Erilleen muuttaminen

Järkevä ratkaisu

Kysyn neuvoa seuraaviin asioihin.

Olemme olleet avioliitossa noin 40 vuotta. Nyt on tullut sellaisia ongelmia suhteeseemme, että olen ehdottanut miehelleni erilleen muuttamista, ei varsinaista avioeroa tässä vaiheessa.. Olen laittanut hänelle seuraavia ehdotuksiani:

Ehdotus 1.

Asuisimme tässä talossa esim. vaikka parin vuoden ajan, aikaa vievien tehtävien vuoksi, talon tyhjentäminen ja asiapapereiden seulominen ja tuhoaminen vie oman aikansa. Kaikki taloon liittyvät kustannukset jaetaan tasan molemmille maksettavaksi. Pientä siistimisremonttia voitaisiin tehdä yhdessä.

Tämän jälkeen myymme omakotitalomme ja jaamme rahat tasan puoleksi. Molemmilla olisi tämän jälkeen vapaa asumisen valinta, joko ostaa oman asunnon tai menee vuokralle.

Onnistuisiko tämän talon rahan puolittaminen niin että tälle osalle tehdään avioehto. Minä haluan ostaa asunto-osakkeen omalle nimelleni. Tarkoitus olisi, että lapset olisivat perijöitä ja tälle osalle ja tehtäisiin avioehto. Loppu omaisuus jäisi tässä vaiheessa jakamatta. Kesämökki olisi meidän molempien ja lasten käytettävissä. Sovitaan esimerkiksi vuorot, jolloin kukin käyttää mökkiä. Remontit maksetaan puoleksi.
Sovittaisiin, että kumpikaan ei tuo mahdollisia uusia kumppaneita meidän yhteisille rakennuksille. Kunnioitetaan kotiamme ja kesämökkiämme perheemme takia.

Ehdotus 2.

Siivous ja tyhjennys talolle, minkä ajan se sitten viekään.
Avioero laitetaan vireille heti. Kaikki noin 40 vuoden avioliiton aikana karttunut omaisuus myydään ja jaetaan tasan puoleksi. Lakimies hoitaisi eroon ja omaisuuden jakoon liittyvät asiakirjat.

Äitini on tehnyt testamenttiin merkinnän (äitini kuoli 2003): Hänen omaisuutensa jaetaan lasten kesken tasan. Lisäksi on maininta: Vielä määrään, ettei testamenttiperillisteni mahdollisilla aviopuolisoilla ole avio-oikeutta tällä testamentilla saatuun omaisuuteen tai se tuottoon.
Testamentti on tehty 17.3.1999. Lisäksi äitini peri veljiltään omaisuutta, jonka luovutti meille lapsille 26.3.1998 perunkirjoituksen yhteydessä. Onko tämän perinnön osuus puolitettava aviopuolisoni kanssa.

Mieheni vanhemmat eivät ole testamenttiin merkinneet tuota kohtaa, ettei lastensa aviopuolisoille kuulu heidän perintöä jaettavaksi. Heillä on jäljellä jakamaton kesäpaikka.

Mieheni on ollut vilpillinen luonteeltaan, siksi haluan varmistaa onko tässä hänellä vilpinteko mahdollisuutta? Kuitenkin haluan katsella erilleen asumisen kautta, onko meillä vielä mahdollista jatkaa yhdessäoloamme myöhemmin. Siksi en lähtisi heti avioeroa hakemaan.

Miehelleni sopii kumpikin vaihtoehto, vaikka hän yrittää puhua yhdessä jatkamisen puolesta.

Pyydän lakipykälin tuntevilta mielipidettä edellä mainittuihin vaihtoehtoihin.

Mitä teemme?
Kiitän etukäteen mahdollisista vastauksista!

8

1394

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Outzasa

   Miun mielestäni siun kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan.. Lakimiehet tuntevat nämä "koukerot", maksavat kylläkin, mutta alustavaa neuvoa voi aina kysellä.. Voimia!

  • ----

   Jos on tarkoitus erota, niin turha pitkittää enää. Ei muuten edes onnistu pätevästi tuollaisen sopiminen, ettei uusia partnereita tulisi tontille.

   Äitisi perintö on avio-oikeudesta vapaata, jos hän on niin määrännyt. Enoiltasi tullut omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin, jos kerran muuta ei ole määrätty.

  • putte

   Lapset ovat lakimääräisiä perijöitä joka tapauksessa.
   Ihmisen mieli on muuttuvainen. En suosittele.
   Se on avio-oikeuden alaista omaisuutta.
   Ei kuulukaan, sillä puolisot eivät ole appivanhempiensa perillisiä. Avio-oikeuden piiriin omaisuus toki kuuluu.

  • jakakaa

   kaikki,lapset perii aina vanhempansa.
   Ei kannata jatkaa riitaa tulee ja aina jompikumpi yrittää kusettaa...

  • kirk5

   avioehto on tehtävä ennenkuin avioero on laitettu vireille. Tehkää se, niin ei tarvitse ihmetellä jälkeenpäin.

  • Mr. Smith

   Ei kannata uskoa tällaisilla palstoilla olevia neuvoja sokeasti, koska et tiedä kirjoittelijoiden kompetenssia. Ota yhteys asiantuntijaan, eli lakimieheen jolla on kokemusta avioeroista.

   Sen verran kannattaa selvittää juristin taustaa, ettei mene esittämään toimeksiantoa yritysasioihin erikoistuneille juristeille. Kannattaa myös ennen laskuttamisen alkamista selvittää kustannukset ja jos arvio kuullostaa kalliilta, voi kysellä kilpailevia arvioita/tarjouksia.

  • asiasta

   ehtojen tekeminen tarkoittaa että on naimisissa ehdoilla ja on naimisissa ehtojen ja rahan sekä omaisuuden kanssa. Ei ihmisen tai itsensä arvomaailmojen kanssa.

   Voisikohan olla niin myös tärkeää ajatella että ehdoillakaan ei saa materiaalia mukaan eikä se tuo onnea vaikka rahaarvoliitolle kai jotain markkinatyydytystä.

   Valta ja omaisuuden käyttäminen suhteen "välineenä" ei todella tuo sisälle sitä rauhaa mikä olisi meille kaikille tarkeää ymmärtääksemme toisen ja toisten merkityksen.

   Vilpillisyys on myös inhimillisyydessä ilman rahaakin olemassa. Se vain on niin ettei lakimiehet siitä oikein pääse rahastamaan.

   Onnea liitolle ja arvoille. materiaali ja omistus ei sitä tuo.

   • ja sopii kummallekin?

    Minusta kyllä kiinnostavinta tarinassa/ ap:n aikeissa on se, miksi 40 vuotta aviossa ollut pariskunta pystyy noin sopuisasti hoitamaan tuosta vain eronsa.

    Luuletko, ap, vai tiedätkö, että teistä kumpikin on noin tasapuolinen ja tasapainoinen eroaja? Vai onko teistä jommallakummalla jo uusi kumppani valittuna? Nimittäin jos on, luulen kaikkien sopimusaikomusten romuttuvan melko pian.

    Joko haluat eron tai sitten et. Jos haluat, eroa äkkiä. Ja lakimiehen pakeille, ehdotan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   5010
  2. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   2
   2671
  3. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   441
   2297
  4. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   297
   2151
  5. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1430
  6. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   100
   1366
  7. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   51
   1350
  8. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   261
   1042
  9. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   1032
  10. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   1016
  Aihe