Aktiviteettipaketit?

Rouvahylje

Onko kenelläkään kokemusta Hispanian sivuilla mainostetuista aktiviteettipaketeista, varsikin Canyoningista ?

Canyoning kiehtoisi minua, mutta mietin riittäkö kunto... Kestävyys, uinti- ja melontataito ovat OK, mutta hyppiminen ja kiipeily eivät ehkä ihan ole 40 muijan vahvimpia puolia. Kaipaisin vähän tietoa/kokemusta reiteistä ja "tehtävistä" sen varrella.

Saako kajakkeja vuokrattua Azoreilta? Entä uiminen syys-lokakuun vaihteessa: hyviä paikoja, veden lämpötila? Voiko järvillä snorklata?

1

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kajakkeja on vuokrattavana esim. Sete Cidadesissa ja Furnasissa. Lagoa de Fogon osalta minulla ei ole tietoa. Molemmat järvet edellämainitut ovat siinä määrin rehevöityneet, että snorklaus niissä ei liene kovin mielekästä. Saamieni tietojen mukaan snorklaus Azorien vesissä ei ole kovin palkitsevaa. Jonkin verran matkailijat ovat lajia harrastaneet ainakin Calouran ja Vila Franca do Campon suunnalla.

      Minulla on Sete Cidadesin kajakkien vuokraajan yhteystiedot. Furnasissa kajakkeja ja polkuveneitä näytti olevan saatavan järven rannalla, mutta en nähnyt ketään henkilöä, joka hommaa olisi hoitanut viime viikolla, kun paikalla kävin.

      Rehevöitymisestä huolimatta ainakin yksi suomalainen pariskunta kävi uimassa Sete Cidadesin kaksoisjärvissä viime kesäkuussa. Heidän mukaansa paikalliset moittivat veden kasvillisuutta (eivätkä levää) ja sanoivat, etteivät sen vuoksi itse ui järvissä.

      Jokaisessa hieman suuremmassa merenrantakylässä on jonkinlainen uimaranta. Hiekka on hienoa tummanharmaata laavahiekkaa. Varsinainen uimarantakausi kestä täällä kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Muina kuukausina rantoja ei säännöllisesti siivota. Veden lämpötila lienee vähän yli parikymmentä tämän kuun loppussa. tällä hetkellä meriveden lämpö on 24 C, ilman 25 C. Alhaisimmillaan merivesi on talvela 16-asteista. Aallonkorkeus on normaalisti noin 2 m.

      Monissa kylissä on merivesialtaita.

      Ponta Delgadan uimarannat ovat Praia das Milícias ja Praia do Pópulo. Ne sijaitsevat noin 5 km:n päässä Ponta Delgadan keskustasta.

      Uimista Ponta Delgadassa ja Azoreilla on käsitelty tällä palstalla aikaisemmin. Nämä kesustelut löydät tämän sivun yläosassa olevalla hakutoiminnolla (Hae). Olen käsitellyt aihetta myös kotisivuillani.

      Kokemusta aktiviteettipaketista minulla ei ole. On kuitenkin todennäköistä, että paketti on laadittu tavalliselle pulliaiselle, sillä muuten paketin vaativuudesta pitäisi kertoa erikseen.

      Matkanjärjestäjä ostaa paketit osat paikallisilta yrityksiltä. Aktiviteetteja voi ostaa samoilta yrityksiltä myös suoraan eikä järjestelyjä tarvitse yleensä tehdä pitkällä varoajalla etukäteen.

      Virallisia patikkareittejä Sao Miguelilla on 25 ja niillä voi sekä patikoida omin päin että ostaa opastetun patikoinnin.

      Paketit toteututaan yleensä sovittuina päivinä vaikka sataisikin. Yksittäin ostettujen aktiviteettien kanssa on hieman pelivaraa, sillä ne voi monesti ajoittaa päville, joina sää on hyvä tai vähintään siedettävä.

      Tietoa aktitiviteettejä järjestävistä yrityksistä löytyy netistä sopivalla haulla samoin kuin kotisivuiltani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe