omatoimi vai pakettimatka

mimos80

Ollaan kaverin kans lähdös prahaan joulukuun alussa. Kysyisinkon onko omatoimimatka paljon edullisempi kuin pakettimatka?

Mistä saa edulliset lennot ja mahd.majatalon.Kysyn ajan säästämiseksi, tiedän et netistä löytyisi tietoa. kiitos etukäteen..

9

2761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakettimatka

      Omatoimimatka vaatii omaa aktiviteettia ja jonkinverran kielitaitoa, yms.
      Jos et viitsi edes tuota perusselvittelyä itse tehdä, niin kyllä pakettimatka on ainoa järkevä vaihtoehto sinulle.

    • vai omatoimi

      Omatoimisesti voit matkustaa vähintäänkin puolella hintaa pakettimatkaan verrattuna. Kielitaitoa reissussa aina pikkusen tarvitaan (ravintolat, rahanvaihto yms.). Ei se matkatoimisto sinua näissä asioissa kuitenkaan auttaisi. Kentältä bussiin/metroon tai taksiin, eikä sielläkään tarvitse juuri mitään sanoa.
      Halpoja hotelleja ja huoneistoja on tarjolla tuohon aikaan kovasti.
      JOs ei rahalla väliä, ota pakettimatka.

    • sibyllavon

      ja vähän saksaa ja otamme yleensä kaupunkimatkamme omatoimimatkoina netistä.Kuun alussa olimme neljä yötä Prahassa, 2 henkilöä. Matka 270 euroa/henkilö, hyvä hotelli 65 euroa/huone & yö. Vertaile pakettimatkoihin. Tulimme hotellille bussi-metroyhdistelmällä. Helppo ja edullinen. Onnistunut matka.

    • on halvempi

      Vertaa.fi :ssä on helppo vertailla varsinkin lentoja, joiden hinnat poikkeavat huomattavasti. Esim. sama lento, mennessä tsekkiläinen, tullessa Finnair, hintaero useita kymppejä, mikäli se myydään Finnairin lentona tai mikäli katsot sitä tsekkiläisen lentoyhtiön lentona. Hotellihuoneitahan Prahassa on pilvin pimein ja hintahaarukka sen mukainen. Itse olen esim. hotels.com:sta tms. ensin selaillut hotellitietoja, mutta suoraan hotellista kuitenkin varannut huoneen, koska siinäkin taas säästää. Vähän vaivannäköä se tietysti vaatii, mutta kyllä siinä säästää ja kun sen kerran tekee, niin seuraavalla kerralla onkin jo paljon helpompaa.

      • kokemusta on

        Ilman muuta omatoimimatka, mikäli haluatte vaikka pistää erotuksen pakettimatkaan vaikka syömiseen!
        Minä itse tehnyt matkan 8 kertaa omatoimisesti ja vallan mainiosti ollaan pärjätty.Lue hyvä matkakirja, esim Mondon Praha opas, niin sillä pärjäät etsiä Praha "top ten" nähtävyydet. Ja mitä kielitaitoon tulee niin englannin lyhyellä kurssilla pärjää.
        Lentokentältä pääsee näppärästi bussi/merto/ratikka, riippuen mistä olet varannut yöpymisen.
        Itse suosin Pensionaatteja(esim Beetle), Bed&breakfasteja(esim Emma), jossa hyvin edullista joulukuussa.
        Joulukuu ihana aika viettää Prahassa. Vietin viime vuonna adventin siellä.
        Vertaile ja ota aikaa itsellesi etsiessäsi lentoja/majoitusta.
        Lycka ttill


    • Veikka

      Teimme vaimon kanssa Prahan matkan elokuun puolivälissä, matka oli omatoimimatka ja reissu onnistui todella hyvin.
      Varasimme lentoliput jo keväällä, teimme hintavertailun vertaa.fi:n avulla, ja sillä kertaa halvin suora lento, (meno/paluu) kahdelta hengeltä oli yhteensä 400€
      Vähän halvemmalla olisi päässyt jos olisi halunnut vaihtaa konetta esim. Frankfurtissa, mutta se olisi tiennyt muutaman tunnin pitempiä matka-aikoja.
      Sillä kertaa liput olivat halvimmat Arean kautta, mutta, olen tehnyt haun muutaman kerran kokeeksi, samoilla hakukriteereillä, ja tulos on ollut joka kerta eri.
      Lento oli Tsech Airlinesin koneella, taisi olla vielä yhteislento Finnairin kanssa, niissä ei ollut mitään moitteen sijaa, palvelu yms oli ihan ok.
      Varasimme netin kautta taksin kentältä hotelliin ja paluupäivänä kuljetuksen hotellilta kentälle, kun varaus tehtiin, niin aika pian tuli siitä vahvistus sähköpostiin, kun saavuimme Prahaan oli taksikuski odottamassa aulassa, kyltin kanssa jossa oli nimemme.
      Kun tulimme hotellille, maksoimme taksin ja saimme siitä kuitin, olimme jo sähköpostissa ilmoittaneet maksavamme käteisellä siinä kelpasi vain korunat, lähtöpäivänä tuli taksi hakemaan meidät sovittuna kellonaikana hotellilta, ja tästä jäi kyllä positiivinen kuva, käyttämämme taksiyhtiö oli AAA-taksi, ja kuskit puhuvat hyvää englantia.
      Toki kentän ja hotellin välin voi myös mennä bussilla, 75 minuutin lippu oli 28 korunaa, eli reilun euron..
      Hotellin varasimme HRS.com:n kautta, sieltäkin tuli varausvahvistus sähköpostiin aika nopeasti.
      Hotellimme oli U Tri Korunek, Ziskovin kaupungin osassa, kaupungin itäosassa, hotellivalinnassa oli hinnan lisäksi kriteereinä myös siellä majoittuneiden kommentit hotellista, ja se ei kyllä tuottanut pettymystä.
      Hotelli oli 3 tähden, huoneet siistejä, aamupala oli ok (paitsi joka päivä sama) kahden hengen huoneen hinta oli 60 €/vrk ja se maksettiin hotelliin
      Eli kahden hengen Prahan matka yhteensä 800 € sisältäen lennot,hotellin ja taksimatkat.

      Kulkeminen Prahassa on esim. ratikalla helppoa, vuorot kulkevat tiheään ja ratikalla keskustaan maksoi matka 18 korunaa/sivu (alle euron) siellä on käytössä yhteislippu eli sama lippu käy bussiin, ratikkaan ja metroon.
      Pysäkeillä on lippuautomaatteja mutta ellei ole niin niitä saa esim. pysäkin vieressä olevasta tupakkakaupasta.

      Eläminen Prahassa on todella edullista, jos vain välttää esim. ruokailussa pahimmat keski-ja vanhan kaupungin turistirysät.
      Ruokailu paikallisessa kapakassa/oluttuvassa, esim kaupungin itäpuolella kahdelta sis. pihvit lisukkeineen, juomat (4 pitkää) ja jälkkärit n. 500 korunaa eli 22-24 €

      Englannilla pärjää kyllä joka paikassa hyvin, eikä tarvitse yhtään arastella sen suhteen, ei se heilläkään aina kieliopin mukaan mene, mutta aina on asiat ymmärretty, puolin ja toisin, joskus kysyivät että puhummeko saksaa, se on siellä toinen kieli jota puhuvat aika yleisesti.

      Praha on hieno kaupunki, jossa näkemistä ja kokemista riittää, ja nyt kun kaupunki on tullut tutuksi, niin kyllä tässä reissu sinne vielä suuntautuu...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe