Ristiäiset ja vihkiminen samassa

Nemotus

Heipä hei!

Ajattelin kysellä täältä, jos jollain olisi moisia kokemuksia pitää ristiäiset ja vihkiminen samassa tilaisuudessa! Meillä se olisi edessä joulukuussa ja paljon on kysymyksiä tullut esiin! Ensinnäkin onko teidät ensin vihitty ja sitten lapsi saanut kasteen? Meille pappi sanoi, että noin päin olisi suotavaa tehdä! Mutta se mitä olen miettinyt, miten saadaan ensin vihkiminen käyntiin, kun tulevat mummot ovat niin hätäisiä että varmaan laittavat pikkaiselle kastemekon heti päälle vaikka ei olisi aluss tarvetta. Ja miten vihkiminen on teillä alkanut? Onko pappi alkanut höpiseen avioliitosta ja rakkaudesta ihan tuosta noin vain? Niin ja meillähän ristiäiset ovat se pääjuhla, ja me miehen kanssa tullaan siinnä sivussa! Kääk jos teillä on omia tai toisten kokemuksia niin ottaisin niitä mielellään vastaan! Kiitos

8

7384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimituskeskustelu,

      jossa voi esittää omia toiveitaan. Silloin voitte sanoa, että ristiäiset ovat teillä se pääjuhla ja siksi toivotte, että avioliittoon vihkiminen hoidetan lyhimmän mahdollismman kaavan mukaan ja ilman kausuaalipuhetta. Pappi ymmärtää kyllä, ettei tuollaisessa tilanteessa voi pitkittää seremonioita, ettei vauva hermostu.

      Minusta vauvan pukeminen ennen kaikkia seremonioita ei haittaa. Koska luterilaisessa kirkossa kastemekko puetaan päälle jo etukäteen, niin sillä ei ole silloin väliä, kuinka paljon aikaisemmin se on vauvan päällä. Melskein itse pukisin vauvani samassa tilanteessa kun viimeistelisin omaakin asuani.

      Muista hankkia itsellesi edestä avautuva kolttu, jos imetät vauvaasi. Paljon onnea teille kaikille!

    • Äiti 86

      Moi! Meillä oli kahdet juhlat samaan aikaan.

      Oli maaliskuu, kirkossa pappi ensin vihki meidät (olimme sopineet kaikista lyhimmän kaavan, yksi virsi jätettiin pois). Eli vihkiminen alkoi ihan tavallisesti. Vauva (kastemekko päällä) oli kummin sylissä.

      Vihkimisen jälkeen tuli virsi. Virren aikana laitettiin kastepöytä(odotti valmiina sivussa) kuntoon(mm. lämmin vesi)ja me,kummit ja pappi asetuttiin oikeille paikoille. Vauvamme 1,5kk kastettiin.

      Kun ohjelma oli loppu me mentiin sakastiin vaihdettiin vauvalle vaatteet ja laitettiin turvakaukaloon.

      Meillä ei ollut loppu häämarssia. Vauva oli kummin sylissä tilaisuuden ajan. Meillä oli onnea kun vauva oli kiltisti huusi vain vähän aikaan, imi tuttia koko ajan.

      Kirkon jälkeen me käytiin mummolassa vaihtaa vaippa, imettämässä.

      Ja sit juhlimaan. Meil oli pienet juhlat, kahvipöytä jne... juhlat kesti 3h. Ohjelma oli väljä, oltiin huomioitu esim. vaipan vaihto...

      Kannattaa kertoa mummoille etukäteen missä järjestyksessä seremonia menee.

      Omasta kokemuksesta voi sanoa että kyl jännittää... Miten saa kaikki asiat järjestykseen oikeassa ajassa, miten vauva käyttäytyy jne...
      Ei kannata stressata turhaan, kaikki menee hyvin. Ei maailma siihen kaadu jos vauva itkee tai juhla myöhästyy.

      Meil oli valokuvaus studiossa ennen kirkkoa. Saatiin meistä kolmesta yks tosi hyvä kuva.

      Kaikki meni hyvin muutamia kommelluksia lukuun ottamatta, vauva oli juhlassa kuin enkeli nukkui tuttujen ihmisten sylissä ja hyili. Illalla kaikki oli väsyneitä ja etenkin vauva kun hän huusi pää punasena kauan, kunnes nukahti omaan itkuun.

      Vikki: - varaa tarpeeksi aikaa(ylimääräistä aikaa)
      - muistakaa syödä ennen kuin lähdette kotoa

      Onnea!

    • K.L___.

      Jos ottaa miehen sukunimen. Vihkiminen on silloin parempi olla ensin, koska lapsi saa saman sukunimen. Eli sukunimeä ei tarvitse erikseen muuttaa.

      • jaa jaa jaakko

        jos lapsen isyys on tunnustettu lapselle voidaan antaa kumman vanhemman nimi tahansa kuitenkin niin että täysisaruksilla pitää olla sama sukunimi.


    • tyyio

      meidät vihittiin ensin, lapsi oli sylikummin sylissä tuon ajan. ensin pappi siis piti "alkupuheen" jossa toivotti ihmiset tervetulleiksi ym. sitte normaalin pituinen vihkipuhe ja sitten joku virsi. sitten vauvan kastaminen ja ystävä sä lapsien virsi ja siinä kirkko osuus. sitten siirryttiin syömään juhlapaikkaan, vaikka muuta ohjelmaa siellä ei sit ollut kun vapaata juttelua ym. eli ne häähommat jätettiin kokonaan pois kun meilläkin ideana oli että on vauvan juhla, mutta haluttiin kuitenki mennä naimisiin jossain muualla kun maistraatissa. ja oltiin siinä samassa paikassa kirkossa olo ajan, eli vihkiminen ja kaste oli sama homma, eikä niin et vihkiminen alttarilla ja sit siirrytään kastemaljan ääreen.

    • täytekakkuja
    • pappiii

      keskustella toimitukset tekevän papin kanssa. Varmaankin siinä löytyy teille sopivanoloinen juhla. Itse olen joskus tehnyt kokonaan kaksi erillistä toimistusta, joskus yhdistellen. Ja muutaman kerran niinkin, ettei kukaan ristiäisiin tullut vieras ole tiennyt, että vihkiminen on samassa yhteydessä. Silloin on kastetoimitus kulkenut ihan normaalisti siihen asti, kun lapsi on kastettu, siunattu yhdessä vanhempien ja kummien kanssa, kastekynttilä sytytetty. Tämän jälkeen olen aloittanut vihkitoimituksen. - Niin tai näin, aina kuitenkin lapsen vanhempien ja vihittävän parin kanssa yhdessä ollaan toimitusta rakennettu.

    • harkintamyssyyn

      Me oltiin jo puoltoista vuotta aiemmin menty naimisiin maistraatissa. Sitten lapsen ristiäisten yhteyteen haluttiin kirkon siunaus avioliitolle - se kun oli aina vaan jäänyt ja jäänyt...
      Suurin osa vieraista ei tiennyt, että tapahtumassa on mukana avioliiton siunaus; siksi hämmästyivät, kun alttarin eteen oli valmiiksi laitettu kaikki "kastetarvikkeet", mutta yllättäen alkoikin häämarssi soimaan. Kävelimme alttarille kuin hääpari konsanaan, mutta tytär oli isänsä sylissä, kastepuvussa. Eturivissä istuvalle sylikummille annoimme tytön syliin ja menimme alttarille saamaan liitollemme siunauksen.
      Sen jälkeen sujuvasti siirryttiin kastetoimitukseen. Hienosti meni! :)

      Tämän kertomisen tarkoituksena on antaa alkuperäiselle kirjoittajalle vinkiksi, että voitte todella ottaa lapsenne syliin häämarssiin. Vaikka se ei muille paljoa merkitse, niin voin kertoa että se oli yksi kauniimpia hetkiä elämässäni! Ja ihania kuvia saatte, kun värväätte jonkun ottamaan kuvia marssistanne.
      Onnea teidän perheelle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe