Kostealla ilmalla nykii

Nimetön

auto siis Ford Fiesta 1.0 vm.-89. Auto toimii hyvällä ilmalla normaalisti, mutta kun on sateinen keli ja on jonkun aikaa ajellut niin syntyy nykimistä.. eli siis vasta kun on ajettu kilometrejä niin nykiminen alkaa. pienellä vaihteella (kierrokset suuret) pääsee hyvin eteenpäin (kiihdytyksessa) mutta auta armias kun heittää 3. tai 4. vaihteen päälle niin johan alkaa muistuttaa kengurua.. ja nykiminen on tosi voimakasta.. Voisiko kyseessä olla virranjakajaan pääsevä kosteus? ja jos niin miten kosteuden saa pysymään sieltä poissa? onko mitään ainetta joka estää kosteuden kertymisen?

Kiitokset vastanneille :)

6

5671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      Omistin joskus Opel Kadetin 80-luvun loppupuolelta.Samaa ilmiötä oli ja syynä olivat tulpanjohdot. Auto käi jo tyhjäkäynilläkin epätasisesti ja hieman tulpanjohtoja heiluttelemalla huomasi, että pätkiminen vain lisääntyi. Saattaa olla, että myös virranjakajan kansi on syynä, saattaa olla hiushalkeamia, joista kosteus pääsee sisään.

    • diplinssi

      Virran jakajan kansi kannattaa irroittaa, pyyhkiä ja tutkia, onko nastat hapettuneet sisältä tai reiistä, johon tulpanjohdot tulee. Hiekkapaperilla tai puukonkärjellä puhtaaksi.
      Pyörijän kätki myös. Jos huonot, autotarvikeliikkeessä ei paljon maksa uudet.
      Sitten sytytysjohhtimet yks kerrallaan. Yleismittarilla mittaat, ettei vastusta yli 20 kilo-ohmia, alle 10kohm hyvä.
      Sitten tulpat, yks kerrallaan irti, tulpan juuren kolot kerää roskaa, kostealla lyö läpi. Kun tulppa poissa, voit porakoneeseen kiinnitetyllä puikkomaisella teräsjarjalla saada roskat ja ruosteet pois. Tää on tärkeää, jos siinä on vielä kartioliitoksiset tulpat. Uudemmissa on normaalit.
      Yleismittarilla mittat vielä akun ja latausjännitteen. Latausjännite 13,7-14,3V ja akun jännite yön seisottuaan yli 12,5V. Alle 12,5V tyhjä. Alle 12V kenno oikosulussa.

      • diplinssi

        Kannattaa katsoa pimeässä, konepelti ylös ja käyntiin. Tulpanjohtoja voit heiluttaa eristetyllä meisselillä, älä käsin. Jos tulpanjohto on suunnilleen poikki, voi kipinä jopa hypätä puolan tai virranjakajan pinnalla, kun ei pääse tulppaan.
        Yks mahdollisuus on tulpan eristin poikki. Kun hylsyavaimella jatkovarren kanssa vääntää tulppaa, voi tulla kallistaneeksi hylsyä niin, että tulpan eriste taittuu poikki. Sitä ei helposti huomaa, mutta sateella varsinkin pätkii.

        Tarkista myös alipaineletkut, tuossa ei niitä varmaan monta ole.


    • diplinssi

      Jos vika on semmoinen, että jonkin aikaa ajettuaan alkaa hyytyä. Kun sammuttaa ja hetken odottaa, kulkee taas kunnolla. Se vika on imuilman esilämmityksessä. Kaasuttimen kurkku jäätyy. Imuilma lämmitetään usein pakosarjan päältä tulevalla putkella. Sen yläpäässä läppä. Läpän ohjaus ei kunnolla toimi. Pönkkää läppä vaikka naulalla auki talveksi. Kesällä kannattaa ottaa mahdollisimman kylmää ilmaa.

    • Tosi on

      Diblomi-insinööri puhuu asiaa. Perimmäinen syy voi olla usean tekijän yhteisvaikutus. Nykyiset dieselit kun ovat tunnetusti pieniruokaisia ja moottorin tuottama lämpö alkaa käydä vähiin talvella. Tässä haastetta myös autoinsinööreille?

      Kostea ilma ja lämpötilan vaihtelut vaikuttavat moottorin hyötysuhteeseen. Tämä lisää kondenssiota ja lisää öljyn vesipitoisuutta jos ja kun moottori ei saavuta riittävää lämpötilaa etenkin talvella. Öljyyn rikastuva vesi heikentää voitelua ja se voi myös jäätyä talvella kun on pakkasta. Voiteluöljyn laadulla on myös suuri merkitys, joten siinä ei kannata tinkiä.

    • Anonyymi

      Nuo oli niitä ihania juttuja näissä autoissa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe