skoottereita kroatiassa

kurmilo

Onko kukaan vuokrannut Makarskasta skoottereita ja lähtenyt kiertelemään niillä? Mietin vain että onko se ylipäätäänsä edes mahdollista siellä. Entäs millainen liikenne Kroatiassa yleisesti katsottuna on?

5

799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henttan

      Yleisesti liikenteestä:

      En ole vuokrannut skootteria enkä autoakaan, mutta paljon olen reissannut bussilla. Mielestäni suurin ongelma ovat ylinopeudet. Jotkut bussinkuljettajatkin ajavat todella lujaa. Nuorille kuljettajille sattuu paljon onnettomuuksia. Syynä juuri tuo ylinopeus sekä päihteet.

      Ulkoministeriön matkailutiedote, 13.8.2008:

      Kroatiassa tietullimaksut ovat käytössä moottoriteillä. Liikenteessä vaaratilanteita aiheuttavat rannikon mutkaiset tiet, liian suuret tilannenopeudet ja uhkarohkeat ohitukset.

      17.6.2008 lähtien rattijuopumuksen rajaa on nostettu 0,5 promilleen. Onnettomuuden sattuessa alkoholin vaikutuksen, myös alle 0,5 promillen, alaisena ajaminen on rangaistavaa. Alle 24-vuotiailla kuljettajilla ja ammattikuljettajilla, esim. rekkakuskit, rattijuopumuksen raja on 0,0 promillea.

      ----------

      Nopeusrajoitukset Kroatiassa ovat moottoriteillä 130 km/h, taajamien ulkopuolisilla teillä 80 km/h ja taajamissa 50 km/h. Isommat moottoritiet ovat maksullisia.

      Bensiiniasemat ovat auki joka päivä klo 7.00 - 20.00. Kesällä ne ovat auki illalla kymmeneen saakka.

      • Käynnyt

        En ole ajanut siellä muulla kuin omalla autolla mut sinne vaan,skoottereita on jossain näkynyt vuokrattavan,myös isoja makseja.

        Meno on reipasta mut ei siellä nyt sen enempää kaahata kuin muuallakaan,korkeuserot teillä voi paikoin olla aika huimat.

        Lautat saarille on maksullisia.

        Tiet ja liikennejärjestelyt on hyvät,alas menevä motari taitaa vieläkin loppua ennen Marskaa joten liikenne on vähän rauhatonta kun kaikki tunkee sille rantatielle.


    • kahdella pyörällä

      Kroatian liikenne on mielestäni varsin siistiä (Välimeren maaksi), ja rannikkotie on todella upea ihan Rijekasta Dubrovnikiin asti. Vuoristoissa on serpentiinejä ja tietenkin hulppeita maisemia, samoin jotain pässejä koluaa rinteissä. Skootterivuokraamoja en pienillä paikkakunnilla heinäkuussa havainnut mutta kyllä noita pitäisi Makarskan kotisivujen mukaan olla olemassa, ehkä ei vaan ole vielä yleistä. Tietullit on käytössä ainoastaan moottoriteillä.

      Kyllähän kaksipyöräinen on loistelias kulkuneuvo tuolla päin, kuumuus tosin alkaa kyllä kypsyttää, jos pitää pitkähihihaista ajovarustusta yllänsä.

      Turhan kauaksi Suomesta ovat noin hienon maan heittäneet, tommoset 2,5 tuhatta kilsaa tuonne oli kun kesällä omalla prätkällä tuolla pyörähdin.

    • Mika++

      Länsimaalainen pärjää liikenteessä ihan hyvin. Autoilijat ajoi suurin piirtein laillisesti. Motarilla kaikki ajoi ylinopeutta. Rantatiellä meno oli rauhallisempaa johtuen tien mutkaisuudesta. Kuorma-autot kerrytti jonoja, mutta niistä pääsi kakspyöräisellä näppärästi ohi. Autoilijat otti motoristi hyvin huomioon. Moottoripyörät ja skootterit ohitteli ja puikkelehti miten sattui rantatiellä ja kaupungeissa. Jotkut motoristit käytti rantatietä kilparatana. Vauhtia näytti olevan yli 200 km/h. Siihen touhuun ei kannata lähteä mukaan. Poliisit on kypsiä paikalliseen liikennekulttuuriin. Niillä oli tutkat teleskoopin päässä ja ne pysty mittaamaan mäkien taakse. Näin joillakin levähdyspaikoilla parikymmentä korttinsa menettänyttä "vetomiestä".

      Jos turisti tötöilee liikenteessä, niin pääsee automaattisesti raastupaan, vaikka kyseessä olis puhdas onnettomuus. Ei selviä sakoilla tienpäällä. Jos telot itsesi liikenteessä, niin kansainvälinen matkavakuutus ei sitten ole voimassa Kroatiassa. Sairaalakulut pitää maksaa käteisellä. Tuli telottua vasen olkapää kun liukastuin Zadarissa kuluneella asfaltilla. Oli huono takarengas. Raastupa tuli mullekin tutuksi. Minimisakko 1000 kunaa 500 kunaa kuluja päälle. Poliisit oli ystävällisiä. Kuskasivat majoitukseen ja oikeustalolle. Ottivat mun varusteita asemalle säilöön, kun en voinut kantaa niitä ykskätisenä.

      • Mika++

        Unohtu mainita, että skootterivuokraamoja Kroatiassa on runsaasti. Se on skootterien luvattu maa. Makarska on sen verran iso paikka, että varmasti sieltäkin skootterivuokraamon löytää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe