      4. "Onko Osakassa helppo liikkua, esimerkiksi kentältä kaupunkiin? Onko väliä miltä alueelta hotelli on, olen käsittänyt, että julkinen liikenne on hyvää. "

      Olet käsittänyt aivan oikein. Lisäksi, koska osaat ilmeisesti englantia, google auttaa asiassa.

      5. "Millainen sää Japanissa olisi lokakuussa? Katsoin kyllä, että suht lämmintä, mutta samalla huomasin, että sademäärä oli melko korkeä, onko lokakuu siis huono kuukausi Japaniin matkustamiselle?"

      No ei se nyt niin kovin korkea ole ja ihan oikein suht lämmintä on tuohan aikaan. Ei ole huono kuukausi, vaan itse asiassa aika hyvä kuukausi, koska ei ole enää niin järjettömän kuuma.


      6. "Japani ja Osaka ovat varmaan itsessään nähtävyyksiä erilaisine kulttuureineen, mutta löytyykö Osakasta jotain erityistä? "

      Mitäpä etsit? Osakasta löytyy vaikka ja mitä, riippuu kiinostuksen kohteista.

      • piuhti

        Hei!

        Englantia ei osata kovin hyvin, mutta se ei ole ongelma. Ihmiset ovat hyvin avuliaita ja pienellä kärsivällisyydellä varustettuna selviää loistavasti. Osakan metroissa ja junissa kuulutukset tulevat myös englanniksi.

        Lentokentältä on helppo tulla junalla keskustaan. Hotellin sijainniksi suosittelen Shinsaibashin/Namban/Dotonborin aluetta.

        Ruokatarjonta on todella monipuolista ja halutessaan on helppo syödä hyvinkin halvalla. Haarukoita emme nähneet kertaakaan. Suosittelen opettelemaan puikoilla syömistä, koska muuten menetät kyllä paljon.

        Osakasta kannattaa ehdottomasti tehdä muutaman päivän reissu Kiotoon ja päiväretket Himejiin ja Naraan. Kaikkiin pääsee kätevästi junalla.

        Haepa googlesta Matkamies, sieltä löytyy tunnelmia ja kokemuksia Osakasta.

        Antoisaa matkaa!


    • joodaawdasd

      Joo lokakuun pitäs olla kyl iha hyvä kuukausi kelien suhteen. Varo ettei taifuuni iske ;) Toi syksy on vähän herkempää taifuunien kannalta, mutta niitä ei silti kannata pelätä yhtä vaarattomia ku suomen syyysmyrskyt! :D
      Löytyy siis ainakin surffauskelejä, ite surffasin taifuuniaalloissa Chigasaki Beachillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe