Erilleen muuttaminen

Järkevä ratkaisu

Kysyn neuvoa seuraaviin asioihin.

Olemme olleet avioliitossa noin 40 vuotta. Nyt on tullut sellaisia ongelmia suhteeseemme, että olen ehdottanut miehelleni erilleen muuttamista, ei varsinaista avioeroa tässä vaiheessa.. Olen laittanut hänelle seuraavia ehdotuksiani:

Ehdotus 1.

Asuisimme tässä talossa esim. vaikka parin vuoden ajan, aikaa vievien tehtävien vuoksi, talon tyhjentäminen ja asiapapereiden seulominen ja tuhoaminen vie oman aikansa. Kaikki taloon liittyvät kustannukset jaetaan tasan molemmille maksettavaksi. Pientä siistimisremonttia voitaisiin tehdä yhdessä.

Tämän jälkeen myymme omakotitalomme ja jaamme rahat tasan puoleksi. Molemmilla olisi tämän jälkeen vapaa asumisen valinta, joko ostaa oman asunnon tai menee vuokralle.

Onnistuisiko tämän talon rahan puolittaminen niin että tälle osalle tehdään avioehto. Minä haluan ostaa asunto-osakkeen omalle nimelleni. Tarkoitus olisi, että lapset olisivat perijöitä ja tälle osalle ja tehtäisiin avioehto. Loppu omaisuus jäisi tässä vaiheessa jakamatta. Kesämökki olisi meidän molempien ja lasten käytettävissä. Sovitaan esimerkiksi vuorot, jolloin kukin käyttää mökkiä. Remontit maksetaan puoleksi.
Sovittaisiin, että kumpikaan ei tuo mahdollisia uusia kumppaneita meidän yhteisille rakennuksille. Kunnioitetaan kotiamme ja kesämökkiämme perheemme takia.

Ehdotus 2.

Siivous ja tyhjennys talolle, minkä ajan se sitten viekään.
Avioero laitetaan vireille heti. Kaikki noin 40 vuoden avioliiton aikana karttunut omaisuus myydään ja jaetaan tasan puoleksi. Lakimies hoitaisi eroon ja omaisuuden jakoon liittyvät asiakirjat.

Äitini on tehnyt testamenttiin merkinnän (äitini kuoli 2003): Hänen omaisuutensa jaetaan lasten kesken tasan. Lisäksi on maininta: Vielä määrään, ettei testamenttiperillisteni mahdollisilla aviopuolisoilla ole avio-oikeutta tällä testamentilla saatuun omaisuuteen tai se tuottoon.
Testamentti on tehty 17.3.1999. Lisäksi äitini peri veljiltään omaisuutta, jonka luovutti meille lapsille 26.3.1998 perunkirjoituksen yhteydessä. Onko tämän perinnön osuus puolitettava aviopuolisoni kanssa.

Mieheni vanhemmat eivät ole testamenttiin merkinneet tuota kohtaa, ettei lastensa aviopuolisoille kuulu heidän perintöä jaettavaksi. Heillä on jäljellä jakamaton kesäpaikka.

Mieheni on ollut vilpillinen luonteeltaan, siksi haluan varmistaa onko tässä hänellä vilpinteko mahdollisuutta? Kuitenkin haluan katsella erilleen asumisen kautta, onko meillä vielä mahdollista jatkaa yhdessäoloamme myöhemmin. Siksi en lähtisi heti avioeroa hakemaan.

Miehelleni sopii kumpikin vaihtoehto, vaikka hän yrittää puhua yhdessä jatkamisen puolesta.

Pyydän lakipykälin tuntevilta mielipidettä edellä mainittuihin vaihtoehtoihin.

Mitä teemme?
Kiitän etukäteen mahdollisista vastauksista!

8

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Outzasa

      Miun mielestäni siun kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan.. Lakimiehet tuntevat nämä "koukerot", maksavat kylläkin, mutta alustavaa neuvoa voi aina kysellä.. Voimia!

    • ----

      Jos on tarkoitus erota, niin turha pitkittää enää. Ei muuten edes onnistu pätevästi tuollaisen sopiminen, ettei uusia partnereita tulisi tontille.

      Äitisi perintö on avio-oikeudesta vapaata, jos hän on niin määrännyt. Enoiltasi tullut omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin, jos kerran muuta ei ole määrätty.

    • putte

      Lapset ovat lakimääräisiä perijöitä joka tapauksessa.




      Ihmisen mieli on muuttuvainen. En suosittele.




      Se on avio-oikeuden alaista omaisuutta.




      Ei kuulukaan, sillä puolisot eivät ole appivanhempiensa perillisiä. Avio-oikeuden piiriin omaisuus toki kuuluu.

    • jakakaa

      kaikki,lapset perii aina vanhempansa.
      Ei kannata jatkaa riitaa tulee ja aina jompikumpi yrittää kusettaa...

    • kirk5

      avioehto on tehtävä ennenkuin avioero on laitettu vireille. Tehkää se, niin ei tarvitse ihmetellä jälkeenpäin.

    • Mr. Smith

      Ei kannata uskoa tällaisilla palstoilla olevia neuvoja sokeasti, koska et tiedä kirjoittelijoiden kompetenssia. Ota yhteys asiantuntijaan, eli lakimieheen jolla on kokemusta avioeroista.

      Sen verran kannattaa selvittää juristin taustaa, ettei mene esittämään toimeksiantoa yritysasioihin erikoistuneille juristeille. Kannattaa myös ennen laskuttamisen alkamista selvittää kustannukset ja jos arvio kuullostaa kalliilta, voi kysellä kilpailevia arvioita/tarjouksia.

    • asiasta

      ehtojen tekeminen tarkoittaa että on naimisissa ehdoilla ja on naimisissa ehtojen ja rahan sekä omaisuuden kanssa. Ei ihmisen tai itsensä arvomaailmojen kanssa.

      Voisikohan olla niin myös tärkeää ajatella että ehdoillakaan ei saa materiaalia mukaan eikä se tuo onnea vaikka rahaarvoliitolle kai jotain markkinatyydytystä.

      Valta ja omaisuuden käyttäminen suhteen "välineenä" ei todella tuo sisälle sitä rauhaa mikä olisi meille kaikille tarkeää ymmärtääksemme toisen ja toisten merkityksen.

      Vilpillisyys on myös inhimillisyydessä ilman rahaakin olemassa. Se vain on niin ettei lakimiehet siitä oikein pääse rahastamaan.

      Onnea liitolle ja arvoille. materiaali ja omistus ei sitä tuo.

      • ja sopii kummallekin?

        Minusta kyllä kiinnostavinta tarinassa/ ap:n aikeissa on se, miksi 40 vuotta aviossa ollut pariskunta pystyy noin sopuisasti hoitamaan tuosta vain eronsa.

        Luuletko, ap, vai tiedätkö, että teistä kumpikin on noin tasapuolinen ja tasapainoinen eroaja? Vai onko teistä jommallakummalla jo uusi kumppani valittuna? Nimittäin jos on, luulen kaikkien sopimusaikomusten romuttuvan melko pian.

        Joko haluat eron tai sitten et. Jos haluat, eroa äkkiä. Ja lakimiehen pakeille, ehdotan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2032
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1917
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe