Apua!!4kk ikäinen kani

raskaana----

4kk ikäiset kanini olivat päässeet parittelemaan ja nyt olemme huomanneet että naaras on raskaana, luulen että se on ollut jo ainakin 2viikkoa raskaana koska sillä on jo aika iso maha.Tiedän että näin nuorena kani ei saisi olla raskaana. Mitä pitäisi tehdä? Voiko naaraalle tapahtua jotain? Ja saako uros olla naaraan kanssa?

6

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjaudusisaan

      voi olla noin typerää porukkaa et annetaan uroksen astua naaras joka on viellä lapsi?
      En usko vahinko sepostuksiin.Arvaanko oikein, te tulevat kasvattajat olette aivottomia lapsia "päästetään tupuna ja pupuna yhteen tulee söpösöi poiksuiii sanotaan vahingoks ku tää naaras on viel näi pieni" tai angstaavia teinejä?

      Mitä pitäisi tehdä?
      Koska olette jo antaneet "vahingon" tapahtua ette voi muuta kuin odottaa ja toivoa parasta ettei poikasia synny.

      Voiko naaraalle tapahtua jotain?
      Hyvin mahdollista. Riskit ovat erittäin suuret. Varaudu eläinlääkärikuluihin sekä naaraan ja/tai poikasten menettämiseen siihen että sinusta tulee keinoemo naaraan hylättyä poikaset (muistathan sen että ihminen harvoin onnistuu pitämään kaninpoikasia hengissä varaudu joka tapauksessa menettämään poikaset - varaudu myös siihen että joudut ehkä itse tappamaan poikaset). Lapsipupu ei välttämättä osaa hoitaa poikasiaan, koska on itsekin viellä niin nuori.

      Ja saako uros olla naaraan kanssa?
      HUOKAUS.................... MIETI !
      Tietenkään EI saa olla, ellei uros ole kastroitu. Naarasta ja kastroimatonta urosta ei saa pitää samassa häkissä.
      Mikäli uros on edelleen samassa häkissä naaraan kanssa erottakaa ne välittömästi omiin häkkeihinsä kauaksi toisistaan ja viekää uros kastroitavaksi eläinlääkäriin ettei enempää vahinkoja satu.

    • joss_su

      Meidän kani sai n. 5kk ikäisenä 2 poikasta. Toinen poikanen kuoli heti synnyttyään,mutta toinen eli 4 päivää jolloin se kuoli kun meidän äitikanimme ei osannut pitää huolta koska olihan itsekin niin nuori. Luultavasti teidänkin poikaset kuolevat!Mutta joss toimitte nopeasti ne saattavat selviytyäkin.Eli joss haluatte pitää poikaset apteekista löydätte "ravinne" tippoja joita tiputetaan pari tippaa poikasen suuhun. Muistakaa silti ennen kun otatte poikasen "syliinne" pese kädet!.. sen jälkeen hiero äiti kaniin käsiäsi silitellen sitä niin että kanin haju tarttuu käsiisi, jolloin äiti kani ei hylkää poikastaan "vieraan" hajun takia. Me emme ehtineet hakea apteekista tippoja jolloin poikaset kuolivat koska meidän äitikanimme ei osannut ruokkia ja imettää niitä.

      • Kanittaja

        Meidän kanitkin joutu tollaiseen tilanteeseen.
        Se vaan johtu siitä että me ostesttiin meidän tutuilta kani, tyttökani olikin poika ja se selvis vähä liian myöhään, ei ittekkään eroitettu sitä pojaksi (naapurien kani on poika vaikkei ne sitä uskokkaan, ollaan nähty sen NE jutut kun se karkas niiltä meidän pihaan). Sitten se pullahti paksuksi, onneksi vain valeraskaaksi. Kantsii kattoo ettei se tee heti karvoistaan pesää, silloin se on valeraskaana. Nykyään meidän tyttökanilla ja sillä pojalla on vauveli, yks vaan, emo tais syödä pari muuta.


      • yleistä!!!
        Kanittaja kirjoitti:

        Meidän kanitkin joutu tollaiseen tilanteeseen.
        Se vaan johtu siitä että me ostesttiin meidän tutuilta kani, tyttökani olikin poika ja se selvis vähä liian myöhään, ei ittekkään eroitettu sitä pojaksi (naapurien kani on poika vaikkei ne sitä uskokkaan, ollaan nähty sen NE jutut kun se karkas niiltä meidän pihaan). Sitten se pullahti paksuksi, onneksi vain valeraskaaksi. Kantsii kattoo ettei se tee heti karvoistaan pesää, silloin se on valeraskaana. Nykyään meidän tyttökanilla ja sillä pojalla on vauveli, yks vaan, emo tais syödä pari muuta.

        Millonkohan ihmiset oppii olemaan huolellisempia!? Kanit vain kasvattajalta, joka osaa erottaa sukupuolet ja kasvattaminen jätetään suosiolla sen hallitseville. Vahinkoja ei tosiaan tapahdu, ellei niitä anna tietämättömyyttään tai välinpitämättömyyttään tapahtua!


      • miiee

        ..hermeliini kani sai poikaset n.6kk iässä. Sai 4 tervettä ja vilkasta poikasta jotka on nyt 4 viikon ikäisiä ja hyvin voivia. Toivon että sun kanisi ei olisi raskaana kun se on vielä niin nuori.


    • Help

      Meillä uros ja naaras (5kk) asuvat 2 kerroksisessa häkissä uros alhaalla ( ei kastroitu) ja naaras ylhäällä jotenkin uros sai taiteiltu tiensä ylös aamulla kun menin katsomaan olivat ne samassa kerroksessa naaraalla oli jotain kivaa naamassa mutta ei mitään epäilyttää ala päässä uroksella taas oli hieman punoitusta jopa vähän verta omassa ulokkeeassa MITÄ TEHDÄ!
      Pyydän neuvoja en (negatiivista sisältöä sillä se ei juuri nyt hyödytä... Ja olen opiskellut kaneista tosi paljon mutta silti tämä hirveä vahinko pääsi käymään.. Joten pyydän apua
      Nopeita vastauksia
      Kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe