Surkeaa palvelua!!!!!!

bradi

Vein koneeni(kannettava) kyseiselle "tietokonehuolto-putiikille" , koska koneeni tarvitsi huoltoa.. koska netti oli hidas, kone ylikuumeni ja kone muutenkin käyttäytyi oudosti. No tämä amatööri ehdotti minulle, että koneelle tehdään huoltoarvio joka maksaa 36 euroa ja jos haluan, että kone huolletaan siellä huoltoarvion jälkeen, niin huoltoarvio on ilmainen ja vain koneen huolto maksaa. No seuraavana päivänä tämä amatööri soitti ja kertoi, että koneelle on ajettu jotain ohjelmia, eikä kone vaikuttanut hitaalta eikä kuumeminen ollut "kriittistä". Sanoin, että katsoitteko koneen sisälle että onko siellä pölyä? Amatööri vastasi, että koneen availu on vaikeeta hommaa eivätkä he mielellään availe koneita.

Eli voisi sanoa, että minua kustiin silmään pahasti. Vein koneen huoltoon, konetta ei huollettu, mutta jouduin maksamaan 36 euroa jotta saan koneeni takaisin. ja minulla on edelleen kone jossa on hidas netti ja ylikuumeminen.

Kyseessä on Uudenmaan tietokonehuolto, joka kertoo olevansa paras huoltokumppanisi. Heh heh, tähän paljon naurua... muutenkin ne kaksi henkilöä jotka tässä putiikissa tapasin, niin eivät todellakaan vaikuttaneet ammattilaisilta, vaan amatööreiltä jotka tietävät yhtä vähän tietokoneista kuin mummoni.

Kiitos surkeasta palvelusta Uudenmaan "tietokonehuolto". Voin luvata, että en tule toista kertaa putiikkiinne.

http://www.tietokonehuolto.fi/

27

4842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmnn...

      palautteen myös Uudenmaan tietokonehuoltoon?
      Meinaan vaan, että tuskinpa ne paljon tätä foorumia siellä lukevat...

      • Anonyymi

        W10 ongelmiahan noi kaikki..


      • Anonyymi

        Iliko intellin prossu?

        "Apple ilmoitti kesäkuussa luopuvansa Intelin prosessoreista läppäreissään ja siirtyvänsä Arm-pohjaisiin omiin suorittimiin. Intelin osavuosikatsauksensa yhteydessä tekemä ilmoitus 7 nanometrin piirien myöhästymisestä antaa hyvät perustelut Applen valinnalle.

        Intel kertoi viime viikolla, että alun perin ensi vuodelle arvioitu siirtyminen 7 nanometrin prosessiin viivästyy ainakin puolella vuodella. Tämä tarkoittaa, että Intel tuo 7 nanometrin prosessorit tietokoneisiin aikaisintaan vuonna 2022.

        Intelille myöhästyminen ei ole mitään uutta. Yhtiöllä on olut suuria vaikeuksia saada 10 nanometrin prosessiaan volyymituotantoon. Itse asiassa se on tapahtunut vasta viime kuukausina, vaikka AMD on myynyt 7 nanometrin piirejä jo pitkään.

        Intelin sisältä kuultujen syiden mukaan Applen päätös perustui Skylake-piirien huonoon laatuun. Applen suunnittelijat löysivät Skylake-piireistä bugeja yhtä paljon kuin Intelin omat suunnittelijat.

        Skylake esiteltiin jo vuonna 2015, joten Apple on suunnitellut siirtymistä Arm-arkkitehtuuriin useamman vuoden ajan. Koska päätös edellyttää koko ohjelmistoalustan (MacOS) koodaamista ja optimoimista Arm-arkkitehtuuriin, kyse on massiivisesta projektista, johon ei oltaisi lähdetty ellei sitä pidettäisi Applella välttämättömänä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        W10 ongelmiahan noi kaikki..

        Ei korjaaja windowsin ominaisuuksille mitään voi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        W10 ongelmiahan noi kaikki..

        Surkee Windows !!!


    • olet sitten

      saanut täysin ammattimaista palvelua , olet maksanut vaan tyhjästä, amatööristä homma tuntuu kusetukselta.

      • Freightliner

        eräs juttu kun erä tuttava ei auton korjaamoon koska kytkin oli niin jäykkä käyttää,no kaveri haki autonsa seuraavana päivänä ja korjaamopäälikkö sanoi että heidän mielestä sitä ei tarvitse vaihtaa koska se toimii ja veloitti siitä muutaman kympin.No muutaman viikon päästä meni jo vaihdelatikkokin ja sitä remppaa ei kyllä sitten teetetty kyseisessä paikassa.Elikkä ne odottaa että sä palaat sinne ostaan sitten uuden.Näin meitä kusetetaan.


    • kääk!

      Kammottavaa "palvelua": omistaja raivoaa puhelimessa ja lyö luuria korvaan, kun uskaltaa vaatia hinnanalennusta näytön kaapelin vaihtamisesta, johon meni 3 viikkoa. Paikanpäällä joutui vielä odottamaan jonossa, jossa oli muita tyytymättömiä asiakkaita. Lopulta asiaa "selvittelemään" tuli kehonrakentaja, joka käyttäytyi uhkaavasti ja vihjaili väkivaltaisella taustallaan. Huh huh!

      • Järkyttynyt

        En myöskään suosittele tätä paikkaa kenellekään. He ottavat työn alle myös sellaisia töitä, joiden tekemiseen osaaminen ei kuitenkaan riitä. Ja sitten kun "korjaus" ei kestä normaalia käyttöä, on syy muka asiakkaassa ja kone tahallaan hajoitettu uudestaan.


    • kuukuu1

      Muistan kun joskus vuonna 2008 tai olikohan 2009 vein tietokoneeni heille ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Tartuin nimenomaan tuohon halpaan vianselvityshintaan. Kone ei lähtenyt ollenkaan käyntiin, ja halusin varmuuden sille oliko emolevy rikki. Noh, kun he soittivat sitten kun vika oli löytynyt, emolevy oli tosiaan rikki. Mutta Windows piti kuulemma asentaa uudelleen ja he tekisivät sen tietysti suolaiseen hintaan. Kun kyselin syytä miksi Windows pitäisi asentaa uudelleen, he eivät osanneet antaa kunnollista selitystä. Sanoin, että osaan asentaa sen itsekin. Tässä vaiheessa korjaaja (en tiedä hänen nimeään) sanoi ok, mutta vianetsinnän hinta olikin lähellä satasta, eikä sitä sovittua 36 euroa (tai mitä se nyt tuohon aikaan maksoikaan). Vianetsintä oli ollut kuulemma "poikkeuksellisen hankalaa".

      Lopetin puhelun raivoissani. Miten poikkeuksellisen hankalaa vianetsintä voi olla? Eikö siihen mene vain 5 minuuttia, kun he aukaisevat koneen ja mittaavat toimiiko emolevy vai ei? Ja vaikka se olisikin heille liian vaativa tehtävä, sovitusta hinnasta on pidettävä kiinni! Eikä yrittää väkisin saada asiakasta ostamaan Windowsin turhia uudelleenasennuksia. Luulivat vamaan, että olen sopiva huijattavaksi, koska olin nuorehko nainen. Otinkin sitten pelottavan näköisen miehen mukaani kun menin hakemaan konetta. Konetta hakiessani heillä oli ihan eri meininki kuin puhelimessa, ei ollut kyllä varmasti sama tyyppi siellä luovuttamassa konetta kuin se, jonka kanssa olin puhunut. Ei puhettakaan mistään lisämaksuista tai Winun uudelleenasennuksista. Onneksi. Mutta silti ihemettelen suuresti tälläista toimintaa, enkä suosittele tätä yritystä kellekään.

    • Kierrä kaukaa

      >> Sanoin, että katsoitteko koneen sisälle että onko siellä pölyä? Amatööri vastasi, että koneen availu on vaikeeta hommaa eivätkä he mielellään availe koneita.

      Mielenkiintoista. Firman sivuilla, kohdassa "palvelut", ei tosiaankaan puhuta mitään koneiden korjaamisesta (avaamiset, sun muut). Siellä puhutaan virustarkistuksista, päivityksistä, modemien asennuksesta , jne. Siten palveluiden kuvaus muistuttaa lähinnä ns. mikrotukihenkilön palveluita. Puhuvat myös runsaasta kokemuksestaan "tietokoneiden huollosta", mutta sitten jatkavat, että osaavat "kasata konepaketteja" - siis ilkeästi sanottuna osaavat kiinnittää laatikoiden väliset kaapelit...

      Etusivulla kertovat, että osaavat tilata netin kautta varaosia koneisiin... Tässä yhteydessä ilmeisesti firma ja osa asiakkaista ymmärtävät termin "huolto" kovin eri tavalla. Eihän tuonne ole pakko mennä. Jos lupaukset jo todellisuus eroavat toisistaan, ottakaa yhteyttä kuluttajaviranomaisiin.

    • errrkipelimerrrki

      Vastaavaa toimintaa Lahdessa Tietokonenurkka firmassa.
      Vein Acer aspire koneen jossa oli kannen saranat rikki siis haljenneet ja pyysin tilaamaan osat ja korjaamaan.
      No muutman päivän kuluttua menin kyselemään ja koneelle ei oltu vielä mitään, mutta erittäin agressiivinen kaveri kertoi vian selvityksen maksavan n 50e vaikka vikahan oli selvästi näkyvissä.
      No siinä vaiheessa meni hermot ja halusin koneen välittömästi pois koska eivät ehtineet tehdä sille mitään.
      Piti saatana maksaa, kun en halunnut alkaa kuluttajalautakuntaa valittamaan, wittumainen liike muutenkin siihen aikaan. Tästä nyt on muutama vuosi jo aikaa, toivottavasti ei ole samat tyypit enää töissä tässä liikkeessä.
      Laitoin palautepostia liikkeen omistajalle, mutta ei vaivautunut vastaamaan...tollo.

    • tietokonehajottamoja

      Jos tietokoneeseeni tulee vikaa niin ennemmin isken sen lekalla paskaksi kuin vien mihinkään liikkeeseen särettä... siis "korjattavaksi"...

      • tietokonehajottamoja

        Jokohan pitää kohta ostaakin se leka kun läppäri on ruennut viime aikoina semmoiseksi että silloin tällöin ei muka löydy wlan yhteyksiä ja tuo oikean alareunan yhteyskuvakeen klikkaus näyttää koko wlanin harmaana eikä mitään yhteyksiä löydy, sitten piiitkän ajan kuluttua ne saattaa löytyäkin. Toisinaan tai ainakin toistaiseksi vielä useimmiten kone kuitenkin toimii normaalisti.
        Laitehallinnassa ei kuitenkaan näy vian päällä ollessa mitään, väittää että wlan toimii normaalisti. Ajuri on uusin saatavilla oleva.
        Mahtaakohan olla ohjelmisto- vai ihan perinteinen, fyysinen, tekninen vika, hapettunut johdinliitos tms., luulisi tietysti silloin laitehallinnassa näkyvän epäkuntoisena.


      • kallis-on

        Leka on kallis.


    • Johan on kitisemistä.

      Työntekijän työtunti maksaa 30€ mutta kun pitäisi saada katetta ja kassavaraa myös niin hinta on väistämättä jotain 50€/tunti.

      Muutama huomioitava asia:

      1. Tietojen pelastusoperaatiot usein hoidetaan tähän erikoistuneella firmalla kun vaikka kiintolevy hajoaa. Hinnat on jotain 1000€ kiintolevy posti ja käsittelykulut.

      2. Käyttöjärjestelmän uudelleenasennus on normaali toimenpide jos osia vaihdellaan tai on syytä epäillä haittaohjelmatartuntaa. Se käyttöjärjestelmän uudelleenasennus kuin on vain joku 100€ juttu kun sen aikatauluttaa fiksusti ja ei niiden vehkeiden kanssa ole aikaa pelleillä tuntitolkulla ja "siivoilla".

      3. Käyttöjärjestelmän lisenssihinta laitetaan hintaan mukaan jos ei ole virallisia asennus/palautusmedioita tai on havaittavissa jotain epäselvyyksiä. Esim. lisenssitarrassa on eri käyttöjärjestelmä kuin mikä koneessa tai muuta vastaavaa. Ihmisillä on usein kaikennäköisä huuto.net piraattiversioita tai muuta sontaa jotka ei aktivoidu eikä sellaisten kanssa ole aikaa pelleillä ja arpoa.

      4. Asiakkailla on herkästi tapana tulla kysymään koneen kanssa että mitä maksaa joku asia. Sitten kun sille antaa pikaisen hinta-arvion niin tuleekin pitkä lista kaikennäköisä muita toimenpiteitä jotka pitäisi saada samaan hintaan. Eihän se ole enää kannattaa bisnestä joten oikea tapa on esimerkiksi vetää ranskalaisin viivoin ylös joka ikinen tehtävä asia ja hinnaksi sitten vaikka 30€ tehtävä ohjelma- ja laitekulut jos jotkut maksaa. Lisäksi summan voi kertoa käyttäjätilien tai laitteiden määrällä mihin operaatiota tehdään jos joku asia tehdään moneen kertaan.

      Tai sitten vaan leikitään esim. 50€/h niin pitkään kuin asiakas haluaa ja tehdään niitä asioita. Jotkut asiat vaan voi kestää hyvinkin pitkään joten on hankala etukäteen arvata mitä menee joten on helpompi ottaa vaan ranskalaisin viivoin ylös kaikki asiat.

      Yksi niksi on myös se, että jos operaatio on pitkälti sotkussa olevien ohjelmien asennusta ja menisi joka tapauksessa uusiksi kaikki niin voisi tehdä könttänä käyttöjärjestelmän uudelleen asennuksen 70€ 30€ jokaiselta käyttäjältä.

      ....

      Tietysti tuosta huomataan, että kaikki tekeminen maksaa. Ajankäyttö maksaa. Siksi jos oikeasti haluaa vähentää kaikkia huolto yms. kuluja niin seuraava prosessi auttaa:

      1. Varmuuskopiot kuntoon. Kaikki pitää olla varmistettuna, niin omat tiedostot, ohjelmien asennusmediat, asetukset, postit, kirjanmerkit jne. ihan kaikki.

      2. Jos on ongelmia niin ensiksi kokeillaan uudelleenkäynnistää kaikki laitteet

      3. Jos ei auta niin palautetaan laitteet tehdastilaan ja kokeillaan onko vika vielä. Sitten päivitetään täysin ja testataan uudestaan. Jos on ongelmallinen päivitys niin se haarukoidaan sieltä ja jätetään pois.

      4. Jos vika edelleen on niin takuut ja kuluttajansuojalait toimii kyllä. Huoltoliikkeeseen voi sitten mennä yli 4v ikäisillä laitteilla.

    • Romutin

      Yksi kokemus kiintolevyn vaihdosta vanhaan pöytäkoneeseen:
      Alkuperäisen kokoista, kyllin pientä, ei kuulemma löytynyt. Laittoivat isomman, joka toimi muuten, mutta kone sammui välillä itsestään.

      Romutin koneen.

    • ne-takuuasiat

      Ammattitaitoinen huoltoliike olisi tietenkin ensimmäiseksi kysynyt onko takuu voimassa, ja jos näin olisi ollut, olisi kehottanut kääntymään kys. koneen takuuasioista vastaavan tahon puoleen.

    • kuskaa_risut_tuonne
    • J.Marttinen

      Olen itse saanut yksinomaan kiitettävää ja ammattitaitoista palvelua tästä Tietokonehuollosta. Harvinaisen ystävällisiä ja asiansa osaavia koko henkilökunta.
      Ei mitään moitittavaa ja käyty on vuodesta 2001.

      • Anonyymi

        Varmaan em. firman henkilökunnan kommentti.


    • Juhobjörk

      Suomen palkinto palvelua Uudenmaan tietokonehuolto

      • Abdullahmuhamed

        Korjaus paskinta


    • nykypäivänäOnNiinHelppI

      Hei pienellä vaivalla oisit voinut ite hoitaa asian. Turhia tuommoset palvelut, jotka ei edes avaa konetta.

      Palvelut mistä maksaisin ovat:
      Hajonneen kiintolevyn tiedonpalautus (tavallaan turha kun ei ole mitään tiedostoja mitkä olisi palautuksen arvosia. Ja jotain on google drivessä, ja microsoftin onedrivessä)
      Näytön vaihto (ei ole kovin vaikea mutta aikaa vievä jos osa pitää löytää jostakin ja koneen purku)
      Komponenttien korjaus. (läppäreille yleensä ei kannata, PC:lle helppo ite hankkia varaosa)

      Eli ei taida olla mitään palvelua mistä maksaisin.


      Jos on windows 10 niin käyttöjärjestelmän uudelleen asennus on napin painalluksen päässä en maksaisi 100e. Tämä korjaa softasta johtuvat viat.

      Jos haluat vähän lisää suoritustehoo niin kannattaa muuttaa koneen asetuksia.

      Netissä on paljon materiaalia ja keskustelupalstoilta saa apua. Löydät varmasti jotain mikä auttaa kyseiseen ongelmaan ja voit hoitaa ihan itse kotona.

    • Anonyymi

      Tutaavani vei vanhan kannettavansa huoltoon, jossa koneen puhallin rikottiin. Tuttavalle sitten pakkomyytiin ulkoinen puhallin ja iso lasku mukaan. Kone oli tosiaan vanha ja huolto osasi laskuttaa, kyseessä oli paikallinen pienempi putiikki.

      • Anonyymi

        Ja sittenkö heräsit?


    • Anonyymi

      Olin työharjoittelussa tuolla ja jauhoivat paskaa selkäni takana olisiko ollut fiksuinta neuvoa suoraan jos oppilas tekee virheitä. Paska paikka ja hullu omistaja 😂😂😂😂😂

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe