vanhan kaapin käsittely

tumpelo

heippa!
toivoisin vinkkejä, kuinka minun kannattaa käsitellä vanha kaappi tai paremminkin minkälaisella aineella. olen nyt hinkannut kaikki maalikerrokset pois. alinna oli lakkakerros. puu on hiukan jäänyt punertavaksi ja läikikkääksi.eli että sitä ei ilmeisesti saa aivan puun väriseksi koskaan. entä kaapin sisus, siellä osa hyllyistä on tummuneet(ei olleet maalattu) ja osa on nyt sitten uutta vaaleaa puuta.sisus täytyisi ilmeisesti maalata, että hyllyt saisi samanlaisiksi? aion laittaa sinne astioita säilytykseen.olen tosi kiitolline kaikista vinkeistä, tämä on monivuotinen projekti ja loppusuora alkaa häämöttää. tietysti toivon neuvoja asiantuntijoilta eli heiltä joilla on kokemusta, ettei tarvis turhia kokeiluja tehdä.KIITOS etukäteen!

2

3700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talonpoika X

      Kaapin sisäpuoli kannattaa minusta jättää maalaamatta. Jos mahdollista, niin hio ne hyllyt hiomakoneella tai sitten käsin ja käsittele kaapin sisäpuoli vaikkapa pellavaöljyllä. Kaadat rättiin ja pyyhit pinnat pariinkin kertaan. Jos käytät pellavaöljyä, niin muista, että nuo rätit voivat syttyä ihan itsestään jos jätät ne johonkin lojumaan. Itse hävitän ne kastelemalla rätin ja sulkemalla sen tiiviisti muovipussiin, sitten roskiin. Parafiiniöljyssä ei ole itsesyttymisen vaaraa.

      Kaapin pintakäsittelyä on vaikea arvioida ilman että sitä on nähnyt. Paljon riippuu siitä, minkä ikäinen kaappi on ja mitä itse haluat. Jos haluat entisöidä sen, niin kaikki väri pois ja uusi vesipetsikäsittely, jonka päälle lakkakerrokset. Tuota en kuitenkaan suosittele, jos et ennen ole huonekaluja entisöinyt. On olemassa myös värivahoja, joita on helppo käyttää vasta-alkajankin. Kysy maaliliikkeestä näiden värivahojen käytöstä.

      Yksi vaihtoehto on sitten kaapin maalaus vaikkapa Empire maalilla. Maalaus tärpätillä ohennetulla maalilla pariin kolmeen kertaan, välissä aina välihionta.

      • v-j 75

        Hei!

        Muistuttelen vain että jos käyttää niitä vahoja suoraan puhtaalle puupinnalle, niin sitä ei sitten saa kuin kirveellä pois.

        Jos olet jo kaapin puhdistanut puulle, niin kannattaisin tuota vesipetsausta ja lakkausta. Jos petsaat kaapin esim. kastanjanruskeaksi tai pähkinänruskeaksi, ei punainen pigmentti (joka on siis puussa) häiritse petsauksen alta. Vesipetsauksessa kannattaa muistaa, että pinnan pitää olla lakasta puhdas.
        Yksi pintakäsittely vaihtoehto on myös öljylasuuri. Kannattaa kysellä "hyvin varusteluista maalikaupoista".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe