Minihäät

me-kaksi-vain

Me haluttais vihkiminen kirkossa, mutta tyyliin "vain me kaksi", ei siis yhtään vieraita. Maistraatissa ilmeisesti onnistuu, että todistajat ovat maistraatin henkilökuntaa. Entäpä kirkossa? Onko pakko olla todistajat omasta puolesta?

Ja onko tosiaan niin, että kirkossa tapahtuva vihkiminen noudattaa "orjallisesti" kaavaa musiikkeineen ja virsineen. Tuntuisi jotenkin kornilta "marssia" tyhjän kirkon käytävää musiikin soidessa. Ja tukalalta tuntuu myös ajatus että kirkossa läsnä vain vihkipari, pappi ja todistajat, ja sitten pitäis alkaa virttä veisaamaan...

Eli näissä puitteissa, onko pakko luopua kirkollisesta vihkimisestä ja mennä maistraattiin :-(

6

2578

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • +todistajat

   Meidätkin mieheni kanssa vihittiin kirkossa vain me kaksi ja luonnollisesti ne kaksi tarvittavaa todistajaa (pitää olla. Emme kysyneet käykö kirkon henkilökunta, vaan meillä oli meidän ystäväpariskunta todistajina.

   Päivän kulku: Hääkampaus aamusta sekä meikki ja juhlavaateet päälle(mitä kaapista juhlavampaa löytyi)sitten suunta kirkkoon. Kirkossa marsittiin häämarssin tahdissa mennen tullen (eikä latistanut tunnelmaa häävieraiden vähyydestä johtuen OLIHAN päivä MEIDÄN.
   Sitten kävimme valokuvassa (eihän suku voinut olla muistamatta jälkikäteen joten kiitoskortti ainekset piti hankkia)
   Veimme sitten ystäväparin syömään hienosti ja pitkän kaavan mukaan. Kaikki tietysti etukäteen suunniteluna ja varattuna kuvausta ja kampausta myöten.

   Niin olihan meillä kaksi vierastakin, kun marssimme häämarssia pois päin oli kirkon peränurkkaan tullut kaksi lenkeilijää jotka olivat päätäneet lenkki polun varrelta poiketa kirkoon. Olivat iäkäämpi pariskunta ja seisoivat kun marssimme pois ja rouvalla oli nenäliina silmäkulmassa ja pyyhki kyyneleitä. Se on jäänyt niin elävästi mieleen, sen rouvan katse, hymy ja ne tipat silmäkulmassa (vieläkin nousee tippa silmään kun muistelen sitä)

   Päivästä jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli eikä siihen tarvittu monen tuhannen euron budjettia toteuttamaan kahden ihmisen haavetta!! Toivottavasti tämä antoi jotain suuntaa teidän suunnitelmille. Ps ollaan jo 6 vuotta naimisissa ;)

  • + todistajat

   Jäi vielä mainitsematta, että ei tarvinnut virttä laulaa vaan kanttori lauloi sen (sovittava siitäkin kanttorin kanssa etukäteen), annoimme vielä kanttorille vapaat kädet valita virsi meidän puolesta. Kanttori valitsi häämarssitkin meidän puolesta. Eipä tarvinnut siitäkään stressiä vetää =)

  • dddddddpppppppppppp

   Todistajat tulee "talon puolesta", jos näin tarvitaan. Esim. kanttori ja suntio voivat olla todistajina (suntiota tarvitaan kirkossa muutenkin, laittamaan valot päälle ja avaamaan ovia jne). Ja itse asiassa, vaikka todistajia ei olisikaan, niin ei se vihkiminen mitätön ole! "Välttämätöntä" kaavassa ei ole kuin se varsinainen lause ja ne kysymykset, joten kaikki muut krumeluurit voitte sopia vihkijän ja kanttorin kanssa. Virret ja muut voi olla minimissään.

   Voittehan lisäksi keskustella papin kanssa, että olisiko seurakunnalla jotain muuta juhlavaa, mutta ei niin suurta tilaa kuin kirkko. Esim. kappeli tai muu tila, missä intiimimpi pieni toimitus voidaan järjestää.

   • hjfhksf

    "Ja itse asiassa, vaikka todistajia ei olisikaan, niin ei se vihkiminen mitätön ole!"

    väärin, väärin, väärin...


   • pakollinen

    voisiko se jäädä kokonaan pois?


  • suoritettiin homma

   Meillä tosin oli vain siviilivihkimiseen liitetty avioliiton siunaus, mutta kaavaltaan sen on hyvin samanlainen kuin avioliittoon vihkiminen. Pienen osaanottajajoukon ja vihkipaikan asettamien edellytysten mukaan kaavaa muokattiin: ei musiikkia, lyhyet puheet, toimitus kesti vartin ja oli kaunis.

   Meillä todistajat oli omasta takaa, mutta kyllä ne varmasti järjestyvät myös kirkon henkilökunnasta, joten joku tuossa totesikin. Älä luovu unelmastasi!

   Jos kuitenkin päädytte kirkon ulkopuolelle tai siviilivihkijään, se ei tarkoita ankeaa virastovisiittiä. Meidät vihittiin hyvin kaunissanaisesti luonnon helmassa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   6791
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   3855
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   105
   3037
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   61
   1521
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1512
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1469
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   938
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   904
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   90
   838
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   36
   803
  Aihe