skoottereita kroatiassa

kurmilo

Onko kukaan vuokrannut Makarskasta skoottereita ja lähtenyt kiertelemään niillä? Mietin vain että onko se ylipäätäänsä edes mahdollista siellä. Entäs millainen liikenne Kroatiassa yleisesti katsottuna on?

5

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henttan

      Yleisesti liikenteestä:

      En ole vuokrannut skootteria enkä autoakaan, mutta paljon olen reissannut bussilla. Mielestäni suurin ongelma ovat ylinopeudet. Jotkut bussinkuljettajatkin ajavat todella lujaa. Nuorille kuljettajille sattuu paljon onnettomuuksia. Syynä juuri tuo ylinopeus sekä päihteet.

      Ulkoministeriön matkailutiedote, 13.8.2008:

      Kroatiassa tietullimaksut ovat käytössä moottoriteillä. Liikenteessä vaaratilanteita aiheuttavat rannikon mutkaiset tiet, liian suuret tilannenopeudet ja uhkarohkeat ohitukset.

      17.6.2008 lähtien rattijuopumuksen rajaa on nostettu 0,5 promilleen. Onnettomuuden sattuessa alkoholin vaikutuksen, myös alle 0,5 promillen, alaisena ajaminen on rangaistavaa. Alle 24-vuotiailla kuljettajilla ja ammattikuljettajilla, esim. rekkakuskit, rattijuopumuksen raja on 0,0 promillea.

      ----------

      Nopeusrajoitukset Kroatiassa ovat moottoriteillä 130 km/h, taajamien ulkopuolisilla teillä 80 km/h ja taajamissa 50 km/h. Isommat moottoritiet ovat maksullisia.

      Bensiiniasemat ovat auki joka päivä klo 7.00 - 20.00. Kesällä ne ovat auki illalla kymmeneen saakka.

      • Käynnyt

        En ole ajanut siellä muulla kuin omalla autolla mut sinne vaan,skoottereita on jossain näkynyt vuokrattavan,myös isoja makseja.

        Meno on reipasta mut ei siellä nyt sen enempää kaahata kuin muuallakaan,korkeuserot teillä voi paikoin olla aika huimat.

        Lautat saarille on maksullisia.

        Tiet ja liikennejärjestelyt on hyvät,alas menevä motari taitaa vieläkin loppua ennen Marskaa joten liikenne on vähän rauhatonta kun kaikki tunkee sille rantatielle.


    • kahdella pyörällä

      Kroatian liikenne on mielestäni varsin siistiä (Välimeren maaksi), ja rannikkotie on todella upea ihan Rijekasta Dubrovnikiin asti. Vuoristoissa on serpentiinejä ja tietenkin hulppeita maisemia, samoin jotain pässejä koluaa rinteissä. Skootterivuokraamoja en pienillä paikkakunnilla heinäkuussa havainnut mutta kyllä noita pitäisi Makarskan kotisivujen mukaan olla olemassa, ehkä ei vaan ole vielä yleistä. Tietullit on käytössä ainoastaan moottoriteillä.

      Kyllähän kaksipyöräinen on loistelias kulkuneuvo tuolla päin, kuumuus tosin alkaa kyllä kypsyttää, jos pitää pitkähihihaista ajovarustusta yllänsä.

      Turhan kauaksi Suomesta ovat noin hienon maan heittäneet, tommoset 2,5 tuhatta kilsaa tuonne oli kun kesällä omalla prätkällä tuolla pyörähdin.

    • Mika++

      Länsimaalainen pärjää liikenteessä ihan hyvin. Autoilijat ajoi suurin piirtein laillisesti. Motarilla kaikki ajoi ylinopeutta. Rantatiellä meno oli rauhallisempaa johtuen tien mutkaisuudesta. Kuorma-autot kerrytti jonoja, mutta niistä pääsi kakspyöräisellä näppärästi ohi. Autoilijat otti motoristi hyvin huomioon. Moottoripyörät ja skootterit ohitteli ja puikkelehti miten sattui rantatiellä ja kaupungeissa. Jotkut motoristit käytti rantatietä kilparatana. Vauhtia näytti olevan yli 200 km/h. Siihen touhuun ei kannata lähteä mukaan. Poliisit on kypsiä paikalliseen liikennekulttuuriin. Niillä oli tutkat teleskoopin päässä ja ne pysty mittaamaan mäkien taakse. Näin joillakin levähdyspaikoilla parikymmentä korttinsa menettänyttä "vetomiestä".

      Jos turisti tötöilee liikenteessä, niin pääsee automaattisesti raastupaan, vaikka kyseessä olis puhdas onnettomuus. Ei selviä sakoilla tienpäällä. Jos telot itsesi liikenteessä, niin kansainvälinen matkavakuutus ei sitten ole voimassa Kroatiassa. Sairaalakulut pitää maksaa käteisellä. Tuli telottua vasen olkapää kun liukastuin Zadarissa kuluneella asfaltilla. Oli huono takarengas. Raastupa tuli mullekin tutuksi. Minimisakko 1000 kunaa 500 kunaa kuluja päälle. Poliisit oli ystävällisiä. Kuskasivat majoitukseen ja oikeustalolle. Ottivat mun varusteita asemalle säilöön, kun en voinut kantaa niitä ykskätisenä.

      • Mika++

        Unohtu mainita, että skootterivuokraamoja Kroatiassa on runsaasti. Se on skootterien luvattu maa. Makarska on sen verran iso paikka, että varmasti sieltäkin skootterivuokraamon löytää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe