Italian liikenteestä

Suomi: mallimaa

Jos haluat autoosi kuhmuja ja lommoja, ota ihmeessä kuukauden pesti omalla autolla Italiaan.
Pysy lähellä Sveitsin ja Ranskan rajoja, sillä etelämpänä italialaiset ajavat kuin Massimo Biasion ilman tajua ja taitoja.

Olin Roomassa viikon ja ajoin kaikki matkani taksilla. Se kyyti oli hullumpaa kuin kännisen moskovalaisen jolla ei ole kuin toinen silmä tallella.
No, vastaavasti kaikki väistävät kaikkea, koska kukaan ei tunne sääntöjä, eikä niistä välitetä.
Ikinä en ole ennen pelännyt, mutta tuon viikon aikana aloin pelätä auton vuokraamista.

Kun sain auton alleni, huomasin, että ne ovat vain Rooman taksit, jotka ajavat kovaa ja hullusti. Muut ajavat hullusti, mutta ihan sopuvauhtia.

Mutta moottoritiellä!
Siellä mennään miten vain, eikä peileihin katsella.
Napolista etelään ollaankin verrattavissa jo umpisokeaan moskovalaiseen, jolla ei ole järkeä, mutta kunto siellä 5 promillen tienoilla.

JOs odotat pääsyä moottoriliikennetielle, ajetaan ohitsesi vasemmalta ja kyllähän ne siellä moottoritiellä sitten jarruttaa.
JOs ajat päätietä kylän läpi, on tien molemmin puolin autoja ja skoottereita (muuta parkkipaikkaa ei ole, koska kylä on ollut siinä ennen kuin autot keksittiin) ja siellä seassa mummot ja papat köpöttelevät sekä skootterit ohittelevat sinut sataa ajaen.
Oli ilta, yö tai päivä.
Suurin osa skoottereista ajaa vastaantulevien kaistalla ja ellet väistä sinulle soitetaan summeria.
Yhtäkkiä huomaat, että siinä keskellä tietä on parkissa auto ja vain toinen kaista käytössä.
Kaveri on lihakaupassa ostamassa prosciuttoa tai kahvilassa espressolla.

Samaa päätietä ajettaessa kohtaat vastaantulijan mutkissa yleensä sinun kaistallasi.
Amalfin rantatietä ajaessa huomaa kivimuurin olevan katkeamattomasti maalissa, joka on raapiutunut autojen kyljistä,koska peltiä siellä ei säälitä ja siksi kaveri voidaan kiilata kivikaiteeseen syynä oma kiire.

Aja Amalfin rantatie yöllä, kun turistikausi on vilkkaimmillaan ja kerro, kauanko ajoit väliä Sorrento-Salerno.
Minä kerron että yllätyt sekä ajoajasta että tapahtumista noin 200 kertaa.
Ja ihan muusta kuin maisemista.

Mutta:
Huolimatta hullunkurisesta meiningistä, siellä varotaan, eikä kolareita juurikaan näy.
Kumma maa.

Olen ajanut suurimmassa osassa Eurooppaa, mutta italiaanojen tyylistä polkkaa ei tanssita missään. Edes Kreikassa ja siellä ollaan ihan hulluja verrattuna Epsanjaan.

Vakuutuksen omavastuu nolliin!
Sitä suomalaiset autovuokraamot eivät yleensä tarjoa.

4

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ostiassa

      mieheni viime tipassa saatuaan estetyksi kolarin vannoi, ettei enää ikinä lähde Italiaan autolla. Takaa tuli urheiluauto niin lujaa kuin pääsi keskellä kaupunkia. Olimme tulossa Calabriasta ja mitta tuli kai täyteen. Olimme olleet jo aikaisemminkin Italiassa autolla. Lomailemme yhä paljon Italiassa ja liikenne tuntuu nykyisin paljon normaalimmalta.

      • pekkakoo

        Olin heinäkuussa vuokra-autolla lomalla, Venetsia-Ferrara-Rimini, ja sieltä sitten Sloveniaan ja Kroatiaan. Tullessa auton palautus taas Venetsiaan. Ei tuolla ainakaan Ranskaa kummempaa ollut, liikennettä oli paljon, tempo nopeaa, ja näkyipä joku peltiosumakin, mutta sekaan vaan, kyllä siellä pärjää.


      • idea
        pekkakoo kirjoitti:

        Olin heinäkuussa vuokra-autolla lomalla, Venetsia-Ferrara-Rimini, ja sieltä sitten Sloveniaan ja Kroatiaan. Tullessa auton palautus taas Venetsiaan. Ei tuolla ainakaan Ranskaa kummempaa ollut, liikennettä oli paljon, tempo nopeaa, ja näkyipä joku peltiosumakin, mutta sekaan vaan, kyllä siellä pärjää.

        sielä mennään eikä meinata,tosin se ei sovi kaikille!


    • turistin riemuksi!!!

      Autosakottajan paratiisi ja autoilijan helvetti, sitäkin Italia alkaa olla. Katso
      http://www.bella-toscana.com/traffic_violations_italy.htm
      Ne ovat "skandaali" kaikille eurooppalaisille ja kaikille muillekin, saitti sanoo, eikä ole ainoa. Siinä ihmetellään esim. Firenzen intoa laskuttaa 52 miljoonaa euroa sakkoja rajoitettujen ajovyöhykkeiden ajoista, joten on pysyttävä KAUKANA Firenzen, Pisan ym. keskustasta. Parkkitaloja on Firenzessä sinänsä, mutta Pisa on sieltä jostakin. Rioon verrattuna autoilijan helvetti, paitsi että Riossa autoja ryöstetään laittomasti ja keskuslukot on suljettava keskustassa (uusi merkitys!).

      Harmaa talous syö nähtävästi Italian kaupunkien rahakirstua, jota turistit kutsutaan paikkaamaan, jos vain jaksavat maksaa. Tällä palstalla ei saa kehottaa rikokseen, joten en kehota minäkään olemaan maksamatta. Mutta varoitan.

      Europcar ei laskuta asiakkailta suoraan luottolaskussa kaupunkien keskustoissa tulevia (!) "väärällä vyöhykkeellä" ajamisia. Laskuttaa kylläkin viitisenkymppiä "notification"-maksuja eli "administrative costs".

      Ne ovatkin mielenkiintoinen juttu. Palattuasi Italiasta varaudu, että vielä vuoden ajan voi tipahdella laskuja kaupunkirikkeistä, ja ne tuplaantuvat asiattoman nopeasti. Et edes tiedä rikkovasi, ja jopa tulee sikamaisia maksuja.

      Itse kiertäisin kaikki italialaiset vuokraamot kaukaa. Ja motarilla kiinnittäisin huomiota, että todella nappaan sen pahuksen maksukuitin.

      Henkisesti varaudu vielä siihen, ettei tämä mitään. Kun ostat senegalilaiselta katukauppiaalta pirattituotteen, poliisi voi sakottaa tuhansien eurojen sakot. Joten varoitetaanpa vielä siitäkin.

      Niin ja se navigaattori. Jos meinaat löytää jotakin, osta navigaattori Euroopan tuoreilla kartoilla Suomesta. Sen vuokra on ehkä saman verran siellä Italiassa, näin ymmärsin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe