Minihäät

me-kaksi-vain

Me haluttais vihkiminen kirkossa, mutta tyyliin "vain me kaksi", ei siis yhtään vieraita. Maistraatissa ilmeisesti onnistuu, että todistajat ovat maistraatin henkilökuntaa. Entäpä kirkossa? Onko pakko olla todistajat omasta puolesta?

Ja onko tosiaan niin, että kirkossa tapahtuva vihkiminen noudattaa "orjallisesti" kaavaa musiikkeineen ja virsineen. Tuntuisi jotenkin kornilta "marssia" tyhjän kirkon käytävää musiikin soidessa. Ja tukalalta tuntuu myös ajatus että kirkossa läsnä vain vihkipari, pappi ja todistajat, ja sitten pitäis alkaa virttä veisaamaan...

Eli näissä puitteissa, onko pakko luopua kirkollisesta vihkimisestä ja mennä maistraattiin :-(

6

2449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +todistajat

      Meidätkin mieheni kanssa vihittiin kirkossa vain me kaksi ja luonnollisesti ne kaksi tarvittavaa todistajaa (pitää olla. Emme kysyneet käykö kirkon henkilökunta, vaan meillä oli meidän ystäväpariskunta todistajina.

      Päivän kulku: Hääkampaus aamusta sekä meikki ja juhlavaateet päälle(mitä kaapista juhlavampaa löytyi)sitten suunta kirkkoon. Kirkossa marsittiin häämarssin tahdissa mennen tullen (eikä latistanut tunnelmaa häävieraiden vähyydestä johtuen OLIHAN päivä MEIDÄN.
      Sitten kävimme valokuvassa (eihän suku voinut olla muistamatta jälkikäteen joten kiitoskortti ainekset piti hankkia)
      Veimme sitten ystäväparin syömään hienosti ja pitkän kaavan mukaan. Kaikki tietysti etukäteen suunniteluna ja varattuna kuvausta ja kampausta myöten.

      Niin olihan meillä kaksi vierastakin, kun marssimme häämarssia pois päin oli kirkon peränurkkaan tullut kaksi lenkeilijää jotka olivat päätäneet lenkki polun varrelta poiketa kirkoon. Olivat iäkäämpi pariskunta ja seisoivat kun marssimme pois ja rouvalla oli nenäliina silmäkulmassa ja pyyhki kyyneleitä. Se on jäänyt niin elävästi mieleen, sen rouvan katse, hymy ja ne tipat silmäkulmassa (vieläkin nousee tippa silmään kun muistelen sitä)

      Päivästä jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli eikä siihen tarvittu monen tuhannen euron budjettia toteuttamaan kahden ihmisen haavetta!! Toivottavasti tämä antoi jotain suuntaa teidän suunnitelmille. Ps ollaan jo 6 vuotta naimisissa ;)

    • + todistajat

      Jäi vielä mainitsematta, että ei tarvinnut virttä laulaa vaan kanttori lauloi sen (sovittava siitäkin kanttorin kanssa etukäteen), annoimme vielä kanttorille vapaat kädet valita virsi meidän puolesta. Kanttori valitsi häämarssitkin meidän puolesta. Eipä tarvinnut siitäkään stressiä vetää =)

    • dddddddpppppppppppp

      Todistajat tulee "talon puolesta", jos näin tarvitaan. Esim. kanttori ja suntio voivat olla todistajina (suntiota tarvitaan kirkossa muutenkin, laittamaan valot päälle ja avaamaan ovia jne). Ja itse asiassa, vaikka todistajia ei olisikaan, niin ei se vihkiminen mitätön ole! "Välttämätöntä" kaavassa ei ole kuin se varsinainen lause ja ne kysymykset, joten kaikki muut krumeluurit voitte sopia vihkijän ja kanttorin kanssa. Virret ja muut voi olla minimissään.

      Voittehan lisäksi keskustella papin kanssa, että olisiko seurakunnalla jotain muuta juhlavaa, mutta ei niin suurta tilaa kuin kirkko. Esim. kappeli tai muu tila, missä intiimimpi pieni toimitus voidaan järjestää.

      • hjfhksf

        "Ja itse asiassa, vaikka todistajia ei olisikaan, niin ei se vihkiminen mitätön ole!"

        väärin, väärin, väärin...


      • pakollinen

        voisiko se jäädä kokonaan pois?


    • suoritettiin homma

      Meillä tosin oli vain siviilivihkimiseen liitetty avioliiton siunaus, mutta kaavaltaan sen on hyvin samanlainen kuin avioliittoon vihkiminen. Pienen osaanottajajoukon ja vihkipaikan asettamien edellytysten mukaan kaavaa muokattiin: ei musiikkia, lyhyet puheet, toimitus kesti vartin ja oli kaunis.

      Meillä todistajat oli omasta takaa, mutta kyllä ne varmasti järjestyvät myös kirkon henkilökunnasta, joten joku tuossa totesikin. Älä luovu unelmastasi!

      Jos kuitenkin päädytte kirkon ulkopuolelle tai siviilivihkijään, se ei tarkoita ankeaa virastovisiittiä. Meidät vihittiin hyvin kaunissanaisesti luonnon helmassa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe